кога може спокойно да се дава сладолед на децата?

• 9 941
  • 121
  •   1
Отговори
# 120
Давам сладолед ако поиска. Беше на година и половина когато опита за първи път и много й хареса.  Беше й предложено от приятели когато гостувахме в БГ. Ако зависеше от мен не бих й дала не само сладолед ами и нищо сладко на такава малка възраст. И признавам че се е случвало да се крием от нея ако ядем нещо по-не за нея.

Сега знае че си хапваме торти и сладки неща когато ходим на РД или на някакво друго събитие или пък когато ходим на гости/на нас ни идват гости. Но когато правим седмичния пазар от магазина не купуваме нищо сладко или пък разни други храни които у дома не се купуват (чипс примерно).

Относно това че сладоледът е студен - ами тук в детската градина дават мляко от хладилника (3 пъти на ден). Извеждат ги всеки ден по 2 пъти по 30 мин на минус 23 градуса. Случвало се е да си хапва сняг.  Wink  Давам студено от хладилника откакто беше на 7-8 месеца. Едва ли това че сладоледът е студен би ми било важно.

# 121
Леле какъв спор се е развихрил из темата  Shocked
Истината е, че всеки си преценя сам за себе си и за децата си как да живее /какво да яде, да пие и прочие/. Аз лично съм абсолютен наркоман за сладкото. Да внушение е, но ако не ям сладко просто се изнервям, хапвам си страшно много сладко особено след обяд или вечеря, особено сега като съм още бременна ми се вижда непосилно да се лишавам само и само дъщеря ми да не ме види. Освен това едно дете на две годишна възраст вече си има предпочитания за храни. Давам й сладко /шоколад, вафли сладолев вече и прочие/, но ако има плодове предпочита тях, естествено плодове я оставям да яде до като може, със сладкото я ограничавам, давам по малко. Ягодите си ги бере сама и не спира да яде докато не свършат, често дори неозрели ги изяжда. Не е лишена от никаква храна и е супер жизнено и слабо дете, слава богу и със здравето сме добре /като не броим обичайните настинки/.
Както вече съм казвала много пъти, когато не се прекалява каквато и вредна храна да е не може да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт