Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 589
  • 403
  •   2
Отговори
# 150
Мисля, че говорим за 4 годишно, защото моята е 17 кг а е на 4 и половина. Едва ли на тази възраст се бият сериозно. Тя също е удряла. Друго е някакви гаменчета на 8-9 да бият момиче и пак бих се разправил първо с родителите им ако са там. Вече ако някой я тормози в училище след време бих опитал нещо по втория начин. Че аз намеся ли се не ми се лежи после. Има си хора за всичко и им се плаща за това.

# 151
Абе,хора,какви драми направихте?Лежане,втори начин,специални хора...........
Говорим за едно елементарно правене на забележка или шамар по дупето,докато ги разтърваваш,примерно.
Винаги е имало ситуации,налагащи по-сериозна намеса от родител,и по наше време и сега.
Аз,ако синът ми блъсне някое дете така както блъснаха него или ,ако си позволи да бие някое невинно дете и разбера,че майката му е ударила един шамар или му е издърпала ухото,ще умра от срам и ще й се извиня,не да подавам жалба срещу нея.
Щото,ако аз подам жалба,тя няма ли право да подаде също жалба,че аз не си гледам детето и то тормози и насилва нейното,а?

# 152
Веднъж налагаше момче, защото оскубало приятелката и. Не съм я ударил, значи по тази логика няма как да ударя и ако я наложат нея. Говорим за 4 годишни. А другото е за тинейджъри които тормозят момичета в училище. Там е съвсем различно. Исках да разгранича нещата, защото говорим за малко дете 16кг, не за голямо. Дори и 8 годишните са малки и не мислят, но едно кресване и заканване би ги уплашило. Тийновете не. Там бих се намесил, не лично. Не за друго, а не бих си цапал ръцете с пубери.

# 153
Първо-аз казах,че говоря по принцип,не конкретно за 4-годишни.
Второ-8 годишните въобще не са тинейджъри.
Трето-Изумяваш ме,как може да си помислиш да викаш биячи срещу 12-3 годишни деца?При положение,че говорим за едно елементарно сбиване,а не за углавно престъпление.
При теб няма ли етап-"ще ти бия 2 шамара"?
Или си стоим кротко или поръчаме убийство ли?
Това ли са двата крайни варианта?

# 154
Не не ме разбра, бившата ми разправяла как в училище са я тормозили, защото е малко "ние им викахме балъци Joy" за жените не знам. Много са я дърпали в ТКК а това даскало се слави с най големите гамени във Варна. Разправяла ми е неща не за 12-13 а за 16,17,18 годишни и много лоши неща. Направо настръхвах. Ако някой посмее естествено че ще ги спра. Не бих стоял като баща и. Затова е тъпа, щото не е стояла много в даскало. А не бих се намесил аз, защото после няма кой да се грижи за нея. Но говорим за гамени, а не за елементарно дразнене или леко сбиване. Говоря за системен тормоз. Пък не говоря за деца на 8 - 10 или 12. И аз съм обарвал момичета в 7 клас. Това е нормално за тази възраст.

# 155
  • София
 12-13-годишните са съвсем способни на тормоз и "елементарното сбиване" (остава и да дадеш дефиниция къде са границите на това чудо), ако е приложено върху твоето дете, може и биячи да извикаш, ако става въпрос за бабаитите на училището, дето  никакво наказание не ги лови! Случките много трудно се доказват и трудно се разграничава кой е вонивният, кой е невинният, затова обичайно всички участници са в общия кюп за учителите, директора, че и за трети лица. Изобщо не си правя илюзии, много често "елементарните сбивания" спират, когато се разбере, че чинаги има по-силен, който ще ти свие сармите. Закона на по-силния никой още не го е отменил, просто се правят опити за някакво контролиране според културата на общността.

# 156
Не не ме разбра, бившата ми разправяла как в училище са я тормозили, защото е малко "ние им викахме балъци Joy" за жените не знам. Много са я дърпали в ТКК а това даскало се слави с най големите гамени във Варна. Разправяла ми е неща не за 12-13 а за 16,17,18 годишни и много лоши неща. Направо настръхвах. 
Виж сега,аз въобще подобни ситуации не коментирам.Там положението е много сложно и идея си нямам как бих реагирала,нита аз,нито мъжа ми.

# 157
Махам го, но разбра какво имам в предвид.

# 158
Да,тогава не са биячи и не става въпрос за детски разправии.
Тогава наистина е престъпление.
Мен,ако питаш това последното го изтрий.Не оставяй подобна информация за майката на детето си в форума.Все пак снимката на детето ти виси в профила ти,може доста ваши познати да разберат.

Да,разбрах! Peace

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 20:05 от Анонимен

# 159
  • Пловдив
Аз,ако синът ми блъсне някое дете така както блъснаха него или ,ако си позволи да бие някое невинно дете и разбера,че майката му е ударила един шамар или му е издърпала ухото,ще умра от срам и ще й се извиня,не да подавам жалба срещу нея.
Щото,ако аз подам жалба,тя няма ли право да подаде също жалба,че аз не си гледам детето и то тормози и насилва нейното,а?

Аз например съм се разбрала с детето ми следващия път, ако видим детето, което той наби на площадката, да отиде да му се извини, да намери майката и да се извини на нея. Но на детето, което бутна и въпросната майка го удари /не по дупето/ няма как да го накарам да се извини. Първо тя трябва да се извини на детето ми, че го е ударила, а това, повярвайте ми няма никога да се случи... ясна ми е картинката там.
Жалба няма да подавам...отказах се още същата вечер. Причината е, че много трудно това ще остане в тайна от детето, а не искам да разбира... не искам да си мисли, че го защитавам, защото няма още толкова акъл да разграничи нещата.
И последно по въпроса как е правилно да се постъпва, за да не се бият чуждите деца. Личното ми мнение е, че ако някое дете удари моето или започне да го бие, веднага ще си грабна детето и ще попитам другото с кой е... след което ще обясня на възрастния случката, ако не е присъствал и ще го оставя сам да си решава как да си го наказва. Обикновено такива деца биват ошамарвани.
Аз си имам други методи на въздействие.  Peace

# 160
Ама проблема е,че обикновено по-големите деца са сами или са достатъчно изтарикатяли,че да крият с кого са.
Аз също попитах детето,което блъсна сина ми,с кого е,но то просто избяга.
Ако беше видяла самодоволната му усмивка,докато детето ми плачеше и се търкаляше в калния гьол,щеше да се убедиш,че го е направил умишлено,просто за да докаже,че е по-силен.

# 161
  • Пловдив
Е, да, сега разбирам защо имаш такова отношение по въпроса. Случката, която сте преживели е много неприятна. И ние имаме две безпризорни хлапета в махалата, обикалят с колелета и дразнят по-малките. Най-добрия вариант е да се сплаши въпросното дете с думи, а ако е прекалено нагло да се изнасяме с децата на друго място, колкото и да е неприятно.

Нека някой запознат каже по закон, деца до колко години не трябва да се оставят без надзор и към кого трябва да се обръщаме, ако видим такива.  Peace

# 162
  • София
със сигурност до 8, но май имаше нещо за 12

# 163
  • Русе/ София
Аз това намирам на пръв прочит по въпроса ви за възрастта  Peace:
Закон за закрила на детето: Права и задължения на родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете (Загл. доп. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.)

Чл. 8. (3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

# 164
А да попитам запознатите-Има ли опция,ако някое дете тормози друго да се наложи санкция на родителите му?
Примерно 5-6 годишни,чиито родители не взимат отношение или са на принципа"Бий за да те уважават."
Питам информативно,дано никога не попадна в подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт