Майчинство за безработни 2

• 68 168
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен,много се извинявам за въпросите които ще задам,но изчетох всички 5 страници и не ми е ясно следното...безработна съм от 01.04.2011г,но до Юли 2011г включително ми изплащаха обещетение от бюрото по труда.Сега говорих с брат ми да ме назначи фективно в неговата фирма като продавач-консултант и ми каза,че ги осигурява на 420лв,а аз трябва да му давам по 180лв на месец да ми ги внася за да мога да вземам майчинство.Така ли е,защото тук чета,че другите момичета ще плащат по 20.16лв на фирмата и 2г след като вече са в майчинство.За какво са тези 20.16лв?И в този случай,че си плащам само здравните осигуровки от Септември 2011г,до сега,а нямам трудов стаж 1г ще ми попречи ли да вземам майчинство?Друго което неможах да разбера е има ли значение кога ще ме "назначат"на работа за да вземам майчинство след като не съм работила 1г,веднага щом разбера,че съм бременна ли или могат да ме назначат 45 дена преди да излезна в болничен и пак да получавам.
Надявам се да можете да разберете въпросите ми,че ми е малко каша в главата и искам да попитам много неща,а незнам точно как да ги формулирам:)

Благодаря предварително

# 76
  • Пловдив
Здравейте и от мен,много се извинявам за въпросите които ще задам,но изчетох всички 5 страници и не ми е ясно следното...безработна съм от 01.04.2011г,но до Юли 2011г включително ми изплащаха обещетение от бюрото по труда.Сега говорих с брат ми да ме назначи фективно в неговата фирма като продавач-консултант и ми каза,че ги осигурява на 420лв,а аз трябва да му давам по 180лв на месец да ми ги внася за да мога да вземам майчинство.Така ли е,защото тук чета,че другите момичета ще плащат по 20.16лв на фирмата и 2г след като вече са в майчинство.За какво са тези 20.16лв?И в този случай,че си плащам само здравните осигуровки от Септември 2011г,до сега,а нямам трудов стаж 1г ще ми попречи ли да вземам майчинство?Друго което неможах да разбера е има ли значение кога ще ме "назначат"на работа за да вземам майчинство след като не съм работила 1г,веднага щом разбера,че съм бременна ли или могат да ме назначат 45 дена преди да излезна в болничен и пак да получавам.
Надявам се да можете да разберете въпросите ми,че ми е малко каша в главата и искам да попитам много неща,а незнам точно как да ги формулирам:)

Благодаря предварително

Имаш 12 м осиг стаж през живота си,нали?
Тогава могат да те назначат малко преди 45 дневния ти болничен и така да взимаш 2 г майчинство.
А да плащаш всеки месец по 180 лв осигуровки е когато се водиш на работа ефективно.Повечето момичета започват работа и излизат в болничен докрая.Така плащаш здравните само

За да получавам две години майчинство, нужно ли е през целия този период от две години, някой да ме води на работа?

За да получаваш майчинство трябва по време на майчинството да се водиш на работа,да
Също да имаш 12 м осиг стаж през целия си живот и в момента на издаване на 45 дневния болничен да се водиш на работа

# 77
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор

# 78
Може ли само да попитам,от половин година съм безработна,но иначе имам една година трудов стаж през живота си,но с прекъсване.Работих на едно място после на друго... newsm78 въпроса ми е-на база на какво изчисляват колко майчинство ще взимам?Гледат на колко са ме осигурявали от предните ми местоработи ли или...?И още един въпрос-в трудовата ми книжка едното място на което работех не е вписано,те имат ли си ги в комптрите къде съм работила,защото иначе няма как да докажа.Благодаря ви много.

# 79
  • Пловдив
Може ли само да попитам,от половин година съм безработна,но иначе имам една година трудов стаж през живота си,но с прекъсване.Работих на едно място после на друго... newsm78 въпроса ми е-на база на какво изчисляват колко майчинство ще взимам?Гледат на колко са ме осигурявали от предните ми местоработи ли или...?И още един въпрос-в трудовата ми книжка едното място на което работех не е вписано,те имат ли си ги в комптрите къде съм работила,защото иначе няма как да докажа.Благодаря ви много.

Ти сега работиш ли или имаш ли намерение да започваш работа???
Това,че стажът не нанесен  в ТК не е проблем

# 80
Не,безработна съм и се чудя ак да постъпя а съм в третия месец,имам възможност при един познат,но не знам дали от сега или 45 дни преди термина?И ако ме запишат сега на работа веднага трябва да си взема болничен,че да плащам само по 20.16 на месец нали така?

# 81
  • Пловдив
Не,безработна съм и се чудя ак да постъпя а съм в третия месец,имам възможност при един познат,но не знам дали от сега или 45 дни преди термина?И ако ме запишат сега на работа веднага трябва да си взема болничен,че да плащам само по 20.16 на месец нали така?

започни работа малко преди 45 дневния ти болничен
или още сега като можеш да излезеш в болничен.и ще плащаш само здравната,да

# 82
Е да де ама на фона на какво се изчислява аз колко майчинство ще взимам?На фона на старите ми вместоработи ли? И ако започна сега работа и си взема болничен ще внасям 20.16,а ще взимам ли някакви пари от болничния?

# 83
  • Пловдив
Е да де ама на фона на какво се изчислява аз колко майчинство ще взимам? базата ти е 24 м назад от 45 дневния ти .за месеците без работа ти взимат МРЗ На фона на старите ми вместоработи ли? И ако започна сега работа и си взема болничен ще внасям 20.16,а ще взимам ли някакви пари от болничния? да

# 84
Много ви благодаря,но сега ми излезе и друг въпрос в главата.Ако започна на трудов договор и ме назначат на заплата 700 лв примерно като излезна в болничен ще трябва ли да набутвам работодателя ми с някакви осигуровки или каквото и да е да ми внася,защото не искам да го ощетявам ?

# 85
  • Пловдив
Много ви благодаря,но сега ми излезе и друг въпрос в главата.Ако започна на трудов договор и ме назначат на заплата 700 лв примерно като излезна в болничен ще трябва ли да набутвам работодателя ми с някакви осигуровки -да,работодателят плаща за теб 20.16 лв както ти писах и по-горе.Ти няма да го набутваш,защото ще ги плащаш ти или каквото и да е да ми внася,защото не искам да го ощетявам ?

# 86
Адски много ви благодаря за всичките търпеливи отговори на тъпите ми въпроси,но изобщо не съм в час с нищо  Blush

Сигурно ставам досадна с въпросите си,надявам се да е последно-сега като започнат да ме водят на работа и излезна в болничен на колко максимум да ме осигуряват за да взимам повече майчинство?На колко е добре да ме осигуряват?Много ви благодаря.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 16:57 от AnMary

# 87
  • Пловдив
Сигурно ставам досадна с въпросите си,надявам се да е последно-сега като започнат да ме водят на работа и излезна в болничен на колко максимум да ме осигуряват за да взимам повече майчинство?На колко е добре да ме осигуряват?Много ви благодаря.

няма значение на колко те запишат,че те осигуряват,защото ти реално няма да имаш такива осигуровки,защото ще излизаш в болничен
може на МРЗ или на 4 часа-няма значение за обезщетението ти

# 88
и аз се включвам с въпросче: ако с таткото не сме сключили брак, но си признае детето после - за социалното майчинство да го посоча ли като член от семейството? Thinking

благодаря предварително Hug  bouquet

# 89
  • Пловдив
и аз се включвам с въпросче: ако с таткото не сме сключили брак, но си признае детето после - за социалното майчинство да го посоча ли като член от семейството? Thinking

благодаря предварително Hug  bouquet

не,защото нямате брак

Общи условия

Активация на акаунт