На море в Гърция - 7

• 145 828
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Плажът на Псакудия е ужасен...

Какво означава ужасен плаж?  Thinking

камъни и в морето камъни и дълбоко

В Псакудия плажът е пясъчен и няма камъни. Има доста българи, както и доста немци, почиващи там.

# 226
  • София
Здравейте, от доста време следя темата, и докато се наканя да направя резервация и местата свършиха .за студията които си бях набелязала  ooooh! ..
сега търся хаотично нещо ....
за сега ми отговориха само от това:
http://www.pensionnikos.gr/home/index.asp

има ли някои с впечатления от там?
или с впечатление за Psakoudia като цяло? плаж? градче/селце?

Минавали сме много пъти покрай него, пътувайки. Изглежда приятно хотелче, има си собствен залив и плаж. Градчето е малко, по-скоро селце, с разположени амфитеатрално къщички на много красив залив. Има няколко кръчмички в центъра, хлебарници и  общо взето е това.
Напълно съм съгласна с Bluebird, иначе и аз не съм била гостенка в пенсион Никос. В Холидейчек, много го хвалят, но преки впечатления нямам. Ще допълня само, че към края на Псакудия в посока Метаморфози и Никити има изграден голям супермаркет Арвантидис или там , както се казва.
Към края на миналия септември бяхме в тази каменна къщичка http://www.psakoudia-villas.gr/
Останахме много доволни от мини почивката. Simple Smile

# 227
  • София
Към края на миналия септември бяхме в тази каменна къщичка http://www.psakoudia-villas.gr/
bibi_2, каменните къщички в градчето ли се намират или са извън него и близо ли са до плажа? Иначе изглеждат много добре и са на много прилична цена за това, което предлагат.

# 228
  • София
Дами, можете ли да препоръчате къща или хотел в Торони? Иска ми се нещо до плажа, подходящо за семейства с 2 деца.  Peace

# 229
  • с/у ОколоМръсТното
В Торони всичко е до плажа...
Преди около 4-5 страници писахме за там.

# 230
  • София
bibi_2, каменните къщички в градчето ли се намират или са извън него и близо ли са до плажа? Иначе изглеждат много добре и са на много прилична цена за това, което предлагат.

dechy,  каменните къщички се намират в самото селце, но в противоположния край на пансион Никос, на 100 м от супермаркета, за който споменах в предишния ми пост (давам го като ориентир, защото горният му етаж се намира на главния път за Ситония, а долния излиза на главната улица на Псакудия, която минава по протежение на плажа. Двете къщички се намират на около 200-250 м от плажа и се държат от две сестри Стела и Мениа. Simple Smile Ние бяхме 4 човека и бяхме в по-малката виличка. Ако още нещо те интересува, пиши ми на лични.

# 231
Дами, можете ли да препоръчате къща или хотел в Торони? Иска ми се нещо до плажа, подходящо за семейства с 2 деца.  Peace
Компетентните дами тук препоръчаха "Нестор" и "Сакис". Peace
За Нестор можеш да резервираш чрез Букингком, а за Сакис направо чрез сайта на хотела. Пясъкът на плажа в Торони бил едър...тип рашпила. Laughing Тъкмо ще ми се загладят петите.  JoyLaughing
Хубави плажни ивици имало около Сикия.

# 232
  • София
Фран и Шани, благодаря! А къде е хубав пясъкът? Иска ми се нещо без камъни ако може... Къщичка до плажа с хубав пясък, има ли такова нещо някъде?  Grinning

# 233
  • Europe
aunt Ogg миналия Май 2011 бяхме в Торони Блу енд Спа Хотел. Хотелчето беше приятно, нормални чисти стаи повечето гледат към морето - новата част. Наше приятелско сем. бяха с две малки дечица и може би за това им дадоха апартамент въпреки, че бяха платили за стая 2+1. Апартаментът им беше страхотен - като 4-5 звезди, с огромни френски плъзгащи се прозорци, голяма луксозна спалня, отделна стая с 1 легло, баня колкото нашата стая, тераса, всичко беше с полиран гранитогрес по пода. Просто невероятен късмет извадиха. И това им струваше само по 39 Евро на вечер с храната на HB за двамата!! За голямото им дете (3г.) имаше някакво символична заплащане. Ние за същите пари спахме в обикновена стая, бяхме с 1 дете. Хотелчето е на първа линия има басейн с бар, удобен паркинг, игрушки за децата - люлки и т.н..... Има 2 ресторанта и ето тук идва моята оценка среден 3-ри. Аз не можах да закуся нито веднъж. Просто в 9 часа всичко беше ометено. Хората се редяха на опашка с чинията за да се докопат до някое яйчице или саламче от вътрешния ресторант. На мен това не ми е по вкуса и изобщо не си правех труда. А и рано сутрин си кърмех детенцето и не можех да правя разни лупинги за да се сдобия с някой друг крайшник. Пиех 1 чай и това е. Другия външен ресторант беше само за вечеря. Храната беше основно готвена и рядко риба, салати, пъпеши, диня, общо взето добре. Но аз си падам по гръцките манджички попринцип. Храна имаше достатъчно. Лоши спомени от пясъка нямам. Може да е бил малко по-едър, но тъкмо се чисти по-лесно, не е проблем пясъка. Комари си имаше, но те са си навсякъде (е почти навсякъде де ). Любим спомен от тази почивка ми е сутрешната гледка през прозореца. Уникално е морето при изгрев. Пред стаята ни беше само необятната морска шир - тиха, гладка, лазурна ..... еееех размечтах се .....

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 12:16 от aleina

# 234
  • Europe
Тинки отговорих ти на лични за Вила Катерини в Потос/Тасос.

# 235
  • София
Хайде сега всичките дами,че и един кавалер май, дето ми обясняваха колко била лесна и удобна плажната палатка, да идват да обясняват като за идиоти кое как се прави, защото от картинките на така нареченото упътване нищо не разбирам Crazy
Днес успешно закупихме въпросното съоръжение, наивно смятайки, че е наистина елементарно. Сигурно, ама за къмпингуващи с опит. За хора като нас, дето под изживяване на открито разбират разходка в Южния парк, съоръжението си е бая сложничко. В момента сме го опънали в хола и се чудим какво да го правим hahaha На крачка съм да го връщам в Лидл, така че - помощ Grinning
Моля някой с опит да обясни кое след кое се прави, защото ние я сглабяхме половин час, а това на плажа не мога всеки ден да си го причинявам. Мъжо пуфти и ме гледа лошо...
Значи, разполагам със следното: дълга пръчка, две къси пръчки, няколко метални куки, няколко въжета. Каква е последователността? От коя пръчка се започва? Първо нанизвам и после забивам в пясъка или всяка се забива веднага след като се наниже? А въжетата за какво са? На упътването нищо не пише, нито е нарисувано за въжета Thinking
Мамицата ми разката тая палатка  Twisted Evil

# 236
  • с/у ОколоМръсТното

хвърли я  Laughing

Стига де, как така няма упътване?  Thinking

Пясъкът на плажа в Торони бил едър...тип рашпила. Laughing Тъкмо ще ми се загладят петите.  Joy:lol

искам да ти кажа, че петите ми направо "цъфнаха"... Та не знам за какво заглаждане говориш  Joy

# 237
  • София
Хайде сега всичките дами,че и един кавалер май, дето ми обясняваха колко била лесна и удобна плажната палатка, да идват да обясняват като за идиоти кое как се прави, защото от картинките на така нареченото упътване нищо не разбирам Crazy
Моля някой с опит да обясни кое след кое се прави, защото ние я сглабяхме половин час, а това на плажа не мога всеки ден да си го причинявам. Мъжо пуфти и ме гледа лошо...

Joy Stop  И аз благодарение на писаниците тук купих същата с мъжа ми и сега като чета какво си написала, си представям как моя псува и рита т.нар. палатка по плажа, за което разбира се аз ще съм виновна  Joy

# 238
  • София
Белинда, то не е за смях, ама се треса тук от 10 мин като си я представям по средата на хола ви  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Моят е техничар, ама като си представя всичката друга цигания с 3 деца , предпочитам да дам по 6 евра на ден за шезлони и чадъри.  Grinning

Някакви мнения по повод медийните приказки за ситуацията в Гърция и в частност цените на почивките ???

# 239
  • София
bibi , не е въпроса в 6 евра, по-скоро аз я взех за детето да дреме на широко когато ходим на някой див плаж Laughing

Общи условия

Активация на акаунт