На море в Гърция - 7

• 144 792
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Искам да препоръчам един остров на мамчетата с малки деца - Лимнос. Не е чак много далече - пътува се до Кавала и оттам с ферито е 5 часа. Разкошен главен град, умопомрачетилни залези. Чудесни плажове, идеални за малки деца. Много неща за разлеждане на острова.
Ако някой се интересува - да пита Simple Smile

# 391
Момичета, а да ви питам: някоя от вас почивала ли е във вилите на Атон /между Неа Рода и Уранополи/? Замислям се за там за август Thinking

# 392
  • София
Може ли някой да ми даде сайт, на който има информация за температурата на морската вода в Гърция или ако има завърнали се от Кавала или Керамоти да споделят водата става ли вече за къпане?

Ako те урежда информация от четвъртък - не, не става. От водата чак боли на глезените  Laughing. Въпреки това имаше тук-там ентусиасти, които се къпеха, включително и малката ми дъщеря. Все пак кожата ѝ беше необичайно червена при излизане от водата, нищо, че уж не е студено.  hahaha

Комари май има навсякъде, като на някои места са особено много. Осите не съм ги забелязала, но тези дни мъжът ми ги "забеляза добре". Точно на Златния плаж на Тасос настъпи една и едва ни докара с подутия си крак.

# 393
  • Варна
Може ли някой да ми даде сайт, на който има информация за температурата на морската вода в Гърция или ако има завърнали се от Кавала или Керамоти да споделят водата става ли вече за къпане?

Ako те урежда информация от четвъртък - не, не става. От водата чак боли на глезените  Laughing.

А тук на Касандра водата е добре ,22-23 градуса.
Комари  има малко

# 394
  • Варна

http://www.weather2travel.com/climate-guides/cyprus/paphos.php
http://freemeteo.com/default.asp?&pid=28&la=22
http://rp5.ru/

# 395
  • Пловдив
Тaня67, peterky2002, благодаря ви за споделеното, май ще изчакаме малко с морето Mr. Green

# 396
Някой да има впечетления от тукhttp://www.sithonia-apartments.com/bg/index.html

# 397
  • София

Veka, какво разбираш под западната част на Корфу, ако не ти е проблем дай някакви по-подробни координати, че много ме заинтересува с тази инфо за липса на оси. Чела съм из разни английски форуми че на Корфу (този остров нали им е любима дестинация) осите са голяма напаст. Не че това ги спира да ходят там, всеки казва че било страшно красиво, но мен осите са ми огромен проблем Sad
Пишеш че на Талата нямало никакви оси - имаш предвид долу на Каламици ли, или аз нещо не мога да се ориентирам newsm78 Изобщо кои са тези плажове на Халкидики, които са wasp-free, ние доста сме пообиколили из Ситония, и навсякъде е имало.

# 398
Здравейте, момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата, после ще се върна да прочета назад, но имам няколко бързи въпроса, защото трябва бързо да решавам, а досега не съм била в Гърция, нито съм се интересувала от почивка там.

Очертава ни се ходене в този къмпинг за 2 нощувки: http://www.thalattacamp.gr/, доколкото разбирам, отзивите за самия къмпинг са много добри; интересуват ме някои странични неща, например:
1. Каква медицинска помощ ползвате, ако се разболее детенце (застраховка от Бг, здравна карта...)?
2. Какъв климатът в средата на юни в този район (много ли е горещо)?
3. Какво трябва да се има предвид при пътуване с кола в Гърция (добре обозначени ли са пътищата, ограничения на скоростта и т.н.)?
4. Има ли къде да се пренощува по път, ако се наложи инцидентно (мотели и пр.)?

Благодаря ви предварително, извинявам се за тъпите въпроси, но съм боса по темата, а трябва бързо да решавам ще ходим ли, или не.

# 399
  • софия
Алексче, пали подметките и тръгвай. Не се колебай!
Ще се опитам да ти отговоря на въпросите, на които мога:
1. Каква медицинска помощ ползвате, ако се разболее детенце (застраховка от Бг, здравна карта...)?
До момента, слава Богу, не ми се е налагало да търся медицинска помощ, но винаги правим здравна застраховка. Тази година ще извадя и ЗК, но пак ще направя застраховка
2. Какъв климатът в средата на юни в този район (много ли е горещо)?
Не сме ходили по това време, но предполагам е поносимо. Освен това, там са свикнали на този топъл климат и навсякъде има климатици. ОК си е. Ние ходим от средата на юли и нищо ни няма.
3. Какво трябва да се има предвид при пътуване с кола в Гърция (добре обозначени ли са пътищата, ограничения на скоростта и т.н.)?
Пътищата са перфектни - ограничения, знаци, всичко.
4. Има ли къде да се пренощува по път, ако се наложи инцидентно (мотели и пр.)?
Има къде да се нощува. Гледате Domatia и си избирате Wink

Благородно завиждам за къмпинга. Чакам да пишеш отзиви. Догодина да резервираме около нач. на януари, за да има места Crossing Arms

# 400
  • у дома
Момичета, кои агенции ползвате за резервации - изпитани, сигурни...  newsm78?

# 401
  • София
Някой да има впечетления от тукhttp://www.sithonia-apartments.com/bg/index.html

Тези апартаментчета май са точно до Дафни и Филипос. Мисля, че и Bliss беше писала за тях - доста олющени фасади и май не са кой знае колко поддържани. Това комплексче изглежда беше с ваканционни апартаментчета на гърци, които обикновено идваха за уикенда. Тоест наемодателите са различни хора според мен и зависи как самите те са поддържали апартаментите.

А и цената от 100 евро на вечер за Юли и Август и 60 евро за Юни поне на мен ми се струва силно завишена. Не бих дала толкова пари за това място, но това разбира се е мое мнение.

# 402
Момичета, кои агенции ползвате за резервации - изпитани, сигурни...  newsm78?
Една от тях: ТУРИСТ СЕРВИЗ

# 403
  • У нас
Момичета,здравейте!И аз в темата за събиране на информация.Тази година сме решили да плажуваме в Гърция и сме като" патета в кълчища".Тъй като сме с малко дете на 3 год. сме в чуденка в коя посока да хванем ,за да не го скапем от път и да не попаднем на мръсно и неподдържано място.Тук чета и за оси и вече съвсем се обърках дали да не си останем на "родното Черноморие"  newsm78.
Помагайте ,ако има мами с малки дечица ,които са доволни от курорт или хотел ?Благодаря Ви предварително   bouquet

# 404
Пипилота, спокойно Sunglasses
Оси няма повече, отколкото навсякъде другаде, и в София има оси, а сред природата в България - да не говорим. Девойката, чийто пост си чела, вероятно е алергична, оттам идва проблемът.

Двете морета са несравними... едното е топло, тихо и лазурно, а другото - мръсно, бурно и с претъпкани плажове, където сто човека ти стъпват по кърпата Simple Smile Разбира се, и българското си има привърженици, както вероятно и някакви плюсове. Но аз лично още през 2005-а приключих с него Simple Smile

"Курорти" в смисъла на българските в Гърция горе-долу няма. Има малки селца и градчета, с ниско строителство, без гъч. Има тук-таме по-големи хотелски комплекси, най-често извън населените места. В темите са представени доста дестинации, Халкидическия полуостров - извънредно подробно, има и за островите, и за други места. Описвани са хотели от всякакъв тип - от къмпинги през студиа и семейни хотели до АИ комплекси.
Чети и търси между редовете подходящото за вас. Ако имаш по-конкретни въпроси - винаги можеш да ги зададеш, ще се намери кой да ти отговори.
Но "мами с малки дечица, които са доволни от курорт или хотел" не е въпрос. Въпросите са: какъв е бюджетът ти? какви са изискванията ти? какъв тип настаняване и изхранване предпочиташ? тихо или шумно място? луксозно или по-семпло? и т.н.

Колкото до малките деца, Гърция е чудесно място за тях. Моето е от 8-месечно там, и винаги се е чувствало добре (сега е на близо 4). Навсякъде има детски площадки, отношението към децата е силно позитивно (не ми се е случвало някой да мрънка, че детето ми търчи и пипа из ресторанта, например), храната е ПРЕКРАСНА и т.н.
За скапването от път, също смятам, че няма да ви се наложи - сред близките дестинации (Северна Гърция) общо взето няма точка, която да е по-далеч от Варна.

Мръсни и неподдържани места... има, няма да те лъжа, че няма. Малко са, за щастие. Обикновено са там, където ходят предимно българи (не е майтап). Като цяло е по-чисто и поддържано оттук, въпреки кризата, която се усеща в това отношение.

П.П. А относно избора... само бреговата ивица на Халкидическия полуостров е дълга горе-долу колкото цялото българско крайбрежие... отделно останалата контитентална част, и стотина острова. Смятай. Избор да искаш Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 12:31 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт