Отговори
# 135
Едва ви прочетох  Grinning
aiw съжалявам много за това което те е сполетяло,мила  Hug
blizna4e сигурна съм,че в петък ще ни зарадваш с хубава новина  Hug
Аз още не съм ходила на лекар и мисля утре да го направя.Надявам се всичко с бебока да е наред,но малко се притеснявам защото нямам много инфо за доктора-препоръчаха ми няколко имена други бг мами и насляпо, както се казва, ще посетя един от тях утре.
Иначе аз освен болезнени гърди други по осезателни симптоми нямам засега и тайничко се надявам гаденето и повръщането да ми се разминат.

bubu_123 добре дошла .

# 136
  • София
Liliq Vasileva - welcome Tина Киркова е частна АГ болница, там не работят със ЗК и няма как да не ти вземат пари! Щом искаш да си следиш по ЗК и каквото ти се полага безплатно да си вземеш, трябва да отидеш при ЛЛ да ти даде направление за АГ за да ти се водят ЖК, но от 5-та седмица няма как да ти ги водят, всяко АГ ги почва по различно време! На мен ще ми почнат от 12-та седмица!
Та харесай си един АГ в някое ДКЦ или някъде другаде, който работи със ЗК и който ще ти е удобен на теб да ходиш и бягай при Личния да ти даде направление да го посетиш!
Но реално практиката показва, че това което се отпуска по ЗК е крайно недостатъчно, за ултразвук са отпуснати 2 за цялата бременност, а ако си над 35 години - мисля 4, което е крайно недостатъчно, но пък изследванията повечето са включени, без Фетална морфология и биохимичен скрийнинг, но те и не са задължителни!
Просто си потърси АГ по ЗК и поговори с него как стоят нещата!

Аз лично незнам дали мога да издържа да отида само на 2 ултразвука за 9-те месеца! Предпочитам 2 пъти или в краен случай 1 път в месеца да си го видя!

bubu_123 - welcome Добре дошла, честито за сърчицето, дано цялата ти бременност мине в прекрасни моменти!

Момичета аз си лягам! Приятна нощ на всички!  Hug

# 137
Добра вечер, мами  Hug
Най-после приспахме малчо, та се добрах и аз да драсна 2-3 реда. Нещо се опитвам да се разболявам, боли ме гърлото и искрено се надявам да ми се размине, че и татито ни отива в командировка вдруги ден и хич не ми се ще да боледувам през това време  #Cussing out
bubu_123, добре дошла  Hug
Liliq Vasileva, вземи си направление от ЛЛ и няма да ти взимат пари другия път!
А Тина Киркова май е държавна болница  newsm78 И при това положение сигурно могат и по касата да те следят, но трябва да се поразровиш из форумите за мнения и препоръки  bowuu Пакета си го плащаш ако не искаш да се следиш по ЗК, ами на частно, вероятно не всички лекари работят с касата, та затова така.
МуцитуHug ми кво да правя - дебелея си на воля  Mr. Green Сега ми е паднало. Последните дни се наспиваме до 11 с мъничкото и се мотаем по цяял ден навън, та вечер съм като бита, ама е кеф де, не се оплаквам  bowuu Ти ко прайш? Намери ли колело за малката?

# 138
Добро утро   bouquet Днес тук във Варна е ужасно времето вали дъжд...  Close
Добре дошли на новите  Hug
Мисля, че Clairette е права милата.. не стига, че постоянно се занимава със списъка да го променя...нека всички си кажат термина, годините и от кой град са.. за главния списък да я улесним поне!! Моя доктор също не ми е казал още точен термин, но тук на главната страница в БгМама има калкулатор, който ви изчислява термина  Wink

# 139
Моят термин по собствени изчисления е 3 януари. Всъщност май не съм за тази тема , а за януарската , но понеже още док не ми е казала кога ще ми е термина по нейни изчисления съм между декември и януари. Ще си стоя при вас Grinning.
Момичета , аз пак от далеко , но се чудех оня ден ако всичко е наред с бебока как ако ме хванат болките посред нова година (ако ми е позволено нормално раждане и няма противопоказания) всички лекари ще са пияни и никой няма да иска да дойде и аз ще си остана самичка да се мъча там с някой акушерка Laughing. Това в кръга на шегата разбира се ама си го мисля понякога Laughing.
Стискайте палчета днес всичко да е ок с хормоните на щит.жлеза , че вчера хубавичко ми се накара ендокриноложката. Като й казах какви неща съм прочела , че ТСХ-то водело до поражения върху мозъка и не знам си какво тя само дето не ме наби. Майка ми беше с мен в кабинета , че те пък с докторката са колежки и се познават и почнаха да ми се карат и смеят едновременно. Така се бях наплашила , а тя ми вика , че всичко е в главата ми. Дори и сега при повторното изследване да е висок хормона бързо ще го вкарала в релси. Все пак съм още 5-та седмица и точно сега на бебока му се формират всички органи. Аз действах много бързо и веднага като видях + тест отидох на изследване.При мен така и не се уточни какъв е проблема , водят го някакъв вид хипотиреоидизъм под въпрос , понеже всичко ми е ок , антитела , другите хормони също са добре , само ТСХ-то много бяга по тъч линията и тя каза , че е от главата ми всичко. Като знам и колко жени изобщо не подозират , че могат да имат проблем с ЩЖ и си бременеят и си раждат здрави бебета...
Вие кога обмисляте да кажете в работата на шефове и колеги? Аз мисля да изчакам макар , че вчера ми се струва , че докато говорех нещо шефа ми ме чу.

# 140
  • София
Добро утро!
Clairette , досега с лекар не съм обсъждала термин. Калкулаторите показват една дата,а аз вървя няколко дни напред...Разбирам и се присъединявам към желанието темата да е спретната, но за съжаление аз засега не мога да допринеса с дата за термин. Надявам се на следващия преглед да имам такава.
За Тина Киркова- на сайта на болницата има списък клиничните пътеки и услуги, за които има сключен договор с НЗОК.
Елизабет, още вчера щях да те питам дали си с хипотиреоидизъм...
Хубав ден на всички!

# 141
  • София
Добро утро на всички! Снощи в София се наваля, днес поне не вали, но е хладно и влажно!
Ние се успахме днес и всичко на бързи обороти се случва тази сутрин!

Тина Киркова аз знам, че е частна, а може да има лекари и частни и по ЗК.
Моя термин си го казах подчти на прима виста от разните калкулатори напред назад из нета! И аз не съм обсъждала термин с д-ра, но то така или иначе точната дата на раждане подчти никога не съвпада с термина, така че просто някое близко до термина число пак би свършило работа!

Ох преполовихме работната седмица! Дано мине по-бързо, че другата е много по-тежка (и събота се работи!)!  Shocked

# 142
  • София
Добро утро, момичета!
Lilia Vasileva, bubu_123 добре дошли и леко бременеене   bouquet
Patio коя е тази лекарка от ДКЦ Младост, която преглежда и в Тина Киркова  newsm78

Да ви кажа аз за себе си смятам, че тези пакети 450-550 лв са малко дебелички и излишно хвърляне на пари! Е, трудничко е да се намери док по ЗК, който да ти допада, но не е невъзможно все пак!
Извинявайте, ама особено в София и големите градове нещата вече са много изкривени - с влизането всеки те гледа като 100 лв нацяло! И какво, ако дадем по 1000 лв предварително за прегледи, какво ще получим - повече усмивки ли?
На мен лично ми се полагат 5 УЗ заради годините /иначе са 3/. Всички изследвания се пускат на символични цени - сега ми правиха цитонамазка, секрет, ПКК, урина - всичко за 4 лв. И да ви кажа буквално бях изумена колко любезни бяха всички - на регистратурата прередих сто бабички, оказа се, че съм с предимство! В лабораторията също, пратиха ме в спешното диагностика, а там имаше само един човек да чака. Тъй като смятам да ходя на БХС и ФМ, от там имам още 3-4 ехографа, естествено там плащането е отделно. Решила съм в по-късен етап да ходя на частно при док, която живот и здраве ще води раждането, но това да е 2-3 пъти! По принцип те процедират така - първия път вземат 30 лв, а по-нататък 15 или 20 лв. Та както и да ги смятам, нещата са мнооого далече от горепосочените суми  Simple Smile

# 143
Добро утро и от мен Simple Smile
Аз сега се връщам от лекар и този път и ние с таткото видяхме тупкащото сърчице  Laughing но на този апарат звук няма за да може и да го чуем Sad
Та за протокола термина е 16.12
Женската консултация реших да си я направя в Тина Киркова, че в нашето ДКЦ са такива опашки по регистратурата, чакат по 30-40 мин. само да се регистрират, после още 1-2 часа пред кабинета, а като имам предвид, че последния триместър ще ми е в грипозния сезон ... айде няма нужда да прекарвам толкова време в ДКЦ!
В тази болница са раждали 2-3 мои познати и като решим да обявим официално на всички хубавата вест ще ги поразпитам по-подробно как е било при тях, но доколкото помня не са се оплаквали от нещо.

# 144
sofyia - Галя Богданова се казва, много приятна и мила докторка. Аз ходя от началото на годината при нея и здравословни проблеми които да лекува слава богу не съм имала. Но ми я препоръча една колежка която отдавна ходи при нея и за доста неща и е помогнала доста професионално.

# 145
  • София
Patio - Честито сърчице! Да тупка тупка от тук насетне поне още 90 години!  Heart Eyes

sofyia - Сигурно ако бях с нормално зачеване, щеше и аз да ходя по ЗК, но с помоща на моя лекар аз забременях и с него се чувствам най-сигурна! Затова съм на частно! Не че се чака по-малко, не че получавам повече усмивки, нищо повече не получавам, просто това че се чувствам сигурна при д-р Владимиров! Не че и той не може да сгафи! Дано не се случва!

Всеки прави това, което си мисли, че е най-доброто за него! Сигурно след 1 година ще се обвинявам че съм дала тези пари за толкова излишни неща, но на този етап не знам какво ще се случи!  Embarassed  Hug

# 146
Добро утро сладурки!
Честито на Лилия и Бубу ,лека бременност и най-сладките бебоци на финала.
Момичета,пиете ли витамини някакви?

# 147
  • София
Achillea millefolium - Aз пия само Неофолик мета (фолиева киселина), нищо повече! д-ра специално ме предопреди освен нош-па и неофолика да не пия нищо друго, никакви витамини! Може би след 3-тия месец, тогава мисля най-често се предписват след изследванията ако майката има нужда от нещо тогава се пият!
Има много теории как тези прентални витамини ако няма някаква нужда от тях, профилактично дори вредят!

# 148
Patio - Честито сърчице!  Heart Eyes
Аз съм за! да си плащам прегледите всеки път и да ходя на частно освен по ЗК, защото има по-голямо внимание и поне всеки месец си го виждаш, а иначе само 2 или 3 пъти незнам колко е... Момичета като ходите и вие на частно хубаво е, после и този доктор да ви води раждането  Wink за мен това е най-важното за това ще дам пари на този човек колкото трябва само да е наред всичко  Praynig
Снощи моя мъж ми изцепи и че иска да присъства на раждането този път, и да отреже пъпната връв  Embarassed Rolling Eyes Mr. Green
Achillea millefolium витамини до колкото знам се пият около 5м чак  newsm78 още е рано, за сега само фолиева киселина. Предния път пиех ето тези http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28
но като чета коментрари сега за тях май само чакваш тройни килограми не били толкова хубави...  ooooh!

# 149
Добро утро сладурки!!!
kat-bati   съгласна съм , че на 19.5 влизаме в 3м. ама тук по тези линийки излиза друго Simple Smile както и да е. само да споделя  на близна4е и на всички вас, е с първата бременност си ходих на интимна кола маска до 9месец без никакви проблеми, а и така е най-добре , като се има впредвид коолко трудно си я виждаме след 7-8 месец  Laughing , козметичките се справят ЕКСТРА Simple Smile

Аз съм за! да си плащам прегледите всеки път и да ходя на частно освен по ЗК, защото има по-голямо внимание и поне всеки месец си го виждаш, а иначе само 2 или 3 пъти незнам колко е... Момичета като ходите и вие на частно хубаво е, после и този доктор да ви води раждането  Wink за мен това е най-важното за това ще дам пари на този човек колкото трябва само да е наред всичко  Praynig
Снощи моя мъж ми изцепи и че иска да присъства на раждането този път, и да отреже пъпната връв  Embarassed Rolling Eyes Mr. Green

Абсолютно съм съгласна с тебе!!!Плащам си и си го гледам всеки месец и после този д-р ще ми води раждането, все пак той ме е наблюдавал 9м и запознат със състоянието ми.

И къде наистина се изгубиха някой мами Танчетоо от Бургас, което сега е в Пловдив??

Общи условия

Активация на акаунт