кога може спокойно да се дава сладолед на децата?

• 9 941
  • 121
  •   1
Отговори
Привет мами, малкото ми въпросче е от кога може спокойно да се дава сладолед на децата?

Винаги пазим децата да не е много студено, каквото си хапват или каквото ще пият, но от кога вече смело може да им се дава сладолед и то не разтопен вече станал на крем, ами истински освежаващ сладолед? Знам, че всяко дете е различно и всеки според детето преценя кога може да се дава, но все пак искам да се посъветвам с по опитните Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 14:44 от .Ели.

# 1
  • Бургас
Зависи ... дали детето има чести и сериозни проблеми с гърлото, сливиците и т.н.
Нямам спомен кога точно му дадох сладолед за първи път, някъде между 1 и 2 г беше  Crazy
Моето дете примерно го тормозеше трета сливица, задна хрема и т.н. Ограничавала съм го да не яде всеки ден и по няколко пъти на ден, но не съм му забранявала сладолед изобщо.
В момента, в който боледуванията намаляха и третата сливица вече не е толкова увеличена, му давам винаги когато поиска. Дори и зимата е ял.

Не твърдя, че моята тактика е правилна, всеки решава за себе си  Mr. Green

# 2
Зависи ... дали детето има чести и сериозни проблеми с гърлото, сливиците и т.н.
Нямам спомен кога точно му дадох сладолед за първи път, някъде между 1 и 2 г беше  Crazy
Моето дете примерно го тормозеше трета сливица, задна хрема и т.н. Ограничавала съм го да не яде всеки ден и по няколко пъти на ден, но не съм му забранявала сладолед изобщо.
В момента, в който боледуванията намаляха и третата сливица вече не е толкова увеличена, му давам винаги когато поиска. Дори и зимата е ял.

Не твърдя, че моята тактика е правилна, всеки решава за себе си  Mr. Green

То всеки може я да ни упрекне, я да ни подкрепи за тактиките ни, угодия няма така или иначе  Laughing
Дъщеря ми сега е на две години, покрай яслата, често кашля, но кашлицата идва главно от хремата и от там става и зачервяването на гърлото. Иначе няма кой знае какви пролбеми. Идеята ми не е да й давам по няколко пъти на ден, но поне от време на време, но се чудя още. Иначе е опитвала, не е като въобще да не го знае какво е, но е опитвала малко не смея като чели да й дам цял сладолед и за това се обръщам към съфорумките си за съвет Simple Smile

# 3
Аз Моника от сладолед не я пазя Simple Smile
Дадохме й миналото лято за първи път.
Снощи с баба й едвам ги извадих от една кутия. Много обича.

# 4
И на двете си деца давам сладолед от съвсем малки 1год.и2,3мес.като се затопли времето до септември,октомври,ядат почти всеки ден по един сладолед,дори се е случвало и по два.Никога не са се разболявали или пък да ги заболи гърлото защото са яли сладолед,свикнали са.Иначе познавам деца на 4,5г. които като ядат 1 сладолед и на другия ден са болни,самите майки им купуват рядко и децата са прекалено пазени.

# 5
  • Бургас
Пробвай първо с по-кремообразните, те пак са студени, ако не й създават проблеми, опитай и с "по-тежката артилерия"  Simple Smile Вече е топло, ако детето иска, не го спирай.
На мен като малка изобщо не ми даваха сладолед, защото все бях с ангини. Това не ме спаси нито от махане на сливиците, нито от редовна употреба на АБ и т.н.
Така че не от сладоледа идват проблемите  Wink
Даже честата употреба на сладолед предпазва от проблеми.
Аз лятото давам и студени сокове и т.н. Така уж се калява гърлото... или поне много хора така си мислят.

# 6
  • София
От момента, в който за мен беше ОК да се храни с мляко, яйца, добавки е Е-та и Господ още знае какво слагат в сладоледите.
Що се отнася до студеното: не вярвам в теорията за връзката студено - болно гърло. Децата ми ядат сладолед и пият студени напитки целогодишно. Никога не са се разболявали от това.

# 7
  • София
Детето ми прояде сладолед от тази година, тоест малко късно.  Grinning
Не я ограничавам, но в общи линии повече от един детски сладолед дневно не хапва.
Не гледам на него като на зло и предпоставка за разболяване.

# 8
Аз още не мога да преодолея страха от сладоледа- все ми се струва че ако сам на детето не разтопен сладолед и веднага ще го заболи гърлото. Знам че е глупаво, но горкото ми дете изяжда няколко сладоледа за цялото лято. Студени напитки също не давам, самата аз не обичам студено и веднага ме заболява гърлото /защото много ме пазеха като бях малка  Confused и аз сега го повтарям със сина ми./

# 9
  • в здрача
Голямата някъде на 3-4 години /не помня/, малката понеже гледа от кака си и иска като кака още на 2 годинки.
Може да се каже, че като започна да яде сладолед голямата спря с ангините. Що гнойни ангини изкара преди да навърши 3 г. в яслата, поредната завърши в болница с пневмония. Това в кръга на шегата, няма начин това да е причината за края на ангините, най-малкото защото те бяха през есенно-зимния сезон, когато не давам сладолед. Вече и двете знаят, че сладолед докато сме облечени с късите ръкави.
Голямата нямаше нужда да я ограничавам за количеството сладолед, повече от 2 на ден не е изяждала, но малката определено има нужда, оставя ли я цял ден може да кара само на сладолед, та въведох правило 1, максимум 2 през почивните дни.

# 10
  • София
Голямата някъде на 3-4 години /не помня/, малката понеже гледа от кака си и иска като кака още на 2 годинки.
Може да се каже, че като започна да яде сладолед голямата спря с ангините. Що гнойни ангини изкара преди да навърши 3 г. в яслата, поредната завърши в болница с пневмония. Това в кръга на шегата, няма начин това да е причината за края на ангините, най-малкото защото те бяха през есенно-зимния сезон, когато не давам сладолед. Вече и двете знаят, че сладолед докато сме облечени с късите ръкави.
Голямата нямаше нужда да я ограничавам за количеството сладолед, повече от 2 на ден не е изяждала, но малката определено има нужда, оставя ли я цял ден може да кара само на сладолед, та въведох правило 1, максимум 2 през почивните дни.

Не е точно в кръга на шегата Peace Дори лекар ми е препоръчвал на 3г.ми син сладолед за гнойна ангина и Т.Идеята е,че студеното също убива бацилите или най-малкото подтиска развитието им,както и сваля високата температура.
Моите си хапват сладолед винаги когато поискат,дори и зимата,само,че тогава го ядат вкъщи Wink
Не по-късно от 2год. възраст съм почнала да им давам спокойно.

# 11
А защо изобщо трябва да се дава нещо пълно с консерванти,посладители и какви ли не боклуци на малко дете?Ако е въпроса за разхлаждането може да хапне изстуден плод примерно.

# 12
  • Kопенхаген
 Опитвал е /под опитване имам предвид близване/ малко преди първата годинка обикновенно се случва през летните месеци, но никога не е приемал по голямо количество. Това лято може и да опитам.
Иначе почти не съм го щадяла от към студени десерти от хладилника има си любими млекца, който започва да яде непосредствено след като за взети от там за соковете се отнася също.
При никнене на зъбки често се препоръчва детето да приеме студена храна или напитка, за облекчение на венците  Grinning
Имам позната, която топлеше в МВ печка киселото мляко за таратора на детето.

# 13
  • Kопенхаген
А защо изобщо трябва да се дава нещо пълно с консерванти,посладители и какви ли не боклуци на малко дете?Ако е въпроса за разхлаждането може да хапне изстуден плод примерно.
гъбка, въпроса не е в здравословното хранене, а и не всички деца си падат по плодовете.
Няма идеално чиста храна, така че това за консервантите и подсладителите вече се превърна в психоза.
По добре контрол, от колкото тотално лишаване  Grinning

Не е точно в кръга на шегата Peace Дори лекар ми е препоръчвал на 3г.ми син сладолед за гнойна ангина и Т.Идеята е,че студеното също убива бацилите или най-малкото подтиска развитието им,както и сваля високата температура.

Да, подкрепям  Peace

# 14
Синът ми е склонен към гнойни ангини, ларингити, фарингити... До миналото лято, щом хапнеше сладолед и на другия ден вече е с някоя от горните гадости.  Crazy
Сега е на 8 и яде съвсем спокойно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт