Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 114

• 47 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Да се разпиша и аз в новата тема. Марианче , мерси мила  newsm51 smile3525 newsm51

Текста на песента е много хубав, но самата мелодия не ме кефи нещо  Thinking  Ама като видя танца ,сигурно ще я харесам  Wink Новата мелодия на Тойгар, обаче е разкош  Peace

Димонка , адмирации за поста ти в старата тема newsm10 smile3501 Аз веднъж вече попадах във филм във филма и втори път не бих си го позволила никога да ми се случи. Наистина  да се прехвърля екранният образ в/у реалния не трябва да се прави.

krismar

# 61
Леле,момичета не мога да ви смогна да чета и старата,а сега и новата тема...! Shocked
 П.С. Много благодаря за всички клипчета,снимки,репортажи и прочие!  Hug

# 62
# 63
Здравейте, палави дами! Добър купон сте си спретнали! Hug Hug Hug Hug Hug
Искам да БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце на техническия екип
Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра,  
 bouquet    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Не само за прекрасния превод на 73 епизод, а и за това, което много малко преводачи правят- песните! Без думичките на български език, тези прекрасни традиционни мелодии биха се загубили като изживяване. Те обогатяват представата ни за ритуала, който имаме щастието да видим, при това представен ни от любимите актьори. smile3525 newsm51 smile3525

Скрит текст:
По този филм може да се напише дисертация не само върху проблема, който третира- изнасилването и отзвука му в обществото както и справянето с последиците от този брутален акт- дисертация може да се напише и за традициите в турското общество- без значение дали са приемливи или не приемливи.

Всичко, което ни представят около сватбата е едно неизчерпаемо богатство от традиции. Аз наистина занемях, виждайки „Къна геджеси“-то! Та тук чух 3 от общо 9-те песни, характерни за ритуала. Видях и това, което наистина показват в много малко филми- къната върху пръста на бъдещия младоженец. / Не видях коментари за значението- простете ако съм пропуснала такива/ Но само с няколко думи- къната е милувката на Всевишния, изпратена с ангелите на пророка. Тя освен, че бележи душите готови да страдат за своя Бог, означава и готовността на Всевишния да закриля белязаните с нея. Освен всичко друго е и пожелание за здраве и дълголетие. Къна, поставена на пръста или дланта на младоженеца означава пожелание за здрав брак, а ако е от същата, с която е помазана и бъдещата невеста означава болката и радостта на единия да е болка и радост и за другия./това зная от възрастните жени, които ми разказваха и това споделям с вас/. Видяхме и ритуалното бръснене- макар и само малка частица от него, но и това за мен говори много за прекрасните ни сценаристки.
 От снимките на бъдещия утрешен епизод виждам, че ще ни направят съпричастни и с голяма част от сватбените традиционни ритуали- освен обричането във вярност един към друг, прошката и благословията, надявам се да видим и традиционните танци за сватба- танца на младите, така нареченият танц на късмета-на младоженеца, танца на обичта- на свекъра и булката, дано видим и танца на надеждата-макар да е без баща, Фатмагюл има брат, а и другите танци са не по-малко интересни и с доста дълбока символика./в интерес на истината не зная дали точно така се казват в Турция- написах ги така както тук по нашите земи ги знаят/.
Ако решат да ни покажат нещо и от следсватбените ритуали, наистина ще бъде прекрасно. Не, не искам да утежняват филма с подробности, но поне по мъничко, както направиха с бръсненето.
Ох, пак станах многословна, но този филм предразполага към това с пълнотата и пословично точната картина, която рисува.

Благодарности и от мен на тези три Дами.
*¨*morski_briz*¨* Благодаря и на теб за информацията, който ни поднасяш.
Искам още нещо да споделя с вас за сватбените ритуали в Турция, нещо което до сега не е споменавано.
Освен къносването и ритуалното избръсване на младоженеца (което се прави до колкото аз знам преди сватбата) за сватбата се меси овча кайма с много подправки и се меси 5 часа. Не се подлага на друга обработка (топлинна). Яла съм, яде се, става за ядене. Вероятно тези 5 часа и топлината на ръцете са й достатъчни, за да бъде обработена.

# 64
Исках да попитам защо на всеки 48/49 страници правите нова тема? newsm78

# 65
Един прекрасен сватбен албум.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Скрит текст:

Исках да попитам защо на всеки 48/49 страници правите нова тема? newsm78

Защото лимита на една тема е 50 страници.  Peace

# 66
  • Разград

Скрит текст:
Един мъдрец от древни времена е казал истина една: “откакто свят светува човекът нежност и любов жадува.” Когато те налегне самота и мислиш си, че свършил е света знай има лек, лекарство има което хората от древни времена познават, търсят и ценят! Това лекарство няма го в аптека, не се намира, като билка в полето! То е безценно и незаменимо, нека ти подскажа:н амира се в Сърцето!
Това е ЛЮБОВТА!

# 67
Круелка,наистина прекрасен,а в чевъртък ще е още по-прекрасен.Така им се радвам.толкова е красиво това,което им се случва.Дай боже всекиму

А забелязвате ли веждите на Муки

# 68
Благодаря за новата тема и за всички и на всички включвания в темата!
А аз ще бъда най-щастлива,когато това,което е на снимката стане факт? А,дали е истина?
Беше при снимките за 74 серия.

# 69
  • В Града на Липите

Тук Мука има много интересен поглед, отправен към булката.

mireto, ако се вярва на слухове и подсказки ще стане факт. И вероятно там или по пътя ще направи опит да избяга и ще го застрелят.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 20:49 от hrissi_sz

# 70
Благодаря за новата тема!   bouquet  bouquet

Ако Мустафа избяга, това никак не ми харесва.  ooooh!

# 71
Ако Мустафа избяга, това никак не ми харесва.

Sakin ol! (Споко) Той не просто избягва, а направо изчезва от филма.

# 72
  • В Града на Липите
Ромина, не бързай да се притесняваш, допълних се. Но мислех, че всички са прочели, че Мустафа ще бъде прострелян при опит за бягство и вече ще мре окончателно, дано не е продължително.

# 73
# 74
  • Пловдив
Дано посещението при психотерапевтката им помогне за предстоящият труден изпит......

За всички хубави постове, за всички нови дами в темата:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 20:57 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт