Априлчета засмени вече са в Родени!

• 43 495
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
туя 15 разреждане(според педиатърката при нужда, а не профилактично, защото по форумите съм срещала на доктор Михайлов - да се дава преди, на същия ден и на следващия

Именно. Туя, потенция 15, по 5 топченца в лъжичка вода в деня преди, в днея на и в дения след ваксина. Аз така давам.
За момента няма Т, само е малко по-отпусната, което в нейния случай е просто прекрасно, защото иначе не се спира и за миг това дете!

Чакам още малко да се махне това жарко слънце и я свалям още мъничко на въздух да постои днес Sunglasses

За ваксината се чудя доста, защото е нова и съответно няма още натрупан опит за реакции, ефективност и прочие... Rolling Eyes

# 661
Здравейте мамчета!Желая много сладки бебешки усмивки и по-малко грижи!

Аз имам проблем и се надявам да дадете акъл, а и консултантите от ЛЛЛ, ако видят поста ми ще се радвам да споделят мнение!

Преди 2 дни ми се наложи да отсъствам от дома за 24 часа!По време на това отсъствие гърдите ми се пълнеха зверски-изцеждах се по план и всичко беше наред.Но на следващият ден омекнаха като мекици и така вече 2 дни.Наспах се добре,ям лактогенни храни, пия чай за кърмачки, но никаква полза.Когато стисна гърдата кърмата потича, но съм страшно притеснена да не би да ми намалява кърмата!Изчела съм доста и знам, че не е нужно да усещам напрежение, за да има достатъчно количество, но кърмя от раждането и такова нещо не ми се беше случвало.Поне сутрин гърдите ми бяха напрегнати!

# 662
Зорлен ваксини не слагам.. Много ги мразя - ДТКто особено  ooooh!
Туя давах на Тони ама сега по-скоро няма да дам нищо.. И панадол не давам..

Утре и той ми е на ваксина  Rolling Eyes

Малеееееее яде туй.. демек поцокна си - със сешоара на макс и в индиански ритми и песнопения из цялата стая  Crazy Имаме цели 3 "хранения" за деня вече Mr. Green
Скоро сигурно на батут ще трябва да скачам докато я кърмя  ooooh!

# 663
Нямаме Т, но е много отпусната и сънлива. Яко спи. Като я сложа на гърда поцоква, ама е все едно друго дете, щото принципно нали е якият бяс и сега ми е мнооого странно Rolling Eyes Кога ще се нормализира...

# 664
  • Варна
Привет и от мен ... Simple Smile

И ние днес бяхме на ДК, за месец е качил 1200 и 3см, отглеждам си шишко , 5300 и 58см е ..
За два месеца е качил общо 2500 и 9см ... #Crazy
Ама то с това цокане за щяло и нещяло, целодневно и нощно ...все някъде трябва да му се залепи млекцето ...

Иначе, за секунда и щяхме да го изтървем на теракота,така се преобърна на повивалника, където го преглеждаше док,че направо провисна с краката ...Боцнаха ни, но ние вървим малко назад с ваксините, отложихме с 1мес хепатитната,защото имаше жълтеница,която хванахме само с изследване на билирубина

Духи, що не пробваш да и пуснеш едно боцкане , резултатите излизат за 10мин, ако не бяхме направили това изследване, нямаше как да знаем, че има висок билирубин...нито ми беше жълт, нито поспалив, док просто така реши-да се застрахова и излезе над нормата, така че отложихме за днес ...

Уж казват, че леко се понася ваксината, но Стами е много ревлив , няма място и поза,в която да му е удобно и не реве ...а на мен ми е толкова мокро и лепкаво, ужасна влага е тук, цял ден съм навън по задачи и имам чувството,че някой ме е поливал със сладка вода ...

Айде толкова от мен, ревлива ситуация ....

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 09:42 от Г-ца Димитрова

# 665
Г-ца Димитрова, сега погледнах на първа страница, че с теб сме родили в един и същи ден две добре похапващи си момчета - да са ни живи и здрави и да станат голееееми и силни мъже!!!!!
Мариян вчера го мерихме - 6кг340гр и 61см newsm53 (роди се 4кг и 53см)
Първият месец наддаде 1,5кг , сега 840гр
Хем знам, че не мога да очаквам всеки месец да качва по кило и половина (пък и какво ще е това бебе....), хем се притеснявам, че наддаването сега е доста по-малко.
То нямаше как да не е така при положение, че в последно време фрапиращо промени режима - яде с по големи паузи и цока по-кратко време. А аз си имам две мекици  Simple Smile..... ама както ни посъветва Духи пазя сминдуха за по-нататък, сега спасявам положението с чайче.

# 666
Здравейте банда айде и аз да се разпиша. Чета ви но нещо не ми се пише, когато седна на компа просто разглеждам, налегнал ме е мързел от тая жега. Радвам се че всички бебоци растат и стават човеци вече  Mr. Green.
Искам да питам ЛЛЛ или някоя мама с опит в кърменето:  вече не чувствам да си ми пълни гърдите, преди поне през нощта и сутрин задължително щяха да гръмнат и беба сучеше та сучеше направо щях да я удавя. А сега от два дни никакво напрежение нямам и тя суче ама не се чуват ония шумните звуци и имам чувството че остава гладна. Храня я на 2 ч и 30 мин, като вечер има едно нощно хранене. Сменям пампито на всяко ядене като за целия ден може би има 2 ненаакани памперса, не плаче. Пия чайове, сминдух, бира, ям ядки, сега започнах и да се доизцеждам след ядене- не повече от 20 мл от двете гърди (слабо производство). Никога не съм я дохранвала с АМ (освен в болницата първите дни), та си мисля ще разбера ли ако вече кърмата не й стига, щото тя ми е много спокойна и може и да не реве от глад знам ли.... Искам да я кърмя колкото се може повече време и се старая   bouquet

# 667
Здравейте мамчета,вашите бебета отказаха ли се от нощното хранене?Ние се храним на 3 часа,което прави 8 хранения на ден.Педи каза,че трябва да има 6 за деня и да има нощна почивка за коремчето.Чудя се как да го откажа от нощното хранене,защото е голям гладник.Четох за добавяне на каша в млякото вечер за повече засищане,но сигурно е още малък за каша.Някой знае ли откога мога да добавям каша или пък беб.бисквити.

# 668
  • Sydney
Lips_tongue ако е на кърма (но така като чета май не е) след 7-8 месец, ако е на АМ - пак тогава... не може не захранено да му се сложи каша - горкото стомахче  Peace някой правят метода с водата - вместо мляко дават вода докато се отучи да иска вече... според мен си остави детето да си яде колкото си прецени, знам че е супер изморително, но...  Hug

# 669
  • през девет планини в десета
Здравейте мамчета,вашите бебета отказаха ли се от нощното хранене?Ние се храним на 3 часа,което прави 8 хранения на ден.Педи каза,че трябва да има 6 за деня и да има нощна почивка за коремчето.Чудя се как да го откажа от нощното хранене,защото е голям гладник.Четох за добавяне на каша в млякото вечер за повече засищане,но сигурно е още малък за каша.Някой знае ли откога мога да добавям каша или пък беб.бисквити.
Не е ли много рано за бисквити вие на АМ ли сте ?Аз на баткото съм давала бисквитки към годинка

# 670
На кърма сме,но мислех да се цедя за последното хранене.На някои каши пише "от4 месец".Аз вече свикнах със ставането през нощта.Е няма да е лошо да си поспивам,но не ме мъчи толкова.Проблема е че педи каза че ще му претоваря храносмилателната система.А със вода цяла нощ да го залъгвам Confused Направо ще полудеем и двамата.Освен всичко вече не иска много много вода,мръщи се заради чая от копър който му давам(нали е сладичък).Ще се пробваме с вода цяла нощ.Все пак няма как да реве цяла нощ,все ще се измори по някое време  Simple Smile

# 671
Тъй.. за не знам кой път (ама малко по-цветно, че да го видят всички  Mr. Green)
НОРМАЛНО Е точно по това време (6-8 седмица.. т.е. към 2рия месец) гърдите да престанат да бъдат напрегнати, пълни и препълнени. Това означава, че млеконадоят се е регулирал. Бебето няма да остане гладно, защото по-голяма част от млякото се произвежда в процеса на сучене. Гърдите не са склад за мляко - напротив - едни много добри производителки са Simple Smile

Слушайте бебетата и мляко ще имате колкото им трябва  Hug

Та по този повод - какво е това дохрандане (по-скоро нахранване) с кърма и каша/бисквити  Shocked Че пък и зорлен от шише..
Бебето си яде много хубаво даже - 8 хранения са абсолютно нормална бройка за бебе на 2 месеца (някой може да кажат и че са малко  Laughing).
Не си вкарвай автогол, ако мислиш, че като го "понатъпче" бебето няма да се буди. Нищо подобно. Бебетата не се будят само от глад. Бебетата не сучат само от глад! (и това е може би най-важната идея на кърменето).
Остави шишетата и водите и си кърми бебето.. Иначе рискуваш да имаш ревящо по цяла нощ бебе + намаляла кърма..  (а и още повече казваш, че не ти пречи..) Педи да си гледа слушалките.. кърменето е работа на майката  Twisted Evil Храносмилателната система няма как да му претовариш с кърма. По никакъв начин Simple Smile

А пък какво пише на кашите и пюретата  ooooh! има такива безумия, че даже не искам да коментирам (като дойде време за захранване зимъска тогава  Laughing).

# 672
Добре, че се включи duhi_puhi преди мен та да разкаже, че и колоритно както винаги  Hug
Педи да си гледа слушалките.. кърменето е работа на майката  Twisted Evil
Ето на това съм фенка - педиатрите има още много да учат за кърменето, поне повечето и то ако искат!
А за кашите/пюретата от 4-ти месец ..... първо трябва да е захранено бебето, пък тогава - манджа да се дава ... Иначе - на 6 месеца пържоли, а на 4-5 години - стомашни проблеми  Peace

Hadji, не успях днес да се включа, но ми остана работа от вчера за вършене .... Ей на, сега един електронен подпис трябва да инсталирам, а се мотая, пък дед-лайн-а ми е утре  Tired

Бончил1, адаша голямо момче расте - жив и здрав да ти е!

# 673
  • София, Младост
И аз тъкмо това щях да пиша-какъв е този зор да премахваш хранене на кърмено бебе  ooooh!.

Ние се върнахме от консултация- резултат +1700г, +5см  ooooh!. Вече е 5700г и 59см. Докторката знае, че е кърмено бебе и въобще не пита колко и кога яде  Laughing, само изкоментира, че е добре гледан мъж  Flutter. Той пък си прави чинно една пауза в денонощието от по 5-6 часа, ама аз не му се бъркам-ако поиска-давам.

Само да допълня, че това надаване е резултат само и единствено на редовно кърмене на поискване. Не давам вода, чай, капки п/в колики. Залъгалка не съм купувала, лактогонни чайове не пия. Само вода, че присъхвам като суче. Яде ми се жито, но не смея да си сваря, че ше се разтека... ааа, да и не цедя. Абе, карам го по възможно най-мързеливия начин  Embarassed Така, че и аз като Духи да кажа-не се чудете в какви филми да се вкарате, а кърмете  Peace

# 674
Ей това е! Мъжете са си мъже  Crazy Поне като цицомани и я вденето грешка нямат  Joy
Да са ви живи и здрави големите момчета (пупу)  Hug

Мда.. и Тони тъй ми растеше като гъбка.. а тая малка капризелка ще ми свърши нервичките  Confused
Предполагам с времето ще й свикна, ама още ми е много странно и панирано от време на време  Rolling Eyes

Я кажете на кой номер пампи сте и колко бройки употребявате на ден/седмица?

Общи условия

Активация на акаунт