Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 526
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета! newsm03
надявам се всички сте добре, бебчетата хапват и растат!
Мома Симона се оказа с лек рефлукс. Личната докторка ни изписа едни прахчета, които се разтварят във вода и се приемат след хранене. Симона не само, че не иска да ги пие, но сякаш и се повдига от тях. Предполага се, че трябва да сгъстяват стомашното съдържимо и да не връща толкова.
Истината е , че опитах да й дам 2 пъти, детето не искаше да ги пие и й се повдигаше и се отказах. Държа я изправена по 15 минутки след хранене и мога смело да кажа, че е добре. Тази седмица е качила 200 гр. вече е 4550 гр.
Още и сумка доста нослето и днес говорих с акушерката, каза че вероятно лигавицата на нослето й е раздразнена от връщането на мляко. Да продължавам със Стеримара.  newsm10
Каката е ваканция тази седмица, и времето е ужасно тук и се чудя какво да я правя по цял ден вкъщи ... smile3511

# 571
Velv, не е от биберона. От скоро е това явление, но бибероната я имаме от по-дълго.
Не се и притеснявам, че бибата я залъгва, че е насукана, защото определено не се отказва от реалното сукане, суче си, даже, както споделих, почна през 2 часа и по-дълго да суче.
По-скоро е от позата вероятно, защото едва ли е и от потичането на млякото, тъй като тя в началото точно си суче добре, около 5-10 мин. си суче спокойно и после почва това буйнстване, което описах Rolling Eyes
Самм,
Сигурна съм, че ти най-добре си ги усещаш нещата - като всяка майка Hug
Наистина има вероятност причините   да са много и различни - може да пробвате да сменяте позата, за да ви е по-удобно и да не буйства.
 Peace Все пак има вероятност биберонът да замества сукането - примерно повече суче биберон, а не гърда, така по-малко се стимулира производството на мляко ----> бебето си мисли, че си е "поръчало" достатъчно според нарастващите му нужди, а то е се е "залъгвало" с биберона Peace Може да ти интересно да прочетеш тази статия:http://missby.wordpress.com/2007/12/05/art-nipple/ - Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
Хубава разходка Hug

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 13:31 от velv

# 572

П.П. Забравих, че влязох да питам за цеденето, пък съвсем за друго се разписах
Имам такова питане: трябва да почна да се цедя, за да събера кърма за петък следобед, когато ще ми се наложи да оставя бебето за повече от 3 часа ...
Как да я съхранявам?

Понеже, не мога да изцедя нищо, ама нищо след като се е насукал Стами, а в петък няма да ми стигне времето ,да събирам цял предиобед, щото ще събера не повече от 10мл...

Та,въпроса ми е: Мога ли ...като започна да се цедя от утре, малко по малко, да допълвам шишето към помпата, т.е. да цедя с помпата,да я прибирам в хладилника с шишето/млякото, след това като реша ,че имам понасъбрала се да я вадя пак от хладилника, пак цедя, пак връщам там и така до петък на обед, когато ще трябва да извадя шишето за да има за следобеда
Или ...цедя-прехвърлям в друго шише, слагам в хладилника, после вадя пак шишето-допълвам го и т.-н.?

Аз забравих да ти пиша г-ца Димитрова! Заповядай нещо позелно по твоето питане: http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/.

Иначе аз утре ще оставям Цвета с баща й за няколко часа преди обед. От сега надоявам по 50 мл. Докато я кърмя от едната гърда, другата я доя. Така ще им оставя в хладилника поне 150 мл. мляко, което не е било замръзявано. Отделно съм приготвила и три пликчета, които съдържат по около 50 мл. кърма. Извадила съм ги да се разтушат в хладилника. И утре мъжът ми ще ги стопли на водна баня, за да й ги даде.
Мисля да му кажа по около 100 мл. да й дава на хранене.
Дали е ок?
newsm78
Доста ми е притеснено, че ще я оставя...Ама ще му кажа да ми пише през час СМС как е и ако плаче си долитам с едно такси и това е!

Духи, много ти благодаря! Предложенията ти изглеждат логични. Ще пробвам решенията и на трите варианта, за да видя евентуално кое я тревожи Rolling Eyes

# 573
Привет, мацки!
Аз пак се затрих, ама не смогвам с нищо .... а и харда на компа ми сдаде багажа, та докато го сменим, пък да се инсталират програми .... Бончил1, благодаря, че ни мислиш  Hug

За капак нещо простудих малчо и от вчера ми е с хрема. Чак се дави и кашля от тия сополи милия. Капя физиологичен разтвор и чистя с фитилче от памук. Уж има подобрение, но бавно става. Някакви идеи за друго, което да приложа?

Влязох в профила на Априлки_2012 и поразпратих пароли за албума, дано сега успеете да влезете, защото аз успях Simple Smile Сега се сещам, че трябваше да кача линк към албума и на първа страница  newsm78 

Ами това е от мен ... за сега само толкова, пък дано намеря време за повече.
Много  Hug на всички!

# 574
Здравейте момичета, от известно време ви чета и реших да драсна няколко реда Simple Smile Ние с моето моиченце сме от Варна. Симона се роди на 12.04 и вече почти два месеца се гледаме. Видях, че някои майчета са писали за нервното сукане- моята дивачка е същата, но за съжаление и аз не мога да намеря решение на проблема. Понякога помага да я нося из стаята докато я кърмя, но не винаги. Вчера пак цял ден беше така и храненията бяха по около час и половина, а я храня през два часа. Понякога се случва да се слеят и две хранения в едно Sad Честно казано вече започва да ми омръзва и се чудя дали да не започна да се цедя и да й давам от бутилка... newsm78  Освен това заради продължителните хранения вчера цял ден будува и днес не мога да я събудя да яде... на моменти наистина се отчайвам Rolling Eyes

# 575
Brainbug  добре дошла Hug  И моето момченце така нервничеше посредата на кърменето, но освен да го оригна опитах да сменя с другата гърда и проработи, от другата си суче.  LaughingОт малък е с предпочитания, но не към самата гърда, а към съдържанието на млякото - понякога иска да продължи с незапочната гърда(тоест с предно мляко), а понякога иска да суче от започната гърда(тоест задното и по хранително). Опитай и ти, дано да ти свърши работа Peace

Хайде сега казвайте мамчета - ще мажете ли бебоците със слънцезащитен крем или не? Че и аз съм в дилема - някъде четох че до 6тия месец не трябва да се маже, но и да не се излага на слънце, но пък продават такива кремчета....

И още да ви питам какви аспиратори за нослета ползвате и от кои сте доволни, че трябва да купувам - сега му пръскам с физиологичен разтвор и после с клечка за зъби бъркам, но не винаги успявам.

# 576
  • Варна
Привет Simple Smile
Samm,мерси за линка, четох го аз и в БГ Мама същото ...

Днес голям мерак ме хвана да си купя контейнерчета, но като отидох в първия магазин и ме застреляха с тези на Авент от по 240мл ... #Crazy аз едва 50-100 дали ще събера, и то цял ден като се помпя ...
Та с малко обикаляне си купих едни мини-джвъчки на Tommee Tippee, 4 контейнерчета по 60мл ...Стигат ми засега, ако стане така,че по-честичко ще се налага да оставям бебето на гледач, ще си купя и пликчета ...

Лагуна,Миа купете си Baby Vac, това е моето предложение към вас...имам я от около 2 седмици и доста облекчих хремата на бебето, супер работа ми върши, пък и смятам да я ползвам и за баткото ...Изсмуква секретите ,които са доста назад и не можете с клечка да извадите,нито пък бебето да изкиха само ...

Знам че и други фирми имат подобна помпичка, по-евтина даже,н о не знам като резултати дали са същите-тази я препоръчвам  Simple Smile

Относно мазането със слънцезащитен крем-аз мажа, купих на Мустела, жълта опаквока е, 75мл за 31лв, но трудно се размазва.Крема е специално за бебета, т.е. от  0+ ....дори и да не е изложено на пряко слънце все се случва като се разхождаме с количката да му пече я ръчичка, я краче, макар че имам чадър и търся сянката ... Simple Smile

# 577

Днес голям мерак ме хвана да си купя контейнерчета, но като отидох в първия магазин и ме застреляха с тези на Авент от по 240мл ... #Crazy аз едва 50-100 дали ще събера, и то цял ден като се помпя ...
Та с малко обикаляне си купих едни мини-джвъчки на Tommee Tippee, 4 контейнерчета по 60мл ...Стигат ми засега, ако стане така,че по-честичко ще се налага да оставям бебето на гледач, ще си купя и пликчета ...
Ми що не питаш  Twisted Evil
От аптеката - стерилни контейнерчета за урина по 100 мл - 50 ст./бр. Simple Smile С капаче на винт и място за дата Simple Smile

# 578
  • Варна

Ми що не питаш  Twisted Evil
От аптеката - стерилни контейнерчета за урина по 100 мл - 50 ст./бр. Simple Smile С капаче на винт и място за дата Simple Smile
...ми щото Духи, зачетох се тая заран във форума-в темата за съхранението и едни мами се изказаха,че не били подходящи тези контейнерчета, понеже не се знаела каква била пластмасата и как се отразявала върху състава на кърмата .... Sunglasses
Макар че имам де, купувала съм повечко като правихме изследвания за ясла/градина на Момчил, така си стоят...ще ги държа , ако много увелича млеконадоя и видиш ли не ми достигнат моите  Laughing

# 579
  • Плевен
Абе голям кошмар това реване вечер, бе! Писна ми вече. Че и денем почна. Реве вътре, реве навън, реве в количката, реве в баща си, само в мен на ръце не реве и то да съм права и да се клатя. Откъсна ми ръцете. На всичкото отгоре баткото с гнойна ангина, та за първи път в живота си пие антибиотик и е на село с баба си, че да не е в контакт с пръдлата. Акото си е зелено. Като я хранех с Лактана не беше зелено, ама пусна една кървава жилка в акото и се случваше да повръща, та сега сме на Аптамил ХА. Искам да си облеча антерийката и да замина на майната си. Уморих се вече  Rolling Eyes

# 580
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!!!

Последните дни нямам никакво време, освен с бебчо се занимавам и с една таблица  ooooh!.

Аз ще ползвам слънцезащитен крем. Г-ща Димитрова доволна ли си от Мустела? Аз имам 2 мостри ама все забравям да го мажа като излизаме. Моят син вече тен хвана  Laughing. От приятелки съм чувала, че Мустела трудно се разнася. На Авент било хубаво. Аз също ако ми хареса ще си взема Мустела. Ние ползваме тази марка козметика за беб.

От 3-4 дни гърдите ми станаха много меки  newsm78. Притесних се, че и млякото ми намалява и идва края на кърменето ни, но сякаш нещата са по-добре от вчера. Пак са си меки, но мисля, че имам кърма за да го храня. От утре започвам да пия капсули сминдух. Надявам се да има ефект-

Днес ми зацапа кафеникаво, както преди цикъл, но до там. Помислих си ще ми дойде.

И моят син доста често нервничи при кърмене. Смукне цицата, опъне едно хубаво зърното, пуска и започва да реве. Пак засмуче, пусне и рев и така. Може би не е гладен или го мъчи коремчето и е нервен. Т.к си мисля, че може да се ядосва, че цицата не пуска предлагам и другата гърда, но и с нея същата работа. Скоро ще направим 40 дни, а все яде горе долу едни и същи мл. Кога ли ще прояде повече? Губя надежда. Все с зор се храним. Дано да издържим поне още 2-3 месеца.
  bouquet Hug

# 581
Абе момичета, спрете се с тоя сминдух  Joy
Съвсем нормално е да са меки гърдите.. И точно сега им е времето да омекнат  Laughing А кърма в тях си има, изобщо не се притеснявайте за това Simple Smile Кърмата се произвежда в процеса на сукане, а гърдите не са склад  Crazy  Hug
Нали не мислите, че 4 години съм ходила като бомба със закъснител  Whistling

Я по-спокойно с мекостите  Mr. Green
Няма да ви казвам повече жокери  Crossing Arms

Dreamer, престани с тия милилитри и си скрий някъде кантара за седмица! Така само се психясваш повече. Не ти трябва да знаеш колко яде, а колко наддава.. и то не всеки ден.. а на седмица поне .. И без такива мисли за край .. то тепърва започва  Crazy
Нервността на гърдата не е от непускане на мляко, а по-скоро от пускане и нежелание за гълтане Simple Smile
Моята фръцка ужасно се нервира когато й се спи, а гърдите пускат ли пускат, а тя иска да си посмуче просто.. Ей тогава е най-големия рев  ooooh!
А и коликите са гадна работа.. Стеф спи напоследък само в слинга или върху мен спокойно.. иначе се буди често и само търси празни цици.. е да ама празно няма  Crossing Arms

Търпение.. Че после идват зъбите  Twisted Evil

# 582
  • Пловдив
Духи-Пухи, всеки ден се заричам, че няма да включвам кантара и поне седмица няма да го тегля. Да ама не. Луда работа. Така го мразя, направо ми се повръща от него.

При мен изведнъж стана меки и аз си помислих, че няма кърма. Но към момента нещата са си наред. Трудно се цедя като са такива и затова спирам с нощното даване на шише с кърма и предлагам цица.

# 583
Духи-Пухи, всеки ден се заричам, че няма да включвам кантара и поне седмица няма да го тегля. Да ама не. Луда работа. Така го мразя, направо ми се повръща от него.

При мен изведнъж стана меки и аз си помислих, че няма кърма. Но към момента нещата са си наред. Трудно се цедя като са такива и затова спирам с нощното даване на шише с кърма и предлагам цица.
Кажи на мъжа си да ти вземе батериите  Mr. Green
А с шишета изобщо не се занимавай - само ще объркаш детето и ще вземе да ти стачкува на гърдите  Rolling Eyes Щом си суче не си вкарвай автогол  Hug

# 584
  • Варна
Добро утро ... Sunglasses

Преключих с млеконадоя, 180мл му събрах на моя певец.....смятам, че за едно хранене са му предостатъчни ...пък за следващото ще съм се прибрала(надявам се де)

Тая сутрин като подкарах с помпата...бреее, то много мляко съм имала, пък да не зная ...ама почнах в 04ч сутринта, явно вчера съм закъсняла с час и половина и съм изтървала пика на производството  Laughing

Аз ще ползвам слънцезащитен крем. Г-ща Димитрова доволна ли си от Мустела? Аз имам 2 мостри ама все забравям да го мажа като излизаме. Моят син вече тен хвана  Laughing. От приятелки съм чувала, че Мустела трудно се разнася.

Ами да съм доволна-доволна съм, мажа децата, то за толкова пари все трябва да е доволен човек, но и аз това писах по-горе-трудно се размазва ...
Взех го, само защото го дават,че е от 0+, а повечето бебешки козметики имат слънцезащитен,но от 6месеца-тук може и да бъркам, но този ми препоръчаха-този взех

Аз обаче съм много по-доволна от спрея на La Roche Posey, него ползвах предишните две лета за баткото и много съжалявам,че пак не взех него .Много лесно се размазва и самия факт,че пръскаш, а не трябва да мажеш е къде-къде по-удбн ...Ето го:  Simple Smile

http://apteka.framar.bg/30018201/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%88 … 125-%D0%BC%D0%BB-

Общи условия

Активация на акаунт