На море в Гърция - 7

• 145 011
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Абе я, пусни тук за всеобщо ползване, не се стискай Simple Smile
Мен също ме интересува, особено ако има и пресни миди и октоподи (не сме много по рибата...)

# 106
lulumba, някъде из темата четох нещо за 4 възрастни и 2 деца в един апартамент.. Това за мен е тарапана  Mr. Green

Давам инфото и тук щом има интерес, както ми го е споделила Καλλιθεα (благодаря! Hug):
"Здравейте! Пиша Ви по повод псаротаверната. Хубава такава има в Ормос Панагиас. На около 7-8 км е от Никити. Пада се от другата страна на Ситония. Самата таверна е точно на брега на морето. Преди нея има кафене. Намира се пред хотел Авра, а той е точно до кея, от който тръгват корабчетата за Атон. Та там готвят много вкусно. Карат им постоянно прясна риба, която е изложена в хладилна витрина. Сушени октоподи нямат обаче. Цените на рибите са от 25 до 60-70 евро. Панираните калмари-12 €, октопод на скара- 9 €.  П.П. Ако решите да я посетите - да подчертая, че става въпрос за първата таверна. Втората до нея явно не я бива много. Заведението е с оранжеви покривки. Кафето преди нея е с два оранжеви чадъра. "

Рибната борса смятам също е там. На пристанището.

# 107
  • София
IL. , отзивите като гледам са сравнително добри за хотела, но не мога да коментирам района. Цената през сайта за групово пазаруване е без отстъпки! Държа да отбележа! С други думи това са редовните цени, на които предлагат хотела.

Благодаря  Simple Smile Аз гледах цената в Букинг.ком и беше малко по-висока

Ами аз гледах при няколко български тур. агенции (Рейма, Рад Феста и пр.) и е същата. Учудва ме това, че тези сайтове за колективно пазаруване обикновено дават остъпки, понякога доста големи, а в случая - няма никаква.  newsm78

Благодаря ти много, ще разгледам още  Hug Може Таня да се окаже права, че има вечеря просто с колективния сайт.

# 108
Можете ли да ми кажете шезлонгите и чадърите в Торони дали са срещу консумация в заведенията или се заплаща отделна такса за ползването им?
Имам един шезлонг вкъщи, който се сгъва добре и се събира в багажника, та се чудя дали да си го взема? Как ще ме посъветвате? Както ви споделих, ще пътувам в седми месец и шезлонга за мен е основна необходимост  Simple Smile С тоя корем дори да успея да се строполя на земята, после няма да мога да стана  Mr. Green

# 109
  • В светлината на слънцето
lulumba, някъде из темата четох нещо за 4 възрастни и 2 деца в един апартамент.. Това за мен е тарапана  Mr. Green

Е, то това си е вече въпрос на лично решение, а не на задължителен тип настаняване.  Peace

# 110
Ааа, като казахте шезлонги се сетих, че отдавна се каня да питам дали някъде сте срещали из нашите магазини от тези техните, ниски столчета дето има по плажовете? Миналата година така и не се наканихме да си купим, но за тази вече ще вземем, защото са много удобни.

# 111
Миленита,
плажната ивица в Торони е колосално огромна, а участъците с чадъри и шезлонги са само 4-5 и неголеми. Да ти кажа честно, по заведенията сме седели сто пъти, но чадърите им не е случвало да ползвам. Мисля, че е само срещу консумация, на малко места в Халкидики има и допълнителна такса, и то по разни по-вървежни плажове.
Т.е има предостатъчно място и чадър да си забодеш, и шатра, и шезлонг. Плюс, че има и откъде да ги купиш на място, ако не ти се мъкне всичко Simple Smile

СКО, в София не.. евентуално разните Практикери може да ги имат в летните колекции "Градина", обаче пък в Гърция всеки супермаркет ги продава, аз бих купила оттам.

Лулумба, дано ви хареса! Аз също имам една идея скепсис към Белвю, не че съм ги ползвала -сигурна съм, че условията са хубави, просто от отзивите оставам с едно усещане за "българско обслужване", а пък гръцкото обслужване, и то в не най-туристическите райони, ми е едно от основните неща, заради които ходя там Simple Smile Обаче пък плажът на Керамоти е много добър, и можете да си направите 1-2 чудесни разходки до Тасос с ферибота. Носете си всякаква защита против комари.

П.П. Какво ще кажете за новия ми аватар, а Simple Smile

# 112
  • София
Трепач е Wink
По въпроса с шезлонгите, аз досега в Гърция не съм срещала чарджване само за чадър и шезлонг Rolling Eyes Където сме били, все е било с консумация. Поръчаш две фрапета, те домъкнат освен тях и вода, солети, пуканки, че и чадър и шезлонг ползваш цял ден. На мен лично това много ми харесва.
Но се чудя все пак дали да не вземем да си купим един чадър. Голям мерак имам да идем с колата на някой от по-пустите плажове, които толкова хвалите/ никога не съм била на такъв/, а там чадъри и шезлонги няма как да има. А без чадър на плаж аз не стъпвам, камо ли да заведа децата. Другият вариант е да разчитам на някое дърво Laughing
Какво ще ме посъветват по-опитните дами?

# 113
  • София
....
"Здравейте! Пиша Ви по повод псаротаверната. Хубава такава има в Ормос Панагиас. На около 7-8 км е от Никити. ...
Тази информация беше полезна и за мен HugДа предположа,че от Псакудия до О.Панагиас е около и по-малко даже от 20км!?

# 114
  • софия
Трепач е Wink
По въпроса с шезлонгите, аз досега в Гърция не съм срещала чарджване само за чадър и шезлонг Rolling Eyes Където сме били, все е било с консумация. Поръчаш две фрапета, те домъкнат освен тях и вода, солети, пуканки, че и чадър и шезлонг ползваш цял ден. На мен лично това много ми харесва.
Но се чудя все пак дали да не вземем да си купим един чадър. Голям мерак имам да идем с колата на някой от по-пустите плажове, които толкова хвалите/ никога не съм била на такъв/, а там чадъри и шезлонги няма как да има. А без чадър на плаж аз не стъпвам, камо ли да заведа децата. Другият вариант е да разчитам на някое дърво Laughing
Отиваш утре и купуваш плажна палатка от Лидл. Аз вече съм се нагласила. Седим на плаж по цял ден и е идеална. Слагаме детето да дремне вътре. Имаме една бебешка.
Винаги си носим чадър, защото обичаме да сме мобилни. Като се замисля само 1 път сме ползвали гръцки чадъри.

# 115
Трепач е Wink

Има има. Миналата година мисля на Лагомандра плащахме за шезлонги. А чадъра беше с консумацията. Или обратното  Thinking не помня точно.

# 116
И аз плащах за чадъри и шезлонги на Тасос, на Алики, само не помня колко. Аз много харесвам техните палмови чадъри, защото пазят много дебела сянка. Но пък неудобството е, че там пространството е по-малко. Все хора наоколо  Simple Smile
Аз така и не се сещам за какви техни столове си говорите ама да питам дали знаете ориентировъчно на каква цена са там?

# 117
  • София
Ох, сега ако кажа на мъжа ми да ходим и за палатка, ще ме изсели барабар с палатката, да си я позлвам със здраве Joy Joy

# 118
На Алики е гъч.
На Ситония (особено в Торони) плажът никога не е толкова пълен, хеле в нисък сезон.

Белинда, то не е палатка като палатка, споко. Едно малко нещо като навесче е. Мъжът ти ще го преглътне все някак Simple Smile
Нещо такова, и струва 20 лева примерно -

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 15:17 от Параход

# 119
  • софия
Ох, сега ако кажа на мъжа ми да ходим и за палатка, ще ме изсели барабар с палатката, да си я позлвам със здраве Joy Joy
Сгъваема е и не заема място. Отдавна съм набелязала да купувам и сега ми идва много добре. Ето я
Да отива утре да взЕМВа една Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт