На море в Гърция - 7

• 144 799
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Лично аз много се надявах този отлив да се отрази и на цените тази година, но явно няма да го бъде. Помня, че миналата година бяхме резервирали 7 нощувки и собственика на хотела, за да ни накара да останем повече ни обяви цена с 5 евро надолу за всяка следваща нощувка и тази година, когато резервирах вече 10 нощувки се надявах на същото, но не би. Нищо не спомена, нито аз самата питах, а тайно се надявах да го предложи отново, за да останем поне още 4-5 нощувки. Но както казва veka
Искахме това лято да бъдем там 2 седмици,но нали в Гърция имало криза  Flutter,та при запитване месец по-рано от миналата година се оказа,че съм закъсняла и места в мобилните къщи няма.
и ние правихме запитване през месец февруари и забележете - почти за целия сезон хотелът вече беше пълен. Та явно кризата в тези райони е мит.

Относно чадърите - нашия е от Практикер или Бриколаж от по-скъпите с УВ филтър и сме изключително доволни. И като казвам скъп говоря за не повече от 40 лева, т.е. съвсем приемлива цена за хубав чадър.

Благодаря на всички, които споделят впечатленията си от гръцките къмпинги. Следващата година мисля да се насочим към някой такъв, защото ние сме къмпингари по душа и детето вече ще бъде достатъчно голямо, за да бъде просветено в това тайнство.  Mr. Green

Когато влизам в тази тема мислите ми се отнасят към ситонските тюркоазени заливчета и забравям работата си.. А има още толкова много време до нашата почивка..  Tired

# 511
Като цяло, gps-ът спестява много мъки Simple Smile

А нашия, миналата година ни донесе много мъки  Mr. Green
Обаче благодарение на загубването ни и в двете посоки се насладихме на чудни места - първо селцето Арнеа и после на Бешичкото езеро или Бешикгьол (на гръцки: Λίμνη Βόλβη, Лимни Волви).

# 512
  • София
Като цяло, gps-ът спестява много мъки Simple Smile

А нашия, миналата година ни донесе много мъки  Mr. Green
Обаче благодарение на загубването ни и в двете посоки се насладихме на чудни места - първо селцето Арнеа и после на Бешичкото езеро или Бешикгьол (на гръцки: Λίμνη Βόλβη, Лимни Волви).

Поне нашата версия не различава черен път през маслинова горичка от асфалтов  Laughing.  За съжаление поради тази причина останаха невидяни неща от Крит, където бяхме с доста натоварена програма. Иначе сме му свикнали и или се справяме без него и не го слушаме или се загубваме приятно както е описала СКО.  Grinning  Явно картите на Гърция не са добри. И в Турция ни прекарваше по неподходящи маршрути, а там наистина става страшно в по-нецивилизованите краища.

# 513
Питам отново за Кефалоня, момичета   bouquet

Какво по-точно за Кефалония?
Това е един от най-прекрасните гръцки острови /а съм обиколила и доста гръцки и доста тропически всякакви Heart Eyes/. Бяхме в началото до към средата на юни и беше спокойно, ненатоварено. Пътищата са чудесни, добър асфалт, мантинели и т.н., е има и планински, но са ок. Все пак не успяхме да обиколим целия остров, защото децата ми се влюбиха в плажа Миртос и искаха всеки ден там Laughing. Той е на участъци пясъчен, но в по-голямата част - бели камъчета, особено към пещерата.
Плажа Антисамос също е с малки камъчета. Южните плажове са пясъчни, но не остана време за тях.
Градчетата Фискардо и Асос са прекрасни за разходка и хапване, имат малки плажчета. Също и Сами, където естествено има и заведение "Капитан Корели"  Wink
Препоръчвам да вземете ферибот от Астакос, защото са големи и не се влияят от време, вятър.
Може и през Василики /о.Лефкада/ - Фискардо. По-кратко е, но може да бъде отменен.
Пускала съм снимки, ако има още въпроси?

Миртос

Фискардо

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 09:25 от phile

# 514
Към Белисима и Търсеща72  : лично аз бях миналото лято на Талата за 10 нощувки и съм писала подробно в предишната тема, както и впечатленията си са споделили за него и други съфорумки и отзивите са много добри Peace Лично на мен това място много ми харесва като плаж, като организация, като комфорт, като възможности за различен тип изхранване - всичко ми харесва там.Искахме това лято да бъдем там 2 седмици,но нали в Гърция имало криза  Flutter,та при запитване месец по-рано от миналата година се оказа,че съм закъсняла и места в мобилните къщи няма.
Сега гледам към островите,но не съм намерила своя остров и плаж  Joy щото няма избор може би  Joy
Питам отново за Кефалоня, момичета    bouquet

Века балгодаря, ще потърся постовете ти от миналата година.А относно Кефалука - тове е вулканичен остров и няма начин да няма някакви планини и завои по пътя, но ето ти един разказ на едно момиче и след като го прочетох смятам че си заслужава

http://relax.rozali.com/turizam-konkurs/p10334.html

# 515
  • Варна
[quote author=СКО link=topic=657648.msg22231745#msg22231745 date=1339564248
и ние правихме запитване през месец февруари и забележете - почти за целия сезон хотелът вече беше пълен. Та явно кризата в тези райони е мит.

Не се сещам за кой хотел говорите ,но имам чувството ,че е в друга държава ,защото е много,много празно тук и в момента.Верно е и че е още рано-гръцките ученици са на училище до петък поне.
Снощи ходихме на късен следобеден плаж на километър южно от пристанището на Паралия Катерини и в 19 часа по целия многокилометров плаж,докъдето ми стига погледа бяхме не повече от десетина семейства.
Относно цените не само че не поевтинява ами всички хранителни продукти,заведения и др. подобни са като че ли на по високи цени от минали години.

# 516
  • София
Мдааа...Явно всички сме разчитали на поевтиняване заради отлива на туристи, но не би Sad Някой път икономическата логика на нещата така ми убягва Rolling Eyes

# 517
  • София
Благодаря ви phile   и Търсеща72  bouquet

Мога ли да попитам phile вие в хотел ли бяхте отседнали или във вила?

# 518
Благодаря ви phile   и Търсеща72  bouquet

Мога ли да попитам phile вие в хотел ли бяхте отседнали или във вила?

На о.Кефалоня бяхме в Ionian Emerald Resort- наистина чудесен, край градчето Сами и на 15-тина км от Миртос бийч Peace
В близкото Ая Ефимия имаше чудесни вили.

# 519
Привет на всички,
и ние сме от любителите на Гърция и особено когато е за море. Тази година ще сме на Корфу. Към pontes запазила съм в www.banos.gr
Кефалоня и Закинтос са уникални

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 15:01 от gala_ko

# 520
paterky2002 още веднаж благодаря, ще чакам още инфо от теб , само да уточня че става въпрос за каравана , бунгало под наем т.е. нямаме си наша.

# 521
  • Варна
paterky2002 още веднаж благодаря, ще чакам още инфо от теб , само да уточня че става въпрос за каравана , бунгало под наем т.е. нямаме си наша.

Ааааааа,това променя нещата!!!Днес се отбихме в къмпинг Митини за да питаме за вас,но те нямат собствени бунгала или каравани.Иначе цените са:
за палатка-4,5 евро,голяма палатка-5,5,кемпер или каравана-5,5 на ден.
Къмпингчето е мъничко,няма го на картата,нямат сайт или е-мейл адрес,само телефони.Огромна част от малките вили за гости,хотелченца,къщи,бунгала,студиа са така ,нямат сайт или е-мейл адрес,само телефони-а те сигурно са десетки хиляди.
На туй отгоре и повечето контактуват само на гръцки.
Мога да дам списък на 12те по големи къмпинга на Олимпийската Ревиера и да си ги ровиш.

# 522
Здравейте, четох, четох за Гърция, сега ще питам, защото тук повечето явно имате поглед върху нещата. За почивка в Гърция се реших след като разгледах албумите на моя позната и тя ми разказа за природата, спокойните плажове и спокойствието, което намират по време на почивките си там.

Насочих се към Ситония, а почивката ни с моя приятел си представям така:
Хотел на плажа, (не държа да е All Inclusive), може да е със закуска и вечеря, хотела да е приличен, не държа да е супер лукс........

Да са ни е подсигурени закуската и вечерята, а през деня  да обикаляме плажовете  в района и да се храним навън с прясна риба, ароматен хляб и .........(размечтах се).

Ще пътуваме с личен транспорт, така че това няма да е проблем. Искам да е в някакъв курорт или село,  да има ресторанти, магазини, барове...за да има какво да правим вечер.

Дайте ми съвет правилно ли съм се насочила към този ръкав за почивката която си представям?
Кои курорти или градчета или села ( не знам и аз как да ги нарека) ще ми препоръчате?
Кои хотели?
Искаме да пътуваме края на август – началото на септември, как е времето тогава, как са цените?
Подходящо ли е за почивка на двойка без деца ?

Очаквам всякакви съвети и насоки от ваша страна!
Благодаря предварително на всички!

# 523
  • София
Момичета, някой да е почивал в Тузла или Неа Перамос? Искам да се ориентирам някакси за цените на нощувките?

# 524
Насочих се към Ситония, а почивката ни с моя приятел си представям така:

Joy

Извинявай, но не мога да се стърпя.
Форума все пак не е туроператор  Grinning

Чете ли темите?
Аз също задвах доста въпроси, но и почетох.

Общи условия

Активация на акаунт