На море в Гърция - 7

• 145 821
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Ние се върнахме от Вилидж Маре. Ами на мен си ми хареса, въпреки не толкова добрите отзиви тук. Ще пиша общи впечатления. Паркинг нормален няма, т.е. паркира се на уличка пред хотела, която не е асфалтирана. Ние имахме резервация за стая 2+1, настаниха ни в мезонет. Голям, на втория етаж 2 легла. Почистваше се всеки ден, бяхме за 3 нощувки, не смениха кърпи и чаршафи. Храната е ресторанта беше разнообразна, веднага зареждаха това, което свършваше. Питиета бяха разредени, но имаше наистина всякакъв вид. Храната на тези междинни хранения беше оскъдна- баничките свършваха бързо, оставаха 2 вида сладки, сладоледа им не става много, но за десерта имаше само плодове, крем и сладолед.Гореща вода имаше винаги, но реално за плажа ставаше само ден и половина, т.е. нямаше явно много къпещи се. Laughing
Отношението на всички от обсл. персонал беше отлично. Никой не направи физиономия, малкия счупи чаша, веднага я изчистиха.
Плажа е близо, минава се по един неасфалтиран път, имаше и овце там Crazy, което на мен хич не ми пречи.
На плажа все още не се плащаха шезлонги, от белите пластмасови са, които са неудобни, а на басейна са сините( леки и удобни). Водата на басейна и в морето си беше студена и не сме влизали, освен детето разбира се.
Ами друго не се сещам- отговарям на всякакви въпроси.
Като цяло си заслужаваше за цената, която платихме на вечер- 64 евро, но като гледам за лятото какви цени са- в никакъв случай не бих дала.

# 241
  • София
iniici, как беше времето на Халкидики тези дни? Щом сте ходили на плаж ден и половина, значи не е било лошо.
На нас ни предстои от 03.06. да ходим на море, но в малко по-друга посока - към Скиатос и се надявам до тогава времето да се оправи.

# 242
  • София
Аз пък искам да ви попитам някой има ли лични впечатления от http://www.trikorfobeach.gr/  и ако има ще се радвам да ги сподели   bouquet

# 243
  • софия
dechy, в четв. като пристигнахме, заваля към 16 часа. В момента, в който спря, пекна слънце и стана жега.Петък целия ден слънце, над 25 гр. със сигурност. Събота предобед беше облачно, следобед пекна за малко и към 17 часа пак заваля. Днес- сутринта като станахме беше облачно, към 9,30-10  се появи слънце и отново жега. Но имаме тен, даже и да вали, времето е меко и приятно. Водата в морето си е студена, градуси не ога да определя, но около 20 според смелчаците.

# 244
  • София
Благодаря, iniici  bouquet! Значи има надежда. От няколко дни само сайтове за прогнози гледам и те доста се променят, но засега в добра посока.
За пътуващите към Крит да споделя, вчера от там се върнаха майка ми  и голямото ми дете. Харесало им е като цяло. Времето е било хубаво, но водата и там е била студена. Имали са големи преживявания с пътуването си до Санторини с Flying Cat. Имало е големи вълни и всички повръщали, а навръщане духало още повече и чакали до 2,30ч. през нощта да дойде голям ферибот от Пирея и да ги върне. Въобще страшни емоции.

# 245
  • софия
 newsm43 мммммм
 Joy Joy Joy белинда,  много се смях на поста ти Hug
Понеже аз, май, пуснах мухата за палатката, да си кажа честно - не сме пробвали нашата да я сглобим. Прибрана е надлежно. В темата за Лидл писаха, че се сглобва лесно. Освен това, не е нужно да се сглобява/разглобява всеки път, когато решите да щипнете от плажа - сглобява я, когато отидете и я събира при тръгване. Никой няма да мине да я вземе Peace Наистина е супер удобна за спане на малки зверуни. Ние сме от тези, които отиваме около 11 на плаж и седим до 6.

Като прочете поста ти, ММ реши, че може би няма да е зле да пробва да сглоби и нашата, но някой друг път Laughing Сигурно ще се пробва преди да тръгнем.

Намерих от другата тема - има снимка и пише, че за 10 мин. са я сглобили Wink

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 09:16 от zvanche

# 246
Аз пък искам да ви попитам някой има ли лични впечатления от http://www.trikorfobeach.gr/  и ако има ще се радвам да ги сподели   bouquet

Veka,никъде в сайта не виждам нито цени, нито някакъв мейл за контакт newsm78

# 247
Не знам за каква палатка говорите, но въжетата винаги се опъват накрая. Намират се (или може да има в комплекта) някакви колчета, които се забиват в пясъка и палатката се опъва посредством въжетата, защото ако духне един ветрец, мъжо едва ли ще се изкефи да ходи да я гони..
Ето за това говоря:

Пръчките се наричат рейки и се следва големината им при сглобяване и мястото, където трябва да се пъхнат от вътрешната страна.

Намерих снимка на сенника сега. Може да се ориентирате и по снимката. До колкото виждам има и външни рейки:

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 23:04 от СКО

# 248
  • София

Veka,никъде в сайта не виждам нито цени, нито някакъв мейл за контакт newsm78
Има мейл отстрани на плика : info@trikorfobeach.gr. Преди време се коментираха и цените в Trikorfo, които не бяха много ниски, доколкото си спомням.

# 249
  • София
Посмях се и аз за палатката и си представих моят мъж как я рита на плажа, защото не може да се опъне сама Laughing

А откъде я купихте? Ние обикаляхме през почивните дни и не можахме да намерим. Бяха свършили.

Като гледам как върви ще ни служи по-скоро за предпазване от вятър и дъжд Mr. Green отколкото от слънце. Ние сме от 10 юни и се надявам до тогава да просветне. Че няма да се киснем в морето е ясно, но поне да можем да висим на плажа.

До Халкидики пътува ли се по магистрала, която се заплаща?

# 250
  • София
iniici, как беше времето на Халкидики тези дни? Щом сте ходили на плаж ден и половина, значи не е било лошо.
На нас ни предстои от 03.06. да ходим на море, но в малко по-друга посока - към Скиатос и се надявам до тогава времето да се оправи.

dechy, надявам се да нямате проблем с времето на Скиатос. Все пак ще е юни месец Peace Ние сме ходили май и си бяхме на плажа нон стоп, а прогнозата, както виждам е че няма да вали повече  Wink
Вчера се върнахме от Алонисос, разкошно беше времето, водата беше хладна.
На връщане на Скиатос валеше страхотен дъжд, но пак си беше много красив Simple Smile
Алонисос е чудесен остров, много зелен, чудесна природа, няма много туристи. Хареса ми.

# 251
  • София
kreo, от Луковитския Лидл я взехме, че ни беше на път. Аз довечера пак ще се пробвам, но ако пак ни отнеме повече от десет минути, ще я връщам, така че ако продължаваш да не си намираш, можеш да вземеш нашата.
И аз я взех с идеята да се ползва на плажове, където няма чадъри. А и ме блазни мисълта да се опна точно до водата Sunglasses Толкова години с тоя инклузив, знаете как е, всичкото чадър на първа линия заето от предния ден Laughing Сгъната е много компактна, ама трудничко се сглабя пущината. Или може би се мотахме, защото ни беше първото сглабяне на палатка в живота.
За въжетата разбрах. Значи излишните метални пръчки, дето са като колчета, били за тях. Обаче няма никакво приспособление за захващане на въжето към палатката. Явно с едно просто възелче за така наречената рейка ще се захващат Thinking
Шани, да, наистина няма упътване. Упътването представлява "Сглобете палатката както е показано на схемите А-Д", а "схемите" са картинки, дето все едно малкият ми син ги е рисувал, нищо не се разбира.
Честно казано, струва ми се, че един чадър би бил по-разумна покупка Rolling Eyes

# 252
Здравейте! Да споделя за нашата почивка на Халкидики, закупена чрез сайт за колективно пазаруване. Първо да кажа, че за първи път рискувах с толкова голямо нещо от такъв сайт и много се притеснявах, дет се вика дори дали хотелът изобщо съществува, въпреки прекрасния им сайт.  Mr. Green Еми много доволни останахаме! Хотелът Anthemus sea беше страхотен, а мястото - райско! И явно тази оферта не бяхме набарали само ние, защото имаше доста българи, а в четвъртък тотално се натъпка с наши сънародници, че чак имаше повече, отколкото тук в много наши курорти.  Rolling Eyes

Преди да стигхем до там обаче, минахме малко през "Кайлъка за гарата", защото от София трябвапе да минем през Казанлък да оставим малката на баба й. Съответно минахме през новия пункт през Златоград. Нямаше жива душа и се минава за секунди. Пътят след кръцката граница обаче е у-жа-сен! Много живописен, но твърде завоест дори за моята издържливост. Родопите в тази част са изключително високи и стръмни, чак страховити. Пътят е нов, но много тесен и трябва изклюяително много да се внимава за идващи коли насреща, за които нямаш видимост, защото е завой след завой. Но пък както казах нямаше жива душа и нямахме проблеми! Разгледахме Ксанти и Кавала, като пренощувахме до Кавала. Хубави градчета, според мен подходящи за уикенд разходка. Помните ли как се интересувах от излизащия на картата път по морето посока Халкидики? Ами оказа се, че такъв няма и пътят е само и единствено по магистралата Егнатия. Аз упорито исках покрай морето да пътуваме, но честно - изгубихме 1 час да се надлъгваме с GPS-а, който упорито искаше да ни изкара на магистралата, а аз упорито търсех морския път. Е след като изгубихме близо час се отказах - най-вече защото не беше честно спрямо мъжа ми Simple Smile но наистина май такъв крайморски път няма. От Кавала до Ситония стигнаме за около 5 часа, включая около час престой в Полигирос (в който няма ни-що  Confused ) Освен това и там се минават едни планини, едни чудесии... Абе от Кавала си е далечко. Другия път определено ще направим така, че да ходим от Кулата. От 5 дни имахме 2 кофти. Успяхме и в морето, и в басейна да се изкъпем.  Sunglasses Както и очаквах температурата е същата като тук през юни - 18тина градуса. Поносимо е и като хубаво напече и се раздвижиш, много бързо се свиква и си е абсолютно ОК!   Simple Smile Та с други думи - много сме доволни!  Sunglasses

Накрая да попитам по сайтовете за КП няма ли да има оферти за силния сезон? Чак за септември ли се очакват?  newsm78

# 253
  • В светлината на слънцето
И ние сме от 10-и и силно се надявам времето да се оправи дотогава. Praynig

# 254
  • welcome to the Jungle
Дали някой ще сподели впечатления от Пефкохори?
Предстои ни в средата на юни почивка, но доста малко информация успях да намеря за хотела ATRIUM.
Ще споделите ли впечатления от градчето, плажовете, хотела?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт