Майчинство за безработни 2

• 68 198
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
нямам просто изключих Sad ще ида ще се пробвам ама....не очаквам нищо хубаво .а за дохода...350 бруто...дели ли си на членовете на семейството...или...

Вземи бележка от лекаря и се пробвай. Доходът трябва да е под 350лв брутно на член от семейството.Събираш целия ви доход и делиш на всички, ако имате брак.

# 616
мерси за отговорите Simple Smile каквото ще да става ще се пробвам де Simple Smile

# 617
Здравейте, искам да попитам за компетентно мнение. Аз съм докторант на степендия(450лв) - трета година(срока ми е до края на септември). През тези три години университета ми внася  здравни осигуровки, но нямам социални осигуровки. Имам 8 години трудов стаж,но до 2010г. Имам едно дете на 7 год.,нямам брак и съм бременна във втория месец. Какво майчинство ми се полага да получавам.

# 618
Здравейте! Аз съм безработна от 7 години. Имам трудов стаж 12 години (ако това изобщо е важно). Приятелят ми работи на добре платена работа (осигурява се на тавана). В момента съм бременна с второ детенце в трети месец, самоосигурявам се на минималният доход. Имам ли право на някакво майчинство (помощи) или не?

# 619
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Аз съм безработна от 7 години. Имам трудов стаж 12 години (ако това изобщо е важно). Приятелят ми работи на добре платена работа (осигурява се на тавана). В момента съм бременна с второ детенце в трети месец, самоосигурявам се на минималният доход. Имам ли право на някакво майчинство (помощи) или не?

Самоосигуряват се земеделски производители,собственици на фирми и лица на свободна професия.Ти такова ли си?
Ако просто си плащаш здравните осигуровки като безработна, за да не ти прекъсват здравноосигурителните права НЕ Е самоосигуряване.
Ако нямаш трудов д-р или не си самоосигуряващо лице на високия процент, оставаш на социално майчинство по 100лв на месец за една година, ако дохода на члне от семейството е под 350лв бруто.
Ако ли не -започване на фиктивен д-р за да получаваш минимално майчинство за 2 години..

# 620
Здравейте на всички.Предварително се извинявам че сигурно се повтарям във въпросите си но след всичко прочетено се обърках още повече.Та въпроса ми е от април месец съм безработна на борса съм до януари 2014,оказва се че най после и при мен има дългоочакваната добра новина та въпроса ми е как стоят нещата с майчинството.Ако стоя на борсата докато ми се полага обезщетение 07.01.2014 и след това си намеря някъде на фиктивен договор и се осигурявам на 500 лева например ще взимам ли майчинство колко и колко време.Термина ми е 28.02.2014.
Благодаря ви много.

# 621
  • Пловдив
Ако стоя на борсата докато ми се полага обезщетение 07.01.2014 и след това си намеря някъде на фиктивен договор и се осигурявам на 500 лева например ще взимам ли майчинство колко и колко време.

Да,ще взимаш майчинство 2 години така.Месеците на борсата ще ти се смятат в базата на МРЗ.Не мога да кажа точно колко ще ти е майчинството,но няма да е под 310 лв месечно

# 622
♥Elfita♥  Благодаря ти много за бързия отговор. А какво ще рече МР3 от борсата получавам по 19.20 на работен ден ако това има някакво значение.

# 623
  • Пловдив
♥Elfita♥  Благодаря ти много за бързия отговор. А какво ще рече МР3 от борсата получавам по 19.20 на работен ден ако това има някакво значение.

МРЗ е мин раб заплата.Т.е няма да ти взимат това,което получаваш от БТ,а 310 лв

# 624
Здравейте!Искам да попитам тъй като съм вече в 7 месец вече идва време и да потдавам документи в социалните...та по адрес по лична карта съм от друг град,но живея във Варна от 2 год и ще раждам и отглеждам детето си тук.Въпроса ми е,трябва ли да си сменям личната карта с адреса ми във Варна (живея под наем) или ми трябва само временна регистрация,тъй като не се знае след година дали  ще съм тук...пък не мога да пътувам до родния си град...БЛАГОДАРЯ Simple Smile

# 625
  • Пловдив
lovely baby,документите за детски,еднократна помощ и социално майчинство се подават по постоянен адрес.Ако искаш да го направиш във Варна,ще трябва и по ЛК да си във Варна

# 626
A kato jiveq pod naem vuzmojno li e da si go smenq ... Rolling Eyes

# 627
  • Пловдив
A kato jiveq pod naem vuzmojno li e da si go smenq ... Rolling Eyes

да,но може би със съгласието на собственика на апартамента или с договора  за наем.попитай как е при вас

# 628
dobre,blagodarq!A sled kato potdam molbata za smena na adresa ,shte trqbva da zapochna ss dokumentite za maichinstvo.Razbrah za 150lv. koito se davat 45 dni predi termina.Az sum bezrabotna s 3 meseca staj tui kato se sum studentka,shte imam li pravo na tezi 150lv i kakvi dokumenti iskat za tqh

# 629
  • Пловдив
dobre,blagodarq!A sled kato potdam molbata za smena na adresa ,shte trqbva da zapochna ss dokumentite za maichinstvo.Razbrah za 150lv. koito se davat 45 dni predi termina.Az sum bezrabotna s 3 meseca staj tui kato se sum studentka,shte imam li pravo na tezi 150lv i kakvi dokumenti iskat za tqh

на помощта за бременност 150 лв 45 дни преди термин имаш право,ако дохода на човек в семейството ви е под 350 лв бруто.точно какви документи ще ти искат питай в социалните

редовна студентка ли си?

Общи условия

Активация на акаунт