На море в Гърция - 7

• 144 828
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
violenza, тази гривна какъв диаметър има горе-долу? Дали става и за малко по-големи деца (с фини ръце)? Че моите и двете на какви пльоски само стават, не е истина. Thinking

# 661
  • Пловдив
violenza, тази гривна какъв диаметър има горе-долу? Дали става и за малко по-големи деца (с фини ръце)? Че моите и двете на какви пльоски само стават, не е истина. Thinking

сега я измерих, нашата е с диаметър 7см, но има и по-малки за деца, с различни размери са, малкия си я сложи на крака, а каката я носи на ръката Simple Smile

# 662
  • София (Възраждане)
Оплетох се из разни пясъци и камъни, кажете моля къде плажът е най-подходящ за дете /пясък, върху който се ходи комфортно, и плитко дъно/ - Сарти, Никити, Вурвуру, Торони?

# 663

Благодаря.
И действа ли?
Не, че моята дивачка ще търпи такова нещо, но мога да измисля нещо.

# 664
  • В светлината на слънцето

сега я измерих, нашата е с диаметър 7см, но има и по-малки за деца, с различни размери са, малкия си я сложи на крака, а каката я носи на ръката Simple Smile

Много благодаря  Hug

# 665
В момента сме в Никити. Нещо не мога да спя и си чета темата и щом прочетох за обира, веднага скочих да затворя вратата на терасата.
Проблем с комарите нямаме. Вътре още не са влизали, а вечер на терасаат палим спирала и не ни хапят. Един ден само по време на разходката ни нападнаха, не бяхме мазани с нищо, но си бяха обикновени сърбящи пъпки. В Бг такива огромни издутини са ни ставали от комари мутанти.
Относно плажовете и селцата, толкова е относително кой какво търси и харесва. На мен Торони хич не ми допаднаа. Добре че отмених резервацията навреме. Плажа също не ми хареса. Това за мен не е пясък, а по-скоро миниатюрни камъчета. Има такъв гаден наклон и в морето бързо става дълбоко. В деня, в който ходихме беше и много ветровито, а в Никити нямаше никаакъв вятър. Сарти ми заприлича на наште градчета по морето. Огромен плаж, пясък, обаче открито море и имаше големи вълни. Минахме и през Вурвуру. На Кариди беше такава тъпканица, ужас. Не знам как е плажа пред къщите. В Никити ми харесва плажа, въпреки че на места има камъни. Като ги минеш и е супер. И все пак това е доста дълга ивица. Доколкото виждам не навсякъде е еднаква. Ние сме в Дафни и много ми харесва тук. Друга година пак бих дошла.

# 666
  • Пловдив

Благодаря.
И действа ли?
Не, че моята дивачка ще търпи такова нещо, но мога да измисля нещо.

Ами около малкия кръжаха комарите, но имаше само една пъпчица, каката ни е доволна, тя е с чувствителна кожа и й стават големи фуски, след ухапване, но с гривната нямаше такива. Вчера видях тази оферта за гривни, но нашите са по-различни и купени от аптека  Peace
http://grupo.bg/all-oferta-broq-grivni-protiv-komari-samo-vmesto … p-2601?aff_id=119

В Керамоти едната вечер бяхме седнали в кръчмата на Агапио и може би от близостта на боровата горичка, но буквално не можехме да вечеряме от кръжащите насекоми  Tired
Но пък в ресторант Филоксения, който е на пристанището нямаше комари и си хапнахме спокойно, така че е много относително  Simple Smile

# 667
В момента сме в Никити.
millenitta, благодаря за споделеното.  Peace Абе виждаш ли нещо хубаво там в Никити на първа линия? Нещо не намирам кой знае какво в Интернет. Казват, че в Интернет има само една малка част от легловата база, и предполагам че наистина е така, ама нещо не ми се иска да тръгвам през август без резервация.
Приятен плаж и весели и спокойни вечери без комари и крадци пожелавам.  Peace

# 668
Това с кражбите вече си е за притеснение. Ние наемаме винаги апартамент на първи етаж, заради по-големите тераси и почти винаги, когато излизаме оставяме прозорците и вратата на балкона да зеят, с пуснати комарници. Ужас.
Не ми се мисли ако трябва да помъкна с нас и техниката дето носим  ooooh!
Както някой спомена по-напред, няма да се учудя ако са гастролиращи българи, а защо не и румънци. И те си имат ловки джебчии и крадци.
Чудя се ако оставяме отворени прозорците и вратата и пускаме ролетните щори дали могат да ги вдигнат отвън!? Направо отврат  Sick

# 669
  • Пловдив
Много лошо. Не знам дали гастролират или не, но Март като обикаляхме из вилните зони между Солун и Халкидики (които не бяха отворени още за сезона) освен нас в района се разминавахме единствено със съмнителни бг коли със събратя и патрулки полицаи. Търсейки един хотел навигацията така ни залута, че обиколихме доста. От нищото за наш късмет изскочи патрулка и ни ескортираха до хотела, явно проблемът не е нов.

# 670
soya-fen всъщност не виждам наоколо нищо. Голяма част от къщите са със спуснати кепенци. Не знам дават ли ги под наем, но няма табели с телефони. Други пък къщи имат само по един тел изписан без сайт и имейл. Но уточнявам, че това е в района, където сме ние. Така и не ни остана време да обиколим и да си набележим места за следващ път.

# 671
  • София (Възраждане)
Момичета, кажете ми моля, плажът пред тази къща край Никити http://www.halkidiki.com/maras-marinas/index.htm дали е много каменист /май не може да се лежи там без шезлонг?/, че това е единственото нещо което ме отказа от резервация Sad

# 672
  • София
И ние се завърнахме. Бяхме отседнали ето тук http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm.
За съжаление почивката ни не протече много добре. Два мита за мен бяха разбити: за чистотата на гръцкото море и за гръцкото гостоприемство.
Сега поред. Студиата във Филиана изглеждат точно както на снимките. Има две сгради. В едната има 4 апартамента с една спалня и още едно помещение, в което има диван и кухничка. Има хубави тераси. В другата сграда се намира апартамента на собствениците и едно студио. Дворът е страхотен. Изключително подходящ за децата. Хубава трева, на която може да се ходи бос. Ние бяхме наели 3 апартамента и едно студио (почти всичко). При нас имаше едни румънци, двойка на средна възраст, които бяха дошли на почивка. Не понасяха децата и направо изпадаха в ужас когато някое от тях ако ги доближеше.  При 7 деца на възраст от 1 г. до 5 г.  нямаше как да им осигурим желаното спокойствие. Почивката се превърна в низ от забележки, погледи, сумтене на хазаите спрямо нас и съответно постоянно натякване към децата да не тичат, да не се смеят, да не играят и т.н. Само да отбележа, че почивката си я резервирахме още през февруари и изрично бях упоменала както броя, така и възрастта на децата. Все си мисля, че е било редно, ако си познават клиентите да им предложат друг период или поне да ги предупредят за останалите обитатели. Имаше и още няколко дребни неща, които не ни очароваха в стопаните. Единият ден останахме без ток и вода в цялата сграда и докато ги открием по телефона да им съобщим за проблема мина доста време. Плажната топка на децата падна на терасата на хазаите и той обеща да ни я върне малко по-късно ( е това беше 3 дни по-късно), комарниците на една от стаите не се затваряха и т.н.  Изводът ми е, че мястото е много подходящо за деца, но само ако са сами с родителите си и почти не се задържат в двора на къщата.

Сега за Никити. Малко градче с приятна крайбрежна алея. Към 9 вечерта залезът е невероятен. Непременно го посрещнете. Старият град също е интересен. Плажът пред Филиана беше каменист  мръсен. Водата също. Странно но факт, прозрачна вода, но в нея плуват разни гадости мръсотия на балончета, каквито съм виждала в Созопол. От плажовете, на които бяхме Никити, Агиос Йоанис, Калогрия, Лагомандра и Вурвуру, единственото място което ни хареса е Агиос Йоанис ( ситен пясък, чиста вода, много плитко, виждаха се рибките). На Калогрия също имаше много рибки и беше много забавно за децата, но водата пак беше мръсна. На Лагомандра пясъкът е много едър и става стръмно много бързо, но пък боровата горичка позволява целодневен плаж дори и с малки деца. Палатката за плаж ни свърши идеална работа. За съжаление детето беше с температура и трябваше да се прибираме.
Разочарованието ми от гръцките плажове е голямо. Може би се дължи на факта, че всички деца се разболяха (7 от 7) и някои от възрастните също. Всички имаха обриви по тялото. Ако не ходеха на плаж обривите намаляваха. Не знам от пясъкът ли беше, от водата ли, от слънцето ли, но ние отидохме в Гърция, защото там е супер чисто, а водата кристална, а какво се оказа.... Досега децата ми не са се разболявали на българското черноморие. Определено ще мине малко време докато отидем пак в Гърция. Надявам се да са започнали да почистват, защото като си тръгвахме посипваха пясък в морето в Никити да направят пътеки, за да може да се влиза в морето, а не да се стъпва по камъни.

# 673
  • София
Абе виждаш ли нещо хубаво там в Никити на първа линия?  Peace
http://www.ikiesmantsiou.gr/en/sygrotima.html
Ето това изглеждаше много добре

# 674
  • София
Съжалявам, Крео Sad Виждам, че впечатленията ти са подобни на моите от преди 2 години от района около Катерини - мръсотия и никаква поддръжка на плажа. Надявах се аз да съм видяла неприятното изключение, но явно не Confused
За децата също съжалявам. И аз бягам в гръцко, та дано ги опазя от типичните летни вируси с температури и повръщане, но ако и там е същото, егати Confused Няма по-гадно от болно дете на почивка!
Поне се радвам, че палатката ви е свършила работа Hug
За съседите в студията - и аз имам подобни притеснения. Всички оферти, които разглеждах, са такива - двор и сграда с по няколко апартамента/студия. Все се чудя какво правим, ако комшиите искат да си пият узото в двора от 6 до 12 вечерта, а няма маси за всички или ние искаме да спим примерно? Ако децата ни им се сторят твърде шумни/ те нашите са си бая шумни Blush/. Как става уговарянето за ползването на барбекюто и пр. Но съм решила да не се задълбочавам, мисля, че са въпроси, които ще решим на място Simple Smile Сигурна съм, че си ги задавам просто, защото досега не съм била на таква почивка, веднъж като пробвам, ще ми се изясни Wink

Общи условия

Активация на акаунт