На море в Гърция - 7

• 144 852
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Много е гадно това с кражбите, и ние досега сме оставяли в стаята без проблем техниката, че мен без "заприходен" комп не му пускат отпуска  Mr. Green
Но и според мен са приходящи мургави гастрольори по-скоро, още по-миналата година се оплакваха местни, че има набези из къщите основно за селскостопанска техника, а сега вече са разширили дейността явно  Sick ще трябва да се внимава повече май  Rolling Eyes

А виж това с комарите е по-скоро резултат на кризата, наши приятели с къща на ръкава споделиха, че напоследък пръскали ама не като едно време  #Crazy

# 646
Привет! Hug
Ние традиционно тази година сме на Сани, но преди това ми се иска да направим едно 4-5 дневно посещение на Ситония в хотел без ангажименти с храна. Искаме евентуално само закуска,а в останалото време ще се храним където ни хареса.
Поразгледахме Торони, без да се спираме конкретно на нещо. Може ли някой да ми препоръча непретенциозно хотелче там или на друго място с приличен плаж без изхранване. Предварително благодаря.  bouquet
Ако вече не е късно, аз мога да препоръчам това http://coralli-studios.gr/
Тази година живот и здраве, ще бъдем за втори път там.
Невероятни домакини, хубави плажове (без шезлонги и чадъри), можете да приготвяте сами храна или да се храните в селото, което е особено тихо . Когато изпратиш запитване, цената обикновено е по-ниска от обявената на сайта.
Ние вече резервирахме в Торони. Благодаря все пак.   bouquet

# 647
Боже мили, а ние си спяхме най-безгрижно на комарник! Shocked Толкова е тихо и спокойно, че даже и на ум не ни е дошло за такъв ужас! Искрено ти съчувствам и благодаря за предупреждението!

# 648
  • с/у ОколоМръсТното
Сарти - Вурвуру не е добра идея.
Защо? Моля те, дай по-скоро разяснени€, защото почти бях избрала резервация на Вурвуру.

само за пътя говоря, не за мястото.
Ау, крадци... Гадовете плъзнаха навсякъде. И понеже знаят, че в Гърция е спокойно и с ниска престъпност и хората всичко си оставят ей така, напълно свободно и за тях е рай... гадовете му с гадове  Close

Лаптоп на плаж... хм... ич не ми се връзва. Кой ще му изчисти песъчинките после?  Thinking Никави лаптопи  Naughty

# 649
  • В светлината на слънцето
Lulumba, а каква закуска предлагат? Изобщо храната как ти се стори? После за деца особено по-големи момчета, дали има подходящи занимания. Не видях самият хотел дали има басейн?

Няма храна, това са само апартаменти под наем. Иначе в Керамоти има и хотели, които предлагат нощувка със закуска. Наблизо имаше един, за който със сигурност знам, че предлага закуска, защото едни съседи по чадър бяха там отседнали. Ама каква е, нямам идея. А и хотелът нещо не ми хвана окото честно казано. Басейн няма, дворът е малък, но има детски кът, подходящ за по-малки деца. Като се разхождах не видях честно казано къща или хотел с басейн. Там повечето терени са малки. Но може и да има, не съм обиколила навсякъде. Виж, на Тасос повечето вили си имат и малки или по-големи басейни. В апартаментите на нашата къща имаше напълно оборудван кухненски бокс, трапезарна част, така че готвенето изобщо не е проблем. Тостерите например бяха два вида в зависимост какви филийки предпочиташ, за кафе имаше два варианта. Иначе кръчми има предостатъчно с много вкусна храна.
Забравих да напиша за забавленията за деца. На плажа Амос бийч има безплатни надуваеми приспособления, които се вкарват във водата. Има два кръга с въжета по тях, които бяха голям кеф за децата. Има един голям батут с надуваем ринг, който също може да се вкара във водата при желание. Има надуваема врата за воден футбол. Има и две подобни на люлки. Приличат на банани, но от двете страни може да се седне, след което естествено се пада във водата. Има и един глобус с ринг, който е също за вода. Отделно на сушата има голям надуваем батут за скачане. Абе има варианти на плажа и то предостатъчно. На плажа Паралия май не видях подобни, но може и да греша. Thinking  

# 650
  • София
Хора, плашите ме с тоя комари Rolling Eyes Аз съм като притегателна за тях, правят ме на решето ooooh! Една година така ме бяха наяли, че получих алергична реакция и всяка пъпчица стана огроомно пъпчище, червено и болезнено. Направо бях като натровена. Сега какво ще правя? Репелента е ясен, ама ако верно са мутирали, не знам Cry

# 651
  • В светлината на слънцето
Ааа, чак мутирали. Просто твърде лакоми и нагли. Вземи си всякакъв вид репеленти обаче.

# 652
... само за пътя говоря, не за мястото. ...
Толкова ли е труден?  Thinking

# 653
  • с/у ОколоМръсТното

ами не знам, не съм го минавала. Само послушах местните...
По картата като гледам е планински и има доста завои.

# 654
Има завои, но далеч не са от най-лошите в Гърция Simple Smile Настилката е хубава без дупки, живописен е, сенчест. Абе минавали сме го десетки пъти, не съм забелязала да е чак толкоз труден. Път, като път. Човек не може да очаква магистрала там, все пак.

# 655
  • Пловдив
Хора, плашите ме с тоя комари Rolling Eyes Аз съм като притегателна за тях, правят ме на решето ooooh! Една година така ме бяха наяли, че получих алергична реакция и всяка пъпчица стана огроомно пъпчище, червено и болезнено. Направо бях като натровена. Сега какво ще правя? Репелента е ясен, ама ако верно са мутирали, не знам Cry

Гърка, в чийто хотел бяхме отседнали ни каза, ако сме алергични и за да не се подуваме от комарите да се мажем с разтвор от амонячна сода и вода, това след евентуално ухапване, така и не го пробвахме дали върши работа, малкия ми беше с гривна, а ние се мажехме с Аутан, но комарите пак си ни опитаха Mr. Green

# 656
  • София
А, викаш да им миришем на комарите на напикано, че да не ни ядат Joy
Ох, ще си нося едно пакетче, за всеки случай Simple Smile
Да си взема и саксията с босилека освен...Хем да гони гадините, хем да има за манджорно Mr. Green

# 657

Гърка, в чийто хотел бяхме отседнали ни каза, ако сме алергични и за да не се подуваме от комарите да се мажем с разтвор от амонячна сода и вода, това след евентуално ухапване, така и не го пробвахме дали върши работа, малкия ми беше с гривна, а ние се мажехме с Аутан, но комарите пак си ни опитаха Mr. Green

Каква гривна?

# 658
По отношение на комарите - за третиране на ухапани места, особено при хора с алергии и по чувствителна кожа, алергологът  ми изписа - това .
За превенция, открих едни лепенки пропити с масло от лимонена трева, които , вярвайте ми - действат. Мъжът ми още се смее като се сети , как ходих към комарите с рамото напред, защото лепенката ми беше на ръкава , за да се уверя, че бягат.  Но , предупреждавам, че са с отвратителна миризма, силна и натрапчива. Обаче действат.
И естествено, винаги носим и противоалергичен препарат, за всеки случай.

# 659

Общи условия

Активация на акаунт