На море в Гърция - 7

• 145 020
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • Сидни
Параход , би ли дала овече инфо за  Скиатос, по-точно положението с ферибота- от къде се хваща и цена.
Ами Македония, в частност Халкидики е доста по-курортно и побългарено отколкото по на юг , не , че е лошо, даже напротив. ( това е лично мое мнение, а и не съм ходила на много места в Гърция, камо ли на островите. Ситония е по-спокойна от Касандра , а и като цени мисля, че е по-достъпна. Казвали са ми, че от трите ръкава , Атон е с най-хубава природа, но така и не стигнах до там!) Но съм била вече няколко пъти и ми се ще да разгледам и на други места. Пелион ми харесва много , има мн хубави плажове. Преди малко си писахме с едни симпатични собственици на къщички  http://www.kyrasparadise.com/. Много битово изглеждат, самостоятелни са в горичка а и на много прилични цени, та , ако не намеря нищо друго, ще ги пробваме след седмица..

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 19:54 от elenaz

# 151
  • зад парка
Ей тука прекарахме страхотно, препоръчвам с две ръце :

http://www.booking.com/hotel/gr/belina.bg.html?aid=309654;label= … f743fcd345;dcid=1

Портариа, над Волос, по-хубаво е от снимките  Grinning

Малко повече каране, но това не ме плаши.  Grinning

Добър отправен пункт за горната- СИ част на полуострова, както и за централната западна част; далече е от Трикери.

Пилио е много по-различно от всичко друго в Гърция. Според мене едно от най-хубавите места на континентална Гърция. Определено си заслужава!

Хубави плажове има на Афисос, Хорто и на север - Дамухари! До последния стигнахме трудно  Grinning, но ми хареса най-много /плажът е малък и не трябва да се ходи през уикенда/

И пак да попитам за хубав хотел на Халкидики , в Катерини или около Кавала, подходящ за малки деца.   Flutter

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 22:07 от InaDot

# 152
Параход , би ли дала повече инфо за Скиатос, по-точно положението с ферибота- от къде се хваща и цена.
Хваща се от Волос и пътува 2.5 - островът реално е съвсем близо, но е много дълго въртенето из залива. В момента има 3 кораба на ден, лятото повече. Относно цени - за съжаление не ми е актуална информацията, ходила съм преди няколко години и доколкото сме си говорили с момичетата тук, са се променили (а и съм забравила какви точно бяха).

Ина, в каква ценова категория го търсиш, и на плажа ли?

# 153
  • София
Aз мога да дам информация за ферибота до Скиатос, защото ни предстои да ходим в началото на юни. Цената за възрастен е 23 Евро, а за дете над 5 год. е наполовина - 11,50 Евро в едната посока. За кола > 4,25м. е солено 79 Евро.
За юни откривам по 1 кораб на ден (за коли) и 1 скоростен само за пътници.
Мога да дам сайта, който ни предоставиха собствениците на къщичките, в които ще бъдем http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=219

# 154
Дечи,
Хеленик е само една от обслужващите линията фериботни компании.
За пълните разписания можеш да ползваш www.gtp.gr

Мисля, че бяхме говорили с теб, ако не са ви удобни разписанията от Волос, има още едно пристанище за връзка със Скиатос - Агиос Константинос, около 100-150 км по на юг към Атина - можете да погледнете и графика там, в същия сайт.
Цената се е вдигнала около 2 пъти в сравнение с преди 5 години.

# 155
  • София
Аз и в gtp.gr гледах, Параходче. Същото е разписанието http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=6&SchMonth=6& … =EGR4MG32,13181,6. Намерих си удобен ферибот от Волос.  В сряда тръгва в 12:00ч., другите дни е доста по-рано.

# 156
    www.focusgreece.com
мат добри предложения и ето това сега ми попадна пак за гръцко
На почивка в Гърция и Испания
7-дневна почивка на о. Закинтос с директен чартър от София – Хотел 3* от 371 евро на човек за 08.06.2012г. 

Майски празници на о.Санторини – 23.05.2012 – 27.05.2012г. - 4 нощувки в хотел 2 *– от 399 евро на човек . 

На о.Санторини през септември– 05.09.2012 – 09.09.2012г. - 4 нощувки в хотел 2 *– от 425 евро на човек . 

Деветдневна Почивка в Испания- Коста Брава / Коста дел Маресме през септември и октомври от 879 лева на човек в двойна стая.

(02) 981 71 29

# 157
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Има ли някой с отзиви за Аристотелис холидей резорт -спешно е !

# 158
  • София
Здравейте момичета, чета ви от доста време, наистина сте много полезни. Сега и аз мога да се включа.
Последните няколко години почиваме само в Гърция, предимно по Халкидики, до сега не сме хоодили по островите.
Да се похваля и аз и ние си направихме резервация за предстоящите почивно дни, дори от 23 май, ето тук http://www.magdahouse.gr/halkidiki/ ,надявам се да е хубаво времето и ще разказвам като се приберем.

Хайде да се похваля, че направих резервация  Grinning Като започнаха да ми отговарят на запитванията и на повечето места нямаха вече свободни студиа след 15 юни и се уплаших и резервирах. Избрахме Нестор. Май голямо българско нашествие се очаква там  Simple Smile
Сега се чудя за още някое градче, където евентуално да останем още два-три дни.  Simple Smile Мисля си за Сарти, Геракини, Метаморфози. Ще се радвам на предложения за прилични студиа на поносима цена. Хрумва ли ви нещо?
Ние миналата година бяхме в Сарти за почивните дни около 22 септември. Нямахме рецервация никъде, бяхме тръгнали така, не знаехме и в кое градче ще отседнем. Намерихме на място ето това за спане  http://www.siropoulou.gr/index.php/en в house Kostas. Плащахме по 20 евро на нощувка( но предполагам ни свалиха цената, защото като пристигнахме валеше ужасно много и повечето хора с резервации се бяха отказали. Хареса ни, на първа линия е, чисто, има всички необходимо, естествено не е лукс, но беше приятно. В кръчмите цените също бяха много ниски, не знам дали защото беше края на сезона

# 159
Контесата,
Магда е чудесно място, сигурна съм, че ще ви хареса. Особено дворът, децата направо ще се размажат.
Само нали знаеш, че е извън населените места и доста изолирано? Лятото е оживено заради плажа Лагомандра и работят 2-3 заведения, както и магазинче в хотел Лагомандра бийч, но сега може и да не са отворили още.

# 160
 Ходили сме на 2 места в Гърция-Крит и Санторини. И на двете си прекарахме чудно!

# 161
Здравейте момичета,страхотна темичка   bouquet
Имам едно въпросче и ще съм много благодарна,ако някой успее да ми даде инфо.
Търся студио,за 4-5 дни за края на Юни в северна Гърция,като на-близо са ни плажовете на Миродато,Авдира и Керамоти с цена 30-35 евро на вечер.
Меналата година бяхме на Керамоти в една къща и много ми хареса,но бяхме много хора,а тази година искаме да сме сами.
Много ми харесаха и тези хотелчета  http://oasis-a.com/offers.php?action=114  ,но за Юни вече няма свободни места.

# 162
ние резервирахме апартамент в Аспровалта  за 45 евро за юли-4 човека/ две деца/ в къща до плажа, българи са собствениците ,давати отстъпка за таверна за гостите на апартамента
Apartements Asprovalta- това е страницата им във фейсбук, много разбрани хора и много отзивчиви

# 163
  • с/у ОколоМръсТното
А някаква информация за рибна борса в Торони newsm78? Ние обожаваме морски дарове и риба и ни се ще и сами да си я приготвяме понякога Wink Бих била благодарна и ако ми посочите добри кръчмички в района - като кухня и цена Praynig

На входа на Порто Кофу е рибната борса. По-'убава ципура на съм яла...
Нестор е през пътя. Пред него има някакво малко хотелче... и после е плажа, като рашпила.
Хубави (пусти) плажове след Порто Кофу, в посока Сарти... Сикия примерно.

Белинда, гледам си се навила за семейно в гръцко...Поздравления  Hug В коя посока резервирахте?
За непретенциозно студио цената която даваме е 30-35Е.

# 164

Хубави (пусти) плажове след Порто Кофу, в посока Сарти... Сикия примерно.

Я ги разяснете, че ние обиколихме един ден, ама то там след Порту Кофу става такова планинесто, че не знам как се стига до морето изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт