Пролетните птички пеят, ОКТОМВРИйските усмивки греят!

• 43 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро! Ние усетихме само 1 трус, помислих че мъжа ми нещо сънува и подскача из леглото  hahaha викам му, какво сънуваш, той: ааааа, тоя път е дядо Боже  Joy викам ок, айде заспивай. Почакахме 10 минути за още и после сме заспали. Но ние сме на 50см от земята, в блоковете е било меле - баба и дядо са на 7 етаж, половината им гардероб се е изсипал...последното земетресение беше на 10септември 2010....

# 241
Добро утро!
Благодаря на всички за хубавите пожелания от вчерашния ден Hug Hug Hug

Леле, това земетресение от снощи щом при нас така силно  се усети, представям си какво е било при вас в София, пък и Перник...брррррр. За първи път в живота си усещам земетресение и въобще не искам да го изпитвам отново Stop

Мамам
, и аз се чудя какво да взема против комари и кърлежи, ще следя какво споделяте тук в темата, че пък ние лятото ходим често и на село, а там има много гадинки. Чувала съм за едни гривни за крак, които отблъскват комари, но не знам до колко са ефективни.
Пашик, благодаря за информацията, ние обаче все още не хващаме бтв лейди( на Булсатком сме). Който гледа, моля после да преразкаже по-важните моменти Hug
Miss Fine, извинявай за черешките Blush, при вас няма ли, тук пазарите са залети вече, ще хапна няколко килограма и заради теб Hug
Милла, може и прав да се окаже мъжа ти за пенсиите. Аз по принцип мисля, че много хора от нашето поколение въобще няма да доживеят до пенсия, за съжаление. За това и много хора, които познавам предпочитат да работят без договор, или пък да ги осигуряват на минимална заплата, а да взимат повече- какъв е смисъла само да плащаш данъци и осигуровки, а накрая да се  пенсионираш с пенсия, с която и сметките не можеш да си платиш.
И здравни застраховки не знам защо плащаме...здравно осигурена съм и преди 2 седмици отидох за направление за гинеколог- дадох 2.90 на личната лекарка, оттам при гинеколожката пак 2,90, взе ми цитомазка и микробиология- за цитонамазката пак дадох такса 2,90, а микробиологията не се поемала от касата- там пък 18 лв ooooh! ooooh! ooooh! Нямам думи!

# 242
Беше ужасно меко казано!

# 243
  • София
Добро утрооо!

При нас се усети много силно земетресението. Не ми се мисли как са били в ПЕрник, а то е доста близо до Божурище. Ние с милото се събудихме още на първия трус, но децата си спяха. РАя беше будна за четвъртия, и то защото се събуди от разговора ми по телефона - как така ще пропусне за какво си говорим с баба й. Още в 3 ч, решихме с мъжо, че няма да излизаме на вън. Още повече, като видяхме, че следващия трус вече беше с по - малък магнитут и значително по - кратък. КУчетата в квартала се разлаяха само при първия трус. Птичките взеха да си чуруликат към 4:30 - 5:00 и аз се поуспокоих. Усетихме и труса в 5 и нещо, но предположих, че е около 3,5-4. Така и потвърдиха по ТВ 7 в директното предаване. ПОсле подремнах, докато не стана време да вдигаме децата да ги водим на ваксина. На РАя й я сложиха, но за Гого нямаше Синфлорикс /педиатърката и джи-пи то днес са в различни смени, и педи няма ключ за кабинета й/.

Ели - нашите на 11-тия етаж нищо не са усетили smile3524. Но предполагам, че при вас е бил по - лек труса.

Аз за комари и подобни ползвах едно рол - онче миналата година Baby gard. Но то от камарите няма отърване - само забавяне.

# 244
Софиянки, за вас не знам, но аз тук добре се поуплаших. То чак тук като се усети, си представям при вас какво е било Tired
Мила, страхотно, много се радвам за сестра ти:) За гърнето - децата са различни, и Нико ще се научи, споко. Сега баба му като почне с тренировките...Simple Smile)) Той и моя от време на време го гледам, заема позиция тип брюкселския пикльо и чурррр в гащите доволно. hahaha

# 245
Благодаря за отзивите за препаратите против кърлежи и комари.   Hug Ние вкъщи досега не сме имали, но за навън си трябва, че само из треволяците се мотае моя  Mr. Green За лепенки разгледах из нета, но никъде не бяха посочили производител /аз поне не открих такъв сайт/, но предполагам в аптеките ще знаят. Струва ми се добра идея - по-лесно е от спрейове и мазила за употреба. Ще пробвам и ще споделя мнение.
Ей, като ви чета - едни дечица пеят песни, други без проблем ползват гърне, а моето даже чашата с вода иска да му държа като пие  ooooh! Но иначе на щуротии бързо се учи. Сега разбра, че като блъска един комарник, който не ползваме и седи зад един шкаф, шкафа се отваря - страшно се кефи, но аз никак, че е пълно с непозволени за него неща  Close
Земетресението и аз го усетих - малкия се буди 100 пъти тази нощ и докато се мъчех да заспя след поредното, леглото и шкафовете се разтресоха /не беше силно, че сме на 1-я етаж/. Аз реших, че има земетресение в Турция  newsm78 и си заспах. Абе много съм подготвена за бедствени положения  Rolling Eyes Mr. Green Сигурно в Перник и София е било доста страшничко. Добре че няма сериозни поражения и най-вече жертви!

# 246
Ох, и ние много добре го усетихме ConfusedНА шестия етаж доста време ни люля, ама не се евакуирахме. Дано с това да се размине,че да не тръгне верижно по България Praynig
Аз днес ходих да говоря с шефа, ще ми разрешат да си ползвам натрупания отпуск,така че с Гогито още ще си се погледаме Grinning

# 247
Легео, приятна ваканцийка Party

Против комари и кърлежи.
Взех едно спрейче, много ми го похвалиха в магазина, на БРОС (BROS) синьо флаконче. За деца над 1г. и възрастни.. Даже ако си с дълги панталони го дават да се пръска върху дрехата, за да не те лазят. С 8ч. време на действие и беше 5лв.

Днес беше ужасно наводнението. И 2 пъти градушка валя ooooh! .

# 248
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 При нас егати и бурята се разрази. Развали ми плана за ходене по магазините. Едно, че не ми се седи сама с децата затворена в къщи и второ трябва да купя памперси на децата (спешно) и подарък за една все още 4 годишна госпожица.  Tired

# 249
При нас се усети доста силно, но децата спяха. И ние след поредното разтърсване заспивахме. Confused

# 250
  • Wonderland
Момичета, в Божурище такава голяма буря придружена с силна градушка ни удари,че нямам думи просто.....Канализацията се запуши....и започнаха да текът реки по улиците и този целият лед....имах чувството че сме в ледена епоха....Слава Богу, Ники се държа мъжки и не се разплака въпреки че беше събуден от градушката чукаща по прозорците с всичка сила....Градините са ни опустошени.....

# 251
Абе Марте, чета сега и се чудя как така за първи път усещаш земетресение?! Сигурно в къща живеете... и все пак.. много е кофти да, но си е направо животоспасяващо усещане. Дано никога не ти се наложи да разбереш в подробности де! Praynig Аз съм като детектор някакъв Tired Последния път усетих миналата година, някакво земетресение чак от Русия през Варна та до нас, за снощното пък направо си разбах, че откъм София идва, а мъжът ми се шегува и ме пита за магнитуда нещо да му кажа Rolling Eyes.  Центърът ми за равновесие е направо побъркан.
Цветенце, имахте ли нещо в градините? В смисъл засадено, посято...

# 252
  • Wonderland
За съжаление имаме домати, марули,лук и разни други зеленчуци или по точно имахме....не са много но ......

# 253
Ле-ле ужасно е било явно!При нас беше спокойно ,не се усети да пази Господ. Praynig

Днес съм доволна,бяхме решили да сменяме матрака ,избрахме един миналата седмица ,днес отидохме да го купуваме от Айко и се оказа ,че от вчера е в промоция и от 1250 на 950  Crazy ,та с разликата и две възглавници си взехме !Веднъж и ние да хванем промоция.Утре ще ни донесат матрака ,а днес само възглавниците ще пробваме!

Купихме от тези гащички Bambino Mio  ,които показа Буболече,имаха само един чифт в магазина ,но нека първо ги пробваме.

Някой гледа ли по БТВ Лейди ?Аз хубаво казах ,но да се бях сетила днес  да пусна телевизора ,а си бях в къщи в 14часа ooooh!

# 254
Момичета, дано само с това да се размине, и да няма повече трусове. Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт