Рим - шеста тема

• 101 775
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Момичета, тъкмо се върнах от Рим и искам да ви споделя впечатленията, докато е прясно: http://polinasofia.blogspot.com/2012/10/blog-post_24.html   bouquet

# 332
Страхотно! Може ли повече инфо за апартаментите? И за аутогидовете?

# 333
  • Пловдив
Polina.Sofia, благодарности! Само да попитам за ранните полети на Wizz.  Аз и сега проверих за края на Октомври полетите са си в нормално време. 10:25 излитано от София - Терминал 1, 11:55 излитане от Рим Фиумичино - Tерминал 2 ???? Аз ли не гледам където трябва или са променени вече полетите?

# 334
  • Пловдив
Страхотно! Може ли повече инфо за апартаментите? И за аутогидовете?
За аудиогидовете и аз се интересувам иначе за апартаментите http://www.rentalinrome.com/ това е сайта. Мисля, че Смърфиета ги беше препоръчала по-напред в темата. Аз също резервирах от тук, но все още нямам впечатления. Живот и здраве заминаваме на 13.11. Иначе и ние сме в района на гарата. Смятаме, че така си спестяваме градския транспорт. Нямам предвид като разход, а по-скоро като време и организация. За забележителностите смятаме да ползваме http://www.city-sightseeing.com/tours/italy/rome.htm#tourlandingposition

# 335
Polina.Sofia, благодарности! Само да попитам за ранните полети на Wizz.  Аз и сега проверих за края на Октомври полетите са си в нормално време. 10:25 излитано от София - Терминал 1, 11:55 излитане от Рим Фиумичино - Tерминал 2 ???? Аз ли не гледам където трябва или са променени вече полетите?
Споко! Имах чувство, че аз съм писала този пост  Joy  Летим на 1 декември. Пожалили са ни.
За апартаментите имах предвид как да разберем, че са с добра локация. И удобни за трансфера от и до летището. Като чета, това Термини и на мене ми замирисва.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:20 от ASSAMARIS

# 336
Polina.Sofia, благодарности! Само да попитам за ранните полети на Wizz.  Аз и сега проверих за края на Октомври полетите са си в нормално време. 10:25 излитано от София - Терминал 1, 11:55 излитане от Рим Фиумичино - Tерминал 2 ???? Аз ли не гледам където трябва или са променени вече полетите?
Споко! Имах чувство, че аз съм писала този пост  Joy  Летим на 1 декември. Пожалили са ни.
За апартаментите имах предвид как да разберем, че са с добра локация. И удобни за трансфера от и до летището. Като чета, това Термини и на мене ми замирисва.

Ако използвате за трансфер Теравизион, тяхната спирка е на Термини. Единият вариант е да се наеме хотел/апартамент около гарата. Там е наистина по-шумно и мръсно, но ако ще прекарвате само нощите там - няма проблем. Има много малки ресторантчета наоколо. Не бива да се подценява фактът, че оттам тръгват повечето градски автобуси и единственото място, където се пресичат двете линии на метрото. Супер комуникативно е.

Друг вариант да се наеме хотел/апартамент в друг район на града, като за мен е много важно да се намира близо до спирка на метро. Така бързо ще се придвижвате за трансферите, както и когато сте уморени от дългото обикаляне през деня.

Аз лично се съобразявам първо с полетите. Ако са много рано сутринта или късно вечерта, гледам да наема нещо близо до основното място за трансфер, в случая Термини. Ако трябва да гоните трансфер преди градския транспорт да е започнал работа, става по-сложно и със сигурност пи-скъпо. Ако полетите са в нормалните часове, тогава избирам апартамент в друг район, където предварително съм се информирала от форум или травел гайд, че е безопасен и винаги гледам да е близо до метро спирка.

Когато избирате апартамент в интернет, винаги има карта към него и лесно може да се ориентирате къде се намира и какво е близо до него.

# 337
# 338
Ние като избирахме апартамент гледахме най-вече картата. Оказа се, че локацията, на която сме се спрели, е чудесна. Бяхме на 300-400 метра от Ватикана, до нас имаше автобусна спирка с много удобен транспорт. Районът е тих и спокоен, вечер с удоволствие си стояхме на площад Свети Петър, окъпан в светлини, а сутрин се будехме от звън на камбани. Самият апартамент, който наехме, не е лош, но не бих го препоръчала, само в краен случай.

# 339
някой запознат ли е с митническите такси и ддс-то? В пътеводителя на National Geographic за Рим пише, че ако от магазина издадат данъчни фактури, можем после да си върнем ддс ставката. Моля, ако някой знае, да пише. Ние като бяхме в Истанбул, разбрахме, че се връща от митницата, но Турция не е в европейския съюз. Учудих се за Италия, че пише такова нещо-дали не е написано и да важи само за американците?

# 340
Не важи за страните от Европейскя съюз!  Peace

# 341
И аз да се запиша, защото планирам пътуване следващата година:))

# 342
  • Varna
Здравейте,постовете са страхотни и другата седмица нямам търпение да разгледам всичко:) Интересува ме само малко повече инфо за някои мол или аутлет център които си заслужава да се посети и наистина има интересни магазини,както и как да стигнем до там.  bouquet

# 343
  • Varna
Момичета,бих искала само да попитам коя е по-добрата локация за хотел: по-близо до и Треви или до Термини тк все още се колебаем за хотел.Четох,че отзивите ви за андреоти са много добри.

# 344
Четох,че отзивите ви за Андреоти са много добри.
И аз там съм резервирала засега,но до нашето пътуване има много време.Последната похвалила го тук дама по моя молба ми писа много подробно на ЛС,че е доволна както от хотела,така и от местонахождението му,уличката е спокойна.Отзивите в адвайзъра и букинга са добри,никой не споменава за някакви опасности и прочие криминални опасения.

Общи условия

Активация на акаунт