Математически турнири - 16

• 118 833
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък разглеждам резултатите на 5-6 клас и отново мога да заключа, че 5-класниците са страшно силен випуск. Много стабилни резултати са дали. Моят син е 25 т. Толкова си беше и изчислил. Определено е можел да пребори още задачки. Това, което ме зарадва е, че има 5 т. на последната задача, по-скоро на първото подусловие, т.е. си е взел поука от предните състезания и е почнал да описва много добре. Преценил е, че "б" подусловие не е за неговата категория и не си е губил времето. Виждам, че има само едно дете с 6 т., а всички други са с най-много 5 т. при 5-6 клас на последната задача.
Моят мъж също ходи да снима резултатите. Качих ги директно като снимки в блога си, но са малко по-общи кадрите:
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2012/06/2012.html

# 241
Благодаря много за резултатите.  bouquet Споделяйте, ако имате информация за лагер Европейско Кенгуру. Simple Smile Laughing

# 242
  • София
k_punch, мерси!   bouquet

Браво на Иван, нали той е с 39т. за 3клас?
Браво и на Сами на Герка!  Grinning

Моето Мишле има 33т., има една грешна задачка, която вчера открихме при проверката и явно на последната също нещо не е написала.Аз й се радвам, все пак е 3клас, не ходи на никакви курсове и школи, само вкъщи решаваме от време на време.Хайде стига толкова задачи за тази година Grinning Весела ваканция на всички деца! И успех на кандидатстващите в СМГ!

# 243
Дам, пак сме се издънили с малко и имаме 38 вместо очакваните 40 точки.
Нали ще му стигне за да влезе в СМГ
Не, няма да му стигнат. Само с 40 точки се влиза. Честно казано, не ме притеснява влизането в СМГ. Има си изпит, предвид резултатите му съм убеден, че ще се спрсви. Но разочарованието е за него - трябва да се учи и подготвя още 20 дни, а беше сигурен, че е приключил за тази година.
ще стискаме палци Peace newsm10 Ние ще сме догодина. Тази година сме само с 30 точки защото не чете като хората-бърза.

# 244
Синът ми/3 кл/ е с 36т.

Ние още същия ден видяхме в къщи, че е решил вярно 1-6 задача.
 На 7-ма каза, че си е открил грешка и е попитал квесторката какво да прави при условие, че вече е попълнил беловата. Тя му е казала да задраска решението и отдолу да си начертае новите решения.

Явно там  нещо е оплескал и е загубил точки.
Яд го е, въпреки че на този етап не гоним класиране.
 И той като Мишето на Ели/ поздравления за отличното  представяне на Михаела  и на Иван също, и на всички деца/ не посещава курсове.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 22:23 от gerka

# 245
Поздравления за децата!
Успех на всички в предстоящите състезания и весела ваканция за останалите!
Четвъртокласниците от Варна са много малко-ваканцията им вече е започнала.  Party

Във връзка със 7зад на 4клас, възможно е 1т да е за правилен чертеж, т.е., ако е рисунка да не получават точка.
И това, че има много деца с първи, втори и трети резултат ме навежда на мисълта, че тази година децата ще бъдат ощетени и няма да получат дори и грамота за второ и трето място. Mr. Green
Това изобщо няма да ме учуди, защото обикновено в България това е формулата за поощряване труда на децата(всеки).   Twisted Evil

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 10:35 от Лолита`

# 246
Моля, (от любов към спорта) да ми изпратите задачите за 3-4 клас, че ми стана интересна 7 задача.
Благодаря. gambum2000@yahoo.com

# 247
Моля, (от любов към спорта) да ми изпратите задачите за 3-4 клас, че ми стана интересна 7 задача.
Европейско кенгуру - национален кръг 2012Задачи за всички класове

Резултати - всички класове

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 13:07 от Анонимен

# 248
Привет на всички математици!

Имам едно питане към вас- Могат ли да се намерят днешните задачи  за приемен изпит след 4 клас - математическа паралелка Wink 125 СОУ-София  / 4 юни 2012г.

# 249
Европейско кенгуру - национален кръг 2012Задачи за всички класове

Резултати - всички класове

Линкът за задачите всъщност е:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ac-krag-temi1.pdf

# 250
Странно, вчера си работеше старият линк. Винаги проверявам преди да пусна нещо. Възможно ли е да има промени във файла?  Thinking
Ще си коригирам предходния пост, благодаря.

# 251
  • Sofia
Дидева , работеше вчера , аз гледах задачите  Laughing.

# 252
Потвърждавам, Дидева, работеше. Но е факт, че и вече не работи.

# 253
  • София
Дам, пак сме се издънили с малко и имаме 38 вместо очакваните 40 точки.
Дал е вярни решения и на 6-те примера, описал е и с думи... единственото, за което може да са му орязани точки според мен е, че не е давал повече от един вариант там, където е възможно.

Въобще не сте се издънили. Издънили са се тези, които са избирали толкова лесни задачи. Просто броят на децата с вярно решени задачи е бил прекалено голям и проверяващите са си изсмуквали от пръстите измислени аргументи, за да намалят точките на децата.
Беше ми любопитно и отидох да проверя работата на детето. Беловата му беше образцова, аз бях впечатлена, като знам как пише син ми. Точките от първия оценяващ бяха 40, от втория - 30+8 - с коментар "липсва описание на задачата". Казвам аз - това не е описателна задача, какво описание очаквате, дори в критериите не е посочено такова, при което веднага бях репликирана "А вие какво искате - да бъдете приети в СМГ без изпит?". Само дето не ме наби госпожата, с която разговарях, грубо и арогантно отношение.  Добре че останалите в учителската стая бяха любезни, та да се смекчи малко лошото впечатление.
Явно неслучайно толкова бързо бяха изнесени списъците с резултатите и призовите места.
Та това е - има Национална комисия, СМБ, ако някой иска, да ходи да си търси правата, на мен не ми се занимава.

За мен тази година Националното Кенгуру е една голяма издънка на организаторите и подигравка с децата.

П.П. От чисто любопитство се обадихме на другото момче от класа на сина ми, което също се явява на националното кенгуру и е с пет верни отговора и 9 точки на задачата, да попитаме какво точно описание е дал. Отговорът му бе - никакво, само съм оцветил квадратчетата, които остават. Та на него не са му отнети точки, затова че не е дал описание. Всъщност при първите 6 задачи момчето има допуснати грешки, та явно  не е било нужно да му отнемат  допълнително точки. Той така или иначе не би изкарал максимален резултат - със или без решена последна задача.

П.П.П Желая успех на състезанието на всички дечица, които ще кандидатстват в СМГ.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 16:54 от Elfi

# 254
  • София
Потвърждавам, Дидева, работеше. Но е факт, че и вече не работи.

Работи. Току що проверих.

Общи условия

Активация на акаунт