Майчинство за безработни 2

• 69 086
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за бързите отговори ! Всичко друго ми преведоха- по 1200 лв. на дете, помощ за раждане 150 лв., детски- 105 лв., по 600 лв. за близнак и студентската, както и стипендията от университета, но ми казаха че майчинство няма да получавам, въпреки че отговарям на условията, защото съм взела студентската.

# 586
  • Пловдив
но ми казаха че майчинство няма да получавам, въпреки че отговарям на условията, защото съм взела студентската.

НЕ Е ВЯРНО!
Отивай и си кандидатствай сега за социалното майчинство.Не обяснявай какво си взела преди това.Побързай,че губиш месеците

# 587
Здравейте Мами  Simple Smile  . Много се лутах из темите и се извинявам ако питането ми не е за тук Simple Smile  имам един малък проблем. От социала изискват бележка за ваксините на детето, проблемът е там,  взимах бележката платих си я 5лв. след като започнах да си глася  документите видях че е объркана бележката. Трябваше да пише : Да послужи пред  Дирекция социално подпомагане-гр Левски. Докторката е написала гр. Павликени. Сега не искат да ми я сменят ако ми напишат друга бележка трябва да си платя и нея! #Crazy.  до Левски не съм ходила, защото ако ида ще дам 15лв за път... Трябва ли пак да си платя бележката?

# 588
  • Пловдив
Трябва ли пак да си платя бележката?

ЛЛ не приема ли,че е объркала и да я смени?Политиката за тези бележки е различна-някои искат пари,други ги издават безплатно.Не мога да кажа кое е правилно.Може да попиташ в здравната каса.Но за да си свършиш работата,ще трябва да я платиш явно и чети на място какво е написала

# 589
Здравейте на вси4ки мами във форума,бих искала да ви попитам ако някой може да помогне в момента съм в 21 седмица от бременността и живея и работя в Лондон 2г и 6м скоро разбрах 4е преди6ната ми счетоводителка ми е пуснала молба да не пла6там иншуранс и реално няма как да получавам майчинство,разбрах за това април месец и веднага пуснах молба да ми изчислят иншуранса за целия ми престой в Лондон,очаква се октомври да получа писмо със сумата която дължа а тогава същия месец началото ми е термина,та въпроса ми е има ли друг вариант да си платя осигуровките преди октомври месец,мисълта ми е да не загубя право на майчинство ако може да ми дадете някакво инфо или ако имате телефон на някой счетоводител бих била благодарна(ако може ми пишете на ли4но съобщение) Благодаря ви !

# 590
  • Пловдив
Mimityy V,за БГ питаш нали?Как ще плащаш със задна дата осигуровки?Ти фирма ли имаш?Колко ти е общия осигурителен стаж през живота ти?

# 591
То май моя въпрос не е за този форум но късно му обърнах внимание,живея в Лондон и все още работя интересува ме за майчинството тук,тъй като нямам надежди скоро да се върна в БГ Simple Smile

# 592
  • на едно прекрасно място
Здравейте,моя въпрос изключително много ме тормози и не мога да намеря отговор.
Вече съм майка на 4 месечното ми момиченце(да ми е жива и здрава)По майчинство съм първа година.фирмата,в коята работя фалира и ми казаха че трябва да си намеря някъде фиктивно да се водя на работа,но все пак аз нямам вина за фалита на дадената фирма и не мога да разбера,защо аз трябва да се занимавам с това.Какво следва от тука нататък.Аз съм осигурявана както трябва.....всичко ми е наред..... а за да си намеря фирма ще ми искат да плащам осигуровки при положение че майчинството е 24са 0 като извадим осигуровките ще взимам 20 лв....това е безумно.Счетовотството вече не работи с дадената фирма и не се занимава с нищо и не могат да ми помогнат.Това са си 240 лв все пак!!!!!!!!!!!!!!!
По,огмете
Моля ви за съвет,при мен на 5.05започна втората година от майчинството,но фирмата я няма вече,закриват дейност.Предлагат ми да ме съкратят по чл.331 и да ме пратят на ТБ.Въпроса ми е дали мога да си взема обезщетението и след това да ме водят някъде фиктивно и да си вземам майчинство 240лв още една година,понеже имам стаж под 5г и не знам колко време ще бъда на ТБ и колко ще получавам от там?

# 593
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,моя въпрос изключително много ме тормози и не мога да намеря отговор.
Вече съм майка на 4 месечното ми момиченце(да ми е жива и здрава)По майчинство съм първа година.фирмата,в коята работя фалира и ми казаха че трябва да си намеря някъде фиктивно да се водя на работа,но все пак аз нямам вина за фалита на дадената фирма и не мога да разбера,защо аз трябва да се занимавам с това.Какво следва от тука нататък.Аз съм осигурявана както трябва.....всичко ми е наред..... а за да си намеря фирма ще ми искат да плащам осигуровки при положение че майчинството е 24са 0 като извадим осигуровките ще взимам 20 лв....това е безумно.Счетовотството вече не работи с дадената фирма и не се занимава с нищо и не могат да ми помогнат.Това са си 240 лв все пак!!!!!!!!!!!!!!!
По,огмете
Моля ви за съвет,при мен на 5.05започна втората година от майчинството,но фирмата я няма вече,закриват дейност.Предлагат ми да ме съкратят по чл.331 и да ме пратят на ТБ.Въпроса ми е дали мога да си взема обезщетението и след това да ме водят някъде фиктивно и да си вземам майчинство 240лв още една година,понеже имам стаж под 5г и не знам колко време ще бъда на ТБ и колко ще получавам от там?

В другата тема вече ти отговорих...

# 594
как да си намеря фирма да ме води фиктивно на работа,нямам такива познати?  newsm78

# 595
  • на едно прекрасно място
Момичета,моля Ви за съвет отново,
вече ме освободиха от работа и в момента се водя безработна.Намерила съм фирма,в която да ме назначат ,но вярно ли е ,че трябва да се подава приложение 12 и след това да ме назначат.Какво е това приложение и аз ли го подавам или старата фирма?

# 596
  • Пловдив
Момичета,моля Ви за съвет отново,
вече ме освободиха от работа и в момента се водя безработна.Намерила съм фирма,в която да ме назначат ,но вярно ли е ,че трябва да се подава приложение 12 и след това да ме назначат.Какво е това приложение и аз ли го подавам или старата фирма?

Прил 12  е за промяна на обстоятелствата и се подава,когато взимаш обезщетение от НОИ и нещо се променя.Ако е трябвало да се подаде,го е подала старата ти фирма.Като ти първо го попълваш

как да си намеря фирма да ме води фиктивно на работа,нямам такива познати?  newsm78

На познати познати тогава

# 597
  • София
Искам да попитам мога ли да полу4авам такова май4инство, имам трудов стаж 4 месеца, не работя сега и съм бременна. Пла6там само здравните осигуровки. Нямям и брак . Мога ли да полу4авам детски надбавки за отгл. На дете живот и здраве? Благодаря

# 598
  • Пловдив
Искам да попитам мога ли да полу4авам такова май4инство, имам трудов стаж 4 месеца, не работя сега и съм бременна. Пла6там само здравните осигуровки. Нямям и брак . Мога ли да полу4авам детски надбавки за отгл. На дете живот и здраве? Благодаря

и двете можеш да ги получаваш+помощ за бременност 150 лв 45 дни преди термин
за всички майки има помощ за раждане-250 лв за първо дете

# 599
  • София
Благодаря за бързия отовор. Това зн4и ли 4е дохода на ба6тата не се гледа и би ли повлиял на тези помо6ти,ако имам брак?

Общи условия

Активация на акаунт