ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 117 305
  • 791
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Блонди,това къде са ти написали тези назначения, в коя клиника,кой лекар?
Изненадана съм определено,че преди бременност са писали по време на бременност какво-що при видно само някакво леко завишено ТСХ,дори нямаш Хашимото...то след + тест картинката може и най-вероятно ще се промени,затова след + тест се прави нова имунология пък тогава се вижда има ли нужда от нещо-визирам НК клетките. Не виждам АФА, Б лимфоцити, Т клетки?
ТСХ малко трябва да се смъкне... заради едно такова ТСХ цялата тази терапия е безумна- нищо освен лтироксин/еутирокс не повлиява на ТСХ. Виж,ако има и друго...но не виждам да си писала.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 17:48 от magnet_for_happiness

# 541
момичета,

да си покажа и моите изследвания.
пуснах си "преди ин витро" панел на КИРМ.
имам си час за конова, и все пак яснота по въпроса би била добре дошла.
АТА, АПА и НК клетки - норма, обаче тези Т хелпъри и Т цитотоксични ... нищо не можах да намеря : ( а така като гледам са си притеснителни : ((

Ly - 26.55 %
Mo - 3.12%
Gr - 66.17%
Репродуктивен имунофенотип**   готов
Общи Т лимфоцити    CD3+                       70,48         реф 67-76
Активирани Т лимф.   CD3+DR+                 ____          ref 8-15
Т-хелпъри                 CD4+        High         54.71         ref 36-46
T-цитотоксични         CD8+        Low         15.91         ref 31-40
Съотн. Тх/Тс                              High         3.43           реф 1.00-1.50
В-лимфоцити             CD19+                     12.71         реф 5-16
Актив. Т хелпери        CD4+CD69               ____          ref 0.70-6.10
Aктив. Т цитотоксич.  CD8+CD69+CD3І      ____          ref 2.30-4.50
Субпопулация NK клетки CD16+56+          13.96          ref 9-15

Заключение:
1) Обща популация на Т-лимфоцити, В-лимфоцити и субпопулация на НК-клетки (CD3-CD16+56+) - в референтни граници
2)Т-хелпери и съотношение Тх/Тс - значително повишени
3)Т- цитотоксични лимфоцити - значително понижени

# 542
брее момичета благодаря ви,сега пак се притесних,при конова ходих в плевен сега ще копирам всичко
АНТИФОСФОЛИПИДНИ АНТИТЕЛА
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Анти-кардиолипин IgG        3.0 (
-)       U/ml    N<10.0, Pos.>/=10.0   
Анти-кардиолипин IgM        1.3 (-)       U/ml    N<7.0, Pos.>/=7.0   
Aнти-b2GPI - IgG        3.1 (-)       IU/ml    N<5, Bord. 5-8, Pos.>8   
Анти-b2GPI - IgM        1.6 (-)       IU/ml    N<5, Bord. 5-8, Pos.>8   

ИМУНОФЕНОТИПИЗИРАНЕ
Име на теста(изследване)       CD маркер     Резултат(%)    Референтни стойности (%)
Ly            28.82    
Mo            2.25    
Gr            67.50    
Общи Т-лимфоцити   СD3+         69.43      67-76
Субпопулация NK-клетки   CD3-CD16+56+         9.63      9-15

* H - резултатът е над нормата (High - висок) / L - резултатът е под нормата (Low - нисък)
Заключение : От направения флоуцитометричен анализ се установява:
1. Обща популация на Т-лимфоцити - в референтни граници;
2. Субпопулация на NK-клетки (CD3-CD16+56+) - в референтни граници;

ТИРЕОИДНИ ХОРМОНИ И АНТИТЕЛА
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Тиреотропен хормон (TSH)        2.76       uU/ml    0.34-2.50   
Анти-тиреоглобулин (TAT)        0.010       IU/ml    N<4   
Анти-TPO (MAT)        0.30       IU/ml    N<9   
Забележка:
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

От направените имунологични и генетични изследвания по повод на репродуктивни неуспехи (три спонтанни аборта, 7-8 w.g., 2009, 2010 и 2011 год., след едно живородено, здраво дете на 15 год.) и предстоящо планиране на бременност, се установява:

І. Имунологично изследване:

1/ Изследваните антифосфолипидни антитела: отрицателни.
2/ Показатели на функцията на щитовидната жлеза: умерено повишен TSH.
3/ Периферни CD3-CD56+CD16+ NK лимфоцити: в границите на референтните стойности.

ІІ. ДНК изследване за генни мутации, асоциирани с тромбофилия:

Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Генетичен вариант в гена на Плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI-1)
(носителство на генотип 4G/4G)
Носител на генотип 4G/5G

Препоръки:

1/ Консултация с ендокринолог и ехография на щитовидната жлеза. При планиране на бременност и по време на бременността е препоръчително TSH да бъде под 2.5.

2/ При планиране на бременност:

-   Aspirin protect 100 mg, по 1 табл. вечер., от 15 до 28 ден на менструалния цикъл. При липса на бременност в продължение на 5-6 месеца, се преустановява приема на аспирин за 1-2 месеца и след това се възстановява за същия период. Опитите за забременяване не се преустановяват.
-   Антиоксидант Стронг (Walmark), по 1 табл. сутрин, от 15 до 28 ден на МЦ. Дните на приема съвпадат с приема на аспирин.
-   Doppel herz aktiv (Mg, Ca, D3, Cu, Mn) – по една таблетка на ден, по време на хранене, с повече течности, от 10-ти ден на менструалния цикъл до първи ден на следващата менструация. При липса на бременност в продължение на 5-6 месеца, се преустановява приема на препарата за 1-2 месеца и след това се възстановява за същия период. Опитите за забременяване не се преустановяват.
-   Neopholic meta tabl., по 1 табл. на ден, 1-2 месеца преди забременяване и по време на бременност (2 x 1 tabl.), до 16 г.с.

3/ При положителен тест за бременност:

–   Контролно изследване на TSH, TAT и MAT.
–   Повторна консултация с ендокринолог.
–   Терапия по време на бременността:
o   Продължава приема на аспирин, през ден, до 35 г.с.
o   Fraxiparin  0.4 ml s.c., по една апликация сутрин, през ден, до 12 г.с., като се редува с аспирин. Възможна е промяна в продължителността и честотата на двата препарата, по преценка на наблюдаващия бременността лекар акушер-гинеколог.
o   Веднага, след визуализиране на плоден сак  – еднократно вливане на Immunovenin intact, amp. 5 ml, 250 mg, 50 amp.,  разредени 1:2 в 0.9%NaCl, i.v. Друг възможен интравенозен гама-глобулинов препарат е Octagam 10% (Octapharma, Switzerland). Вместо вливане на 50 ампули имуновенин интакт, може да се направи вливане на един флакон от 10g на Octagam 10%.
o   Utrogestan glob., 3 x 2 glob., едната вагинално, другата се изпива, до 12 г.с., след това – дозата се намалява и изключва до 16 г.с.
o   Doppel herz aktiv Актив МАМА + Омега 3 – 2 х 1 капсула на ден, по време на хранене, с повече течности, до 16 г.с., след което, по една капсула на ден.

o   Приемът на  фолиева киселина продължава до 16 г.с.
Доц. Д-р Емилияна Конова, д.м.

# 543
забравих да ви кажа че не съм инвитро,много искаме още едно детенце и наистина след 3 опита това е последния,нямам сили.при конова назначиха и на мъйа ми иззследвания но не сме ходили още

# 544
  • София
Тези предписания ти ги правят превантивно заради абортите.

# 545
да магнет,и аз така мисля,снощи четах за имуновенина и се пооплаших,можело да се зарази човек ,освен това нямало гаранция че ще подеиства

# 546
  • София
Да не те притеснява имуновенина, досега не съм чула някой да се е заразил. Аз вливах Киовиг, а сега Октагам-също имуномодулатори,само че по-пречистени и по-скъпи от Имуновенина. Гаранция в тоя живот нали знаеш каква има, така че действай смело...както решиш де, аз не смея да предполагам без терапия дали бих успяла....това поредните аборти са много гадно нещо.

