Майчинство за безработни 2

• 68 136
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Април 2013 - трудов договор с основна заплата 440 лв. на 4 часа. Трудов стаж повече от 12 месеца. Без работа от 2011 година. Термин лятото на 2014 г. Каква е сумата за обезщетение за първата и втората година на майчинстовото?

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Минимума за двете години майчинсто е 310 лв.Ако ти се получава по-малко от тази сума,изплащат 310 лв.Смятам,че ти ще си на минимума.

# 676
Здравейте за пръв път пиша във форум въпроса ми е следния на работа съм по програма и сега в края на септенври месец свършва и ако ме назначат фиктивно по колко пари ще трябва да давам на работодателя ми за да ми плати социалните и здравни осигуровки  на минималната заплата понеже нямам достатачно стаж докъто ми дойде термина за раждане през яниари. И по колко пари ще ми платят помощи докъто си направя стажа мерси предварително за отговорите  Heart Eyes

# 677
  • Пловдив
Здравейте за пръв път пиша във форум въпроса ми е следния на работа съм по програма и сега в края на септенври месец свършва и ако ме назначат фиктивно по колко пари ще трябва да давам на работодателя ми за да ми плати социалните и здравни осигуровки  на минималната заплата около 120 лв месечно.ако си в болничен ще плащаш 20.16 лв на месец понеже нямам достатачно стаж докъто ми дойде термина за раждане през яниари. И по колко пари ще ми платят помощи докъто си направя стажа социалното майчинство е 100 лв на месец мерси предварително за отговорите  Heart Eyes

# 678
А който няма стаж какво да прави и как ще си гледа детето?! newsm78

# 679
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Чака на социално майчинство и помощи, ако отговаря на критерия за доход.

# 680
Здравейте,бременна съм в 7 месец и съм безработна.Осигурявана съм от 10.12.2012 до 22.03.2013г.,а на зад в времето имам общо 5 год.осигурителен стаж.Многодетна майка съм това ще ми е 5-то дете.Интересува ме има ли начин да получавам 2 год. майчинство и какво трябва да направя за да е по голямо от 100 лв. например 310 лв.?
И въобще от какво мога да се възползвам максимално и как да го направя?
Предварително благодаря за отговорите.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 19:31 от desislava1973

# 681
  • Пловдив
Здравейте,бременна съм в 7 месец и съм безработна.Осигурявана съм от 10.12.2012 до 22.03.2013г.,а на зад в времето имам общо 5 год.осигурителен стаж.Многодетна майка съм това ще ми е 5-то дете.Интересува ме има ли начин да получавам 2 год. майчинство и какво трябва да направя за да е по голямо от 100 лв. например 310 лв.?
И въобще от какво мога да се възползвам максимално и как да го направя?
Предварително благодаря за отговорите.

Максимума,на което ще имаш право е 1 г и 6 м платено майчинство.За да е минимум по 310 лв на месец,трябва в момента на издаване на 45 дневния болничен да работиш.Намери фирма на познати,да те назначат
За периода от 1,6 г до 2 те години на детето имаш право на неплатен отпуск,който се зачита за стаж

# 682
Здравейте,
към момента съм безработна с 4г. трудов стаж. Родих преди броени дни и искам да знам имам ли право на обезщетение, при условие, че бащата на детето /нямаме брак, но живеем заедно/ взима повече от тези 350лв. ? Т.е. ако дохода на член от домакинството надхвърля 350лв. имам ли право на майчински и ако да колко?
Благодаря

# 683
  • Пловдив
Здравейте,
към момента съм безработна с 4г. трудов стаж. Родих преди броени дни и искам да знам имам ли право на обезщетение, при условие, че бащата на детето /нямаме брак, но живеем заедно/ взима повече от тези 350лв. ? Т.е. ако дохода на член от домакинството надхвърля 350лв. имам ли право на майчински и ако да колко?
Благодаря

Ти и бебето сте семейството.На бащата доходите не влизат.Ако нямаш други доходи,отговаряш на условието под 350 лв бруто на човек.Брои се и бебето.Твоите доходи се делят на две.Имаш право на социално майчинство 100 лв на месец за една година,детски.Също си имала право на помощ за бременност 45 дни преди термин-150 лв
За всички майки има помощ за раждане-250 лв за първо дете

# 684
Много благодаря за бързият отговор! А какви документи са необходими за подаване или поне къде мога да ги видя в интернет, защото в момента ми е малко трудно да обикалям заради бебчето

# 685
  • Пловдив
Много благодаря за бързият отговор! А какви документи са необходими за подаване или поне къде мога да ги видя в интернет, защото в момента ми е малко трудно да обикалям заради бебчето

Прати мъжът ти да пита в социалните

# 686

Чака на социално майчинство и помощи, ако отговаря на критерия за доход.
100 лв за една година ли беше?

# 687
  • Пловдив
100 лв за една година ли беше?

Да

# 688
  • Chirpan
Здравейте!Аз искам да попитам дали земеделски производител може да ме наеме фиктивно на работа или само фирма може?Понеже имам стаж 2 год. и половина но в момента не работя  Thinking

# 689
  • Пловдив
Здравейте!Аз искам да попитам дали земеделски производител може да ме наеме фиктивно на работа или само фирма може?Понеже имам стаж 2 год. и половина но в момента не работя  Thinking

ЗМ може да те наеме по трудов договор

Общи условия

Активация на акаунт