Удряй, ако те ударят! Дали?

• 18 541
  • 403
  •   1
Отговори
# 285
бебетата не разказват.
затова по-големите деца са по-свободни да правят каквото си искат. детегледачката не ги възпитава.

# 286
Aз пък не съм виждала възрастни да бият деца в последните години, чувала съм разни прости жени да крещят по тях и да използват умопомрачителни закани, обаче дете пред мен не е яло бой. Като съм стояла с големия ми син по площадки (преди 7-8 години), имаше една нервна, която си шамаросваше детето (ама не през лицето), оттогава не съм виждала подобно нещо. И като съм ходила на селски туризъм съм оставала с впечатление, че децата се отглеждат с много шамари.
Много интересно, че побойничката е била рускния, аз съм впечатление, че тези жени са много нежни към децата си и по-скоро са в другата крайност, но все пак имам твърде ограничени наблюдения.
Лично аз никога не бих поверила дете, което не може добре да разказва и да се изразява, което още не знае много добре кое е редно, кое - нередно, на чуждо отглеждане, не само на дететгледачка, но и на ясла, и детска градина.

# 287
Аз не съм чела  цялата тема, изхождайки от заглавието,ще кажа,че аз направих голяма грешка с дъщеря ми, сега на 3г точно, като по-малка,като някое дете я бутнеше или удареше,тя се свиваше или се разплакваше и идваше при мен и аз все и повтарях, като те удрят, удряй и ти, но никога не започвай първа и никога не плачи, ей сега да я видите умирам от срам с нея,  пази се много добре и от по-големите от нея деца,които я закачат по един и ли друг повод или искат да и вземат нещо, отвръща им, разплаква ги, НО....... почна да бута деца,когато нещо не и изнася, без те да са и направили нещо....сега пак говоря,говоря,че всички ще я отбягват, като ги бута без да има конкретна причина, но нищо не и влиза в главата. Конкретен случай от тази вечер, който ме накара много сериозно да се замисля над поведението и- имахме гости две приятелски семейства с две дечица, едното по-голямо от нея на 3.6м, другото на 2г6м-  абсолютно се коалира с по-голямото и гонеха по-малкото и  моята щерка го буташе само, "пречело им", а то душичка детето, затваряха се с другото в стаята  и не даваха на по-малкото да идва при тях - ами толкова гадно се почувствах, , какво създадохме, абсолютно иска да доминира над другите, да ги разплаква и това и доставя явно удоволствие,защото въпреки,че веднага се намесих  продължи да настоява да изолират по-малкото дете и да го бута,като то отиваше при тях!Поведението и не ми се вижда никак нормално, незнам кажете  си и вие мнението!

# 288
  Съвсем нормално си е. Бутането не, но коалирането с по-голямото и изолирането на по-малкото. Деца в тройка не могат да играят, винаги едното е разревано.
   Можеш да им се скараш, и да им обясниш, че не бива да правят така и прочие, да играят и с малкото, но е по-добре да му намериш някакво занимание отделно. На мен са ми се случвали такива ситуации, като и моето е било изолирано, или пък то е изолирало - според възрастта.
   Иначе за бутането, ще трябва да говорите, моето също бута, но главно мен, когато нещо не му изнася, деца не смее. Има пристъпи на гняв, които тепърва трябва да се учи да овладява културно.

# 289
  • София
така е, като във вица - трима са чета с предател  Wink

# 290
  • Пловдив
Моето малкото пък налага всички деца, които идват у нас. След като го установих това, не каним никой, чакам периода да премине. Явно си брани територията  newsm78
Навън е много дружелюбен и внимателен...

# 291
Моето малкото пък налага всички деца, които идват у нас. След като го установих това, не каним никой, чакам периода да премине. Явно си брани територията  newsm78

Да не би да го предизвикват с нещо? newsm78

# 292
  • София
Може да има периоди или места, на които детето е много по- агресивно, но те не преминават просто така. Нужно е родителят да обясни защо и как такова поведение е неприемливо иначе от периода и мястото агресивността може да се пренесе върху следващи периоди и други места.

# 293
  • Пловдив
Бояна, разбира се че обяснявам, но детето е на 2год и не говори. Не мога да разбера доколко схваща...засега сме преустановили събиранията вкъщи, след време пак ще пробваме  Hug

# 294
  Сигурно не иска да му пипат играчките. То си е бебе още, едва ли има смисъл да му каните другарчета за игра в къщи.

# 295
  • София
Бояна, разбира се че обяснявам, но детето е на 2год и не говори. Не мога да разбера доколко схваща...засега сме преустановили събиранията вкъщи, след време пак ще пробваме  Hug
Мъничко е детето и възприема играчките като част от себе си, но и за това си има чалъм. Само е нужно гостенчетата или децата навън да носят интересни играчки. Не познавам дете, което да няма огромен интерес към чуждите играчки и като му се обясни, че трябва да даде своите, за да играе с чуждите до 5 минути си променя мнението. Мое мнение, разбира се, и наистина детето вероятно е малко за гости. Peace

# 296
  • в здрача
Бояна, аз познавам такова дете. Реве за чуждите играчки, ако му откажат да му ги дадат, но не дава неговите никой да му ги пипне, на размяна също не е съгласен и накрая сърдито застава на пейката и след малко побутва майка си да си ходят, ако никой не му даде да играе с играчката, която е поискало. За размяна и дума не може да става. Децата просто го игнорират, но пък прекрасно си играеше с противоположния пол, когато никой не носи играчка.

# 297
  • Mars Hotel
Моята дъщеря имаше такъв период - искаше чуждите играчки на секундата, без отлагане, но нейните играчки не даваше. Преодоля го, с много говорене и обяснения.

# 298
И аз от няколко дена мисля нон-стоп по тези въпроси. Срещахме се няколко пъти с приятелско семейство, с детенце на възрастта на нашето. Това детенце постоянно посягаше към играчките на моето, но не даваше неговите. Като се замисля дъщеря ми за първи път се сблъсква с такова поведение, толкова ясно изявено, и не знаеше как да реагира. В началото бързо се отказваше от своята играчка и приемаше с охота да играе с друга. Но в един момент й писна постоянно да я "ограбват" и да й дърпат нещата от ръцете и на няколко пъти горко се разплакваше. Но не можеше да иде да си прибере играчката.
Другото дете е второ в семейството, нашето не е. Майката каза, че поощрява това й поведение и се радва, че е "ербап". Замислих се доколко съм права аз с моето възпитание, а именно: Това е твое, това е на мама, това е на тати, това е на другото дете. Като кажа: "Това не е твое, а е на друг човек, остави го" дъщеря ми спокойно и без да се ядосва го приема и започва да се занимава с нещо друго. При другото дете подобни мантри не действаха.
Сега се чудя: Временни ли са и двата типа поведение или си е до характер? Или до родителско поведение? Бъркам ли?

# 299
Майката каза, че поощрява това й поведение и се радва, че е "ербап".

Дори и когато се разплаква вашето дете, майката на другото дете пак ли така мисли и я поощрява ? Tired

Общи условия

Активация на акаунт