Рим - шеста тема

• 100 336
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Някой би ли ми казал локацията на този апартамент ОК ли е?
Благодаря предварително!  Simple Smile
http://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g187791-d2077668 … me_Lazio.html#map

# 646
не е перфектна локация, но ако цената е много добра и е чисто, си струва според мен  Hug

# 647
Някой би ли ми казал локацията на този апартамент ОК ли е?
Благодаря предварително!  Simple Smile
http://www.tripadvisor.com/VacationRentalReview-g187791-d2077668 … me_Lazio.html#map

Здравей Дикси,

Малко е далечко от центъра, но не чак на огромно разстояние. Например пеша от апартамента до Колизеума е 30 минути, от апартамента до Баните на Каракала също е 30 минути пеша, а до базиликата Сан Джовани ин Латерано е 20-на минути. Това са най-близките забележителности на пешеходно разстояние. Ако планираш да използваш метро, може да е удобна локацията, защото точно до апартамента има метростанция.

# 648
Резервирахмеее билети!  Hug Много съм щастлива, сега започвам трескаво да гледам за апартаменти. Не че не гледам от седмици, но вече наистина сериозно  Laughing
Ако на някой му е интересно, резервирахме за края на март и излезе по 175 лв. на човек общо в двете посоки. Преди време бяха по-евтини, но докато се натуткаме...

И извинете за глупавия въпрос, но как да търся като квартал центъра -- първо мислех за Термини, но после се отказах след прочетеното в темите тук, после за Травестере, но нещо и там не ми се ще вече заради транспортната връзка, а в сайтовете кварталите са дадени с ит. имена и хич не се ориентирам.  Embarassed Colosseo като вариант как ви се струва -- т.е. нещо около него мисля, ни устройва, видяхме и изгодни оферти, но все пак да питам и тук (не да спим вътре в Колизеума, разбира се, мисълта ми е, че в някои сайтове е обособено като район).  Embarassed

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:54 от Меичка

# 649
Меичка,
къде резервирахте билетите?! Ние докато се натуткаме за Венеция станаха четворни сумите на Уиз, а след това - изчезнаха ( споменавам Венеция, тъй като ще кацаме там, после се отправяме към Рим и се връщаме във Венеция за 2 дни и отлитаме от там)?

# 650
WizzAir, с малко дебнене, с клубна карта Уиз, с която също избихме някаква сума, и един общ багаж за 4ма души  Laughing

Ох, извинявам се, че предния ми пост беше така несвързан, от еуфорията е  Embarassed

Почетох малко -- правилно ли разбирам, че идеалния център е Campo del Fiori. Ценичките там са и по-скъпи... Видях това, което обособяват като район Colosseum, на ГугълМапс (т.е. гугълнах улиците на някои от харесаните от мен апартаменти), и ми се струва добре, мисля, че можем да вървим разстоянието до центъра и забележителностите там, освен това има метро и не е далеч и от Термини. Цените са супер! Но дали правилно се ориентирам...

http://wikitravel.org/en/Rome#Districts оле, ето това търсех! Grinning

И -- ако позволите още един въпрос -- с Roma Pass сигурно не може да се влезе във Ватиканските музеи, нали Embarassed не ги открих в списъка, освен ако не се казват по друг начин

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:59 от Меичка

# 651
WizzAir, с малко дебнене, с клубна карта Уиз, с която също избихме някаква сума, и един общ багаж за 4ма души  Laughing

Ох, извинявам се, че предния ми пост беше така несвързан, от еуфорията е  Embarassed

Почетох малко -- правилно ли разбирам, че идеалния център е Campo del Fiori. Ценичките там са и по-скъпи... Видях това, което обособяват като район Colosseum, на ГугълМапс (т.е. гугълнах улиците на някои от харесаните от мен апартаменти), и ми се струва добре, мисля, че можем да вървим разстоянието до центъра и забележителностите там, освен това има метро и не е далеч и от Термини. Цените са супер! Но дали правилно се ориентирам...

http://wikitravel.org/en/Rome#Districts оле, ето това търсех! Grinning

И -- ако позволите още един въпрос -- с Roma Pass сигурно не може да се влезе във Ватиканските музеи, нали Embarassed не ги открих в списъка, освен ако не се казват по друг начин

Здравей Меичка,

Правилно си се ориентирала за районите и за центъра  Wink А за района около Колизеума - той е удобен и недалеко от останалите забележителности  Wink А за Рома Пас - не включва Ватиканските музеи, тъй като Ватикана си е отделна държава и Рома Пас не важи за там  Wink

# 652
Embarassed разбира се, не е лошо да бях помислила, преди да питам  Embarassed

Благодаря за включването иначе  Hug отивам да гледам още апартаменти и ако харесам нещо, първи ще разберете  Hug

# 653
От Рома пас голяма файда няма: не за друго, ами защото няма много смисъл от ползването на градския транспорт в Рим. Ако хотелът не е далече от центъра, всичко е на пешеходно разстояние с правилното планиране и удобни обувки Simple Smile

Трастевере е хубав квартал: ако е близо до реката, то си е направо в центъра, а и е до Ватикана. Също така плюс са и многото ресторанти в квартала, а и наблизо има хълм с парк със страхотна гледка.

# 654
Благодаря на Bradley Cooper и polyksena!  Hug
Отказах се от него. Като не е перфектна локацията, не е. Друг ще търся.

Меичка, понеже сме на един хал с апартаментите, виж и този сайт - http://www.vrbo.com/74167ha?unitId=1163889
Има доста добър избор.

П.П. Линкът е към другият ми, засега, апартамент  Laughing

# 655
Мисля, че се спряхме на апартамент. (Не е с две спални, но като за 'таванът', който си определихме, нямаше и да намерим с две отделни спални. Laughing Така че и диванът ни устройва).

Единствено не мога да го разбера дали е преходен или не от снимките. Rolling Eyes Но всичко друго ни устройва, мястото ми се струва хубаво, дано не съм се подвела Embarassed

Толкова сайтове за апартаменти видях вече, че тотално бръмнах!  Crazy

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 17:36 от Меичка

# 656
Меичка
перфектно е мястото и пеша може да си обикаляте из забележителностите

# 657
  • тук-там
От Рома пас голяма файда няма: не за друго, ами защото няма много смисъл от ползването на градския транспорт в Рим.

А, това, че Колизеума, Форума и Капитолия влизат в цената на Рома пас ..  newsm78
Ето ти ги едни 20 евро, отделно намаленията по други места.
А транспорт си трЕбе! Вместо да ма,аш по улиците се возиш - гледката пак е страхотна. Peace
И не трябва всеки път да чекираш билет.

# 658
Ние бяхме за три дни и без Рома пас нчмаше да успеем да разгледаме всичко което  си бяхме набелязали  Peace

# 659
Здравейте, как ви се струва този хотел? http://www.booking.com/hotel/it/el-dorado-colosseum.bg.html?aid= … 431f925f8e44619X1 Вече станах разногледа и аз не знам какво да гледам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт