Моята градина

• 45 743
  • 153
  •   1
Отговори
# 90
Сега на дневен ред е японския клен, проучвам как да го подстригвам и него.

Японският клен не понася с радост подрязвания, особено във влажен климат, понеже може да завъди гъбички в "раната", които бързо да унощожат цялото дръвче. Купи си спациална паста за мазане върху подрязани клони (гледай да е и противогъбична, но те повечето са) и мажи с нея. Аз имам такава паста за дръвчета бонсай и ползвам нея и за японския клен.
Недей да подрязваш драстично. Peace

# 91
  • ENGLAND
Благодаря, Barbabeau . Аз досега четох за японския клен, пише че не се подрязва. Моя е с червени листа, но тук и сланце няма много, та листата са зелени тук там с червеничко. Растял и бавно, та съм си го сложила в един ъгъл на завт и слънце, надявам се да е добре. Щом изкара тази зима, тук беше невероятно студена, значи се е приспособил.

# 92
Ами не се подрязва, понеже не му понася добре. Все пак за по-естетично оформление може да се подрязва, като се грижиш за отрязаните места с паста, за да нямаш проблеми. Ние нашия (също червен, от тази порода) го режем тук-там всяка пролет, преди да избият листата.
Завет и слънце - много добре. Само ако е голям пек, не е чак толкова добре, но ти в Англия май нямаш този проблем. Mr. Green Расте бавно, но не съвсем бавно. За сравнение маслината расте мнооого по-бавно. Иначе за студа не се притеснявай, издържа на студ.

# 93
  • BG
Здравейте! Извинете, че се намесвам. Аз нямам градина, но имам голяма северозападна тераса. Много харесвам Японски клен и искам да ви попитам, дали би могъл да се отглежда в саксия и дали е претенциозно растение? Изисква ли някакви по-специални грижи? Пишете за завет, вятърът пречи ли му?

# 94
  • ENGLAND
Barbabeau и моя е такъв, но само няколко листенца са червени, тук не пек, а слънце няма. Мен ме е страх да не се удави след всичките тия дъждове.
elmyra duff моя е в саксия, и добре че е след толкова валене тук. И вятър доста духа, издържа, но е на завет и слънце до стената на къщата.
Скоро си посадих хортенсия, мечтата ми е божури, но тук са рядкост и не мога да намеря.

# 95
  • Перник
...мечтата ми е божури, но тук са рядкост и не мога да намеря.

Вчера отрязах част от прецъфтелите божури, и понеже, живот и здраве, догодина на тяхно място ще има къща, реших да ги спася, като извадя корените от земята, изсуша ги и напролет ги посадя на друго място. Мъжът ми ми помогна да ги изкопая, но понеже ни беше за пръв път и идея си нямахме колко са големи корените, прекъснахме някои с лопатата. Надявам се, че това няма да е фатално и ще могат да растат отново?
И още една чуденка имам за божурите - имам 2, които втора година изкарват чудни листа, но НЕ цъфтят. Питам се защо?  newsm78

# 96
  • густо майна Филибето
Вижте какво пише тук за цъфтежа на божурите: http://garden-park.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

И още нещо - листата не се режат след цъфтежа, защото в основаа им се образуват нови пъпки.

# 97
Вижте какво пише тук за цъфтежа на божурите: http://garden-park.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

И още нещо - листата не се режат след цъфтежа, защото в основаа им се образуват нови пъпки.

Не съм виждала до сега такива нови пъпки. Thinking

# 98
  • Перник

A така! Това за пръв път го чувам - баба ми ги реже, свекърва ми ги режеше, всички, които познавам ги режат  Shocked Аз не отрязах тия нецъфналите, сега  ако вземе да стане чудо...

Отивам да чета.

# 99
  • ENGLAND
А как се завъждат божурите? Като си дойда след месец да се поразтърся из познати. Тук има една съседка дето сме само на хелоу и има в предната градина божури. Ако знам как се развъжда ще мина и на повече от хелоу. Laughing

# 100
Искам и аз да попитам за божурите - моите прецъфтяха преди няколко седмици, но не ги отрязах. Сега виждам, че там, където са били цветовете имат някакви образувания - твърди с издължена форма. Приличат на торбички със семена, но дали е това?

# 101
Винаги режа листата на божурите и до сега не е имало година да не са цъфнали. Развъждат се чрез грудки / коренища /, които са много дълбоки и трябва да се внимава, като се изваждат.

# 102
  • Перник
...грудки / коренища /, които са много дълбоки и трябва да се внимава, като се изваждат.

Това потвърждавам от опит - освен дълбоки, коренищата са и по-широки, отколкото очаквах, така че, ако някой ще вади божур, сериозно копаене си трябва  Peace

# 103
Само се записвам, за да не изтърва   bouquet Отдавна имам нужда от такава тема. Имам голяма градина. Опитвам се да я поддържам във вида в , които взехме къщата, като внасям някой "подобрения". Имам доста екзотични растения - 7 големи цикаса, палми, храсти, огрона магнолия, няколко дъба...и куп други неща. но снимки мога да кача едва довечера, че от работа са блокирали всичко

# 104
Само се записвам, за да не изтърва   bouquet Отдавна имам нужда от такава тема. Имам голяма градина. Опитвам се да я поддържам във вида в , които взехме къщата, като внасям някой "подобрения". Имам доста екзотични растения - 7 големи цикаса, палми, храсти, огрона магнолия, няколко дъба...и куп други неща. но снимки мога да кача едва довечера, че от работа са блокирали всичко

Ще очакваме с удоволствие снимки. От написаното ми се струва, че градинката ти е доста голяма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт