ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - ТЕМА 6

• 116 540
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
Вливка се прави по време на процедура, сега- не.
При мен лечението с агапурин и респистим не даде никакъв ефект.
Аз бих те посъветвала да търсиш причината за завишените клетки- уреаплазма, мико, хламидии, токсоплазмоза, листериоза, херпесни вируси и т.н.
Ясно, разбрах, др седмица имам час за 2-ра биопсия и ще говоря за този проблем! Безкрайно благодаря   bouquet Ще пиша какво е станало а от сега ги почвам гадните лекарства, аз съм с ниско кръвно и този агупорин го смъквал още, но ще се справя! И последно питане възможно ли е от физическо натоварване да се стигне до толкова завишени НК клетки?

# 661
Моите НК клетки спаднаха след лечение с Агапурин и Респистим, но бяха по-ниски - 17%, доколкото си спомням.

# 662
  • София
моите бяха високи и изследвах всичките работи дето иванка е изредила, всичко излезе отрицателно.
имунолозите казаха че трябвало да ми има нещо, не можело да са повишени без причина.
и аз пих нещо, спаднаха малко и после изобщо спрях да се занимавам с тях.
последно ги изследвах на 3 опит май, 8 беше успешен, отдавна спрях да ги мисля за проблем.

# 663
 Lalence*, крос мача показва има ли "тъканна несъвместимост" между партнъорите- дали твоя о-м изработва АТ с/у материал на партнъора/ ембриона нали е 1/2 негов материал/. Дано да ме разбра!
Цената мисля е 270 лв. Hug

# 664
Благодаря, Ирина!

# 665
Lalence*, крос мача показва има ли "тъканна несъвместимост" между партнъорите- дали твоя о-м изработва АТ с/у материал на партнъора/ ембриона нали е 1/2 негов материал/. Дано да ме разбра!
Цената мисля е 270 лв. Hug
А възможна ли е такава несъвместимост при налично дете от този партньор ? имам две кухи яйца, май само това не съм правила!

# 666
red_violet ами да, то точно това е идеята. АТ се образуват след като вече си имал "контакт " с антигена. Незнам за тези , които са имали само неуспешна бременност дали е същто, но в нашия случай имаме вече по едно дете. Hug

# 667
Уф ново  20 писна ми , мога още година да пускам изследвания , писна ми ! Вече и без това съм на ръба да се откажа  Rolling Eyes

# 668
Момичета излезе ми резултата. Бихте ли ми казали вашето мнение.

ИМУНОФЕНОТИПИЗИРАНЕ

Ly     13.10     

Mo     6.17     

Gr     78.93     

Общи Т-лимфоцити СD3+  -  L  64.65    (реф. 67-76)

Субпопулация NK-клетки CD3-CD16+56+     -  H  16.79    (реф.9-15 )

Заключение:
1. Обща популация на Т-лимфоцити - умерено понижена;
2. Субпопулация на NK-клетки (CD3-CD16+56+) - умерено повишена;
3. Лимфопения с гранулоцитоза.

# 669
  • Варна
Моите бяха същите и преди пункцията правих вливка интралипид,платих 30 лв Peace

# 670
  • Варна
Здравейте! Записвам се и аз.
Преди месец се наложи прекъсване на бременността по медицински причини - вътреутробна смърт.
Предстоеше ми амниоцентеза, защото имах лоши БХС резултати. Чакам все още ДНК анализ да потвърди/отхвърли болест на Даун като причина за крайния резултат, но нещата отиват към отричане.
Днес обаче стана ясно, че плацентарният ми анализ е отчайващ. Другата седмица пускам тромбофилия, НК клетки и имунологичните изследвания. Така бях глътнала бастуна в генетичната лаборатория по време на консултацията, че забравих да питам колко време се бавят резултатите.
Някой може ли да ме ориентира?

# 671
  • Варна
Шипка,съжалявам за загубата ти Rolling Eyes
Аз ги пусках в лаборатория "Надежда" и дойдоха за 25 дни.

# 672
 Шипка  Hug Rolling Eyes съжалявам мила за случилото се   Sick ... Аз ги пуснах  в началото на месеца - Генетичните излизат за 20 дена ...
Имунологичните за по малко , около 15 дена ...
  esstela - е права 25 дни , плюс -  минус  до 5 дена  .Зависи от лабораторията ...

Наслука , мила !!!   bouquet

# 673
  • Варна
Благодаря за информацията!

# 674
Здравейте, за съжаление се записвам в тази тема. След дълги години борба и 2 мисед аборта и няколко биохимични бременности стана ясна причината. При мен се оказа, че има генетичен проблем. През всичките тези години мислехме, че сме с мъжки фактор, защото съпруга ми има морфология 4% по Крюгер, и честно казано идея си нямам какво точно означава да имаш генетично заболяване. Все още не съм направила консултация с генетик, пък и искам предварително да навляза малко в тази област, защото досега все за мъжки фактор съм чела....
Заключението е следното : "Патологичен женски кариотип- във всички метафази се установи реципрочна транслокация между 2 и 7 хромозоми t(2;7)(q22;q21)".
Всяка информация ще е полезна за мен. Ivankaka, окоза се права за доста неща, но няма да ги обсъждам и в тази тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт