Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Сега преди малко имаше като че ли един лек трус.  Confused

# 256
Буболече, наистина за първи път, поне в съзнателния ми живот Simple Smile Помня като малка( 7-8 годишна, значи 1988-89) бабата на приятелка, у коята играехме ни изкара навън, защото имало земетресение, но пък ние нищо не бяхме разбрали в играта си и затова не го броя този случай. Снощи наистина беше страшно.
tzveteto, лоша работа са градушките- за секунди унищожават толкова много труд... Sad Но все пак най-важното е да сме живи и здрави Hug
Пашик, и аз чакам някой да каже за предаването дали са казали нещо полезно. Вчера като ходих до яслата, където е приета Йоана, директорката каза, че по нейни наблюдения най-добре действало от раз да оставиш детето по гащи без памперс и като се напишка да постои малко мокро и така да разбере за какво става въпрос. Вярно ще има голямо пране и бърсане на пода, но аз съм решена да пробвам, само да се затопли най-накрая.

Желая лека и спокойна вечер на всички и дано няма повече трусове Praynig

# 257
 Гащичките за многократно ползване са по-скоро за грижа към природата, не знам колко ефикасни са за отказа от ходеща тоалетна  newsm78 ако свалиш памперса, ще се напикава 2-3 седмици  hahaha и накрая ще започне да си казва. Друг вариант е да се подсеща детето - Мая я питам - има ли пиш, ако каже да, сяда и пишка, ако не - наистина няма. При момчетата даже е още по-лесно, те имат вроден интерес към пишките си и това да се гледат как пишкат (прави) е наистина мнооого интересно.
Ние почти махнахме дневния памперс. Само че Мая започна да вика"ако", когато й се пишка и "пиш", когато й се ака  ooooh!
Облаче, нищо не съм усетила  Hug

# 258
Марте, ами предназначението на преходните гащи е абсолютно същото, т.е. да си без памперс! То затова най-вътрешният слой на гащичките е от една фина материя като хавлиена, която кара малките да усещат мокрота като се изпишкат. Удобното при тях (в сравнение с обикновените гащи) е, че не пропускат пиш по крачолите и по пода, а това ти спестява доста бърсане и пране. Peace
Пашик, честито и със здраве да си ползвате придобивките!
Цвете, жалко за засажденията ви, не е лесно да гледаш как толкова труд се похабява:(

# 259
  • В сърцето на моите съкровища...:)
 Hug
И ние усетихме силно земетресението. Добре,че поне малкият си спеше и не го притесни нищо. Едвам изкарах работния ден после  Tired
Отгоре на всичко успях някъде да се разболея и се чувствам много зле  Crazy

# 260
Добро утро!

Моите спят, аз разходих кучето рано-рано в дъжда и малката гад под дъжда не иска сам, седи до мен на сушинката и не мърда hahaha , та трябваше и аз да се разхождам под дъжда Laughing .

Мише, аз на дъжда се подредих, че мен всеки ден ме вали Crazy , пия Колдрекс и Тайлол хот. Много добре ми се отразяват. А на първата настинка бях като парцал, обаче предния ден ме валя 15 мин порой Close . Взех си Нурофен стоп колд на таблетки, още след първите хапчета започна да ми просветва Hug

# 261
Добро утро!
Аз станах да сготвя ,че после задачи.Обаче да се оплача възглавниците се оказаха не удобни ,имате ли идея дали мога да ги върна (на мен не ми се вярва де),имат торби с цип ,да си ги пъхна и да не казвам че са пробвани,но пък с какъв довод ги връщам ? newsm78  Еее,мн се ядосах,все ми е неудобно и ми се схваща врата ,реших да си взема хубава възглавница,на Магнифлекс са ортопедични и масажни и струва 159лв (очаквах ,че е уникална Naughty)

Болните,бързо да се оправяте и повече витамини за пролетната умора!

Марта,аз имам опит и знам как стават нещата с пампата от каката.Тогава бе по същото време лятото ,директно свалих памперса и беше само с гащички ,слагах на гърнето на 10-15мин и всичко беше успешно.Навън също в тревата до някое дърво я държах пак на 10-15мин.Научи се точно за 5дни от раз.Само като спеше нощем слагах памперс.Имахме и една кукла бебе с гърне ,сипваше се вода в устата и сяда на гърнето и то се пълни.Та сядаха заедно и мисля,че също помогна.
Иначе тези гащички на Бамбино Мио се водят преходни ,а не многократни пелени.Посредата са подплатени ,но като цяло са памучни на вид ,но не пропускат,а детето усеща ,че е напикано .

# 262
  • София
Пашик, би трябвало да нямаш проблем да ги върнеш. По закон всяка стока може да се върне в 7 дневен срок, стига естествено да не й е нарушена опаковката. След като можеш да ги пакетираш обратно и да си изглеждат като нови, нямат основание да ти направят проблем. А пък ако питат защо, си им кажи, че не са ти удобни.  Peace

Ние снощи спахме спокойно, слав Богу! Само дето малкия се буди 3 или 4 пъти!  ooooh! Но пък имаме известен напредък и с кърменето и с памперса. От известно време заспива сам, суче за 5-10 мин. и след това си ляга в кошарата и си заспива там самичък. Но пък по някое време прескача и се гушва в мен, ако му е все още дълбок съня, или тръгва да търси да суче, ако се е поразбудил от упражнението. А днес свърши Великата работа на тоалетната. Той си избутва малкото столче-табуретка и си сяда съвсем сам, без помощна дъска (така и не съм успяла да взема) и след 5 мин. вече беше готов и много доволен от себе си.  Crazy Сега се подвизава по гащета и ще видим дали ще успея да го накарам и пишото да свърши по същия начин. Категорично отказва да се задържи повече от 3 секунди на гърнето.  ooooh!

# 263
Здравейте сладурки Hug
Почивните дни сега мисля да пробваме пак да махаме памперса.Досега опитите ми се оказаха неуспешни,но не съм и настоявала много.Мисля да процедирам пак така,слагам гащички и повтарям,че трябва да каже,ако му се прави нещо.Ники сяда на гърнето,но само с дрехи и махна ли памперса започва да се дърпа,да видим колко ще успеем.
Вече повтаря много думички дори се опитва да свързва цели изречения като"Мамо,много коли","Игая с бати гол" Mr. Green и др такива.
Земетресението почти не го усетих,защото спахме,но мъжа ми така скочи от леглото,че аз от това се стреснах,грабнах Никито и под вратата,защото ние сме на 5-тия етаж и много няма къде да бягаме.Второто земетресение в 4:30 го усетих обаче сериозно,защото прозорците бая се раздрусаха.
Прияти почивни дни,милички  Hug Hug Hug

# 264
Привет, милички.

Минавам на бързо, че с това лошо време и седене в къщи, Смехи от скука, върви от 1 на друга беля  Laughing

Земетресението и при нас се усети доста силно. на мен не ми е за сефте, но мъжа ми доста се шокира от силата и продължителността. Щерката проспа силния първи трус и се пробуди на втория. Та по настояване на половинката - се разходихме до близкия парк и третото друсане в 5 и кусур въобще не сме го усетили  Laughing А пороя и градушката също бяха доста впечатляващи, но добре се спеше след тях  hahaha
Бубулече - и аз съм толкова сетивна, но правя всичко възможно да притъпявам усещанията, защото са доста неприятни. При мен са не само свързани с подобни природни "благини", а и с близки и приятели.
За махането на памперсите, Олето бе пуснала един материал. Затова само ще добавя няколко реда.Принципно теориите дали трябва да ги чакаме сами да пожелаят да сядат на гърне или не са 2.
Едната теория защитава тезата, че това трябва да е доброволен и осъзнат акт от страна на хлапето, защото в противен случай в бъдеще ще има много проблеми с интимното общуване. Че следва да очакваме дребосъците да започнат да контролират сфинктера и пикочния канал не по-рано от възрастта, на която напълно самостоятелно изкачват и слизат по стълби.
Другата точно обратното - защитава идеята, че още от 3-4 м децата трябва постепенно да се приучват към ползване на гърне за да привикват към интимната хигиена по по-безболезнен начин.
Това, което е по-важно да избягваме е да наричаме всички мръсотии с думата "акано". Защото по този начин създаваме много лоша основа за погрешно морално възпитание към грозното и мръсното.
Желая на всички усмихнати и спокойни празнични дни! А на тези като нас, които ще пътуват - безаварийно отиване и връщане!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 10:29 от mama - Smehorana

# 265
Смехи, Борис може самостоятелно да се качва и да слиза по стълби. Значи вече би трябвало да може и да контролира сфинктерите си, така ли? Аз отложих махането на памперса за по-топли дни..   bouquet
Цветето, съжалявам за градинката.  Sad Hug

# 266
В продължение на тези две теории съм чела, че най-неподходящото време за махане на памперс е между 1 и 2 години. Преди 1 година е възможно, но е по-скоро акт на "дресиране", а след 2 години става изключително лесно, тъй като детето вече разбира и може да дава и обратна връзка. Естествено е, че всяко дете се развива различно, и тези рамки не са бетонни, но аз следвах тази теория и Симона за 5 дни махна дневния памперс на 1 г. и 9 м. Не съм решавала аз кога да започна, а я оставих тя да реши. Тоест предлагах от време на време гърне, но тя не го искаше. Лятото започна сама да си маха памперса и тогава реших пак да и предложа гърнето и тя седна с желание.
(Друг е въпроса, е с раждането на Радо, няколко месеца по-късно, се "вбебини" и си върна памперса, но за кратко)

С Радо се опитвам да процедирам по същия начин и тук теориите ми рухват.  Mr. Green Постоянно върви и сваля памперса, води ме сам при гърнето и сяда с охота в него, но не за да пика. Седи си там и ако му се случи да му се допика си пика, но определено не сяда за това. Просто му е интересно.
Не ми пречи, носе чудя дали е добре да се застоява дълго на гърне и дали всъщност осъзнава целта на занятието. Струва ми се рано да му махам памперса, ама той сам си го маха.  Thinking

# 267
Илка,благодаря надъха ме ,отидох и ги смених!Не стана доброволно,поскарахме се ,ама им казах че съм си в правото и нямаше накъде ....

# 268
.

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 12:04 от Мама_Бозка

# 269
Пашик, браво! Радвам се, когато някой пребори системата  Hug последния път, когато връщахме нещо, се бяхме настроили за борба, а то взе, че стана лесно.
Оле, предполагам, че и ти, подобно на повечето от нас, на 1,6г си знаела къде се ака и пишка. Браво на Радо!   Hug
С Момо беше така, създаване на навик, поне в началото, след всяко изпишкване в гърне показвах, казвах браво и т.н.. не  мисля, че ако седи дълго е  якакъв проблем, нали ще си стане, ако му е  некомфортно. Момчил е седял и по 40мин и не е искал да става, без да свърши нещо вътре...
 Адаш, за мен знак беше, когато и двете ми деца се будеха от следобеден сън сухи (към 10-я месец) - тогава още със събуждането започнах да ги слагам на гърне. Разбира се, при Мая е много по-лесно, има пример брат си и също като Радо се съблича, хвърля памперса и сяда на гърнето. Любимо й е да си нареди синьото и червеното гърне едно до друго и да сяда ту на едното,ту на другото  hahaha докато реши къде ще си върши работата.

не мога да приема започването на опити и чакането след 2 годишна възраст, съжалявам  Rolling Eyes

Илка, браво на Йоси  Hug

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 12:05 от Мама_Бозка

Общи условия

Активация на акаунт