Математически турнири - 16

• 118 223
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Е, тя датата е ясна, доколкото състезанието вече по традиция се провежда през втората събота на октомври.
Иначе виждам промени в регламента. Мисля си, че са резултат от миналогодишните многобройни разминавания между очаквани и получени резултати.  Mr. Green
Може ли да резюмираш промените, ако не те затруднява?  Embarassed
Скрит текст:
Не че някога съм знаела регламента или какво се е случило миналата година, но ми стана интересно.

# 421
До миналата година нямаше предварително класиране и контестации. Вече е предвидена подобна възможност и са обявени срокът и начинът на подаване. Изрично е упоменато, че сканирани копия на работите не се изпращат.
Не ми се рови да търся темата от миналата година, но си спомням, че имаше страшно много деца и родители, които останаха изненадани от големите разлики в очакваните точки и това, което беше качено като класиране. Мисля, че имаше сгрешена задача или сгрешен отговор в темата на една от възрастовите групи. В резултат мейлът на СМБ - Габрово беше затрупан с писма от родители, а предполагам и от ръководители на отбори, които искаха да видят сканираните работи на децата. Наложи се да обявят срок за подаване на контестации ( каквито не се предвиждаха по регламент), да внесат необходимите корекции и да изнесат ново класиране.
Това е в общи линии.

# 422
  • София
Благодаря за информацията.   bouquet

# 423
Не ми се рови да търся темата от миналата година, но си спомням, че имаше страшно много деца и родители, които останаха изненадани от големите разлики в очакваните точки и това, което беше качено като класиране.
Да, при нас имаше незачетена задача и то на теста. Така и не ми изпратиха сканирана работата на детето, с аргумента, че трябвало да "вярвам повече на проверяващите".  #2gunfire

# 424
  • Варна
имаше страшно много деца и родители, които останаха изненадани от големите разлики в очакваните точки и това, което беше качено като класиране

Peace  ние бяхме от тях и се познаваме и с други деца, които бяха изненадани по същия начин

# 425
  • Варна
момичета искам да попитам има ли нова тема /освен тази в Клюкарника, която отдавна не е дискутирана, както и тази, която модератор заключи/ - т.к. не намирам нищо по темата, която определено вълнува настоящите четвъртокласници
определено във Варна вървят слухове /все по-често/, че прием няма да има точно тази година - фактът е достатъчно притеснителен

извинявам се за въпроса, че го отправих тук, но мисля, че единствено тук мога да получа някакъв отговор, за което предварително благодаря от името и на други майки

# 426
  • Sofia
палечко , за СМГ прием т.г. ще има. На сайта на училището вече е публикувана наредбата за прием.  Силно се надявам, че и в другите МГ ще се случи същото.

# 427
палечко , за СМГ прием т.г. ще има. На сайта на училището вече е публикувана наредбата за прием.  Силно се надявам, че и в другите МГ ще се случи същото.

Друго си е да живееш в тази прекрасна страна Simple Smile
Въпреки дългия ми стаж, никога не мога да спра да се наслаждавам Simple Smile
Има закон, хубав, лош... закон.
Но какво като има, всеки прави каквото е решил Simple Smile
Това разбира се не касае само приема...

# 428
Законът влиза от следващата учебна година. Тогава всички МГще решат дали ще се пререгистрират, за да имат прием след 4ти клас.

# 429
  • Sofia
 kodbg, доколкото знам официално законът не е влязъл в сила. Според него оценките до 4 клас трябваше да отпаднат, но вчера изпратих попълнен бележник в училище на моя третокласник.
 За мен е важно какво ще се случи следващата година  Peace.

# 430
  • ride my bike...
Законът не е обнародван.

# 431
  • Варна
благодаря ви много за положителната информация

и на сайта на МГ-Варна има "Правила за прием след 4-ти клас за учебната 2012-2013, но с дати на състезанията 2011-2012 - може би изчакват пускането на календарния план

е, дано

# 432
  • Варна
Палечко, на сайта на варненската МГ си стои рагламента  за току-що започналата учебна година 2012-2013 , ако имат прием за следващата година, то  би трябвало да качат регламент  за учебната 2013-2014г. Като гледам кога е било заседанието на педагогическия съвет относно приема за тази учебна година, не се надявам по-рано от декември да има някаква информация за следващата, ако въобще има прием.

# 433
Законът влиза от следващата учебна година. Тогава всички МГще решат дали ще се пререгистрират, за да имат прием след 4ти клас.

Ако четеш внимателно се вижда че:

НАРЕДБА № 1
ОТ 11.09.2012 г.
ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ПЕТИ КЛАС
В СМГ „Паисий Хилендарски” за учебната 2013/2014г.

Както се вижда, наредбата е с тазгодишна дата и касае приема за следващата учебна, когато според твоите думи законът ще е приет.

Според твоите разсъждения, това означава, че СМГ е решило да се трансформира в гимназия.
А според моите - че законите в страната не струват и съответно всеки намира вратички да ги заобиколи.

Времето ще покаже кой прав и кой крив Simple Smile

# 434
Законът е в комисия по образованието.Предстои му -второ четене.

Общи условия

Активация на акаунт