На море в Гърция - 7

• 144 840
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • В светлината на слънцето
dechy, ние точно такъв апартамент сме запазили. Имам добри отзиви от приятели, които са били вече там, затова ги избрахме. Естествено, не е същото като око да види, ръка да пипне. Ще стане ясно като отидем. Но се надявам да няма неприятни изненади. Grinning

# 76
  • София
Здравейте. До нашата дълго очаквана почивка във Вурвуру остава съвсем малко, по-малко от две седмици. И вече стягам багажа, правя списъци и т.н.
Искам да попитам за места за почивка. Ще бъдем три семейства с 4 деца общо, които са на по три години. Мислим да тръгнем на 24-ти май в 5 сутринта, като се надяваме децата да спят поне до Кулата  Praynig
Моето хич не го свърта в столчето и затова се надявам да ми дадете инфо къде можем да спрем за почивки, поне две.
Предварително благодаря.

# 77
В България можете да спрете на бензиностанция Еко в края на Кресна - на около 2-2.5 часа от София, има детска площадка с доста съоръжения. Стига да са се събудили Simple Smile

В Гърция е малко по-сложно, понеже в магистралните участъци няма бензиностанции на главния път - трябва да хванете някоя от отбивките и обикновено веднага има. Като цяло, в Гърция няма крайпътни заведения по главните пътища в смисъла, в който са ни познати тук.

Последния път отбихме от околовръстното на Солун за Терми и попаднахме на бензиностанция, където имаше нещо като "детски клуб" - стая с диван, маса и малко, но приятни детски играчки, пособия за рисуване и т.н. Дъщеря ми не щеше да си тръгва оттам, едвам я изстъргах Simple Smile

# 78
и ние си избрахме апартамент от българско семейство, те имат няколко, много готини млади хора, капарирахме за началото на юли . Apartements Asprovalta -това им е страницата във фейсбук .Вече нямам търпение

# 79
Здравейте! Имам едно питане. Какви пътни такси се плащат в Гърция? След няколко дни ще пътуваме до Касандра с автомобил. До сега не сме пътували натам. Та се чудя платен ли е пътя, има ли винетки, както в България, или някакъв друг начин за таксуване?

# 80
  • София
Здравейте! Имам едно питане. Какви пътни такси се плащат в Гърция? След няколко дни ще пътуваме до Касандра с автомобил. До сега не сме пътували натам. Та се чудя платен ли е пътя, има ли винетки, както в България, или някакъв друг начин за таксуване?

До Касандра не се плаща нищо. Платени са само магистралите.

# 81
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Винетката важи само за България
До Касандра нямате платена магистрала или друго подобни такси

# 82
Здравейте. До нашата дълго очаквана почивка във Вурвуру остава съвсем малко, по-малко от две седмици. И вече стягам багажа, правя списъци и т.н.
Искам да попитам за места за почивка. Ще бъдем три семейства с 4 деца общо, които са на по три години. Мислим да тръгнем на 24-ти май в 5 сутринта, като се надяваме децата да спят поне до Кулата  Praynig
Моето хич не го свърта в столчето и затова се надявам да ми дадете инфо къде можем да спрем за почивки, поне две.
Предварително благодаря.
Ако тръгнете към 5, имате шанс да минете границата още докато децата спят. Можете да се разтъпчете около КПП-то, ако децата се размрънкат. После в гръцко има отбивки, но заведенията, както казва Параход, са рядко. Аз се сещам само за 2, но понеже последните 2 год. не сме ходили, не мога да ти дам точен ориентир. Имам смътен спонем за едно с хубави розови храсти около него, но на какво разстояние беше от границата не помня. Ние обикновено спираме на някоя отбивка малко след границата и си носим кафе в термус за ободряване, защото също тръгваме около 5 часа. После спираме още веднъж, след като стигнем до Халкидики на отбивката до някое плажче за първа среща с морето  Grinning
Къде сте резервирали във Вурвуру?

# 83
Момичета, благодаря Ви за бързия отговор. Hug

# 84
  • Варна
Мислим да тръгнем на 24-ти май в 5 сутринта, като се надяваме децата да спят поне до Кулата  Praynig

На околовръстното на Солун има отбибки с големи магазини със съответните заведения.

# 85
  • В най - голямото село
dechy това същото Белвю апартмънтс ли е:
http://vsichkioferti.bg/offer/51903/namaleno.bg-bellevue-apartme … mpaign=newsletter

Има оферта за намаление , за който се интересува.

# 86
  • София
Да, същото е. Точно тези гледах и аз, защото на търсачка "керамоти" това излиза като първа оферта. На мен цените ми се виждат високи. 55 евро редовна цена за началото на юни, когато кажи-речи в цяла Гърция апартаменти/студия вървят по 40-45? Не знам, може би си заслужава, защото е новичко, изглежда добре обзаведено. Ще четем Лулумба, като се върнат, пък за догодина ще го мислим Simple Smile

# 87
  • София
http://vsichkioferti.bg/offer/51903/namaleno.bg-bellevue-apartme … mpaign=newsletter

Да, това е. Офертата е само за малките апартаменти. Ние сме били в другата сграда, която е малко по-близо до плажа. В нея май няма малки апартаменти.

# 88
  • София

Да, това е. Офертата е само за малките апартаменти. Ние сме били в другата сграда, която е малко по-близо до плажа. В нея май няма малки апартаменти.

Aко се интересувате, има и за друг вид апартаменти. Предлагат се от доста време в сайта. Ето и за 6 човека.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 11:47 от Тaня67

# 89
  • София
cikoni, успя ли да направиш резервация за Grecotel Olympia oasis?

Общи условия

Активация на акаунт