Рисуване за начинаещи и не само - 6

• 67 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте й от мен. Отдавна ви гледам какви разкошни картини показвате. Изкуството ви е уникално.  За което евала. На мен лично много ми харесва картината на ДЕйвид. Добре се е справил. Знам че в света такива тип картини се продават за милиарди долари, а вие сте седнали да обиждате труда му и да го приравнявате до рисунка на 3 годишен. А шедьовъра на Хуан Мано никога не съм го харесвала, за другия изобщо да не говорим - няква си черта там изтипосана.

Мисълта ми е че всяка една картина която е рисувана от даден човек не трябва да се подценява и да се снижава до такова ниво, защото доказателството е показано по надоло от Делфинка - пълна безвкусица особено чертата........ пък шедьоври.

ПП: Ако съм обидила някои моля да ме извини.   bouquet

# 91
  • Costa Rica
Аз това с "модерното" изкуство така и не успях да го вдена за толкова години, ми не ми е никакво изкуство на мен лично. То т'ва какво аджеба искал да изрази твореца и тем' подобни... тц, не е за мен това и никакъв, ама абсолютно никакъв интерес не ми е това!
Аз пък харесвам модерно изкуство, не ме влече фотографското възпроизвеждане на света (което не ми пречи да пляскам възторжено при всеки нов шедьовър на Ели, Клеми и Нина bouquet ). В последно време се влюбих в картините на Flora Bowley и нейния интуитивен метод на рисуване. Има нещо невероятно освобождаващо в това да пратиш вътрешния си редактор където слънце не огрява и да се забавляваш като дете пред огромно платно. Сега съм се захванала с нещо подобно и се кефя като лапе в пясъчник.

emiliq, колкото и безвкусен да е Ротко, намерих цена от почти 73 милиона долара за негова картина Naughty http://www.nytimes.com/2007/05/16/arts/16iht-melik17.1.5731441.html?_r=1  Явно ние нищо не разбираме от изкуство Wink

# 92
Делфина, под модерно изрично в кавички имах предвид точно нещо, което е нищо, не това което си дала ти като линк. Разликата е оргомна, поне в моите очи.

Относно фотографското, на мен ми харева, стига да не е прекалено, за мен една картина трябва да си личи, че е рисувана, но нашлякани линийки и точки, ами... не вдевам, честно, ако ще не милиони, а милиарди да ги оцени някой си.

Докато бяхме в гимназията братът на една съученичка и казваше така: "Ти рисувай, те художниците стават известни след смъртта си и наследниците им са добре после" /това беше шега естесвено, но така си обяснявам сумите, на които се продават много стари картини на художници живяли в нищета дори/.

# 93
Изпуснах ви доста,в БГ съм и само скитосвам по улиците,книжарниците и слънчпглед  Grinning та ето нещо за една моя много скъпа приятелка Simple Smile

Почерпете се за мое здраве,имах РД на 1 Simple Smile

# 94
  Принцесо, честит  рожден ден!! Бъди окрилена, одухотворена, правеща неща, които пък те правят теб щастлива! И любов ти пожелавам, че от нея растат крила. Оставете го тоя Ред Бул  Laughing
Картината е чудна, приятелката съм сигурна, че ще бъде щастлива.
 Осносно дискусията, която провокирах с критиката си ...Чарли знае, че съм добронамерена, не искам да го засегна. Той прави някакви опити и иска да чуе истината. Неговите комикси са страхотни, признали сме го всички. Нека си опитва каквото иска, но от моята уста незаслужена похвала няма да излезе, съжалявам..
  Делфина, това е страшно яко!!! Наистина е като взрив от емоция, а и не е просто леене на боя - има красиви форми, а цветовете за жизнени и силни.
  Опитвам се да рисувам реалистично, наистина. Преди година и половина срещнах акварел на Атанас Мацурев и мигом се влюбих в картините му, толкова силно, че пожелах и аз да се науча. След година и 2,3 месеца разбирам, че съм на светлинни години зад него, но ми е светъл пример и ще продължа. Аз обичам нещата да са ясни, да са видими, като например, че крайчето на листото е изсъхнало, подгънало се е, променило е цвета. За мен това е важно- да се вижда, че има малка промяна, тя промяната подсказва и мисъл, и емоция..че нещата се променят, че няма нищо вечно. Не се оправдавам за реализма, просто ми съвпада със светоусещането Simple Smile

# 95
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
  Gift  party023 newsm59ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Принцесо, макар и на патерица. Бъди жива и здрава, всичко най-хубаво ти пожелавам от сърце! Продължавай да рисуваш.   bouquet   bouquet Ели, не се сърдя на никого, още по-малко пък на теб. За последната ми рисунка искам да кажа, че я правих по водни техники. Това ни казаха да рисуваме в университета и реших да я покажа. Имам още 2, но само тази качих, защото ми е любима.

# 96
  • София
Аз лично никога не съм припадала по реализма, докато не срещнах картините на ... Мацурев.  Joy
Никога преди това не ми е харесвал този стил.
Харесвам по принцип картини от всички стилове, но "най-мои" са импресионистите. Умирам за взривовете им от цвят.  Heart Eyes

# 97
  • Costa Rica
Ели, знаех си, че ще харесаш Флора. Тя провежда семинари по цял свят и под четките на най-обикновени домакини излизат такива неща, че само стоиш със зяпнала уста.
А ти сега да не се засегна на реализъм? Знаеш, че съм те признала за гголям талант, това си е твоят стил и е чудесен. Просто аз никога не бих могла да рисувам така, затова не се и опитвам да се меря с вас.

А като си говорим за реализъм, виждали ли сте творбите на Акиане Крамарик? И-ЗУ-МИ-ТЕЛ-НИ! Толкова дълбоки като смисъл, а техниката е просто чудо.

Този портрет на Исус е нарисуван когато е била на 8 Shocked

Ето линкче за повече:
http://feq.blog.bg/drugi/2011/05/11/fenomenyt-akiana-akiane-kramarik.744979

Честит рожден ден, Принцесо! Много интересни макове, респект  bouquet

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 10:17 от Делфина фон Ю.

# 98
И на мен любими са ми импресионистите Simple Smile А на реалистите мога само да се възхищавам на умението им да пресъздават и най-фини детайли,но малко от тяхните картини радват душата ми.Колкото повече наподобяват снимки,по-бездушни ми изглеждат.Но това си е мой лично персонален усет,аз така чувствам нещата.Нормално е всеки да харесва различни неща...

# 99
  Oх, не, не бях чувала. НА 8 ГОДИНИ?!! Леле, това е наистина талант. Разгледах нещата й, силно сетивни и чувствени са.  Heart Eyes И не, как ще се засягам, аз харесвам много течения и стилове в живописта, харесвам фантазии, сюрреализъм, импресионализъм, наивицизъм (така ли се пишеше?) Имах идеята, че реализма не е лесен, но чак до изображение на последното косъмче не съм фен. Реализма може да покаже красотата, а всяка картина, вкючително и натюрмортите трябва да имат мисъл, символика за да не е просто като добра фотография.

# 100
  • София
Здравейте,

Съжалявам, че нахълтвам в темата ви, но се чудя къде да поставя питането си.

Дъщеря ми много обича да рисува и вече рисува доста подробно, макар и по детски. Тъй като нямам грам талант не само в рисуването, но и в изкуствата въобще, дори не мога да й показвам кое как се прави - купили сме различни пособия за рисуване и я оставям да ги използва както намери за добре.

Та, питането ми е - имате ли идея за някоя учителка по рисуване,която да я занимава по 2 часа седмично - вкъщи или на при нея? Нямам претенции да е професионална учителка по рисуване, а да е човек с практически опит и отношение към това изкуство (които на мен ми липсват Sad ) Нямам амбиции да се развива кой знае колко в тази посока, но след като й харесва и не мога да й помогна сама, искам да намеря някой, който да й покаже интересни неща и да си прекрарват добре заедно.

# 101
Благодаря ви много за пожеланията   bouquet  bouquet  bouquet

# 102
  Съжалявам, Gaja, но наистина не мога да помогна. Има едни такива занимални, свързани с творчество, предполагам във всеки град. Във Варна се сещам веднага за "Дъга"

# 103
  Вратата, която ме  чака

Това е вратата от родния ми дом. Хората, с които съм живяла там и са ме обичали ги няма.

# 104
прекрасна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт