Майчинство за безработни 2

• 68 160
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Бих искала да попитам следното: завърших преди 2 год. и да днес нямам трудов договор бременна съм в 9 г. с. та въпросът ми е, ако сега започна да се самоосигорявам или намеря някоя фирма да ме запишат, ще получавам ли майчинство? Благодаря предварително

# 646
  • Пловдив
Здравейте! Бих искала да попитам следното: завърших преди 2 год. и да днес нямам трудов договор бременна съм в 9 г. с. та въпросът ми е, ако сега започна да се самоосигорявам или намеря някоя фирма да ме запишат, ще получавам ли майчинство? Благодаря предварително

Да,след като направиш 12 м осигурителен стаж.Дотогава социално майчинство и други помощи за жени без стаж,за които обаче има изискване за доход 350 лв бруто на човек от семейството за последините 12 месеца

# 647
ЗДРАВЕЙТЕ,Моят случай е следният:работя на трудов договор от 9 месеца,като преди това съм с прекъсване на трудовият ми стаж,но е договор по заместване на майка,което не е никак сигурно.Осигуряват ме на 650 лв,а през живота ми имам общо 6 г тр стаж.Ако имам и ЕООД на мое име и се осигурявам също и там,това играе ли някаква роля да получавам по високо майчинство,взима ли се в предвид или само договора ми по заместване на титуляра?Предварително Благодаря!

# 648
  • Пловдив
ЗДРАВЕЙТЕ,Моят случай е следният:работя на трудов договор от 9 месеца,като преди това съм с прекъсване на трудовият ми стаж,но е договор по заместване на майка,което не е никак сигурно.Осигуряват ме на 650 лв,а през живота ми имам общо 6 г тр стаж.Ако имам и ЕООД на мое име и се осигурявам също и там,това играе ли някаква роля да получавам по високо майчинство,взима ли се в предвид или само договора ми по заместване на титуляра?Предварително Благодаря!

Да,ще се вземе предвид,ако в ЕООД то си на високия процент осигуряване с фонд ОЗМ

# 649
Много благодаря,но този висок процент от какво се определя или аз сама си го определям и ще се вземе в предвид само ако съм с високия процент в фонд ОЗМ?тоест ще се вземе в предвид само ако внасям високия процет в ОЗМ-то?А в противен случай няма да се вземе в предвид-без ОЗМ? Embarassed

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 22:03 от ssany

# 650
  • Пловдив
Много благодаря,но този висок процент от какво се определя или аз сама си го определям да,ти си го определила със започване на осигуряването.можеш да го смениш януари месец и ще се вземе в предвид само ако съм с високия процент ли? да,само тогава И още един въпрос фонд ОЗМ какво е? фонд Общо заболяване и майчинство

# 651
Да разбирам ли ,че ОЗМ-то идва като допълнителна осигуровка по мое желание освен останалите осигуровки като ЕООД и колко е високия процент на ОЗМ-то? Hugили по-точно ако може да ми кажете на колко трябва да се осигурявам по принцип и плюс ОЗМ-то,че май май се пообърках

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 22:18 от ssany

# 652
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да разбирам ли ,че ОЗМ-то идва като допълнителна осигуровка по мое желание освен останалите осигуровки като ЕООД и колко е високия процент на ОЗМ-то? Hugили по-точно ако може да ми кажете на колко трябва да се осигурявам по принцип и плюс ОЗМ-то,че май май се пообърках

При осигуряване с ОЗМ имаш право на болничен и като самоосигуряващо се лице + 3.50% .Осигуровките при праг 420 лв за нисък процент са общо 108.36 лв., а при висок процент (с включен ОЗМ) са 123.06 лв.Това е без банковите такси. Ти по колко плащаш?

# 653
Здравейте,
Имам следния въпрос. Миналия месец ме съкратиха от работа и сега съм регистрирана в бюрото по труда. Оказа се обаче че съм бременна Simple Smile Имам още 3 месеца в бюрото по труда, а и не вярвам някой работодател да ме назначи бременна. Мога ли сама да внасям осигуровките си за майчинство и евентуално това от каква полза ще ми бъде при изчисляване на обезщетението, което ще ми изплащат през първата година от майчинството.
Благодаря предварително.

# 654
  • Пловдив
Здравейте,
Имам следния въпрос. Миналия месец ме съкратиха от работа и сега съм регистрирана в бюрото по труда. Оказа се обаче че съм бременна Simple Smile Имам още 3 месеца в бюрото по труда, а и не вярвам някой работодател да ме назначи бременна. Мога ли сама да внасям осигуровките си за майчинство и евентуално това от каква полза ще ми бъде при изчисляване на обезщетението, което ще ми изплащат през първата година от майчинството.
Благодаря предварително.

Намери фирма,която да те назначи.Отработваш един ден и излизаш в болничен докрая.Така ще плащаш месечно на фирмата само здравната 20.16 лв.Месеците на борсата ще ти ги взимат на МРЗ
От предишната работа на колко те осигуряваха?

# 655

Здравейте,
Благодаря предварително.

Намери фирма,която да те назначи.Отработваш един ден и излизаш в болничен докрая.Така ще плащаш месечно на фирмата само здравната 20.16 лв.Месеците на борсата ще ти ги взимат на МРЗ
От предишната работа на колко те осигуряваха?
Първо благодаря за бързия отговор. Иначе е малко сложно с моите осигуровки. 10 месеца по 700 лв., после пак имам един период без работа. Абе картинка в общи линии. Иначе мисля да си използвам поне паричките от борсата, докато мога да ги взимам, защото все пак са ни помощ. Иначе после ще мисля някакъв вариант с назначаването.

# 656
  • Пловдив
10 месеца по 700 лв., после пак имам един период без работа.

щом е така като дойде ред да те назначат пак да е на МРЗ.няма смисъл от по-високо
първата година майчинство ти е гарантиран минимум от 310 лв.

# 657
10 месеца по 700 лв., после пак имам един период без работа.

щом е така като дойде ред да те назначат пак да е на МРЗ.няма смисъл от по-високо
първата година майчинство ти е гарантиран минимум от 310 лв.
Сега се сещам за още един въпрос. Ако започна работа и веднага изляза в болничен, работодателя ми плаща само тези въпросни 20 лв. за здравни осигуровки, или има и някакви други осигуровки, които плаща за мен?

# 658
  • Пловдив
Сега се сещам за още един въпрос. Ако започна работа и веднага изляза в болничен, работодателя ми плаща само тези въпросни 20 лв. за здравни осигуровки, или има и някакви други осигуровки, които плаща за мен?

Не,докато си в болничен не плаща друго за теб

# 659
Аз сьм в майчински,но социалните.Искам да попитам,ако сега намеря фирма да ме води на работа,то колко дена ми трябват там фиктивно?И ще мога ли после да взимам от майчинските за работещи 2 години?Моето бебе е на няма и 2 месеца.Каква е процедурата,ако това е вьзможно?Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт