На море в Гърция - 7

• 146 750
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Да се включа и аз в темата - някой има ли впечатления от този хотел - ЕTYK, в Керамоти?
http://www.etyk.org.cy/dnn5/ETYK/TETYK/%CE%A4%CE%95%CE%A4%CE%A5% … n-GB/Default.aspx

# 331
  • София
Ако мога да помогна за цената на месото - купихме опаковка от 600 гр шишчета от Лидл, които струваха 3,60-3,70 евро. За другите неща много не съм се замисляла. Хубавото кисело мляко с каймак отгоре беше 70-80 цента за около 200 гр., доматите 2 евро, ягоди и череши - доста по-скъпи от тук.

Таня 67,предстои ни почивка в Неа Ираклица и бих искала да споделиш подробности за мястото -как е плажа,има ли капанчета със шезлонги,приятни таверни,  магазини за хранителни стоки,места за разходка и забележителности наблизо,и как да стигнем до тази пещера?
Благодаря!

Неа Ираклица може да се каже, че е разделена на две - в единия край е селото, а в другия нещо като вилна зона. Плажът е голям и пясъчен, но от доста едър пясък. Ние бяхме във вилната зона, където почти всяка вила е семейно хотелче. Едната врата на двора беше на улицата с колите, а другата излизаше директно на плажа. Идеално за целодневно излежаване на плажа. За разлика от предишния път, когато плажът беше празен, сега имаше доста чадъри и шезлонги. Само дето нямаше кой да лежи на тях  Laughing. Капанчета ще има, но за момента само ги подготвяха. Навсякъде миришеше на боя  Grinning. В самото село имаше повече живот, но ние хич не сме за гръцки крайбрежен ресторант - аз не вкусвам нищо морско, а дъщеря ми е вегетарианка  Laughing. Мъжът ми е принуден да се съобразява с нас.  Laughing  Иначе между селото и вилите има 2 супермаркета - Лидл и Масутис.

Пещерата Алистрати се намира много близо до Драма. Или се минава по пътя Кавала - Драма и се завива в посока Серес, или има пряк път от Неа Ираклица към Драма. Най-добре е да я зададете на GPS-то, макар и да има достатъчно табели. Пещерата е много красива и направена като за гръцки баби - равна циментова пътека без грам кал. Много обикалят тези баби  Laughing. И все попове организират екскурзиите  Laughing. Лошото е, че преди 3 години ни присъединиха към подобна група и никой не превеждаше за нас. Просто се влачехме в края на групата. Този път имахме късмет, че бяхме единствени в този час. На излизане влизаха поредните баби, водени от 3 попа  Mr. Green. Входните билети са 8 евро за възрастни и 4 за учащи. Обиколката е 1 час. Около пещерата има градинка, а в задния ѝ край има врата, която води до близкия каньон на река Агиста.

В района има още една пещера за разглеждане - Агити, но не сме ходили, само съм виждала снимки (явно е позволено да се снима, а в Алистрати не дават).

За забележителности - има, само зависи какво е за вас "наблизо", че ние обикаляме много. В самото селце май няма нищо, но все пак има оформена пешеходна зона. Има и черен път, който минава покрай целия плаж и ако е не е кално може да се прави разходка от единия край на залива до другия (има 2-3 километра).

# 332
  • София
Таня 67,предстои ни почивка в Неа Ираклица и бих искала да споделиш подробности за мястото -как е плажа,има ли капанчета със шезлонги,приятни таверни,  магазини за хранителни стоки,места за разходка и забележителности наблизо,и как да стигнем до тази пещера?
Благодаря!

medlab не съм Надя, но мога да дам малко инфо за Неа Ираклица. Миналата година почивахме там в края на юни, не знам от кризата ли или още не беше започнал сезона, но нямаше много хора. Има плаж, който е доста широк, не е каменист, пясъка е едър. По крайбрежната улица има много заведения за хапване, ние се ориентирахме по това в кое има най много хора. Повечето от тях има някакви приспособени детски площадки/детски кътчета. Вечер има надуваем замък и овеселения за децата. Има магазин Масутис( или както се чете на гръцки) от тази голямата верига, ако се пътува посока от Кавала за Неа Ираклица се пада в дясно.
Ние ходихме на плажчетата след Неа Пераму, Амолофи- страхотни са, пясъка е ситен(подобен като на Златни пясъци и Албена) , няма едно камъче.

# 333
Таня 67,Котесата, благодаря ви много   bouquetЗвучи като място ,подходящо за спокойна почивка ,разнообразена от екскурзийки-точно каквото искахме.Дано и времето да е с нас.

# 334
  • До сърцето...
Да се включа и аз в темата - някой има ли впечатления от този хотел - ЕTYK, в Керамоти?
http://www.etyk.org.cy/dnn5/ETYK/TETYK/%CE%A4%CE%95%CE%A4%CE%A5% … n-GB/Default.aspx

Хотела се казва ΤΕΤΥΚ , сграда му беше до нашия хотел. От  вън изглеждаше нов, поддържан, типичен ваканционен тип хотел.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 09:50 от Radika

# 335
♥Пандичка♥, дано да не е късно. Моите приятели се върнаха от Blue Dolphin вчера. Останали са мнооого доволни. Те са били голяма компания с много деца и думите на мацката бяха, че хотела е рай за децата - страхотни площадки, миниголф, анимация, басейн. Храната също е била страхотна. За плаж - ходили са на различни места всеки ден, като в крайна сметка са си намерили някакъв страхотен на около 30-40 км от хотела. Ако решите ще ги питам къде е точно. Само стайте били по-малки в сравнение с Athena Palace, където почиват от години те.

# 336
  • Пловдив
Момичета, моля за отзиви за хотели в Скиатос, приятелка ми сподели, че острова е много красив и ми се иска да го посетим това лято Simple Smile

# 337
Самсара , Неа Каликратия не препоръчвам. Тъпо, скучно. Ние по 24.5. бяхме В Метаморфози, ами хареса ми. Никити- също, въпреки, че се усещаше, че не е сезон още.

Благодаря  Hug

Въобще местенце, което да е хубаво в тази посока и крайбрежие на Халкидики, и да е по възможност  не много далеч от Солун има ли?

# 338
Афитос, като релеф, пейзаж, архитектура и заведения Simple Smile
Като плажове, обаче, търси след Никити на Ситония.
Ако плажът е приоритет, Олимпийската ривиера също е вариант - магистрала е и много по-бързо се стига от Солун, отколкото "пръстчетата" на Халкидики.

# 339
  • Sofia
Момичета,
помагайте newsm78 Трябва да организирам почивката в Гърция и от седмица разглеждам оферти, но ми трябват хотели или места с хубав плаж-бях се засилила към Долфин Блу на Ситоня, но прочетох коментари тук и се отказах, точно заради плажа. С малко бебе съм и сякаш не ми се ходи по островите, а предпочитам на първите два ръкава, за да не ми се налага да слушам ревове 7-8 часа, а да стигнем по бързо.
Моля ви ако някой има отзиви за хубав хотел с плаж Hug аз ще продължавам да чета темата назад, за да намеря коментари за хотели.

# 340
  • Sofia
А някой има ли отзиви за ето този хотел:
http://sithoniagreece.com/bg/toroni-hoteli-apartamenti/despotiko-hotel.html
  bouquet

# 341
Афитос, като релеф, пейзаж, архитектура и заведения Simple Smile
Като плажове, обаче, търси след Никити на Ситония.
Ако плажът е приоритет, Олимпийската ривиера също е вариант - магистрала е и много по-бързо се стига от Солун, отколкото "пръстчетата" на Халкидики.

Страхотна си  Hug
Благодаря!

# 342
Моля за впечатления за къмпинг   Талата,  Каламици. Ресторанта предлага ли закуска, изобщо как е? В залива нали може да се намери по-усамотено място за плаж? Предлагат ли лодки под наем?
И още един въпрос - препоръчайте по-закътани плажчета северно от Торони: около Тристиника, Аретес, Азапико..., стават ли?

Момичета, моля за отзиви за хотели в Скиатос, приятелка ми сподели, че острова е много красив и ми се иска да го посетим това лято Simple Smile

violenza, Доволни сме от Мандраки вилидж - приятен, с удобно местоположение за най-хубавите плажове на острова.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 11:12 от phile

# 343
Филе,
Тристиника е един от най-хубавите и пусти плажове в околностите - нищо, че е огромен Simple Smile
Точно преди влизането в Торони от север (под завоя на скалата), има и две приятни заливчета, чиито имена не знам. На едното има таверна и малко сянка, другото е открито на припек.

# 344
Вчера пообиколихме района около Кавала - в Неа Ираклица открихме семейни къщички - къща на 3 етажа/ 2 спални и хол с кухня/, голям двор с басейн, детски кът, BBQ на 100м от плажа - 40евро до 21.06:)

Общи условия

Активация на акаунт