Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Къдричка, радвам се, че се подобряват нещата при теб. Вярно е, че психически всичко се прехивява по-трудно, душата по-бавон се лекува от тялото. Имаш подкрепата ми, ако имаш нужда от нещо  Hug

И малчо спи по боди с къс ръкав само, завивам го с памучната пелена от комплекта за изписване. Нашия апартамент е изток-запад, спалнята е източна и вечер и нощем е приятно, но пък сутрин става голяма жега като напече през щорите. През деня пак по боди кара или по блузка и къси панталонки, така го и извеждам, дори по потник само, че в коша за новородено си е завет и става доста топло.

И при нас нощната пауза се поувеличи и май ще се налага да го вдигам да суче, че така млеконадоя ще намалее. Както си се будеше на три часа, сега прави 4-5-6 часови паузи. Добре поне, че посленото цокане е в 22,30-23ч. та хващаме едно нощно към 4-4,30-5ч.

# 616
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Къдричке, радвам се, че си по-добре!  Hug

За обличането - отдавна е само по боди - или потник или късо ръкавче или по рокличка, не я завивам с нищо, не слагам чорапки, а в количката не слагам и шапка, иначе слагам шапката за слънце.
 Спим на отворен прозорец и по цял ден стои отворено, абе не съм никакъв критерий.

# 617
  • sofia
Samm, мерси, че писа за дрешките! Мисля, че ще пробвам и аз така! Hug

Иначе и ние сме само по боди и боси крачета. Wink
И ние сме южен апартамент, изцяло. И при нас е 25 градуса, но като пусна щорите се живее. ooooh!
Нощем го завивам леко с тънко одеало, най-вече краченцата. Иначе той чорапки не търпи, моментално ги събува. Laughing
И ние сме от сутрешно напъващите се... Crazy

# 618
И ние сме от голичките Simple Smile По едно гащеризонче (потник и късо крачолче тип гащи).
Относно напъването и спането нощем. Заспива към 21:30 и се буди в 2:00, после в 5:00 и тогава започват напъвания, пъшкания, пръцкане и ако не я взема до мен почва и да плаче Sad Дано не свикне да спи при мен  ooooh!

Въпрос към Duhi (с най-голям опит)  и ЛЛЛ

Относно кърменето и паузите. Когато бебчетата започнат да правят по-големи паузи за ядене и след 6тия месец като започне захранването и се заменят с храна някои кърмения трябва ли да се изцеждам на 3 часа, за да имам кърма или не  Thinking Голям ми е хикс??? Blush

# 619
Здравейте мамчета,
ние два дни не се прибрахме, а аз откачих. На мен лятото не ми действа добре - жегите ме морят, изнервям се. Обичам пролетта, то не че имаше. И както бях писала преди продължавам много да се потя и то с миризма, говорих с доки - каза докато кърмиш и се подредят хормоните така ще е. При някои е по-изразено.

Гера я държа само по боди, но краката и винаги са студени и слагам чорапки. При вас има ли такова нещо - студени крачета?
Къдричка, сега разбирам, че явно си минала през някакво изпитание, какво се е случило?
Дано е в миналото вече Praynig

За напъванията сутрин от предишният ми опит със синът ми, помня че беше до към 6-7 месец, но всичко е индивидуално!

Духи, Стеф като спи толкова и цока как си иска, колко пампи пълни?

Бончил1 - Честита месечина!

Ле-ле вече напълни един плик с малки дрешки, не е истина как минава времето. Със синът ми май по-бавно минаваше, но сега и задачите са много повече и съм яко в матрицата.

Спокойна и прохладна нощ!

# 620
Въпрос към Duhi (с най-голям опит)  и ЛЛЛ

Относно кърменето и паузите. Когато бебчетата започнат да правят по-големи паузи за ядене и след 6тия месец като започне захранването и се заменят с храна някои кърмения трябва ли да се изцеждам на 3 часа, за да имам кърма или не  Thinking Голям ми е хикс??? Blush

A, не тъй за опита  Naughty
Пък и макар да съм изкарала курса за консултант по кърмене кътм НАПК и редовно да си ходя на ЛЛЛ срещи, хич ме няма като учител Rolling Eyes Затуй и много не практикувам  Crazy

Сега по темата - гърдите се регулират сами в течение на времето - и при дълги, и при по-къси паузи обикновено за 2-3 дни максимум си "наваксват" и влизат в час с темпото на бебето.
По принцип цедене не е нужно, освен ако не трябва по-бързо да се справиш с недостиг/излишък.
Още повече нормално кърмените на по исване бебета не правят толкова големи паузи - ако им откливаш на нуждите, разбира се (а не ако на теб така ти се иска  Mr. Green).
Със захранването също "заместване" на кърменето е разтегливо и неясно понятие  Crazy. При все че има кърмачета, които и след годинката нямат много "заместени" в истинския смисъл хранения Simple Smile
А и захранването обикновено съвпада и със зъбоникненето и едно "примерно" кърмаче с изграден едва ли не режим, може да го разбие на пух и прах само за няколко дни  Twisted Evil
Та, ако наистинасте решили да се водите по бебето - проблеми с количеството на кърмата няма да имате никога  Hug

Духи, Стеф като спи толкова и цока как си иска, колко пампи пълни?
Ми до преди седмица някъде имаше по 2-3, 4 понякога.. ама от няколко дни ака 1 или 2 пъти.. което също е нормално (т.е. към 2рия месец си се разреждат по принцип). Има си бузи и кълки даже, та определено не стои гладна.. Просто ме изумява кога и как го изяжда туй, че гърдите все са ми на камък, а тя повече от минута-две не им отделя  Thinking
След 2 седмици ще разберем каква сме я сготвили  Crazy

И понеже ми писна да замразявам, а и няма място, пък и не съм изобщо сигурна как и дали ще го яде туй  Rolling Eyes от 2 дни правя сутрин на баткото горещ шоколад с кърма  Mr. Green Така или иначе цедя (немога да не  ooooh! а така не ми се занимава) - и слагам какао и мед и сутрин пие господина  Laughing Не съм му казвала, че е кърма, защото е във възраст "много съм голям и от бебешки неща ме е срам", ама му харесва напитката  Laughing Laughing Laughing

# 621
  • Варна
Привет ..
Любимото ми време през лятото-хладна и облачна сутрин, с лек ветрец ...направо го обожавам.Едно време-преди да дойдат децата, в такива сутрини си пиех кофито на балкона и гледах един висок и стар бор за фон ...Сега излизам на балкона само да простирам-събирам, а бора ако изчезне по някаква причина, сигурно няма да забележе ...  Laughing

Духи, да те въпросирам и аз по кърмаческия конспект ...

Кажи ми моля те, нормално ли е така да се чувствам ...През деня на няколко пъти си усещам как ми слиза кърмата, не когато суче бебето, а ей така, през интервалите ,когато не го прави...Но това слизане е много болезнено. Нали нормалното усещане е като леко боцкане, когато се напълват каналите, аз го усещам като забиване на големи игли ...
ТОлкова ми е неприятно, че като се случва това си хващам гърдите в ръце и ги притискам, за да не ме боли ...а то си боли ...
Има ли начин да се облекча малко??

За обличането и дрехите-и аз моите ги събличам много...Бебето е босо, боди потник-къс ръкав, ромперчета за през нощта....

Хаджи, и на Стамито краката са все студени, даже са някак влажни, чорапки слагам понякога -само нощем, защото спи отвит
Винаги отритва пелената, а когато спи на корема ми, няма как да се захлюпим и завием, щото и мен ме гонят вълните и все ми е жега ...

Но, предпочитам голи и боси, отколкото облечени ...сега ми е паднало да калявам, даже и водата за къпането е доста по-хладка от препоръчаното ...
Вечер тук задухва , и като правим вечерната разходка само намятам пелена върху босите крачета, не обличам нищо отгоре ...

Къдричка, и аз не съм разбрала, дано всичко ,което си преживяла не се повтаря , бързо възстановяване  Simple Smile

Момичета, които пишете във ФБ -групата, anichka.bs  и s.kov наминават ли там, как са бебета им? Преди бяха много активни тук...сега са пълно инкогнито, или поне за нас, които не сме в групата ви там ... Simple Smile

# 622
Duhi мерси много за отговора. Кърмя си на поискване, така че се успокоих Simple Smile
Забелязах, че ако я взема нощем при мен хапва повечко  Crazy

Г-це Димитрова - anichka.bs  и s.kov са добре. Пишат редовно във Фейсбука. И бебчетата са им добре Simple Smile

И мен понякога така ме болят гърдите като ми слиза кърмата, но не винаги толкова болезнено.

Приятен ден Simple Smile

п.с. Варненските мами искате ли да се видим утре сутринта на една разходка в Морската?

# 623
  • Пловдив
Зравейте!!!

Не ми остава време за писане. Детето спинка и ще си открадна няколко мин.  Grinning

Г-ца Димитрова и anichka.bs  и s.kov са добре, бебчетата растат и са много, много сладки. Ние се видяхме 2 пъти със s.kov - Ева е невероятно сладка бузанка, такива бузки има, че направо да я изядеш.

Аз вече го обличам с боди с къс ръкав и чорапки, но често ги свалям, защото през деня е ужасна жега. Вечер пак с боди с къс ръкав и чорапки, но той е много шавлив и не се задържат дълго на кръчетата му.

Духи пухи и при нас се разредиха нааканите памперси.

Въпрос към ЛЛЛ:

На 39-тия ден от раждането ми дойде МЦ. Няколко дни преди това гърдите ми омекнаха страшно много. Но това както и да е, било нормално. Заради МЦ или просто е съвпадение, но усещам, че кърмата ми намаля ужасно много. Бебето суче, суче и почва да плаче, нервничи, направо кърменето се превърна в кошмар последните дни. Четох, че преди МЦ кърмата може да намалее и че вкусът и се променя, че е възможно бебето да е по- неспокойно, но при мен това продължава вече 3-4 дни. На моменти има леко подобрение, но като цяло положението не е никак розово. Дали въобще нещата ще се нормализират? Или съм на път на приключа с кърменето, а не ми се иска? Започнах да пия сминдух на капсули, пия и чай за кърмачки. Пробвам различни пози за кърмене, но все тая.

# 624
Аз не съм от ЛЛЛ, но и на мен ми дойде около седмица след като ми спряха лохиите, само че аз вдигнах 38 градуса температура и на следващия ден ми дойде, което допълнително утежни ситуацията. На мен също ми намаля кърмата, беше голям зор кърменето, даже взех една кутия АМ за всеки случай. Цялата мекогърда ситуация продължи 4-5 дена, пих чайче на хип за кърмачки и повечко вода и нещата се нормализираха Simple Smile
При мен последните 3 дни са с кошмарното кърмене- опъване, реване, пищене- хем е гладна, пък като си отвори още устата да захапе зърното и започва да реве- понякога имам чувството , че киселина тече от тия гърди... Много е гадно и натоварващо и с това спиране през една минута на кърменето кърмя по 1,30- 2 часа.... през 2 часа. А кърменето уж трябвало да е удоволствие и за майката и за бебето Sad
Maya Dobreva добра е идеята, но не знам как ще се осъществи- то сигурно всяка от нас храни по различно време... трудно ще се кооперираме  Laughing Най-много да се наложи да си кажем здрасти и да се пльосна на някоя пейка да кърмя 2 часа...

# 625

Maya Dobreva добра е идеята, но не знам как ще се осъществи- то сигурно всяка от нас храни по различно време... трудно ще се кооперираме  Laughing Най-много да се наложи да си кажем здрасти и да се пльосна на някоя пейка да кърмя 2 часа...

Няма проблем Simple Smile ще седнем с теб и докато си обсъждаме "плетките" ще я накърмиш Simple Smile

# 626
  • Sydney
и аз поръчвам от George, но през GabCo  Peace
обличам я по боди без ръка - понякога с чорапи, понякога без...
Къдричка радвам се, че си по-добре... мисля Август има голям Християнски празник освен Дева Мария...  Rolling Eyes

# 627
Момичета, някоя от вас давала ли е хомеопатия за ваксини, зъби...? Какви са ви впечатленията, нещо да споделите?
Аз днес дадох на Цвета, че утре са ни двете гаднички ваксини Rolling Eyes Утре пак ще й дам и в деня след ваксините. Пък да видим. И ако вдигне Т съм решила първо да я пробвам да я свалям с Шуслерови соли и чак в краен случай да прибягвам до Панадол. Хич не ми се иска да й давам.

Много ми е интересно колко е наддала, защото много ми тежи вече Rolling Eyes Как ще я караме с кърменето натам, не знам! Като почне да суче по 30 мин. (добре че вече си се връща пак към 10-15-минутния режим) и ръката ми откапва...Кажете някоя поза (освен легнала)?

Ох, много ми е сладка миризмата й! Май всяко бебе си има индивидуална миризма, която майката може да различи сред много други дечица. Но просто като я гушна и й помириша главето, такова спокойствие и любов ме облива, че сякаш светът изчезва... Heart Eyes

Хайде, оставям ви, че се отплеснах с емоционални отклонения Sunglasses

# 628
Ето малко пози Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267739.0

А също и тези  Mr. Green

# 629
Ох, аз набързо идвам да питам и довечера ще се връщам да чета - вчера следобяд ядох половин купа таратор, в който имаше чесън - вечерта детето както цокна и не иска да яде, заспа си полугладно. През нощта и сутринта си яде нормално и от 11 часа до сега се магари - много му се яде, ще си изяде ръката, но наклоня ли го да цока реве като заклан, успокоявам го и как го наклоня същата работа, пробвах и при абсорбатор и като е легнал не ще и не ще, а е нервен и гладен, върши работа сам,о докато го въртя като въртележка в кръг да успея да му набутам цица.Като засуче и няма проблем вече....яде настървено и гладно. Ама как да го храня така навън newsm78 Да се вея с гола гръд в кръг докато се нацелим Cry мъка  ви казвам. Още ли му мириша на този чесън, от жегата ли е незная. Моля ви давайте насоки какво да го правя това овне.   Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт