СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 480
Модератооооооооооооооор  smile3514

# 481
  • София
Модератооооооооооооооор  smile3514
"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!"   Laughing

Ама виж Саня и Ели как стискат кълки  Laughing и по някое време шъ рекат "моля те забърши ме".
Саня, Ели  Heart Eyes

# 482
  • СОФИЯ
Ан Мари, Моля забърсвай основно, че иначе темата се прецаква.
Иначе кълките са ми крокодилски Simple Smile и змийски го живея, ама.....
АЗ мама САННЯ по презумпция съм....отрицателна

# 483
  • София
just flower ще застана на страната на мама САННЯ и Ели Х. Сигурна съм че ако на тях им беше дадено правомощие да разпределят бюджетни средства, да строят градини и др. щяха да го направят по най-добрия начин. Добре че има кой поне да се занимава с РГ за да наклонява везните в някои ситуации и да представя нашите интереси( на обикновените майки ). Ако имаше поне някаква логика в твоите предложения щях да разбера за какво си прекарваш времето пишейки в тази тема. Според мен само се заяждаш и то с неправилните хора. Ако искаш да изкажеш недоволство към хора, които могат да решат тези проблеми, пиши в парламента, на президента, на кмета... Има проблеми които изискват наистина решение през работна група, моли се да не ти се случва такова нещо. Смятам че е правилно случаи когато някой от родителите е болен, починал, или детето е в социален риск да се разглеждат извън системата, да се помага на такива хора за което огромна благодарност на мама САННЯ и Ели Х  bouquet
Не мисля че тук е мястото за нападки. И моето голямо дете го водим всяка сутрин от Стрелбище до Оборище и обратно, а малкото още не е прието и не се знае дали ще е, но в такава ситуация освен мен са още хиляди родители. Виждам че мама САННЯ и Ели Х правят това което е по техните сили, но не те са ръководители на страната, така че ако имаш толкова излишна енергия и време можеш да ги насочиш в правилна посока и да се добиеш, може и ние покрай тебе да намажем ако столична община се съгласи да отвори 20-на нови градини Whistling

# 484
just flower ще застана на страната на мама САННЯ и Ели Х. Сигурна съм че ако на тях им беше дадено правомощие да разпределят бюджетни средства, да строят градини и др. щяха да го направят по най-добрия начин. Добре че има кой поне да се занимава с РГ за да наклонява везните в някои ситуации и да представя нашите интереси( на обикновените майки ). Ако имаше поне някаква логика в твоите предложения щях да разбера за какво си прекарваш времето пишейки в тази тема. Според мен само се заяждаш и то с неправилните хора. Ако искаш да изкажеш недоволство към хора, които могат да решат тези проблеми, пиши в парламента, на президента, на кмета... Има проблеми които изискват наистина решение през работна група, моли се да не ти се случва такова нещо. Смятам че е правилно случаи когато някой от родителите е болен, починал, или детето е в социален риск да се разглеждат извън системата, да се помага на такива хора за което огромна благодарност на мама САННЯ и Ели Х  bouquet
Не мисля че тук е мястото за нападки. И моето голямо дете го водим всяка сутрин от Стрелбище до Оборище и обратно, а малкото още не е прието и не се знае дали ще е, но в такава ситуация освен мен са още хиляди родители. Виждам че мама САННЯ и Ели Х правят това което е по техните сили, но не те са ръководители на страната, така че ако имаш толкова излишна енергия и време можеш да ги насочиш в правилна посока и да се добиеш, може и ние покрай тебе да намажем ако столична община се съгласи да отвори 20-на нови градини Whistling
iliyanamos, мислех да не пиша повече тук...освен че казах, каквото мисля, че трябваше, осъзнах че това е сайт на РГ, директори/директорки и заблудени (да не бъда още по- саркастична) майки ...не искам да обиждам отново, но се налага (надявам се греша да си от последно споменатите)...Как може да задаваш подобен въпрос една страница по назад и след това удовлетворено да вземаш страна по съвсем друг казус?!Да, рискувам накрая МОД да изтрие постовете ми, може би никой от "заспалите" родители няма да загуби нищо...
От една страна "заспали", от друга подмазващи се на не знам кого, от трета неграмотни и не прочели и удобни на всички явно тук....
Може да изтриете, отново казвам постовете ми, но няма да е ефективно...отново да кажа, не за хвалба, че съм компютърно грамотна. Thinking
Не мога да си позволя лукса да напусна работата си и да отглеждам детето си до предучилищна възраст...
РГ само за деца със СОП ли работи?! Да не дава Господ!
Ако имаш доходи от друго място, може да гледаш и десет деца, едното или двете, от които да водиш в ДЗ " на майната си".
За жалост, "една люстовичка пролет неправи...".
Като обикновен, средностатистически гражданин на страната имам право да ползвам "услугите" на подобни организации, без пряка визита при министър председателя или кмета... Има нива на обслужване и етикеция.

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 18:34 от just flower

# 485
  • София
just flower въпросът е не кой на кого се подмазва, просто не си права! За да видиш с какво се занимава РГ можеш да влезеш в ИСОДЗ и там ги има протоколите, ако ти е интересно разбира се. Май не си наясно за какво става въпрос, само гледаш на кого да си го изкараш, все едно че те са  ти виновни за това че детето ти не е влязло в желаната градина. Става въпрос за това че недостига на места не е въпрос от вчера и когато сме решили да раждаме децата си никой не ни е обещавал нищо. Съзнателно сме приели решение да раждаме въпреки предстоящите трудности, значи и трябва да се оправяме кой както може. Не казвам че ми е лесно или че не бих искала нещата да се случат по друг начин, въпросът е че в държавата в която живеем реалността е такава.
Включих се по темата случайно, влязох да задам въпрос по същество, но много ме възмутиха твоите постове, реших да напиша своето становище, не че ще се повлияеш от него.

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 18:54 от iliyanamos

# 486
just flower въпросът е не кой на кого се подмазва, просто не си права! За да видиш с какво се занимава РГ можеш да влезеш в ИСОДЗ и там ги има протоколите, ако ти е интересно разбира се. Май не си наясно за какво става въпрос, само гледаш на кого да си го изкараш, все едно че те са  ти виновни за това че детето ти не е влязло в желаната градина. Става въпрос за това че недостига на места не е въпрос от вчера и когато сме решили да раждаме децата си никой не ни е обещавал нищо. Съзнателно сме приели решение да раждаме въпреки предстоящите трудности, значи и трябва да се оправяме кой както може. Не казвам че ми е лесно или че не бих искала нещата да се случат по друг начин, въпросът е че в държавата в която живеем реалността е такава.
Включих се по темата случайно, влязох да задам въпрос по същество, но много ме възмутиха твоите постове, реших да напиша своето становище, не че ще се повлияеш от него.

ООо, вече разбрах, струва ми се...трябвало е да чета протоколите на РГ преди да мисля за дете...Вместо Д-р Спок, примерно.. ooooh!
По- наясно съм , отколкото четете...както каза един потребител, "между редовете".
Все ми се получава стихотворно, а е доста прозаично.
"Съзнателно сме приели решение да раждаме въпреки предстоящите трудности, значи и трябва да се оправяме кой както може. " Ти, наистина ли?!Или просто имаш роднини, дето да ти гледат детето/децата?!
"Не казвам че ми е лесно или че не бих искала нещата да се случат по друг начин, въпросът е че в държавата в която живеем реалността е такава. "  Нали именно РГ съветват да променим нещата сами, да повиваме бебетата си в Съдебна зала или на митинг...така ще успеем...а РГ, още повече сигурно... Tired
Несериозно е, при положение, че има подобни организации, да кореспондираш директно с пряката власт(то не се и допуска)...В качеството на повиваща в движение майка ли?! Що за ненормалност?!  Sick
Снежанке... newsm78

# 487
Оф, постовете ти нямат абсолютно никаква логика, някакси са...безцелни.
От хиляди изписани реда не се разбра койго в какво обвиняваш и какво искаш от момичетата, които пишат в темата?
Поне се научи как да вмъкваш цитати, това трябва да ти призная, че си беше мъчение.
И, защо не отидеш до Столична община да си зададеш там въпросите, а продължаваш да си "губиш времето" тук?
Защото тук си чешеш клавиатурата, стоиш си у вас на топло и не ти коства нищо, нали?
Докато, за да отидеш да си търсиш правата, където трябва, не е толкова лесно? Ще трябва да разходиш крачетата до центъра, да пускаш молби, да искаш входящ номер, а дори и не знаш дали изобщо твоят случай изисква специален прием, извън системата. По-скоро не, и няма смисъл да се напъваш?
Но пък е толкова лесно периодично да излееш гнева си тук, да се разтовариш и да си чакаш мястото в детската градина. Когато, тогава, защо да си усложняваш ежедневието с някакви работни групи, протести и други там глупости?! По-лесно е да окаляш други хора, които ангажират ежедневието си с тези въпроси, и да изискваш от тях да поемат отговорност за твоето положение.

# 488
инсп. Гаджет, явно ти хабиш повече символи от клавиатурата от мен...Не си чакам нищо вече...
Какво от това ,което пиша преди този пост не разбра, та се включваш?!Какво лично теб те угнетява? Говорим откровено тук, семейство, деца...Явно нямаш проблем, за да пишеш подобни щуротии...
Всъщност ходих до СО, ходих и къде ли още не.... Може би трябва да изчакам отвън, до помръзване...
И,да, мисля, и отново заявявам ,че РГ трябва да бъде свързващо и спомагателно звено между държавни служители и обикновени граждани по този проблем...
А, че няма "държава" и справедливост, може да си говорим до Второ Пришествие.
инсп. Гаджет, долнопробно иронизиране..."да разходиш крачетата..".

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 22:43 от just flower

# 489
just flower, налага ти се да работиш? Налага се детето спешно да постъпи в детско заведение? Нямаш друга алтернатива освен държавната детска градина, за която няма места? Чувстваш се дискриминирана от това положение?
Подай жалба срещу Столична община и РГ в КЗД. Пиши до РГ с молба, случаят ти да бъде разгледан от тях и евентуално удовлетворен, ако се счете, че важността на личната ти драма е по-сериозна от тази на дете, внезапно останало без родители, да речем.
Обърни се към Бойко Борисов, идват избори, той обича популизма и младите родители.
Не на последно място- поискай включване в поне едно-две заседания на РГ. Вижда се имаш идеи, предложи ги, изискай да ги приложат. Бори се! За своето дете, за детето на съседите, за това на улицата, за всички онези 14 000 деца.
Изисквай проверки в ДГ, за които се съмняваш, че вършат нередности с приема на деца с хронични заболявания.
Създай блог и там опиши неволите и съпътстващите ги малки борби и големи войни....

Ако след всичко изброено кажеш, че не ти се занимава, то пращам ти много здраве!

# 490
  • София
 just flower  или просто цветенце (всеки да разбира както иска Wink) Аз и много други в темата се опитваме да ти обясним, че не си избрала нито правилното място, нито правилният тон, за да изкажеш претенциите си! Нямам роднини, които да ми гледат децата и не съм напълно доволна от сегашното ми положение, но предпочитам вместо да се оплаквам и да търся виновни да търся решение за проблемите ми. И да, по-добре е да отидеш на 1-2 митинга и да заявиш позицията си отколкото да нападаш другите в форума. Все пак управленческите кадри  нито слушат приказките на майки по градинките, нито форуми четат Peace

# 491
  • София
Може да изтриете, отново казвам постовете ми, но няма да е ефективно...отново да кажа, не за хвалба, че съм компютърно грамотна. Thinking

Banghead  Banghead  Banghead  Banghead  Banghead  Banghead  Banghead

just flower , не че нещо, ама човек крайно се затруднява да отдели твоите мисли, от опитите ти да цитираш другите.
И като цяло се получава една голяяяяяяма боза, от която нищо не става ясно.

# 492
Е, явно, че не се финансирате от въздуха и е ясно, че трябва някой да финансира организациите. Здравомислещи сме все още...Може би не ви изнася.Това е друг въпрос..
"Не съм чула СО да са кандидатствали с някакъв проект, свързан с детските заведения." От "не съм чула", до няма има разлика...Какво всъщност чувате?

Ще спреш ли да дуднеш като свекърва и влез в час, защото всичко, което пишеш е откровена обида. Освен ако нямаш психично заболяване - тогава ще ти вляза в положение.

Според теб как се финансира организация в частна полза? Питам, защото явно си по-наясно от мен. И какви разходи, според теб, има организация, която работи на доброволни начала, не поддържа офис и персонал? Не знаеш, но продължаваш да плюеш. Така явно се чувстваш по добре.

Темата е за взаимопомощ при кандидатстване, но не ПСИХИАТРИЧНА. Съжалявам, но в тази област не съм експерт и никак не мога да ти помогна.

Ан Мари, когато и за каквото прецениш, минавай с метлата. При подобни прояви на отявлен идиотизъм, ми е много трудно да упражнявам самоконтрол. А и не виждам смисъл да го правя в конкретния случай.

# 493
Е, явно, че не се финансирате от въздуха и е ясно, че трябва някой да финансира организациите. Здравомислещи сме все още...Може би не ви изнася.Това е друг въпрос..
"Не съм чула СО да са кандидатствали с някакъв проект, свързан с детските заведения." От "не съм чула", до няма има разлика...Какво всъщност чувате?

Ще спреш ли да дуднеш като свекърва и влез в час, защото всичко, което пишеш е откровена обида. Освен ако нямаш психично заболяване - тогава ще ти вляза в положение.

Според теб как се финансира организация в частна полза? Питам, защото явно си по-наясно от мен. И какви разходи, според теб, има организация, която работи на доброволни начала, не поддържа офис и персонал? Не знаеш, но продължаваш да плюеш. Така явно се чувстваш по добре.

Темата е за взаимопомощ при кандидатстване, но не ПСИХИАТРИЧНА. Съжалявам, но в тази област не съм експерт и никак не мога да ти помогна.

Ан Мари, когато и за каквото прецениш, минавай с метлата. При подобни прояви на отявлен идиотизъм, ми е много трудно да упражнявам самоконтрол. А и не виждам смисъл да го правя в конкретния случай.
"При подобни прояви на отявлен идиотизъм, ми е много трудно да упражнявам самоконтрол."
Е, това е още по- нетърпима обида, но съм ви приела с безполезността...донякъде...
Предлагаш ми психиатрична помощ, а на мен ми трябва друг вид помощ, ако мога така да назова нормалното си питане...
Като не можете да свършите нещо по този въпрос, казах и по- горе- разформироване...ние ще си ходим явно по митинги и в Съдебна зала...
Бъдете по- скромни и тихи(към обикновените родители и обратното към институциите, с които имате връзка), при положение, че сте в работна група, която се занимава с наистина тежки случаи...
Само не знам градините и яслите, специализирани заведения ли станаха(т.е за деца с тежки умствени и други проблеми?!)?!
Като не четете, ще си говорим едно и също до включване на Мод., който ще ви влезе в положение със сигурност.
"Темата е за взаимопомощ при кандидатстване, но не ПСИХИАТРИЧНА."
Темата е "СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013"
При нужда, сменете заглавието.

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 16:05 от just flower

# 494
 just flower, а моят пост защо пропусна?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт