Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 499
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Ако пада поне на 30 градуса слагай си я спокойно.
На мен тез са ми много тромави  Rolling Eyes

# 646
Нашия шезлонг е ето такъв http://www.vitodesimone.com/content/view/95/89/
Има и пълно легнало положение, на снимката е поизправен. Слагам го в легналото, защото през деня си поспива там, но скоро мисля да го изправя, за да да вижда по-добре играчките. Ортопеда каза, че вече мога да го слагам леко поизправен да лежи, затово смятам, че това положение ще е ок. natali_ivanov_a ако това е вашето полегнало положение ми се струва още рано да се слага в него, може би след 3-тия месец, но най-добре питай педиатъра си, а не продавачките.

Hadji и другите майки в района, хайде една среща-разходка в градината на църквата Св. Николай Софийски (на Пиротска и Опълченска).

# 647
  • София
Здравейте, и аз рядко пиша, но по цял ден сме по парковете, най-вече в Южния.
На Ива фонтанелата също е леко хлътнала, но е така от много време, особено много си личеше като и беше напълно опадала косата там. Притеснявах се да не е обезводнена, четох и накрая спрях да се притеснявам. По другите признаци е добре мисля - тургор, жизненост, пишкани пелени и цвят на урината. За крустите почти й минаха само с мазане с олио, но вчера и взех шампоана-пяна за новородени против крусти на Мустела и чак се учудих - определено има ефект. Да бях го купила по-рано. Отлепя някак коричките и ги изчиства.
За шезлонга, даде ми приятелка ето този http://www.toy.store.bg/p63640/muzikalen-shezlong-za-bebe-comfor … radling-rock.html , май е малко по- изправен от колкото трябва, слагам я понякога, но все пак има и подложка за най-малките бебета..
Скоро сме на консултация и ми се свив сърцето за тези две ваксини, а и много се чудя да давам ли нещо преди и/или след тях.
Каня се и аз да отскоча до морето с бебето и баба му и дядо му, без плаж и т.н, ще видим, дано да стане и да й хареса..

# 648
kika555 на мустела му мия главата с гела шампоан, но не помага...купих и едно специално за мазане стелакеар(пак на мустела) и с него мажа, крустите си седят просто са по меки....някъде затрих гребенчето и не мога да се пробвам със зехтина да омекота,за да махна каквото мога.
Духи, Балонеса добре че ви чета, че да имам повече варианти за експериментиране. Ей второ дете е, ама нямат нищо общо едно с друго, с предното все едно не съм кърмила - като си хване една гърда и си я изцоква докрай. А това рогато дете има предпочитание кога от коя гърда да си цокне, понякога посредата на кърменето отказва от едната и ако не му предложа другата отказва да се храни. А сега и това чудо - да се гърчи и врещи като го наведа да цока, а да си яде ожесточено ръкавиците от глад. В банята не стана, под абсорбатора не ще, на бял шум веднъж се получи, с танц се получава повечето пъти - зора е да захапе зърното после си цока(докато го пусне...и после наново танци). Така обаче се храним понякога и по 3пъти, през 15тина минути(докато забрави предния тормоз) и цокана-недоизцокана гърдата ми съвсем омеква(и преди това нямах много мляко сега съвсем ще го хване липсата). Поне вода да пиеше маймунето - давам му вода, а той си прехвърля биберона в устата с език и ми се хили, никаква вода не пие. Кажете ми колко време продължават тези стачки?
Духи, взех си сминдух и соля с него наляво и надясно за повече кърма. Исках да те питам: хапването по бисквитка нощес е само в мой ущърб да си качвам кг или допринася за по голямото произвеждане на мляко? Аз като изцедя гърдата в 20,30 след бебето в 2часа през нощта е да кажем наполовина пълна гърдата  Sad  

# 649
Бисквитките си отиват най-вече на дупето, за съжаление  Mr. Green
Хапвай плод или кисело мляко.. или плодово мляко.. или мляко с овесени ядки.. или бадеми/орехи.. или сладолед   Joy това последното пак си е за дупето ама и аз съм хора  Crossing Arms
Диня е мнооого хубаво Simple Smile Аз й казвам "вода с продължено освобождаване"  Sunglasses

Добре бе, тва човече що все повече се опитва да ме тормозииииии... От сутринта не е яла - цокна малко в 6:15 и до там. После само реве и спи - климатик й пуснах, сешоари не знам си какво, подскачахме, чекнахме се на какви ли не пози.. еми не ще гърда да види.. млякото й тече в устата тя пищи още повече..
Такова чудо ако съм знаела, че съществува  ooooh!
Батко й ме изяждаше с парцалите по няколко пъти на ден.. И все не му стигаше колкото и да предлагах.. А тази - 2 глътки ако глътне  ooooh!
Еми как да стимулирам производство като я поставям често на гърдата, като тя на 6 часа й е много ако смукне нещо  ooooh! Ауууу полудявам честно  #Crazy
Не знам колко продължават, ама като гледам не виждам изгледа да свършат  Tired
И става омагьосан кръг - мама се нерви, бебе се нерви, мама се нерви.. и така..

За капак взех, че я претеглих - за 20 дни от последното мерене е качила 300 гр.  Confused Ми то от какво да качи .. ако продължава така ще започне и да спада усещам, щото почват да мърдат повече и до никъде няма да й стигат тия 4-5 поцоквания на ден които успявам да й пробутам.
И какви минути .. вече ако суче повече от 30 секунди е постижение  ooooh!

Оплаках се.. Отивам да се нарева  Cry

# 650
  • София, Младост
Уф, Духи, не знам какво да ти кажа, освен една голяма  Hug.

# 651
Духи, свекърва ми така е хранила с лъжичка нейния по-голям син- кърмата в лъжичка, а после са карали само на сокове, не е искал да яде дъъълго време, надявам се вие да не сте така.
 Ти провери ли да не би да има все още жълтеница та затова все да спи newsm78 
Ох, милата хич не ти е лесно с това диване. Hug

# 652
Duhi, laguna,  Hug викам да ги отбиваме и да им оставим по едно шише АМ, и да ходим да пием до забрава.
Не знам и аз вече какво да правя, нямам думи... За капак и цикъла взе, че ми дойде и май млякото съвсем спря  Sad Днес вече и от любимата гърда не иска да суче, явно нищо не пуска. Сега грабнах пак житото с  канела. Май ще трябва и да цедя.  ooooh!

# 653
Духи, не знам какво да кажа - търпение, сили, инат - от всичко по-много  Hug

Лагуна, ние сме на моменти в вашето положение, друго, което установявам е, че Гери цока предимно, когато и двете сме легнали и на двете така ни е най-добре, но моменти си мисля, че ако трябва да я нахраня в друга поза няма да успея Thinking

Mia66  - всеки ден към 09:00 вече съм в парка само дай сигнал!

# 654
Такааааааа- да се отчета и аз- за месец 800 грама ама със сигурност няма да са от последната седмица, защото за последната седмица едно нормално хранене нямаме... Педито за нервенето при сукане каза, че най-вероятно са газове и от тях я боли коремчето. Причината можела да е, че млякото в началото не потича достатъчно силно и бебето в стремежа си да суче поглъща въздух (при мойто диване поне е така, много често като я кърмя се чува едно "джвак-джвак" и я чувам че гълта въздух и колкото и да сменям позата все си се чува) Каза че като започне да се храни бебчето и тези газове се раздвижват, защото започва да работи перисталтиката и го заболява още повече, заради което постоянно изплюва и захапва зърното и по този начин пак гълта газове и става омагьосан кръг. Посъветва ме преди да започна да я храня да е акала или да я изакам с термометър  Sick, което едва ли бих го направила. Или каза да се поизцеждам малко преди да започна да я храня.
Balonesa пробва ли с чайче на хип? Аз вчера пих два пъти от него и сутринта гърдите ми бяха на камък едната даже изригна на фонтан- не ми се беше случвало такова нещо, мисля че е от чая. Колкото до отбиването и АМ-то лекаря каза, че кърменето трябва да е удоволствие за майката и детето и ако не е бебето го усеща това и че не е добре за него да усеща всичкия този негативизъм. Дори ми каза ако продължава така да я отбия- не че бих го направила само заради едно кривене ама ми прозвуча много изкушаващо- джаста праста АМ-то за 15-20 минути и чао...

# 655
Не е имала грам жълтеница.. Беличка ми е откак се е родила.
Ма тя и с лъжица не иска - подуши ли да й влиза нещо в устата рев до небесата. Камо ли да си го изсмуче сама - даже не иска да погледне гърдата. На сега я пробвах спяща - само да усети, че гълта се извива и пуска гърдата.
Да кажеш вода, че давам дс се залъгва - капка вода не е пила.. (ама ако продължава тъй ще почна опити да й давам, че ще се обезводни  Confused)

То да гълта айде.. ами и да смуче не иска - ни цица, ни ръка, ни биба.. нищо.. Все едно тая уста й е за красота дадена  Crossing Arms

Легнала изобщо не иска ама грам.. 2-3 пъти успях да я накарм да засуче, еми след викове и пънения - повърна всичко както си лежеше с цицата в устата ooooh! И я държа почти права..

А и има едни бузиииии - как да ми повярва някой, че не яде - ама те бебетата са си бузести всички  Crossing Arms
Само си вкарвам някви мисли глупави.. на гърлото дали й няма нещо.. на стомаха.. и аз не знам какво ..  ooooh!

Балонеска, и аз усещам как ще вземе да ми дойде с тия паузи, които ми образува (с Тони откарах почти година без цикъл, аа с него пауза час-два беше събитие).

Така ми иде да я сурна един ден на баща й с 1/2 литър мляко надоено и да види как се храни тая проклетия  Twisted Evil (щото според него сама се вкарвам във филми, щото по цял ден е на работа и я вижда за 2-3 часа вечер Rolling Eyes)

Абе и аз съм овен.. ама ако съм си мислила, че може да ми се падне такова чудо  Crazy

Само момите ли са такива? Някоя мама на бандит да се оплаче  Thinking

ЛЛЛ вкарайте малко акъл що не смуче (не само цици) туй човече  Thinking И защо не гълта млякото като й е в устата  Rolling Eyes То бива бива - 2 месеца вече никва свелина да се освести малко.. Както и да го мисля, нищо не мога да измисля, пък съм изчела света.. А и 300 гр за 20 дни на бебе на 1-2 месеца си е повече от малко  Confused - т.е не си внушавам Sad

Ака си 1-2 пъти (до скоро 3-4 но не обилно). Пишка по-малко - т.е. по-леки са пампите с около 150 гр./денонощие (общо около 350-400 гр. чисто пиш се събира). Като не ми дават да тегля бебето си меря памперсите  Mr. Green
И спи и реве главно.. 1-2 среднощни хранения има в 1 и в 4 (по моя инициатива) после към 7-8 цоква малко.. след туй 12-13 още по-малко и по това време вече става почти невъзможно да я накарам да глътне. Вечер реве от 19 до 23 и заспива от изтощение, като не иска и да чуе за нещо в устата..
Абсурд да й предлагам по-начесто - веднага почват крясъци и ревове, дърпа се, бута ме.. като я махна от гърдите се хили и си играе..
Това е на кратко .. ама и няма кой знае какво ..

# 656
Мома Цветка е на 2 месеца и по този повод с две ваксини днес. Да не се сърди едното краче, че си няма. Рева със сълзи, но докато стигнем с баща й до Хепи, което е на 5 мин., и беше заспала. Спа си, а ние обядвахме и жулихме бири Sunglasses Mr. Green
Сега двамата спят, за сега няма Т.
И докито вика, че ако не й понесат добре другия път ще ми каже хомеопатия. Пък аз викам - ама аз и сега съм й дала и тя остана доволна, че чета, интересувам се, но ми се поскара да й казвам, защото тя трябвало да знае тези неща Blush Права е жената, ама имах много въпроси и забравих да й кажа.
Кика, спорез мен й дай хомеопатия Peace Аз и Т, ако вдигне, първо ще я пробвам със солите, дето ни учиха на курса и в краен случай Панадол Wink

Иначе е +660 гр и +3 см, тоест 5380 и 58 см. Докито остана с усимвка на факта, че се преобръща, а и все отбелязва, че е много дългичка Sunglasses

Пъпчиците били прекалено суха кожичка Rolling Eyes Моя грешка, защото не я мажа на всяка смяна на пелена. Сега купих лосион на A-Derma и почвам. Още преди време смених Мустела-та с такова олио за къпане и изобщо минавам на тази козметика, че е за по-чувствителни и сухи кожи.
Слънцезащитно питах дали да се ползва...каза да не я излагаме на пряко слънце, но ми даде да пробвам мостра кремче URIAGE 50 фактор.

Питах и за напъването й сутрин...С усмивка каза, че е най-естествено за кърмено бебе и да си търпим ooooh!

Предлага да й направим ваксина срещу рота вирус. Мнения?
Аз чета и се чудя, ама ми казаха, че и 300 лева излизала Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 16:24 от samm

# 657
  • София, Младост
samm, каква хомеопатия даваш за ваксините? Иван утре ще го боцкат. Аз ще изчакам да видя как ще му се отрази утрешното бодене и за следващия път ще му мисля. С каката не съм имала проблем, ама да видим сега как ще е...  newsm78

# 658
viliandar аз не съм samm, ама да кажа след проверка по форумите и това което ни изписа педиатърката - туя 15 разреждане(според педиатърката при нужда, а не профилактично, защото по форумите съм срещала на доктор Михайлов - да се дава преди, на същия ден и на следващия), както и хомеопатични свещички за температура за дупето(ама не ги помня как се казваха) - ако е раздразнено много детето не само температурата успокоява, но и болката.

samm аз не бих вкарала вирус на детето по мое желание, ако можех и тези ваксини бих избегнала, които са задължителните. Да ти вкарат вирус, за да се бори имунитета с него по твое желание - не благодаря, ами ако не го пребори, ако не е чиста пробата.....!
Но това си е глобален въпрос има си и книга по този въпрос за и против ваксините. Peace

успях един път да го нахраня без съпротива докато дремуцаше - ура ура ура newsm44 Сега баба му ще може да го разходи за 2 часа, а аз да си свърша малко работа вкъщи, че иначе и на нея не мога да и го оставя, че се храним на час по лъжичка  Sad и памперсите освен акани гледам няма пикано, та на предното хранене му пробутах и вода, като не иска да си дояде нормално

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 17:23 от laguna

# 659
  • София, Младост

Само момите ли са такива? Някоя мама на бандит да се оплаче  Thinking

Ами аз лично за сега нямам повод да се оплаквам-цока си момчето  Peace(чук-чук да не ме чуе дявола). Бързичко се справя на две-на три дръпва, но явно качествено щото си омекват не стоят пълни и напрегнати. Капризни са ви госпожиците май... 

Благодаря, laguna. Само малко пояснение-Thuya 15 в каква дозировка се препоръчва?А свещичките за температура бяха Viburcol N-добре, че ми припомни за тях   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт