Майчинство за безработни 2

• 69 089
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте искам да попитам някой който взима соц.майчинство. Кога си подаде документите за майчинство и еднократна помощ в соц. и от кога започнаха да ги изплащат.Нашите соц. ми казаха че трябва да ги подам 1месец след като съм родила и на края чак на другия ще получа парите.На мен ми се вижда тъпо да чакам сял месец.

# 571
Здравейте,
имам един въпрос, вече съм бременна в 6тия месец и не съм намерила кой да ме назначи фиктивно. По принцип имам минималния трудов договор през живота си, имам и фирма която от 2г е спряна от дейност. Въпроса ми е мога ли да си пусна фирмата и да изляза през нея болничен и по натам майчинство?

# 572
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,
имам един въпрос, вече съм бременна в 6тия месец и не съм намерила кой да ме назначи фиктивно. По принцип имам минималния трудов договор през живота си, имам и фирма която от 2г е спряна от дейност. Въпроса ми е мога ли да си пусна фирмата и да изляза през нея болничен и по натам майчинство?

Да.Внимавай само, когато се започва самоосигуряването ти да бъде на високия процент с право на болничен.

# 573
Здравейте! Нова съм тук, моля да ме извините, ако моят случай се повтаря и вече е отговаряно на подобни въпроси. Тези дни завърших 12 клас, очаквам бебо на 24ти август. Засега по ред причини се очертава в скоро бъдеще да съм самотна майка (наистина); нямам никакъв стаж. Не мога да разчитам финансово на родителите си.  Питането ми е - ако ме приемат студентка освен еднократната помощ за майки-студентки ще получавам ли социалната помощ от 100лв + 35 лв детски за първата година от майчинството.  От друга страна имам възможност да бъда назначена във фирма на роднина, където аз по подразбиране ще си плащам осигуровките. Губя ли еднократната помощ за студентите и има ли смисъл да ме водят на работа при тях; помага ли ми това за евентуално по-високо майчинство през втората година? Да ме назначат ли там или не? Благодаря!

# 574
  • Пловдив
Здравейте! Нова съм тук, моля да ме извините, ако моят случай се повтаря и вече е отговаряно на подобни въпроси. Тези дни завърших 12 клас, очаквам бебо на 24ти август. Засега по ред причини се очертава в скоро бъдеще да съм самотна майка (наистина); нямам никакъв стаж. Не мога да разчитам финансово на родителите си.  Питането ми е - ако ме приемат студентка освен еднократната помощ за майки-студентки ще получавам ли социалната помощ от 100лв + 35 лв детски за първата година от майчинството-да,ще ги получаваш+150 лв еднократна помощ за бременност 45 дни преди термин+еднократна за раждане 250 лв+стипендия от университета за майка студентка редовна От друга страна имам възможност да бъда назначена във фирма на роднина, където аз по подразбиране ще си плащам осигуровките.хубав вариант е да те назначат и след няколко дни да излезеш в болничен.така ще ти върви стаж и ще имаш възможно най-малко разходи за фирмата.ти ще си плащаш здравната на фирмата,която е 20.16 лв Губя ли еднократната помощ за студентитене,не я губиш.тя се получава и от работещи майки и има ли смисъл да ме водят на работа при тях; помага ли ми това за евентуално по-високо майчинство през втората година? втората година за всички майки е 240 лв.но да те назначат ще ти помогне,защото социалното майчинство е само 1 г,а така ще взимаш пари и втората година,което никак не е за пренебрегване.значи ако сега те назначат,другата година май месец ще направиш стажа и от НОИ ще започнат да ти изплащат обезщетение докато детето направи 2 г.дотогава ще получаваш социалното майчинство+помощта за студенти+еднократната за раждане+еднократната за бременност+детските.Да ме назначат ли там или не?да,в плюс ще ти е Благодаря!

Пожелавам ти всичко да се нареди по възможно най-добрия начин за теб и бебето.Ако имаш още въпроси,питай

# 575
Много благодаря!

# 576
Здравейте!Имам един въпрос.Имам фирма,която я пускам лятото от юни до септември.Приятелката ми е бременна,термина и е 09.12.13г.,Та въпроса ми е следния,ако я назнача на договор и не затворя фирмата септември а декември?Или дали може да я спра след като вземе болничен?Има ли изобщо такъв варянт?За осигуровкте ми е ясно,че три месеца ще са на вятъра.Като цяло кога мога да затворя фирмата?
Има две години стаж.

# 577
  • Пловдив
цяло кога мога да затворя фирмата?

След като й свършат двете години майчинство.За да може тя да си взима майчинството.Щом твоята фирма работи само няколко месеца в годината не е удачно да се ползва за такова нещо

# 578
Здравейте и от мен ! Моето положение е следното- студентка съм последна година и родих близначета, от социалните ми отпуснаха еднократната помощ от 2880 лв. , в същото време съм и безработна и нямам 12 месеца трудов стаж и доходите ни са под 350 лв. на член от семейството.   От социалните ми обясниха, че за тази година освен тези 2880 лв. нямам право на други преводи. Та питането ми е следното имам ли право на майчинството от 100 лв. и от тази година или от догодина мога да го получа ? Благодаря ви предварително !

# 579
cveteb, имаш право на детски надбавки 105лв на месец. Мисля, че парите, които са ти превели са майчинство за студентки и се изключва другото от 100лв. Според мен би трябвало да имаш право и на еднократна помощ при раждане, но по-добре да кажат по-запознатите.

# 580
  • Пловдив
Здравейте и от мен ! Моето положение е следното- студентка съм последна година и родих близначета, от социалните ми отпуснаха еднократната помощ от 2880 лв. , в същото време съм и безработна и нямам 12 месеца трудов стаж и доходите ни са под 350 лв. на член от семейството.   От социалните ми обясниха, че за тази година освен тези 2880 лв. нямам право на други преводи. Та питането ми е следното имам ли право на майчинството от 100 лв. и от тази година или от догодина мога да го получа ? Благодаря ви предварително !

като безработна с доход под прага имаш право на помощ 45 дни преди термин,социално майчинство 100 лв за една година-отпуска се от раждането,затова бързо задвижи нещата с него,за да не губиш месеците,детски надбавки 105 лв на месец,еднократна за раждане 1200 лв,еднократна за близнаци-май беше 1200 лв на дете,студентската вече са я взела,също имаш право на стипендия от университета

# 581
Здравейте,моя въпрос изключително много ме тормози и не мога да намеря отговор.
Вече съм майка на 4 месечното ми момиченце(да ми е жива и здрава)По майчинство съм първа година.фирмата,в коята работя фалира и ми казаха че трябва да си намеря някъде фиктивно да се водя на работа,но все пак аз нямам вина за фалита на дадената фирма и не мога да разбера,защо аз трябва да се занимавам с това.Какво следва от тука нататък.Аз съм осигурявана както трябва.....всичко ми е наред..... а за да си намеря фирма ще ми искат да плащам осигуровки при положение че майчинството е 24са 0 като извадим осигуровките ще взимам 20 лв....това е безумно.Счетовотството вече не работи с дадената фирма и не се занимава с нищо и не могат да ми помогнат.Това са си 240 лв все пак!!!!!!!!!!!!!!!
По,огмете

# 582
  • Пловдив
Павлина,докрая на 410 те дни може да не си търсиш фирма и ще получаваш обезщетението от НОИ.Ти ще трябва да подадеш прил 7 в НАП и да си плащаш здравните като безработна 16.80 лв
След като ти изтекат 410 те дни си намираш фирма,отработваш един ден и излизаш в майчинство.Ще плащаш месечно на фирмата здравните 20.16 лв

# 583
Много благодаря за бързия отговор,но само да обясня че за 1-вата годиня няма проблем,вече са ми подадени декларациите прил.50 и 51 и чакам всеки момент парички.Значи 2-рата година си намирам фирма и ме водят фиктивно,а аз плащам по 20 лв.осигуровки на месец?

# 584
  • Пловдив
2-рата година си намирам фирма и ме водят фиктивно,а аз плащам по 20 лв.осигуровки на месец?

да,това го правиш след като ти изтекат 410 те дни

Общи условия

Активация на акаунт