Майчинство за безработни 2

• 69 947
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
И аз съм чувала,че се дават бащински за около 20 дни,стига таткото да е осигурен.Нашия татко не беше осигурен и затова не взе бащински. ooooh!

# 421
  • Пловдив
И аз съм чувала,че се дават бащински за около 20 дни,стига таткото да е осигурен.Нашия татко не беше осигурен и затова не взе бащински. ooooh!

Еднократна помощ за бащата няма.Такава има за майката,дори да не работи я взима.
Бащински няма.
Има отпуск по бащинство /15 календарни дни от датата на изписване,плаща се от НОИ като болничен/ и само за работещите бащи,да

# 422
Аз имам въпрос,но незнам дали е за тук.Все пак ще попитам.
В момента съм 12 клас и май месец завършвам.Ако се запиша да следвам,ще мога ли да се възползвам от тази еднократна помощ за майки студентки и до колко навършени годинки на детето мога да се запиша?

# 423
Здравейте
Имам няколко въпроса и понеже не знам към кого да се обърна, а виждам че вие разисквате темата, силно се надявам да ми помогнете да реша какво да правя. Ситуацията е следната : Бременна съм във 10 г.с. , работя но ме осигуряват на 4 часа на около 190 лв(не знам точната сума, плюс минус 5 лв. ) също така съм студентка в един колеж редовно обучение, но съм преминала на индивидуален план и съм като задочниците. Въпросът ми е ако напусна работа ще мога ли да отида на борсата и колко пари ще взимам от там и след като родя повече ли ще взимам или да си стоя на работа и да чакам да дойде време да изляза болнични. Много съм объркана понеже навсякъде чета, че безработните взимат минимална работна заплата която е около 270, а аз ако работя ще трябва да взимам 90 % от моите мизерни 190 лева....
Моля ви разяснете ми  нещата за да знам какво да правя
Благодаря

# 424
  • Пловдив
Здравейте
Имам няколко въпроса и понеже не знам към кого да се обърна, а виждам че вие разисквате темата, силно се надявам да ми помогнете да реша какво да правя. Ситуацията е следната : Бременна съм във 10 г.с. , работя но ме осигуряват на 4 часа на около 190 лв(не знам точната сума, плюс минус 5 лв. ) също така съм студентка в един колеж редовно обучение, но съм преминала на индивидуален план и съм като задочниците. Въпросът ми е ако напусна работа ще мога ли да отида на борсата и колко пари ще взимам от там и след като родя повече ли ще взимам или да си стоя на работа и да чакам да дойде време да изляза болнични. Много съм объркана понеже навсякъде чета, че безработните взимат минимална работна заплата която е около 270, а аз ако работя ще трябва да взимам 90 % от моите мизерни 190 лева....
Моля ви разяснете ми  нещата за да знам какво да правя
Благодаря

Не знам какво си чела и как си го разбрала,но си в грешка.Как безработните да взимат повече от работещите?Първите взимат 100 лв за една година,а вторите с осигуровки като твоите взимат 310  лв първта година и 240 лв втората година.
Важен въпрос-колко ти е осигурителния стаж?Месеците на 4 часа се броят за половин месец осиг стаж

Най-добрия план ти е такъв.Работиш си,ако искаш взимай болнични.Получаваш си обезщетението за работещи майки.Същевременно проучи в уверението на университета какво ще пише студент редовно или нещо друго.Ако е първото,ще имаш право и на 2880 лв помощ за студенти

Аз имам въпрос,но незнам дали е за тук.Все пак ще попитам.
В момента съм 12 клас и май месец завършвам.Ако се запиша да следвам,ще мога ли да се възползвам от тази еднократна помощ за майки студентки и до колко навършени годинки на детето мога да се запиша?

Бебето трябва да е на 6 месеца макс.Ако хванеш пролетния прием на универстетите,имаш шанс

# 425
здравейте искам да попитам нещо и ако може да ми помогнете.става въпрос че през последните2 години не съм работила,но не съм и била на борса,поради ред лични причини.като кандидатствам за социално майчинство,откъде да си взема доходи???нали ще ми искат бележка?от НОИ ли?благодаря ви предварително.

# 426
  • Пловдив
здравейте искам да попитам нещо и ако може да ми помогнете.става въпрос че през последните2 години не съм работила,но не съм и била на борса,поради ред лични причини.като кандидатствам за социално майчинство,откъде да си взема доходи???нали ще ми искат бележка?от НОИ ли?благодаря ви предварително.
За социалното майчинство /100 лв на месец за една година/ гледат доходите 12 м назад.Ти не си работила и няма от къде да вземеш доходи.Попълваш декларация свободен текст,че за периода не си работила и си носиш трудовата книжка.
Да започнеш работа във фирма на приятел и да взимаш 2 г майчинство мислила ли си ?

# 427
Имам 2г и 10м общо трудов стаж,през последните 3г съм безработна само с 2м стаж.Плащам си осигуровките  по 16.80.Бременна съм в 5м мога ли преди първия болничен да ме назначат някъде на работа и да си взимам майчинство 2г .Питах познати всички ми казват различно.Новия закон бил 18м на зад се изчисляват за болничен и 2г за майчинство.

# 428
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Имам 2г и 10м общо трудов стаж,през последните 3г съм безработна само с 2м стаж.Плащам си осигуровките  по 16.80.Бременна съм в 5м мога ли преди първия болничен да ме назначат някъде на работа и да си взимам майчинство 2г .Питах познати всички ми казват различно.Новия закон бил 18м на зад се изчисляват за болничен и 2г за майчинство.

Изчислението е така,но ти имаш достатъчно стаж.Може да те назначат някъде няколко дни преди 45-дневния болничен и да си получаваш минимално майчинство 2 години.Друг вариант е да те назначат сега и да си постоянно в болничен, ако лекарят ще ти дава.

# 429
И кой вариант е по добър според вас  Simple Smile

# 430
А някой пробвал ли го е този номер скоро,става ли?

# 431
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И кой вариант е по добър според вас  Simple Smile

Ами зависи от лекаря.Ако може да сте в постоянен болничен ще си получавате обезщетение и ще плащате 20,16 на месец само здравните...един вид ще получавате пари от по-рано.Ако обаче не ви дават болничен ще трябва да плащате всички осигуровки и не е изгодно.

# 432
Здравейте,ако взема в момента болничен за 180дни излиза че ще се застъпи с 45 дневния който трябва да изляза на 15.07 .Дали е проблем?

# 433
  • Пловдив
Здравейте,ако взема в момента болничен за 180дни излиза че ще се застъпи с 45 дневния който трябва да изляза на 15.07 .Дали е проблем?

Joy

Кой ще ти даде болничен за 180 дни.Нема такова животно.Болничните се дават за по 30 дни най-много.Ако ще се получи застъпване с последния,обръщаш внимание на комисията

# 434
само месец за месец ли се издават?някъде май четох че може направо за 6м ,явно не съм разбрала Embarassedблагодаря за бързия отговор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт