Рим - шеста тема

• 100 414
  • 728
  •   2
Отговори
# 465
Миналата година през септ. бяхме в доста приличен апартамент с 2 спални, 1 баня до Колизеума, на около 2 мин. път пеша, ако те интересува, ще ти пусна линк, има wi-fi.
Бихте ли ми дали линк?

# 466
Многократно е споменавано в темата: http://www.terravision.eu/
4 евро е цената при предварително плащане онлайн, иначе на място беше 6 евро. Това е информация от преди една година

Същата е!  Peace
Сваля те обаче директно на Термини, не спира на Кавур като другите!
Аз си бях разпечатала някаква простотия вместо билет, та не ми признаха резервацията по интернет, /въпреки че, фигурирах в списъка, на гишето на летището нямаха принтер/ и от момчето пред автобуса си купих билети по 5 евро. Декември.

# 467
на място пред автобуса можеш също да си купиш билет за теравижън за 8 евра отиване и връщане!  Peace

инфо от първа ръка от 22 декември 2012  Hug

# 468
  • София
Миналата година през септ. бяхме в доста приличен апартамент с 2 спални, 1 баня до Колизеума, на около 2 мин. път пеша, ако те интересува, ще ти пусна линк, има wi-fi.
Бихте ли ми дали линк?
Да, ето, има още един подобен на другия етаж:
http://www.rentalinrome.com/colosseumapartments/navicellaaapartment

# 469
Здравейте, много хубава тема. Изчетох я цялата на един дъх. Миналата година пак четях, но не се получи пътуването. Сега силно се надявам да успеем да организираме нещата.
Посъветвайте ме кога да планираме посещение на Рим- през Януари, Февруари, Март или Април? Изкушавам се да отпразнувам рождения си ден края на Януари там, но ме притеснява, че имам малко време за организация и не знам времето дали ще е благосклонно. Иначе в сайта booking.com гледам има добри цени за Януари.
  bouquet

# 470
 Аз изкарах РД там, толко красота видях, беше началото на Април и дори папата видяхме същия ден, празнуваха тяхната цветница и беше много тържествено  Heart Eyes. Иначе бих отишла пролетта, а и края на лятото, но пък ако имах възможност и още сега,така че не отлагай  Grinning.

# 471
  • София
Здравейте, момичета!
Изчетох темата старателно, защото днес си резервирахме билети и хотел за Рим за 2-5 февруари. Единственото, което не ми стана ясно е за Ватикана и ако може малко да ми разясните. Ние пристигаме в събота преди обяд и мислех в неделя да ходим до Ватикана, за да видим на обяд папата. Само че като не работят музеите за какво се плаща вход - само за Сикстинската капела ли? За градините четох, че си има отделно вход. А и в сайта за плащане пише, че от 1 януари 2013 не приемат електронни плащания за билети? Дайте съвет!   bouquet

# 472
  • София
виж тук, доколкото виждам, безплатни са музеите в неделя, но работят до обяд:
http://mv.vatican.va/3_EN/pages/z-Info/MV_Info_Orari.html

# 473
  • София
Това, че са безплатни не е ли за последната неделя от месеца?

# 474
Базиликата Свети Петър и площадът са отворени и нямат почивен ден. Там вход не се плаща и ако искате да видите папата, трябва да отидете там. Ако има някоя служба, той я води там. Може да се качите на купола на базиликата (за това не съм сигурна дали има вход) или да слезете в катакомбите.
Музеите на Ватикана имат отделен вход и не работят в неделя. В тях се намира и Сикстинската капела. Обиколката  музеите така е направена, че не може само нея да видиш, разглежда се всичко.
Ако искате отделно да видите папата, има ауденции, които се заплащат и организират предварително, но ние не сме се възползвали и не мога да дам подробности. Има си специална процедура за това.
Билети може да си купиш онлайн, просто вътре няма да се приемат плащания с карта (има разни магазини за сувенири): http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=book … ita=26&step=2
Ето като разгледаш тази карта ще се ориентираш по-добре:
http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&am … ;tx=103&ty=63

# 475
  • София
Много благодаря за разяснението! Като го видях визуално и ми се изясни разликата. На мен Ватикана ми беше едно цяло и ми беше мътно кое какво е. Но доколкото разбирам, за да видим папата на площада /не на аудиенция/ и да посетим музеите, ще трябва да е в два отделни дни и да ходим два пъти до Ватикана.

# 476
  • София
Дааа, така е, като чета по диагонал... Laughing

# 477
Да, само за последната неделя от месеца се отнася.

За купула има вход и такса, цената зависи дали ще ползвате ансансьора или не, с него мисля беше към 10 е, не се изкачвате до самия връх с него, а до едно междино положение, след което пеша нагоре по едни тесни стълбища, навръщане от купула се излиза през базиликата, така че по-добре първо се качете на купула и после разгледайте базиликата. Сикстинската капела  си заслужава де се види.

# 478
Много благодаря за разяснението! Като го видях визуално и ми се изясни разликата. На мен Ватикана ми беше едно цяло и ми беше мътно кое какво е. Но доколкото разбирам, за да видим папата на площада /не на аудиенция/ и да посетим музеите, ще трябва да е в два отделни дни и да ходим два пъти до Ватикана.

Не съм сигурна дали папата има служби на площада или в базиликата всяка неделя. Ако има и искате да го видите, да - трябва да отидете до там два пъти - единият път в неделя, вторият за музеите. Ако не държите на папата, тогава го направете в един ден - понеделник, а неделята я посветете на други забележителности като Колизеума, Пантеона, пиаца Навона, фонтана Треви, Испанските стълби и т.н. Ако сте само за три дни, лично аз не бих си губила времето да обикалям по други музеи, освен Ватиканските.  Peace

# 479
  • София
И аз така мисля да направя - да отида в понеделник и да си купя билети през интернет. Ние ще сме от тези, дето са ходили в Рим и не са видели папата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт