Рисуване за начинаещи и не само - 6

• 67 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
(дори не знех че такава тема съществува)
но през търсачката изчетох каквото можах за акварелните ви препоръки
аз имам голям проблем с хартията - ползвах досега една на Лана но не съм доволна
не съм рисувала на 100% памук досега но смятам да го направя още тая седмица
просто тези които намирам (в един магазин до халите) са по 25лв листа и това малко ме спира

Иначе и аз рисувам като хоби, била съм на малко уроци, но напоследък нямам бюджет за това

Ето и от мене, от днеска, едни луци от Била Simple Smile))

вчера рисувах едни малки но не се получиха така добре и днеска купих големи глави
сигурно са си помислили че ще правя яхния за петима : ))

Луковете

# 106
Nesiha , ехааааа!! Страхотно ми харесват луковете ти! Картината е чудесна, представям си какво би направила на качествена хартия. Питай Клеми, съгражданки сте.
(Аз правих яхния, ама не рисувах лук, въпреки че той е мноооого добър модел)

# 107
Данке, Елинор, всъщност аз имам следните въпроси:
преподавателя ми подготвяше акварелната хартия с малко вода отгоре, но четох, че най-добре е хартията да постои в хладка вода 20 мин. Ти обработваш ли я така? Аз тествах  (да, по-добре е от суха или просто намокрена) но все още не съм впечатлена

Въпроса е, че като гледам видеа с уроци по акварел (на Андриака и тн.) петната на гуру-тата остават прекрасни и се получават бързо, при мен проблема е, че се "дебнем" с полузасъхналото петно, за да стане нещо (и пак не ми харесва, излиза или твърде графично, или пуска цвят в цвят и пак не е добро).

Сигурна съм че е от хартията...

# 108
  • София
NesihaShocked Shocked Shocked браво!!!
Листи от Шипка 6 - Фабриано Артистико е 7.50, има Арш, той е малко по-скъп.  Peace
Не мокря листа предварително.

# 109
   И аз не мокря листа никога предварително. Работя на сухо за да мога да овладявам лесно контурите и цветовете. Да, пробвала съм техниката мокро в мокро, както и да "къпя" картините си във ваната след завършването или в някакъв етап.. ми не ми допада. Колкото до петната - ами това, което съм учила е, че цветята-петна почти не могат да се овладяват и това е един от прелестите на акварела- неговата непредсказуемост.  Heart Eyes

# 110
  • София
И аз не харесвам мокро в мокро.  Cry

# 111
  Хората са толкова различни.Едни им е  кеф да се учат на разни техники.Аз  например нямам търпение да се уча.Просто изразявам това, което ми е на сърцето, по начина който ми е  даден.Взех няколко урока от приятелка художничка преди 10-ина години.Но това само ми отвори  очите  за  перспектива и  обем, как да държа молива за по-удобно и как да  да  разположа обекта.Нищо повече не схванах Blush.Нямах нерви да премина през всички стъпки, защото  почувствах, че  наученото ме обезличава и вече не рисувам като себе си, а  само прилагам дадена техника, а нарисуваното  ми беше чуждо.Затова се отказах от  такива уроци, не ми се получават нещо.Ако има нещо , което ми се опъва питам, но  повечето пъти следвам своя стил / колкото и да е измислен Simple Smile/ и  усета си.  

# 112
луковете са страхотни,аз лично не работя с акварел,но много ми харесват творбите ви   bouquet винаги съм искала и аз да ходя на уроци..но просто родителите ми нямаха възможност...единственото ,което помня още от учителката ми в началния курс е ,че когато рисуваш с темпера ,винаги можеш да наслагваш и да поправиш ако има грешки...
 Hug Hug Hug

# 113
Nesiha страхотни лукчета,поздравления!!!  newsm10       Ели поредната чудесна картина! smile3501

# 114
Проба с нови моливи...това се получи  newsm47 

# 115
Nesiha,за първи път в живота си толкова се радвам на лук  Joy Прекрасен е   bouquet

Архангел,не личи,че с моливи е рисуван,много е хубав  Simple Smile

# 116
   Чудесен свети Георги, Архангеле 777 Simple Smile

# 117
мерси мили хора
вие също имате толкова хубави неща...

Klemy мерси  - 8 лева не е като 25...

При мен мокренето предварително беше по-добре при тая хартия...(момент да видя какъв % е... пфф някакви жалки 25% иначе ми е от щатите)

А с температурата на водата как сте? Аз ползвам доста топла, нещо като хладна-към-топла (по едно време бях наточена да открия точната температура  Laughing но сега обвинявам хартията за всичко).

На мен добре овладяното мокро в мокро ми е целта, когато петната леко се "пресекат" (както млякото се пресича) ми харесва най-много

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 23:32 от Анонимен

# 118
Тези лукове са рисувани на 25% ??Аз съм толкова скарана с тези малки проценти,веднъж пробвах и нищо не направих.Разглезила съм се тотално,все едно в училище като рисувах на цигарен картон,съм знаела какво е 100% памук...Пробвала съм Fabriano (12 лв-100/70 см),Canson (8 лв. 56/76 см),а сега съм с аршове,те най-ми харесват.Бяха в промоция,иначе е 10 лв 56/76 см.Всички са за 300 грама.Вероятно картона,който казваш,че е 25 лева ще да е от 600 грама?
Рисувам с вода със стайна температура.Не съм сигурна,но не се ли ползва волската жлъчка за получаване на по-хубави петна?

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 09:46 от Мидичка

# 119
Аз съм толкова скарана с тези малки проценти,веднъж пробвах и нищо не направих.Разглезила съм се тотално,все едно в училище като рисувах на цигарен картон,съм знаела какво е 100% памук...Пробвала съм Fabriano (12 лв-100/70 см),Canson (8 лв. 56/76 см),а сега съм с аршове,те най-ми харесват.Бяха в промоция,иначе е 10 лв 56/76 см.Всички са за 300 грама.Вероятно картона,който казваш,че е 25 лева ще да е от 600 грама?
Рисувам с вода със стайна температура.Не съм сигурна,но не се ли ползва волската жлъчка за получаване на по-хубави петна?
На нисък процент просто чакаш и чакаш петната да изсъхнат и точно преди да изсъхнат окончателно, издебваш ги и действаш  Laughing

което наистина е много различно от видеата на майсторите, случвало се е да повтарям 1:1 техните наслагвания - при тях прекрасен резултат, при мен - дразнещи сливания

днеска или утре ще питам за 25-левовия (това е нелош магазин на излизане от метрото (Сердика) откъм посоката на халите) и даже ще ги скастря, ако както всеки път имат само две опции - скъп картон за 25лв или с нисък процент памук за 5-6.

Общи условия

Активация на акаунт