Майчинство за безработни 2

• 68 163
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
da redovno sum znam che imam i pravo na 2880lv .blagodarq ti mnogo

# 631
Да попитам и аз Simple Smile , Бременна съм в 8 месец на 22,07,13 ми е 45 ден преди термина,имам само 3 месеца и 29 дена стаж назад ,ако сега започна работа и изляза в болничен,какви осигуровки ще плащам и какво майчинство ще мога да взимам.

# 632
  • Пловдив
Да попитам и аз Simple Smile , Бременна съм в 8 месец на 22,07,13 ми е 45 ден преди термина,имам само 3 месеца и 29 дена стаж назад ,ако сега започна работа и изляза в болничен,какви осигуровки за месеците в болничен ще плащаш на фирмата само здравната 20,16 лв на месец ще плащам и какво майчинство ще мога да взимам. грубо от НОИ ще започнат да ти превеждат обезщетение след 8 месеца.дотогава опитай за социално майчинство,ако дохода на човек в семейството е под 350 лв бруто

# 633
Много благодаря за бързия отговор!

# 634
Здравейте! Моля за малко помощ.
Аз съм бременна в края на 4-ти месец. Студентка съм, но задочно и нищо не ми се полага. Никога не съм работила на трудов договор и не съм си плащала осигуровки. Въпроса ми е мога ли да изтегля заем и да платя със задна дата всички осигуровки, които са ми необходими, за да взимам 310лв майчински? (за година и половина назад май бяха?) Ще се зачете ли? И за тези 310лв майчински какви осигуровки трябва да плащам, в какъв размер?

# 635
  • Пловдив
Здравейте! Моля за малко помощ.
Аз съм бременна в края на 4-ти месец. Студентка съм, но задочно и нищо не ми се полага не е съвсем така.има социално майчинство. Никога не съм работила на трудов договор и не съм си плащала осигуровки. Въпроса ми е мога ли да изтегля заем и да платя със задна дата всички осигуровки не може да платиш със задна дата социалните осигуровки , които са ми необходими, за да взимам 310лв майчински? (за година и половина назад май бяха?) Ще се зачете ли? И за тези 310лв майчински какви осигуровки трябва да плащам, в какъв размер?

Започни работа сега във фирма на приятел.Поработи няколко дни и излез в болничен докрая.За месеците в болничен ще плащаш 20.16 лв здравна на фирмата.За дните,които ще отработиш,осигуровките няма да са много.Като направиш 12 м осигурителен стаж,ще започнат да ти изплащат по 310 лв от НОИ.Това е трябвало да го направиш още като си разбрала за бременността.
Докато натрупаш стажа и ако отговаряш на условието за доход-социално майчинство

# 636
Здравейте! Имам няколко въпроса към някой, който знае как стоят нещата с тях. Искам да попитам бременна съм в 8 месец - на 19.07.2013г. излизам 45 дни преди раждане (мога ли да взема тези 150лв. и как?) Назначена съм на работа от 02.10.2012г. на 430лв. РЗ, а преди това не съм работила никъде, понеже съм и студентка (задочно) - какво майчинство мога да взимам? Термина ми е на 02.09.2013г.. но аз съм в болничен от 11.06.2013г. С таткото на малката нямаме брак. Благодаря Ви предварително за отговорите.

# 637
  • Пловдив
Здравейте! Имам няколко въпроса към някой, който знае как стоят нещата с тях. Искам да попитам бременна съм в 8 месец - на 19.07.2013г. излизам 45 дни преди раждане (мога ли да взема тези 150лв. и как?) Назначена съм на работа от 02.10.2012г. на 430лв. РЗ, а преди това не съм работила никъде, понеже съм и студентка (задочно) - какво майчинство мога да взимам? Термина ми е на 02.09.2013г.. но аз съм в болничен от 11.06.2013г. С таткото на малката нямаме брак. Благодаря Ви предварително за отговорите.

За помощта за бременност 45 дни преди термин ще имаш право,защото дохода ти 12 м назад е под  350 лв бруто.Ще имаш право на социално майчинство докато от НОИ започнат да ти превеждат.Също детски,помощ за раждане 250 лв
За всичко горе се подават документи в социалните
След като направиш 12 м осиг стаж през целия ти живот,от НОИ ще започнат да ти плащат обезщетение

# 638
Искам да попитм,ако сега запиша само магистратура редовно,дали ще ми дадат помоща 2800лв?И имам ли право на други помощи ,като студентка?Сега завьршвам задочно магистратура,нямам брак с таткото и ще ползвам социлни майчински 100 лв.Малката се роди на 27,06,2013.

# 639
  • Пловдив
Искам да попитм,ако сега запиша само магистратура редовно,дали ще ми дадат помоща 2800лв?И имам ли право на други помощи ,като студентка?Сега завьршвам задочно магистратура,нямам брак с таткото и ще ползвам социлни майчински 100 лв.Малката се роди на 27,06,2013.

Сега няма къде да запишеш магистратура.Ако все пак има,ще е супер.Масовият прием започва есента и и тогава ще имаш право на помощта,защото бебето ще е под 6 месеца.За други помощи-стипендия от университета,детски,помощ за раждане,помощ за бременност

# 640
Благодаря за отговора.

# 641
  • In Hell
Здравейте, имам следното питане и ще се радвам ако някой успее да ми отговори.
След по-малко от месец изтича 12 месечния срок в който получавах социалната помощ в размер на 100 лева за отглеждане на дете. Миналата година нямаше кой да ми каже, че е възможно да започна работа фиктивно за малко за да взема майчинство, за което още съжалявам. Та въпроса ми е - има ли начин (за който пак не съм информирана) да продължа да взимам някакви средства от държавата за втората година, защото поне до пролетта нямаме намерение да я даваме на ясла?
Благодаря ви предварително!

# 642
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, имам следното питане и ще се радвам ако някой успее да ми отговори.
След по-малко от месец изтича 12 месечния срок в който получавах социалната помощ в размер на 100 лева за отглеждане на дете. Миналата година нямаше кой да ми каже, че е възможно да започна работа фиктивно за малко за да взема майчинство, за което още съжалявам. Та въпроса ми е - има ли начин (за който пак не съм информирана) да продължа да взимам някакви средства от държавата за втората година, защото поне до пролетта нямаме намерение да я даваме на ясла?
Благодаря ви предварително!

Имаш ли общо 12 месеца осигурителен стаж през целия си живот?
Ако имаш да те назначават фиктивно на трудов д-р някъде."Отработваш" един ден и излизаш в майчинство.Ще си платиш осигуровките за този един ден и после по 20,16лв. на месец здравни, а ще получаваш минимума 310лв.

# 643
  • In Hell
Имам доста трудов стаж. А как става номера?
Започвам работа сега преди да е навършила годинка и оттам излизам за втората година в майчинство ли? Или след като изтече годината, приключа да получавам тия сто лева и тогава?
Благодаря ви пак предварително. Много се зарадвах1  Hug

# 644
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Имам доста трудов стаж. А как става номера?
Започвам работа сега преди да е навършила годинка и оттам излизам за втората година в майчинство ли? Или след като изтече годината, приключа да получавам тия сто лева и тогава?
Благодаря ви пак предварително. Много се зарадвах1  Hug

Може и по двата начина, които си посочила.Но ако искаш изчакай да навърши годинка и подавай документи..

Общи условия

Активация на акаунт