# 547
Да не те притеснява имуновенина, досега не съм чула някой да се е заразил. Аз вливах Киовиг, а сега Октагам-също имуномодулатори,само че по-пречистени и по-скъпи от Имуновенина. Гаранция в тоя живот нали знаеш каква има, така че действай смело...както решиш де, аз не смея да предполагам без терапия дали бих успяла....това поредните аборти са много гадно нещо.
Peace

# 548
Блонди, за да не се чудиш и терзаеш от разликата между това, което Конова ти е написала и това, което тук ти говорим, просто като отидете пак при нея за изследвания я попитай:
1) С какво ще помогне Имуновенина/октагама, при положение, че НК клетките са в норма?
2) Трябва ли след положителен тест да повториш изследванията за НК клетките, за да се види има ли нужда от вливане на Имуновенин?
Иначе освен ТСХ-то, което е добре да го коригираш още отсега преди забременяване, т.е. да отидеш при добър ендокринолог (препоръчвам ти д-р Начев в София-приема в МЦ Панацея- пусни го в Гугъл и ще ти излезе), за да ти определи доза Л-тироксин, а веднага след положителен тест се прави контрола на ТСХ и отново се ходи при ендокринолог евентуално за коригиране на дозата, защото самата бременност често вдига ТСХ-то, а е важно за бебето този хормон да не се покачва,  другите изследвания са ти съвсем в рамките на референтните стойности. Имай предвид, че повишено ТСХ може да доведе до спонтанен аборт, подчертавам може, а не че е задължително.
Почвай да си пиеш и фолиева киселина, тя не вреди и е добре да се натрупа в организма-помага и на теб (за мозъка), а за бебето е още по-важна.
Та това е, задействай се за ТСХ-то и си задай въпроси на Конова, защото терапията с имуновенин е скъпа. Иначе за безопасността му не се безпокой, както са ти казали - 100% гаранция никой не може да ти даде, но вероятността е микроскопична  Hug, но просто е скъпо лекарство. Ако трябва да вливаш по 50 амп. на всеки 4-6 седмици, не е ясно до кога, по 750-1000 лв. за всяко вливане, нали ти е ясно, че това са доста пари  Embarassed , трябва да си сигурна, че има медицински причини да ги даваш.

# 549
благодаря ви,имам ли +тест значи пак трябва да ходя при конова,пак 400,500лв и по1000 лв на месец имуновенина,отделно фракси мракси Simple Smile

# 550
благодаря ви,имам ли +тест значи пак трябва да ходя при конова,пак 400,500лв и по1000 лв на месец имуновенина,отделно фракси мракси Simple Smile
Аспирин и фракси не ти мърдат така или иначе  Grinning
От изследванията, които си направила, ще трябва да повтаряш само - ИМУНОФЕНОТИПИЗИРАНЕ и ТСХ и ФТ4 (тези двата са свързани, не се юркай сега да правиш ФТ4, няма смисъл, ясно е че ТСХ трябва да се сваля).
Генетичните няма да ги правиш повторно, защото няма да се променят  Grinning

# 551
блонди, аз съм на абсолютно същия хал - отложихме с месец ин-витро, за да смъкна високо ТСХ, а освен него си имах имунологични и генетични проблеми - направих една вливка с имуновенин, сега бия всеки ден фраксипарин. Споко, всичко се преживява, само звучи страшно  Peace

# 552
Момичета моляви за малко помощ.Опитвам се да разбера какво показва това изследване,но много се обърках.Правих го в майчин дом .Имам 3 бремености едната завършила неуспешно в 34г.с, един мисед в 7 седмица и един ранен спонтанен аборт. Чак другата седмица ще мога да се консултирам с лекар... Sad

Фактор V Лайден-мутация R506Q   Нормален генотип
Фактор 2 (Протромбин)-мутация G/A 20210  Нормален генотип
Инхибитор на Плазминогенния активатор-PAI 4G/5G    Хомозиготен носител 4G/4G
MTHFR-мутация C677T      Хетерозиготен носител C/T

Коментари:
1) Не се отчита риск за венозни тромбози въз основа на изследвания показател.
2)Хомозиготно носителство на 4G/4G алел в PAI се среща с висока честота(32%) при пациентки с обременена акушерска анамнеза особено при пациентки със спонтани хабитуални аборти.
В контролната група честотата на 4G/4G е 17 %.
3) Препоръчва се обсъждане на медикаментозна профилактика поради повишения риск от тромбофилия.
4) При генотип С/Т може да се наблюдава синтезиране на  MTHFR с намалена ензимнаактивност от 35%

# 553
  • гр. София
Jarence, ще си на фракси или клексан, заради 4G/4G. Отделно ще пиеш метилираната форма на фолиева, заради мутацията в MTHFR гена.

# 554
оох аз да забременея пък хич не ми пука за инджекции на всичко съм съгласна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт