Майчинство за безработни 2

• 68 195
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Благодаря за бързия отовор. Това зн4и ли 4е дохода на ба6тата не се гледа и би ли повлиял на тези помо6ти,ако имам брак?

не се гледа,ако нямаш брак
ако имаш,се гледа
дохода на човек трябва да е под 350 лв бруто

# 601
zdraveite,az sum bezrabotna samotna maika na 4 deca chakam peto,imam staz ob6to prez godinite-4,5god.
molq vi ako nqkoi znae kakvi prava imam i na kakvo moga da raz4itam i kakvi sa pomo6tite ako ima takiva?
predvaritelno blagodarq.

# 602
  • Пловдив
zdraveite,az sum bezrabotna samotna maika na 4 deca chakam peto,imam staz ob6to prez godinite-4,5god.
molq vi ako nqkoi znae kakvi prava imam i na kakvo moga da raz4itam i kakvi sa pomo6tite ako ima takiva?
predvaritelno blagodarq.

Смятам,че си наясно от другите ти деца какво ще взимаш.Дохода на човек от семейството под 350 лв бруто ли е?Някъде да се запишеш на работа можеш ли?

# 603
zasega tursq rabota,ako ne namerq kakvo?,a ako namerq?
blagodarq 4e mi otgovarq6 na vaprosite!!!

# 604
 В момента съм  безработна, имам 3 години трудов стаж. Намерих една фирма  която се съгласи да ме води фиктивно на работа.Термина ми е на 20 септември, ако почнат да ме водят от 1ви август ще мога ли да взимам майчинство.
Има ли някакъв срок в които трябва да работиш преди да излезеш болничен?

# 605
  • Пловдив
В момента съм  безработна, имам 3 години трудов стаж. Намерих една фирма  която се съгласи да ме води фиктивно на работа.Термина ми е на 20 септември, ако почнат да ме водят от 1ви август ще мога ли да взимам майчинство. да
Има ли някакъв срок в които трябва да работиш преди да излезеш болничен? един отработен ден да имаш преди 45 дневния/болничния за общо заболяване

zasega tursq rabota,ako ne namerq kakvo?,a ako namerq?
blagodarq 4e mi otgovarq6 na vaprosite!!!

отговори на въпросите,които ти зададох,за да мога да коментирам

# 606
под 350.засега няма къде да почна работа

# 607
  • Пловдив
под 350.засега няма къде да почна работа

45 дни преди термин помощ за бременност 150 лв
социално майчинство за 1 година след като родиш
помощ за раждане на дете 200 лв
детски надбавки

ако започнеш работа,отпадат 1 и 2,но ще взимаш 2 г майчинство и сумата ще е по-голяма от 100 лв
ако запишеш да учиш редовно бакалавър или магистър,имаш право на еднократна 2880 лв

# 608
blagodarq ti za informaciqta,dobre 4e ima hora kato teb da ni osvetlqvat za pravata koito imame.
blagodarq!!!

# 609
  • София
здравейте, опитах да изчета всички, но ми дойде объркващо.
Предварително благодаря за отговорите.
Имам стаж повече от 10г. на голяма заплата, но от 3 месеца съм безработна. Много искаме второ дете, но ме е страх, че няма да издържим парично.
Ако забременея по време на борсата какво следва като родя?
Ако си плащам осигуровки на минималната и фиктивно ме назначат какво да очаквам?
Разбрах,че дохода се смята 18 месеца назад, което е добре ако бях все още на работа, но..не съм:(

# 610
  • Пловдив
Имам стаж повече от 10г. на голяма заплата, но от 3 месеца съм безработна. Много искаме второ дете, но ме е страх, че няма да издържим парично.
Ако си плащам осигуровки на минималната и фиктивно ме назначат какво да очаквам?
Разбрах,че дохода се смята 18 месеца назад, което е добре ако бях все още на работа, но..не съм:(

Дохода се смята 24 м назад.Ако забременееш по време на борсата,те назначават някъде и излизаш в болничен докрая.Така ще си запазиш доколкото е възможно хубавите осигуровки от преди с минимум разходи

# 611
  • София

Дохода се смята 24 м назад.Ако забременееш по време на борсата,те назначават някъде и излизаш в болничен докрая.Така ще си запазиш доколкото е възможно хубавите осигуровки от преди с минимум разходи
тоест ако ме назначат някъде и си взимам болничен до края няма нужда да плащам осигуровки ли?
ще пиша на лични ако е удобно?

# 612
здравейте..искам да попитам бременна сам в 5 месец..водих се в бюрото по труда но пропуснах датата за подпис...знаем че веднага те режат когато пропуснеш...и една година след това нямаш право да се запиеш пак.та въпроса ми е как да докажа пред социални там и т.н че сам безработна .....освен чрез бюрото по труда ?

# 613
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
здравейте..искам да попитам бременна сам в 5 месец..водих се в бюрото по труда но пропуснах датата за подпис...знаем че веднага те режат когато пропуснеш...и една година след това нямаш право да се запиеш пак.та въпроса ми е как да докажа пред социални там и т.н че сам безработна .....освен чрез бюрото по труда ?

По принцип социалните искат трудова книжка или може да те накарат да подпишеш декларация, че си безработна.Ако имаш основателна причина за пропуска на подписа, може и да не те отрежат.Например бележка от лекар за периода...

# 614
нямам просто изключих Sad ще ида ще се пробвам ама....не очаквам нищо хубаво .а за дохода...350 бруто...дели ли си на членовете на семейството...или...

Общи условия

Активация на акаунт