Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 115

• 47 013
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Моята мила съседка
Скрит текст:

„Комшу,комшуууууу...алоуууууу има ли някой у дома...ехоооо...”-чувам ,че някой вика отвън и сънена се показвам на прозореца.Рекох,че днес ще поспя-отпуската още не е свършила,децата са при баба си ,а милото в командировка,а тя милата съседка Мукадес напира ли напира.Излизам на входната врата и така рошава и неумита я каня да влезе и да пием кафе за добро утро...и се започва „А добре заварила комши,ти спиш ли и аз май те събудих,нищо то и без това е време за ставане вече...А комшията къде е,оня височкия...ей,много е хубав сигурно от някой конкурс си го забърсала,че и децата ти на него мязат,ама ти не се сърди, не си кой знае какво.Доведох и бебето с  мен,малко да го погледаш и да му се порадваш,че ако знаеш как ме цепи главата от снощи,това бяло винце ми разката фамилията,ама много хубаво беше и как само са намича ...Аспиринче да ти се намира ,а? Може и айрянче да направиш,а тесто за мекички да имаш,че съм и пригладняла,за малката не се притеснявай,може кремче да и забъркаш...а поседни да ти разкажа за сватбата...Сигурно си чула данданията у дома снощи...Голям купон,е не мога да си изкривя душата хубава беше зълвата,само дето не можах да преброя колко златани парички събра,оня с камерата Емре само ми се перкаше,да покаже колко е голЕма работа пред Дениз,будала, не знае ,че като замине за Аустралията и ще забрави за него заради някое кенгуру или друга маймуна там...Ей,по едно време и кривогледа станах,чак свят ми се зави, то Фахретин и Кадир,само наляво,надясно се тичаха насам- натам,сякаш на гоненица играеха,ама защо ей пак не разбрах...не че после на стана ясно защо,онзи дето се прави на Господ,Мустафата ,бившия на Фатмата,пратил човек да убие енището,ама имал късмет-размина му се...Ама и Керим,голям ми е убавец,обикалях го аз отвред,мммм ако знаеш какъв парфюм използва,някакъв Клан ли е Клайн ли е не помня вече ,но ако и ти го подушеш ще ти се доще да имаш първа брачна нощ с него...не мирише като Раамито,моя де,на борчето от колата...Ама и много игра падна,то мятах букли насам-натам,друсах кръшна снага,оф едва намерих време да седна до Фатма да я разпитам и аблата веднага се пльосна до мен,сакън и тя да не изтърве...както и да е...и това гайле мина...то аз не ги разбирам тези работи,женени от не знам кога пък сватба сега,ама не ме питат не се и меся...и тази  мис Джени,мащехата на Керим ей голямо стисни-пусни...уж не разбира турски,а всичко и е ясно и една такава префърцунена,модерна и работа..и гости,гости ,окъде ги извадиха не разбрах,аз и половината не познавам,но ги поразпитах де как иначе,нали трябва да зная кой е бил там,с какво се занимава,деца,родители,сметки в банката...Енището ,много хубаво пери пръсти като танцува и един такъв …всичко му иде отръки,зълвата малко като спънат кон в краката беше,но подробности... то на село само боса ходеше или с терлици и сега айде на високи токчета…Ей затриха човека ,Мустафата,бившия ,убиха го….и той будала ,тъпанар не можа да си гледа кефа с парите на Яшаранови,че и жена си намери,ами Керим ще убива…така  нямаше какво да губи и за какво да живее и хукнал да бяга и го застреляли в гръб …мир на душата му...и гледай какво нещо е живота бебето му се родило,когато е умирал..и дъртия Яшаран взел-дал с горния май,така им се пада …едни сватба гледат,други брадва…Ох,комшийке заседях се..я свий тези мекички за Мурат сина ,да си хапне детето като стане,а гледам децата ги няма ….да ти оставя малката да и се порадваш,като я нахраниш и ще спи,много е кротка…аз отивам малко да подремна…И как се казваше всъщност,че май пак не съм те питала…няма значение,аз да те оставя и казваш ,че комшията в командировка,е нищо като се прибере ще го видя,машала убав,много убав е да знаеш,с този костюм като го видя на улицата да мята пергели,ми заиграва под лъжичката да знаеш…тъй като те гледам малко си сухичка…”…Замина си,бебето остана при мен,а аз нямам сили даже и да фокусирма мръсните купи на плота,толкова много информация имам да асимилирам…Ох пак се връща,вече изпадам в ужас...''Ей,комши забравих ,като се оправя малко ще дойда да ти разкажа за първата им брачна нощ,голям рев е паднало....айде ,остани си със здраве и може и малкия да ти пратя да ти помага с Елиф.."

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 09:32 от Slawena

# 631
Моята мила съседка
Скрит текст:

„Комшу,комшуууууу...алоуууууу има ли някой у дома...ехоооо...”-чувам ,че някой вика отвън и сънена се показвам на прозореца.Рекох,че днес ще поспя-отпуската още не е свършила,децата са при баба си ,а милото в командировка,а тя милата съседка Мукадес напира ли напира.Излизам на входнара врата и така рошава и неумита я каня да влезе и да пием кафе за добро утро...и се започва „А добре заварила комши,ти спиш ли и аз май те събудих.нищо то и без това е време за ставане вече...А комшията къде е,оня височкия...ей,много е хубав сигурно от някой конкурс си го забърсала,че и децата ти на него мязат,ама ти не се сърди, не си кой знае какво.Доведох и бебето с  мен,малко да го погледаш и да му се порадваш,че ако знаеш как ме цепи главата от снощи,това бяло винце ми разката фамилията,ама много хубаво беше и как само са намича ...Аспиринче да ти се намира ,а? Може и айрянче да направиш,а тесто за мекички да имаш,че съм и пригладняла,за малката не се притеснявай,може кремче да и забъркаш...а поседни да ти разкажа за сватбата...Сигурно си чула данданията у дома снощи...Голям купон,е не мога да си изкривя душата хубава беше зълвата,само дето не можах да преброя колко злтани парички събра,оня с камерата Емре само ми се перкаше,да покаже колко е голЕма работа пред Дениз,будала не знае ,че като замине за Аустралията и ще забрави заради някое кенгуру или друга маймуна там...Ей,по едно време и кривогледа станах,чак свят ми се зави то Фахретин и Кадир,само наляво,надясно се тичаха насам- натам,сякаш на гоненица играеха,ама защо ей пак не разбрах...не че после на стана ясно защо,онзи дето се прави на Господ,Мустафата ,бившия на Фатмата,пратил човек да убие енището,ама имал късмет-размина му се...Ама и Керим,голям ми е убавец,обикалях гоаз отвред,мммм ако знаеш какъв парфюм използва,някакъв Клан ли е Клайн ли е не помня вече ,но ако и ти го подушеш ще ти се доще да има първа брачна нощ с него...не мирише като Раамито,моя де,на борчето от колата...Ама и много игра падна,то мятах букли насам-натам,друсах кръшна снага,оф едва намерих време да седна до Фатма да я разпитам и аблата веднага се пльосна до мен,сакън и тя да не изтърве...както и да е...и това гайле мин...то аз не ги разбирам тези работи,женени от не знам кога пък сватба сега,ама не ме питат не се и меся...и тази  мис Джени,мащехата на Керим ей голямо стисни-пусни...уж не разбира турски,а всичко и е ясно и една такава префърцунена,модерна и работа..и гости,гости ,окъде ги извадиха неразбрах,аз и половината не познавам,но ги поразпитах де как иначе,нали трябва да зная кой е бил там,с какво се занимава,деца,родители,сметки в банката...Енището ,много хубаво пери пръсти като танцува и един такъв …всичко му иде отръки,зълвата малко като спънат кон в краката беше,но подробности то насело само боса ходеше или с терлици и сега айде на високи токчета…Ей затриха човека ,Мустафата,бившия ,убиха го….и той будала ,тъпанар не можа да си гледа кефа с парите на Яшаранови,че и жена си намери,ами керим ще убива…така  нямаше какво да губи и за какво да живее и хукнал да бяга и го застреляли в гръб …мир на душата му...и гледай какво нещо е живота бебето му се родило,когато е умирал..и дъртия Яшаран взел-дал с горния май,така им се пада …едни сватба гледат,други брадва…Ох,комшийке заседах се..я свий тези мекички за Мурат сина ,да си хапне детето като стане,а гледам децата ги няма ….да ти оставя малката да и се порадваш,като я нахраниш и ще спи,много е кротка…аз отивам малко да подремна…И как се казваше всъщност,че май пак не съм те пиатала…няма значение,аз да те оставя и казваш ,че комшията в командировка,е нищо като се прибере ще го видя,машала убав,много убав е да знаеш,с този костюм като го видя на улицата да мята пергели,ми заиграва под лъжичката да знае…тъй като те гледам малко си сухичка…”…Замина си,бебето остана при мен,а аз нямам сили даже и да фокусирма мръсните купи на плота,толкова много информация имам да асимилирам…Ох пак се връща,вече изпадам в ужас...''Ей,комши забравих ,като се оправя малко ще дойда да ти разкажа за първата им брачна нощ,голям рев е паднало....айде ,остани си със здраве и може и малкия да ти пратя да ти помага с Елиф.."
За едно хубаво събуждане Joy Joy Joy Joy newsm51

# 632
Добро утро и от мен!
 Прочетох ви най-накрая-много ми харесаха постовете ви.Благодаря и за преводите.
 СТРАХОТЕН епизод!!!Много ми хареса.
  Пофантазирахме си доста преди да го дадат,но ни свалиха от облаците.Невероятна първа нощ-очаквахме,че ще си поговорят преди да пристъпят към действие,но наистина не допуснахме,че драмата и болката в душата на Керим са толкова големи.Всички се опитваха да помагат на Ф,но той остана на заден план-а той хем чувства вина за това,което се случи,а да не забравяме,че беше и свидетел и всичко стана пред очите му.Трябваше да предположим още от Бодрум,че има голяма буря в душата му-е,изкара си го на якето.Ако беше се случила първата им нощ някъде непредвидено и непланувано,може би щяха да се получат по-добре нещата,но сега знаеха къде отиват и какво ги очаква.Още като седнаха мълчаливо в хола,тази тягостна тишина,това мълчание-никой не знаеше как да започне и какво да каже,така и на сутринта.Та,аз мисля,че първа брачна е имало,на сутринта просто не знаеха на къде да гледат,за да не се погледнат в очите.Ф гледаше изпод вежди и му следеше всяка стъпка,а К-за него само мога да гадая-ядосан на себе си за това,че незнае и не е сигурен дали се е справил,дали е наранил любимата си,дали е задоволил очакванията й и много други мисли ми идват в главата...

Между другото -в спалнята,когато бяха в профил,не ви ли се струва,че коремчето на Берен е заоблено.А може и за това да заминават за Америка-да се роди там бебето.Лек ден на всички!

# 633
Здравейте Hug
Много му се насъбра на Керим,много преживя и той , а като прибавим и личната му семейна драма...нормално е напрежението да ескалира....
Страхотна сцена!...и тази сълза на рамото...най- после са сами и очи в очи си казаха болката и страховете....
те не са Мерием и Кадир, не са Аси и Демир...те са Фатмагюл и Керим...
този разговор им беше нужен...да се пречистят...и да продължат напред...според мен е имало брачна нощ/утрин...бяха смутени и свенливи...
много хубави постове прочетох- благодаря на Вихър Hug Димана Hug Мимата Hug Хриси Hug Димони Hug ...напълно споделям тяхното мнение Peace
/ако пропускам някой, споделящ тяхното становище,моля да бъда извинена,но превъртях по- вече от 20 стр. #Crazy /

Знаехме предварително ,че Мусти ще присъства и в тази серия,Хаджер и раждането ...но с Решат ми дойде доста претрупано напрежението...
Селим- очаквах да не издържи и да се предаде...но той изглежда възмъжава Mr. Green #Crazy покрай новата си любов Mr. Green

Още не мога да повярвам,че се отървахме от Мустафа...

Сватбените снимки са прекрасни- ще си имат страхотни снимки в семейния албум Peace

Мисля,че ще ни покажат/загатнат и сцени от брачната нощ в следващите серии...важното е ,че живеят под един покрив сами ,че спят в едно легло...всички постепенно ще си дойде на място по естествен път...вярвам ,че ще преодолеят и това изпитание... Peace
Не съм чела репортажите на Хриси Hug оставих си ги за десерт Heart Eyes hahaha

Благодаря на всички ,които превеждаха,благодаря за снимките и за клипчетата,благодаря за най- важните сцени от серията с превод  bouquet

От сватбарките най- много ми хареса...нашата Ваня Party Heart Eyes Joy

Скрит текст:
e;r.rs, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!БЪДИ ЩАСТЛИВА!

Л_Дани,да ти е живо и здраво детенцето

# 634
Добро утро дами ....Страхотна развръзка за момента.Дано всичко е за добро...То при тях няма само хубаво...Но да се надяваме отсега ,да е само добре newsm10А имам усещането,че Керим е по-потърпевш от Фатмито!?Що ли така си мисля?

# 635
  • В Града на Липите
Добро утро и хубав ден на всички  Hug

Чувствам се така сякаш ме е газил валяк с марка Е&М Надявам се след второто кафе да успея да се събера и мисловно и духовно.

п.п. Лили, снощи сякаш се старах да бъда сериозна. Дано не съм окепазила някой момент. Нямаше много смешни неща. Повечето бяха трогателни и разтърсващи. Дори и смъртта на Мустафа на фона на първия плач на сина му.

# 636
Добро утро!
Снощи първите ни коментари след финала не бяха въобще положителни. но мисля че после след повторно гледане всички сме на друго мнение.
Такова развитие, такива чувства, такава болка никой не би могъл да се сети че ще се случи.
Определено серията ми хареса, а и на всички ни, Вярвам!!!
Малчева дано снощи не си била на полюлея. Това беше само тяхна вечер.
Усамотяването снощи им подсказа много неща, помогна им да си излеят болката, тлееща в тях.

Въпреки че това е филм, аз днес мисля постоянно за това, което стана снощи..

# 637
Прочетох ви най-накрая #Crazy Shocked!Много интерсни мнения и гледни точки Peace

На мен епизода ми хареса,наситен с толкова много емоции...А относно първата брачна нощ,тази сълза на Керим все едно,че прободи моето сърце,много силна сцена ...а ефекта на скупчината булчинска рокля и постепенното и огряване от слънчев лъч,все едно ни казаха -аз преминах през това и тръгнах по слънчевата пътека....Браво на сценаристките!

Хубав ден!

# 638
  • Бургас
Момичета ,сутринта от бързане да се поправя ,от постовете си снощи,не ви поздравих с добро утро  newsm51Нека деня ви бъде слънчев и прекрасен като времето навън Hug
Обаче  от сутринта ми се върти една мисъл,но без домати моля NaughtyЗащо беше необходимо да убият Мустафа,защо трябва да умира млад човек,тази смърт пак ще е между тях,няма как човек да изтрие миналото,/всеки има такова/трябва да го надживее,да го преодолее ,друг е въпроса до каква степен.Искам да кажа ,че Мустафа и жестоката нощ не може да се забрави ,да се изтрие дори и със смъртта на всички,това няма да върне времето,няма да поправи нещата,няма да реши проблема.
Не ми хареса това,колко много хора поискаха Мустафа да умре и се зарадваха на неговата смърт,той трябваше да си понесе наказанието ,но не и така,защото в живота не може всички които ти мислят лошото и са ти навредили да умират.Това няма да спаси Керим от угризенията,може да му даде някакво  успокоение,че Мустафа няма да нарани Фатмагюл физически,но душата му ,сърцето му трябва да бъдат излекувани по друг начин,но не съм сигурна че това може да стане,такава травма не може да се забрави нито от нея нито от него,не е реално.Когато преживееш голяма болка ,дори и физически да я преодолееш,дори и на думи да казваш че си излекуван ,едно малко камъче може да преобърне колата.С една дума живота им с Мустафа и без Мустафа ,ще бъде адски труден и на моменти ще има чувство на безнадежност и в двамата,въпреки любовта им Sad

# 639
За мен както и други момичета писаха сутринта не е след първата брачна нощ.Керим неможе да я гледа така лошо дори да не е станало нищо през ноща в което се съмнявам,не му е в характера,той живота си дава за нея.

# 640
Добро утро и от мен!
За съжаление при мен емоцията е водеща и това често ми изиграва лоша шега.Снощи бях гневна на  сценаристките,сега като че ли вече не толкова. Сигурно след няколко гледания може и да съм по-снизходитлена  newsm78
Така необходимият разговор  м/у двамата се проведе.Толкова много си казаха и ах Енгин и сега само като си представя сцената отново напират сълзи в мен. От подсказките"Ф се опитва да  му помогне" Само тя може да го направи и вярвам че ще стане.
Хрис относно репортажите ти -всичко си беше  чок тамам.Нищо не си окепазила -напротив беше на нивото на актьорите /и особенно на Енгин-страхотна/
Сещам се за репортажа  ти в спалнята и вика "Керииим" Hug
  bouquet

# 641
Добро утро!
Снощи първите ни коментари след финала не бяха въобще положителни. но мисля че после след повторно гледане всички сме на друго мнение.
Такова развитие, такива чувства, такава болка никой не би могъл да се сети че ще се случи.
Определено серията ми хареса, а и на всички ни, Вярвам!!!
Малчева дано снощи не си била на полюлея. Това беше само тяхна вечер.
Усамотяването снощи им подсказа много неща, помогна им да си излеят болката, тлееща в тях.

Въпреки че това е филм, аз днес мисля постоянно за това, което стана снощи..

Не бях на полюлея,бях си на компа до 00.00 и днес съм като размазана... От 6.00 съм будна и ми е едно гадно и тегаво... И като чета някой постове,отново усещам,че валят домати... Кофти тръпка...Аз отивам да натискам ЛИНКА и излизам в почивка... Може да се видим довечера...Ще видим...
На всички рожденници-Бъдете Здрави,радвайте се на живота и на близките около вас...

# 642
nitka ,Мустафа загуби смисъла си на живот-да си върне Фатмагюл,вярвайки във фантазията си ,че тя все още го обича и да отмъсти на Керим...а той загуби всичко,а за един губещ какво остава-няма цел,няма смисъл,няма живот...той сам поиска да умре,иначе защо шеше да бяга...Един пропилян живот,заради едната чест,един несбъднат блян,объркани съдби,една кауза в която само той вярваше.Бягайки дано е осъзнал истината ...бягство към своето избавление...

# 643
  • Варна
Добро утро,момичета!Дали е добро ?
Сценаристките докато не видят кръв не могат да спят спокойно.Спестиха ни физическа стрелба на сватбата,но как отстреляха Керим психически #Crazy
След втория прочит:
-каква брачна нощ може да има след тази сцена?За мен никаква/в смисъла на секс/.
Ако има ще излезе,че насилват себе си,за да направят нещо по задължение.Никой за нищо не ги задължава/какво,трябва да слушат от Мука с неуместните забележки ,какво да правят ли?/.Ще го направят когато и двамата го искат с цялата си душа и сърце.Самия Керим беше казал при психоложката,че "само да са живи и здрави,а за друго ще видят" или нещо подобно.
Керим е ясен,той на думи се държеше,но проблема си е в него.И може би самата сватба и очакванията на всички останали за нощта го натовариха допълнително психически.От него се очакваше много,а той не е готов.И тук вече не разбирам какво ни казват сценаристките с действията на Ф.До тук те ни убедиха или поне се опитаха,че тя е по-готовата,че че тя вече е по-добре от него и че уж ще му помага.
В такъв случай виждам отстъпление и липса на последователност.В Бодрум и при психоложката нещата бяха други.А тук?А досега си мислех,че те посмениха ролите си в смисъла за помощта..Тя трябваше вече да е подкрепящата.Но това което показа като подкрепа изобщо не ми беше достатъчно.Значи и тя не е готова.
От тук нататък - не знам.Много върнаха нещата назад.За малкото време,което остава как ли ще ги оправят?Дано само да не е по метода на претупването.
Серията ми остави много горчив вкус.
А сега може с домати

# 644
Забравих да ви благодаря за прекрасните постове и на преводачките снощи-Много ви благодаря!
Благодаря и за преведените части на серията! Много сте добри! Благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт