Рим - шеста тема

• 100 437
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Не съм съгласна, че в трастевере е шумно. Все пак квартала не е само там където са ресторантите. Ние се разходихме в трастевере квартала, без даже да стигнем до ресторантите и квартала си изглежда доста тих, спокоен и "баровски". Нагледахме се на хубави къщи и дворове.  Peace

И все пак, апартамента ни, който беше в близост до Термини, никак не беше в центъра на циганията, напротив - останахме много доволни от локацията, хем ключова откъм транспорт, забележителности, хем в близост до много заведения за хранене от всякакъв тип, включително и местни, без туристи.

Ватикана и аз не бих избрала за нощуване, но трастевере, колизеума или термини, все имат и положителни и отрицателни доводи.  Peace

# 451
  • София
Възможно е, ние явно видяхме частта от Трастевере само с ресторантите, и понеже времето беше прекрасно в края на септмеври - много топло, всички се хранеха навън вечер и по улиците имаше такива тълпи, че ми се видя доста шумно. Точно това си говорехме, че е хубаво, че не сме избрали този квартал за нощувка - защото имахме такива планове в началото.
През Термини минахме само при 1-2 прекачвания с метрото, и ми се видя пълно със съмнителни субекти, като на всяка по-голяма гара, и доста мръсно, но вероятно като се отдалечиш малко, не е толкова лошо. Peace

# 452
В Трастевере бих хапвала всяка вечер, но не бих отсядала за спане там - лично за мен е много шумно.
Св. Петър пък е далеч от всичко друго, освен от Ватикана...

Зависи коя част. Ако сте в северната, близо до спирката на Метрото - идеално е за нощуване. Аз тази част не я заменям за никакви Треви-та и Термини-та.

Трастевере е доста широко понятие. Някои от апартаментите не са хич на комуникативно място.

# 453
Ако отида отново в Рим, бих избрала за нощувка Трастевере. По мое мнение, това е най-романтичната част на града  Peace

# 454
Ако отида отново в Рим, бих избрала за нощувка Трастевере. По мое мнение, това е най-романтичната част на града  Peace
И аз така! Доста от улиците са пешеходни и така оплетени, пълно е с малки площадчета, пранета и олтари на Св.Богородица, много романтично. Относно тълпите е относително, около Треви и пл. Венеция бяха повече и от тези с автобусите, азиатски туристи.

# 455
  • тук-там
Последно преди седмица бяхме тук
http://www.apartmentsapart.com/Europe/Italy/Rome/Apartments/Detail/20177?CID=29

На две крачки от Кавур и метро В - същевременно близко и до Термини, но не е в "контингента".
Обядвахме и вечеряхме в Трастевере, но не виждам връзка с преспиването.
Транспортът е перфектен и е все тая къде ще спиш. Важното е да е близко до спирка, уютно и чисто. А и с новите полети на Уиз, не е необходимо да си на гарата!

В близост имаше супер, аптека и.... джелатерия и панини Laughing

Само да вметна, че татко Карло /Мента/ вече е опънал големи найлонови шатри навън! Много е уютно, топло и най-вече пушещо!  Mr. Green
Вътре не видяхме никой за 6-7 посещения! Даже и непушачите се кефеха на външните печки.
То не е само той, де!
Направи ми впечатление, че цените от миналата година са надолу. Маргаритата беше 3 евро - огромна и вкусна! Литър бяло домашно - 8 евро. Карбонара за двама - 5 евро!
Ох...размечтах се, ама пети път няма да ме огрее.... Mr. Green

Малката я водихме за първи път. Излизаме от една уличка на Навона и....
-Мамо това ли е? Къде са фонтаните?...
Целият площад беше една огромна коледна сергия -ама като нашите - кич от всякъде -  ни фонтани, ни площад се виждаше!  Joy

# 456
Както се оплаках преди 2 седмици от кражба на летището в Рим, са хванали и крадците , единият българин, само не знам как да си върна навигацията и телефона
http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0% … C-news201044.html
А ето и информация защо българската църква е неподдържана
http://duma.bg/node/45624

# 457
Ох, Мацки, защо така са скъпи билетите за края на март Бг еър. За трима са 990лв. от 22 до 30 март. И с Уиз и платения багаж не е по-добро положението.

# 458
  • Milano
Вероятно, защото на 31 март е Великден?

# 459
Мда и покрай нашия и покрай католическия Великден ще е скъпо.

# 460
Здравейте. И на мен ми предстои пътуване до Рим . Някъде назад в темата бях прочела за транспорт от Фиоминчино до Термини с автобус. На друго място пък видях цена от 4 е. не ми се струва да е възможно да е толкова евтино. Преди 7 години сме ходили в Рим и пътувахме доста по скъпо с едно влакче Леонардо . Ще съм благодарна за малко повече информация.  bouquet

# 461
Ние пътувахме точно за 4 е от летището до Термини с някакъв автобус, но забравих името. Спирката беше отвън в дясно, който знае нека пише.

# 462
Многократно е споменавано в темата: http://www.terravision.eu/

4 евро е цената при предварително плащане онлайн, иначе на място беше 6 евро. Това е информация от преди една година.

# 463
Oтносно цените за автобус Fiumicino Airport - Termini, през ноември еднопосочен билет, закупен на място струваше 6 евро.
Когато пристигнахме на летището се отправихме към автобусните спирки за Terravision, но преди часа за заминаване на поредния им автобус имаше заминаващ автобус на друга фирма, която се движи по същия маршрут и цената е същата. На място ще се ориентирате и прецените, много е лесно, а и хората са доста комуникативни Simple Smile

# 464
  • тук-там
Многократно е споменавано в темата: http://www.terravision.eu/
4 евро е цената при предварително плащане онлайн, иначе на място беше 6 евро. Това е информация от преди една година.

Същата е!  Peace
Сваля те обаче директно на Термини, не спира на Кавур като другите!

Общи условия

Активация на акаунт