Рисуване за начинаещи и не само - 6

• 67 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Meg Ilieva , добре дошла Simple Smile Много хубава картина.
Бертичка, може да се рисува и на стъкло с акрилни и на дърво, ама доколко има спойка и трайност- не знам. На стъкло рисунките се фиксираха с някакъв лак, може би при дървото е същото. Това, че имам време за рисуване си го плащам скъпо и прескъпо  Confused Нямам доходи или поне не стабилни, защото съм у дома.

# 646
Добре дошла в клуба Hug
Аз работя от нас, но пак не ми остава време за рисуване, въпреки, че работата ми е по-скоро сезонна. Никога не ми стигат 24 часа. Явно за да си добър художник трябва да си голям айляк и да си без пари...
Винаги съм твърдяла, че с рисуване пари не се правят, не и в България. Тук никой не оценява чуждия труд, отделеното време, похарчените  средства, емоцията и желанието, което си вложил в една творба (каквато и да била тя). Тук се продава комерсиалното, евтиното, приличащото на нещо модерно. Хендмейд или казано иначе ръчната изработка е равна на евтино, грозно и ненужно.Да намериш пазар за труда си е много трудно. Не е невъзможно, но не е лесно! И винаги ще се намери някой, който се смята за по-добър от теб, по-умен от теб, по-креативен от теб и ще се опитва да те спъва, провокира и демотивира.
Това което съм научила аз е че не бива да се отказваш   bouquet Прави това, което умееш най-добре, научи се да цениш труда си, не се срамувай да оценяваш труда си в парични средства, мисли позитивно и си представяй как хората имат нужда от твоите неща, как ги харесват и купуват и тогава хобито и айляшките рисунки могат да се превърнат в малък бизнес.
Така започнах аз. Така са започнали и много други хора. Важното е да не спираш да твориш и до някаква степен да си запознат с търсенето и предлагането, за да имаш шанса да предлагаш неща, които друг не предлага.
Е това беше моята малка изповед, надявам се и насърчаване на креативните и твърдоглави хора като мен  Laughing

# 647
Благодаря  Simple Smile
Права си Bertichka, а и какво по хубаво от това, хобито ти да се превърне в професия. Именно когато изпитваш удоволствие от това с което се занимаваш или работиш си в мир със себе си.

# 648
Здравейте  bouquet!Klemy,чудесни картини,както винаги.Елинор и твоята "Есента наближава"е чудесна.Чарли,Флинстоун са супер.Crysania,нежна и романтична картина.Meg Ilieva,добре дошла сред нас,много хубава картина.Ще покажеш ли още?

От мен пирография и моливи върху дърво.

# 649
  • в омагьосващият свят на изкуството, киното и вечната любов
Добър вечер, на всички! Специални поздрави за Бертичка, Meg Ilieva и Ана!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз преди малко завърших един герой, който се готви за битка със саби.  Grinning  Мисля действието да се развива на пиратски кораб, ще видим как ще го завърша.  Peace

# 650
Благодаря за поздравите, макар че не разбрах защо са понеже нищо не съм показвала  Blush
А иначе този повече ми прилича на мускетар отколкото на пират  Thinking И е доста симпатичен. Напомня ми на анимационните герои от едно време. Точно такива ги рисуваха, а не като сега някви отвратителни евтини 3Дта  Sick

# 651
Много ти благодаря, Бертичка. Може и мускетар да го направя, да се бие с някой злодей на пиратски кораб.  Laughing  Наистина вече я няма старата класическа анимация, а само някакви компютърни измишльотини правят, дето са толкова грозни, че само биха уплашили децата.  ooooh!  Поздрава беше за това, което си писала.  Peace

# 652
 Embarassed ааа благодаря. Явно бавно зацепвам.
А за анимациите аз лично нямам думи. По наше време си мислих че Cow and Chicken са грозни и ми бяха отвратителни, но на фона на днешната анимация ... Пускам си cartoon network и не мога да разбера това дето говори заек ли е скункс ли е  кокошка ли е ooooh! Накрая се оказва прасе с възможности на нинджа. Изобщо страшна работа.
Липсват ми контурните рисунки на анимационни герои, меките цветове, забавните истории... Единствено големите като Дисни+Пиксар и Дриймуорк правят хубави 3Дта с качествено съдържание. Всички други са едва ли не курсови проекти от първокурсник.
Което ми напомня за това ужасно същество по което децата от близо 2 години вече са луднали  Sick

Това недоразумение се набива в детските главици от непорочна възраст. Какво ли поколение ще това, което се  'захранено' с подобни илюстрации Laughing Laughing Laughing Най-вероятно зелено и брадато...
И като стана дума за анимационни герои. Това е един Хипо, който беше предвиден за една игра, но така и не му дойде времето. Бяхме го задвижили. Един вид оживя, но така и не получи своя шанс за нормален хипо-живот.

# 653
Бертичка, не се притеснявай.  Peace Нали сме художници, разсейваме се.  Grinning  А това зеленото грозно същество ми е адски противно. Вчера докато си гледах сериала по би ти ви, и като пуснаха реклама, и то взе че цъфна.  Sick

# 654
  Ana, толкова мили рисунки Simple Smile Това докосване човек -животно  Hug
Чарли, супер ти е героят. Ясна линия - движение - емоция Simple Smile
Аз гледам анимации от типа на папагала Блу, Ледена епоха, наскоро гледах много сладък за роботи, даже не очаквах толкова да ме впечатли, защото не обичам роботи. Ама пусто не помня имена.

# 655
Добро утро!  Blush Много ти благодаря, Ели.   Grinning Heart Eyes

# 656
Ана, мн са сладки рисунките ти!
Чарли, героят страшно много ми хареса! Wink

# 657
Crysania, много ти благодаря и на теб.  Hug Blush

# 658
Да пожелая добро утро с малко от моите цветенца  Hug

# 659