Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 503
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте на всички.  Ние сме добре , но така като ви чета по темата за обличането май ние още не сме се пистрашили на къси бодита, но ще го направя.  От потенето ни излизат пъпчици по вратлето, но минават.
На къдричка стискам палци всичко да е наред.
Много усмивки с мъниците  Grinning

# 631
laguna, не е от чесъна - бебетата обичат мляко с вкус на чесън (правено е изследване, ако може да му се вярва  Crazy - ако искаш ще го потърся)
Оп, намерих - на който му е интересно  Hug

Проведен е един интересен експеримент за това, как вкусовете на храната преминават в кърмата и как това се отразява на кърмачето. Майките, участващи в експеримента, били разделени на две групи. Първата била контролна и се хранела както обичайно. На втората бил даден чесън, който да консумира заедно с храната си – в големи количества! Кърмата на майките, ядящи чесън, добила мирис и вкус на чесън – а бебетата им я харесали и даже сучели с по-голям ентусиазъм!

По-скоро от жегата или характер  Twisted Evil
Стеф е така откак се е родила, питаш ли ме  ooooh! Ама и вънка перя цици и не ми пука.. а вкъщи съм се отдала на акробатика  #Crazy
Пробвай да смениш позата или да го вкараш в банята - на тъмно и тихо или с бял шум.. Туй са наченки на стачка, ама и тия периоди ги има  Tired Минават, но яко нервят  ooooh!
А гладен няма да остане той, само малко ще ти скъса нервичките  Whistling

# 632
И при мен е същата работа- не е от чесъна- просто така си решават овнетата(само че и аз съм овен и лесно не се давам, понякога като ми избият чивиите както си е отворила устата да реве й я запушвам директно с гърдата и след няколко такива опита засуква) Simple Smile Често като тръгна да се разхождам из стаята с нея и започва да яде- още не мога да си обясня защо- може би я боли корема като е легнала, а като съм права я държа в по-изправена позиция Simple Smile Обикновено не ми го прави тоя номер навън, защото й е интересно и се заглежда насам натам. Само веднъж се беше случило да го удари на рев по пейките и до там беше с деликатното незабележимо кърмене- сигурно хората са си мислели , че я убивам Simple Smile

# 633
Само веднъж се беше случило да го удари на рев по пейките и до там беше с деликатното незабележимо кърмене- сигурно хората са си мислели , че я убивам Simple Smile
Joy Joy Joy
Винаги съм се чудила как ли изглеждам от страни - бебе се дере, аз му тъпча ли тъпча тая цица в устата  Crazy Много се смях с туй "убийство"  Joy

Killing me softly with these boobs  Joy

# 634
Духи, мреси! Гледала съм ги и аз тези пози Wink

Иначе и моята сега е малко нервна, иска да яде по-често, явно е от жажда, ама пък и не й е кеф като сме залепени, защото й е топло явно...Та май легнали е най-добре за момента. И за нея, и за мен.

# 635
  • София, Младост
Младостките мами (София), има ли желаещи за разходка утре?

# 636
  • Варна
п.с. Варненските мами искате ли да се видим утре сутринта на една разходка в Морската?
Мая, точно утре съм възангажиментна сутринта, но от сряда си влизам пак в традиционния график и който е наранина в морската може да се засечем ... Simple Smile

# 637
laguna, не е от чесъна, от рогата е!!! #Crazy И ние сме така, днес ревна, седнах да я храня на една пейка, ревна още по-силно, всички ме зазяпаха как я изнасилвам да яде, бутам цица, а тя още по-силно.  ooooh!
Тази вечер закъсняхме малко с яденето (докато изкъпе баткото и нея) и тя като ревна, не иска да захапе и не ще, а е супер гладна, яде си юмруците, но момента в който види гърдата и посинява от рев. И абсорбатора не помогна, залъгах я с биберона, него го засмука и аз го смених с гърдата. Борихме се така около 15 мин, защото не иска да яде от лявата, аз давам малко от дясната и после я местя на лявата в поза "кръстосана люлка", иначе няма друг начин да яде от нея. И така си се вея с две голи гърди, няма как да кърмя навън когато се пада да яде от лявата, само когато е дясната мога.
Пълна лудница сме и след целия цирк, почва да повръща и пак нищо няма да наддаде. Но нямам сили вече да й се връзвам  Tired

viliandar, може утре да се видим, сутринта докато е хладно още, ще ти пратя тел. на лични да се разберем.

# 638
duhi_puhi, направо страшна работа, започвам да се чудя вече дали наистина не е от рогцата... имам две приятелки с малки бебета храненията при тях са рай. Онзи ден излизах с едната- бебето й е на 4 месеца, цокна по 10 минути на гърда , че и даже си гукаше доволно... Все се обнадеждавам с това , че след месец два вече няма да е така. Да се оправя вече че  Sick
Balonesa при мен дясната е отхвърлената гърда- едва едва я карам да посуче от нея и в тази връзка си стои по-малка от лявата, не знам като спра да кърмя какво ще се случва с тия гърди Sad
И аз си се вея постоянно с две голи цици из къщи мъжа ми вече толкова им свикна, че изобщо не му правят впечатление- отиде ми интимния живот  Mr. Green
Абе как ги карате тия диваненца да смучат залъгалка? Мойто диване хич не признава, а много искам да имам алтернатива на цицата, която да й навра в устата като ревне.

# 639
Размерът на гърдите се оправя по-нататък Simple Smile След 6-7м. почти не се забелязва разликата, а след годинка-две пък хич  Mr. Green След приключване на кърменето са си пак нормални (само дето моите станаха оше по-малкиииииии  Cry .. или бях свикнала да си ги виждам понапълнени.. )

А за боцкането при слизане на млякото .. и при мен понякога е по-болезнено (като е по-голямо налягането явно  Crazy) ама за това не знам да има оправия..  Rolling Eyes

Залъгалката и при нас е мисия невъзможна.. Ако съм настоятелна започва да повръща от нея.. Даже не иска да направи опит да я засмуче.. Ама каква залъгалка - тя и цици не иска да смуче..

Туй моето бебе вече почвам да се притеснявам, че ще се обезводни.. суче все по-кратко и все по-нарядко.. и фонтанелата й е хлътнала Sad И в тия жеги никак не знам какво ще се правим..
Никак не е фенка на смученето, ама хич  ooooh! Ау.. такава е мъка, че ако продължава така като порастне не знам как ще се лъжем  Rolling Eyes Tired

# 640
За фонтанелата и на моята госпожица й е хлътнала вече стана десетина дена и доста се притеснявам, днес сме на консултация и ще питам педито за какво иде реч. Не забелязвам някакви обезпокоителни симптоми освен хлътването, но все пак...
Абе не знам дали ще са си нормални гърдите след кърменето- на мен работата ми намирисва че ще станат като паве в чорап, но дано да си права Simple Smile
Това моето детенце започва вече да се тътри из кошарата и да си забива главата в обиколниците да не вземе да се позадуши нещо... Confused

# 641
Здравейте момичета не се вясвам често но когато имам време ви чета  bouquet Искам да попитам слагате ли бебоците вече в шезлонг и в какво положение.Ние си купихме на бертони със сенник и масичка но не може да лага напълно- в полулегнало положение елВ магазина ни казаха че вече мога да я слагам и така но незнам Rolling Eyes вие как сте

# 642
Здравейте момичета не се вясвам често но когато имам време ви чета  bouquet Искам да попитам слагате ли бебоците вече в шезлонг и в какво положение.Ние си купихме на бертони със сенник и масичка но не може да лага напълно- в полулегнало положение елВ магазина ни казаха че вече мога да я слагам и така но незнам Rolling Eyes вие как сте
Туй за което говриш май е люлка Simple Smile Дай снимка..

Стеф я държа от новородена в шезлонг на ФП - ето такъв:

Той си ляга по тежестта на бебето и я "обира" по гръбчето - много й е удобен и се кефи на играчките Simple Smile Понякога повече от 1/2 час откарва да им гука и да им се хили Simple Smile

# 643
  • Пазарджик
...
Въпрос към Duhi (с най-голям опит)  и ЛЛЛ

Относно кърменето и паузите. Когато бебчетата започнат да правят по-големи паузи за ядене и след 6тия месец като започне захранването и се заменят с храна някои кърмения трябва ли да се изцеждам на 3 часа, за да имам кърма или не  Thinking Голям ми е хикс??? Blush

Maya Dobreva,

duhi_puhi ти е отговорила чудесно. В общи линии на 6 месеца бебетата са вече виртуози в сученето и се справят чудесно с моментите, когато трябва да увеличат производството. А и в повечето случаи тялото на майката реагира доста по-бързо и лесно. Като цяло кърменето на поискване дава това спокойствие и често майките дори не се замислят.

В повечето случаи захранването първите месеци (до около навършване на 1 година) е по-скоро запознаване с храната на семейството, с вкуса, с текстурата, с вида ѝ, не толкова за нахранване. Най-често кърмата остава основен източник на енергия, което пък дава достатъчно време на бебето да свикне със семейната маса. А на тази възраст бебето знае как да стимулира производството на кърма така, че да има достатъчно за него - като суче толкова често, колкото му е необходимо  Grinning

...
Въпрос към ЛЛЛ:

На 39-тия ден от раждането ми дойде МЦ. Няколко дни преди това гърдите ми омекнаха страшно много. Но това както и да е, било нормално. Заради МЦ или просто е съвпадение, но усещам, че кърмата ми намаля ужасно много. Бебето суче, суче и почва да плаче, нервничи, направо кърменето се превърна в кошмар последните дни. Четох, че преди МЦ кърмата може да намалее и че вкусът и се променя, че е възможно бебето да е по- неспокойно, но при мен това продължава вече 3-4 дни. На моменти има леко подобрение, но като цяло положението не е никак розово. Дали въобще нещата ще се нормализират? Или съм на път на приключа с кърменето, а не ми се иска? Започнах да пия сминдух на капсули, пия и чай за кърмачки. Пробвам различни пози за кърмене, но все тая.

*dreamer*,

при някои майки връщането на менструцаита се отразява върху производството на кърма и са необходими няколко дни, за да се възстанови нормалното количество. При това бебето може да е нервно поради намалялата сила на струята и да няма търпение да изчаква слизането на кърмата.

Мислиш ли, че ако стимулираш предварително потичането, би имало ефект? Много майки споделят, че ако се движат по време на кърменето, бебетата са по-склонни да сучат по-продължително и спокойно и да изчакат слизането на кърмата. Също кърмене в затъмнена стая, за да няма странични дразнители. За много контактът кожа с кожа оказва изключително силно влияние и откриват, че бебето суче много по-добре и спокойно, тъй като допирът до майчината кожа стимулира вродените им рефлекси.

Компресия на гърдата също би могла да има положително влияние, тъй като би увеличила притока на кърма в устата на бебто.

Ти си предприела чудесни мерки за увеличаване на количеството, така че да компенсираш.

Ще се радвам да споделиш малко повече за кърменето в момента - колко пъти за 24 часа, дали от едната или от двете гърди, как са пеленките?

Относно цикъла - в новото издание на книгата The Womanly Art of Breastfeeding (Изкуството на кърменето) на Ла Лече Лига Интернешънъл пише:

Цитат
A daily dose of 500 to 1,000 mg of a calcium and magnesium supplement from the middle of your cycle through the first three days of your period may help minimize any drop in supply.
The Womanly Art of Breastfeeding, LLLI, 2010, глава 10, стр. 193

Превод:
"Дневна доза от 500 до 1000 мг. калций и магнезий под формата на добавка, приемана от средата на цикъла ви до първите 3 дни от менструацията ви, може да помогне за минимизиране намаляването на производството (на кърма - бел. пр.)"

Ако прецениш, може да обсъдиш с лекаря си приемането на такава добавка превантивно, с цел избягване на намаляването на лактацията при следващия цикъл.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт