Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 115

• 47 012
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Славенка ,да права си,но дори когато загубиш смисъла /повярвай ми знам какво е/дори когато поискаш да си мъртъв,не можеш да го направиш.Човека е толкова издръжливо същество,че не знае колко може да понесе,пада ,става,пак пропада и пак на крака.Природата така ни е създала ,че дори когато е опустошена душата ти и  сърцето ти е мъртво пак продължаваш. smile3518

# 646
Добро утро
Аз след малко ще си пусна епизода да го изгледам, но преди това да споделя какво ми направи впечатление:
*Мустафа наистина се самоуби - той в писмата си писа, че ФГ е единствената му надежда, че това че тя ще го чака го крепи единствено, но той разбра, че тя няма да го чака и за него вече няма да има живот. Далеч съм от мисълта, че Мустафа обича ФГ, за него тя беше една фикс идея, недоизживяна любов, бъдеще с неясен край, което му отнеха. Героят на Мустафа се изчерпа и аз отдавна споделих, че за него е най-добре да умре, въпреки че ми се искаше да си излежи присъдата, но той вече причини достатъчно злини и изобщо не мислеше за покаяние, а за мен това е целта на наказанието - да си вземеш поука от грешките, а той продължи да прави такива.
* радвам се, че Хаджер остана жива, за да отгледа детето си. Така е и в живота - един се погубва, друг се ражда, много хубава съпоставка ни направиха /въпреки и очаквана от всички нас/
* Мелтем, въпреки всички злини, които понесе от семейството на Яшаран, тя отиде в болницата, притеснена за Решат. Колко нежно Перихан и подаде ръка - тяхната връзка е много силна и над взаимоотношенията на Мелтем с останалите от Яшаран
*сълзата на рамото на ФГ - страхотно беше ... после като започнаха по-страстните целувки, Керим пак се поколеба за момент, тогава ФГ го целуна и чак тогава той и разкопча роклята
* на сутринта ФГ си хапеше устните, както в Бодрум когато искаха да пият чай в ресторанта, а момчето каза, че имало пакетчета в стаите. По същия начин тя се срамуваше и хем искаше, хем не и стискаше.
Лек ден засега, по-късно пак ще се включа

# 647
Вижте какво прочетох днеска, последния епизод ще се излъчи на 21 юни
не знам дали някой е публикувал същото, но нещо връзката дава грешка затова ще копирам текста:

Турската телевизионна звезда Берен Саат заминава за Съединените щати за неопределен период от време, съобщи Нахиде Дениз за БТА.

Актрисата, позната ни като Бихтер от „Забраненият плод" и Фатмагюл от „Пепел от рози", е решила да си даде дълга почивка отвъд океана, защото се чувствала много уморена. Според запознати тя не понасяла добре стреса от снимките и постоянния медиен интерес към нея, пише 24chasa.bg.

Берен Саат е най-популярната актриса в Близкия изток и на Балканите. Веднага след края на сериала „Пепел от рози", чиито епизод ще се излъчи на 21 юни по Канал Д в Турция, най-скъпо платената турска изпълнителка ще замине за Америка.

От началото на тази година Берен има връзка с певецът Кенан Догулу, който също ще отпътува с нея. Говори се, че двамата са купили малка къща в Лос Анджелис, където ще останат поне шест месеца.

# 648
  • София
Милички,много ви благодаря на всички за пожеланията за мен и моето детенце! Hug Hug Hug
Вчера почерпката ми беше изтрита.
Но смятам да ви почерпя с едно мое виждане за продължение на серията.
Моля ви, не съм добра с думите,бъдете снизходителни,но така усещам аз нещата за началото на 75 серия!
Скрит текст:
Фатмагюл предпазливо излезе от къщата и се приближи към масата.Ръката й едва докосна неговата.Бузите й пламнаха при спомена за топлината на кожата му.Сведе поглед…
Керим забързано се отдалечи,усетил мислите й. Всичко в него сега беше трепет, неспокойствие…Как ли се чувства тя сега?Вчера си позволи да бъде себе си,позволи всичко мъжко в него да крещи…Остави се на страстта,без да мисли и чувства,какво би могъл да й причини?!Стори му се, че тя му отвръща със същата страст,но дали наистина беше така…
Бързо влезе в къщата,откъсвайки се от собствените си мисли.
Фг приседна уморена, но очите й горяха.Една плахост имаше на лицето й,един страх от всички чувства,които се изляха през нощта от нея…Как да го погледне сега в очите?
Керим се върна, носейки със себе си нажежения въздух, напрежението в сърцето му бавно растеше.
Седна точно срещу нея.Движенията му бяха резки…
Фг отпи глътка чай и го погледна с крайчеца на окото си.Потръпна при спомена за целувките му…гласът му още ехтеше в ушите й:
"Моя Фг,бъди моя докрай,бъди истински моя, Фг…."
И после не помнеше…Бузите й пламнаха, а женствеността й започна да измества срамът в душата й.
Керим мълчеше,но вече беше вперил поглед в нея.Не може да бъде,той сякаш четеше мислите й…Очите му заблестяха с изгарящо огнено пламъче.
Стояха един безкрайно дълъг миг така,вперили поглед един в друг,гледайки дълбоко в себе си,разголените си души,разголените си желания…
Тогава,съвсем като от нищото,Керим стана,протягайки  ръка, хвана нежно но убедително ръката й и я поведе…
Без нито дума да продума,тя тръгна след него-тя,Фг,един горящ огън,открил за първи път силата на истинската любов….

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 11:17 от Л_Дани

# 649
  • Бургас
Л_Дани,мого ми хареса,много чувствено и красиво.дано е било така newsm51

# 650
75 den gelen .
Bu bu kadar olağan birşeymiydi?Neden böyle oluyor?Allahım nedir bu ?Bu durum hiç aşılmayacak mı?Kerim de Fatmagül de hayalkırıklığı mı yaşaıyorlar acaba der mechul?..ENGİN AKYÜREK HAYRAN SAYFASI

# 651
Добрютроу, мацунелки! Стоим си тука и за първи път немем какво да кажем. Еджето каза ли, че ако не гледаме 74 епизод ще си изядем чорапите от яд? Каза! Е, изядох си чорапите от яд, ама че и се вързах пак. В тоя ред на мисли, тя тая каза и за финала хубави работи.  ooooh! Crazy Close
Разбрахте ли с какво ще се занимаваме последните серии - с Керимовите терзания. Никви да има хепи моменти явно. Единствената ми надежда е тва сефте да се е състояло и Фатмето по стар сериалски закон да е забременяла. Мисля си, че едно дете ще им повлияе добре.
Страхотна игра на Енгин, ....... отново. Фатмето или Берен или гениалните сценаристки я показаха като голяма скумрия. Тая психоложка да ходи да си смени работата, нищо не е свършила. Как може Фатмета в Бодрум да иска да остава в стаята на Керим, а тук изведнъж стои на 3 метра от него докато той си излива душата, стряска се като и закопчава сандала. Какво си е представяла, че дори и след сватбата ще се продължава с тва сестринското отношение, тя уж беше наясно с последствията от тази сватба. Незнам за вас, но моето мнение, че много я разглезиха тая Фатма. Вярно е, че преживя нещо повече от ужасно, да, но тя се държи все едно като влезе в стаята и открива електричеството. Всичко светва.  Мене ме дразни маниера и на Дева Мария - Прости си! - какво па беше това?! Те нали са женени и то защото Тя поиска. Може да ми е много идилистична представата за отношенията съпруг-съпруга, ма аз смятам, че те трябва да са равни. При нашите хора това не го виждам - виждам един Керим гледащ я със страхопочитание и възхищение, и една Фатма - мислеща се за английската кралица - Прости си? А тя за какво е там? Да стои и да го гледа как се гърчи от болка и да не го и прегърне. Като някоя кукла от порцелан. Съкън да не се счупи.
Извинявам се много за дългия и негативен пост, но тва ми е първото впечатление, поместило се в мен и стоящо и на сутринта.

Цитат
Подсказка - 75 еп.
Сватбата в 74 епизод очарова зрителите.
Всички си мислят, че отношенията между К. и Ф са хубави, но Керим се изправя срешу миналото и си спомня жестоката нощ на изнасилването.  Ф. се опитва да му помогне.
че кой си го помисли това  ooooh!

P.S. Мали , а представяте ли си да бях имала да кажа нещо?!  Crazy Whistling Wink Laughing Laughing

# 652
nitka,всеки мери според собствения си аршин,и аз съм била отдругата страна и знам какво е,но при Мустафа това е драмата на неговоя живот,образа му е изчерпан.Какво щеше да прави-да ходи на психотерапия в затвора,да се примири с истината или пак да замисля как да трепе Керим/вече ще ни дойде в повече си мисля/ затова и решението на сценаристите да умре е логично, а това че го направи съвсем съзнателно внася още повече драматизъм в деянието му,така мисля аз

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 10:30 от Slawena

# 653
  • София
Добро утро!
Снощи първите ни коментари след финала не бяха въобще положителни. но мисля че после след повторно гледане всички сме на друго мнение.
Такова развитие, такива чувства, такава болка никой не би могъл да се сети че ще се случи.
Определено серията ми хареса, а и на всички ни, Вярвам!!!

Малчева дано снощи не си била на полюлея. Това беше само тяхна вечер.
Усамотяването снощи им подсказа много неща, помогна им да си излеят болката, тлееща в тях.

Въпреки че това е филм, аз днес мисля постоянно за това, което стана снощи..

Yours5,така е,снощи бързахме и веднага реагирахме остро и недоволствахме,но след като се изгледат сцените няколко пъти,установяваме,че всичко е поднесено много чувствено,с много болка.........и знаете ли имах чувството,че Енгин докато плачеше,за да изиграе Керим,то Фатмагюл плачеше,за да изиграе Берен,т.е усетих ,че Берен толкова се трогва от играта и сълзите на Енгин,че той я разтърси и тя заплака,някакси заради себе си newsm78Ох,не знам много трогателно сцена.Сега като имам време ще изгледам целият филм,че снощи не можах с вас.

e;r.rs,Чстит Рожден Ден!!!  party023 newsm59
Л_Дани,да ти е живо и здраво детенцето и от мен!!!  bigdance2 newsm59

# 654
Милички,много ви благодаря на всички за пожеланията за мен и моето детенце! Hug Hug Hug
Вчера почерпката ми беше изтрита.
Но смятам да ви почерпя с едно мое виждане за продължение на серията.
Моля ви, не съм добра с думите,бъдете снизходителни,но така усещам аз нещата за началото на 75 серия!
Скрит текст:
Фатмагюл предпазливо излезе от къщата и се приближи към масата.Ръката й едва докосна неговата.Бузите й пламнаха при спомена за топлината на кожата му.Сведе поглед…
Керим забързано се отдалечи,усетил мислите й. Всичко в него сега беше трепет, неспокойствие…Как ли се чувства тя сега?Вчера си позволи да бъде себе си,позволи всичко мъжко в него да крещи…Остави се на страстта,без да мисли и чувства,какво би могъл да й пречини?!Стори му се, че тя му отвръща със същата страст,но дали наистина беше така…
Бързо влезе в къщата,откъсвайки се от собствените си мисли.
Фг приседна уморена, но очите й горяха.Една плахост имаше на лицето й,един страх от всички чувства,които се изляха през нощта от нея…Как да го погледне сега в очите?
Керим се върна, носейки със себе си нажежения въздух, напрежението в сърцето му бавно растеше.
Седна точно срещу нея.Движенията му бяха резки…
Фг отпи глъдка чай и го погледна с крайчеца на окото си.Потръпна при спомена за целувките му…гласът му още ехтеше в ушите й:
"Моя Фг,бъди моя докрай,бъди истински моя, Фг…."
И после не помнеше…Бузите й пламнаха, а женствеността й започна да измества срамът в душата й.
Керим мълчеше,но вече беше вперил поглед в нея.Не може да бъде,той сякаш четеше мислите й…Очите му заблестяха с изгарящо огнено пламъче.
Стояха един безкрайно дълъг миг така,вперили поглед един в друг,гледайки дълбоко в себе си,разголените си души,разголените си желания…
Тогава,съвсем като от нищото,Керим стана,протягайки  ръка, хвана нежно но убедително ръката й и я поведе…
Без нито дума да продума,тя тръгна след него-тя,Фг,един горящ огън,открил за първи път силата на истинската любов….
Много е добро! Обявявам те за мой заместник за днес! Съгласна ли си?
Славенка,пак утрепа конкуренцията!

# 655
Казвам, че Берен играе слабо, защото докато я гледах с Керим имах чувството, че не иска да го целува и че Кенан е в балон над главата й. Ами за Енгин нямам никакви такива чувства. Затова казвам, че Берен играе слабо. Ама супер слабо. Не ми предава нужната емоция. Все пак мен не ме интересува, че Берен е изморена и ще заминава за САЩ след сериала, а искам да ми предаде нужната емоция. Ако не съм права и Берен предава на зрителите това, което трябва, мисля, че ще имаме кофти финал.

И аз мисля като теб, някак ми се струва че тя не целува Керим, така както трябва в смисъл все едно и се гади ( може наистина да е бременна ) но все едно сцените с целувките и се изплъзват не искам страст не говоря за това но нещо се губи разбирам трябва да излъчва страх свян но нещо ми се губи, все едно ако беше Къванч ше го целуне по добре в  забранения плод нямаше никакъв проблем с тези сцени, дали наистина и е трудно с Енгин ( ако не са в добри отношения) или новото и гадже е проблем не знам,  стана хаотично,
Иначе страхотна игра на Енгин

# 656
nanim , - 1  newsm11

Аз виждам друго. Виждам брилянтна игра на Берен! Точно такава Фатмагюл искам да видя от нея. Свенлива, невинна, хем тръпнеща, хем боязлива. Изобщо не си представям да се целува със страст. Все още не! Ами тя всъщност сега започва да се целува. За разлика от болшинството в темата при Енгин понякога виждам неубедителност, при Берен - НЕ!

gery_dobreva , - - - - -   newsm11  Ама ти си знаеш!

# 657
  • Бургас
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Това, за мен беше най-хубавата серия до момента!!! Дългият кадър, със свалената бяла рокля, беше страхотна идея!!! Сълзата на Керим върху голото рамо на ФГ!!! Сцена, с двамата на пода пред леглото, беше върхът!!! Никаква друга сцена не би ме задоволила!!! Страхотна игра на Берен и Енгин!!! Наистина по-добре беше да свърши епизода с падналата рокля. От тук започва, според мен, големия финал.
Виждам, че не сте доволни, но не мога да ви помогна. Предупредих ви, а вие ми се разсърдихте.
]Вече няма балкон. Той падна преди няколко епизода. И като се разпиляха ония ми ти доматииии, "репортери", "скрити камери", "сценаристи" ... От тогава газим в пюре[/size]. Тази вечер информирах модератор за пост, който ме изкара извън равновесие. В еуфорията, някой съвсем натурално беше задал въпрос ... Няма да го цитирам, защото вече е изтрит.
И да не забравя ... Бях се приготвила с отговор, преди серията, но нямах време да пиша. Става дума за адвоката Йомер. Някоя го търсеше за кавалер на сватбата. Смятам, че разбрахте, че аз бях с него. Няма защо да създавате нова група. Тя отдавна съществува и всичко е уредено в програмата му.
С Cruela много отдавна сме уточнили  кой е първи в списъка и ... Ама вие сте от скоро и обичате да пишете, а не сте прочели много неща от предишните теми. Мислите, че светът започва са вашето "падане от балкона". Тц!!!  [/size][/u]
В пост 144 на стр.10 diksi72 пита за истинското име на адвоката Йомер.
Пускам в спойлер цялото инфо, което имам.

Скрит текст:
Съб., 28 Ян. 2012, 20:27

author=di...va link=topic=636829.msg20953659#msg20953659 date=1327775221]
Привет отново, момичетаа!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви за реакциите!!!
Чакам още доматчета или...  
Аз като написах, че мразя Яшаронови, вие пък го приехте буквално. Много добре играят и в прав и в преносен смисъл!!!
Даже Селим направи едно добро - има точка. Ердоан и той събира точки, но се притеснявам на Решат бижутера да не направи пак някой гаф.
Ама сега други бръмбари има в главата
Ctuela може да е на бар и аз да използвам положението

Скрит текст:
İsim           ALPER

Soyad                   KUT

Eğitim       - Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü - AB Gençlik Forumu    bünyesindeki gençlere tiyatro eğitimi 2008

Doğum Tarihi    -      25/10/1962

Boy                -       1.81

Beden         -     40
Saç                 -     Gri

Göz                 -     Siyah

Dil    

Tiyatro         -      Bakırköy Belediye Tiyatroları

Televizyon       -       Kırmızı Işık, Behzat Ç, Kalbim seni seçti, Fatmagülün suçu ne

Sinema    

Reklam    

Yetenek          -      Perküsyon, Piyano, Halk Oyunları, Tango, Vals, At Binmek, Basketbol, Bilardo, Hentbol,        Futbol, Yüzme, Dart, Seslendirme

[/b]

Само на мен ли ми направиха неприятно впечатление тези части от поста :thinkingНали темата е за всички ,това че много момичета не пишат не значи че не разсъждават и нямат мнение по въпроса.Необходимо ли е това пренебрежение-Вие от балкона  ThinkingНие не сме на състезание ,кой колко е написал и публикувал,и от кога гледа филма.Всеки го е открил в различен етап от живота си и щом е в този форум значи ляга и става  с този филм.Не е необходимо да си даваме негативни оценки Naughty

Приемам не само домати,а и други зеленчуци,може и презрели  плодове  Stop

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 10:46 от nitka

# 658
Къванч ,нямаше да избухне в сълзи със сигурност в сватбената нощ Peace Heart Eyes
Аз не очаквах такава реакция снощи, сълза на умиление да, но...това ...на мен ми стана смешно  Peace от реакцията на Керим наистина.. newsm78

# 659
  • София
Малчева,съвсем скоро всички ще имаме отчаяна нужда от горещите ти репортажи,ама от най-горещите ти  Laughing!Не искам да съм заместник,искам да съм консуматор  Joy.
Давам им шанс още серия две и почвам да разчитам само на тебе  Laughing!

Общи условия

Активация на акаунт