Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 26 911
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета,
Голямо писане е паднало, горе-долу успях да ви проследя май.

СмайлиHug вярвам, че всичко ще бъде наред. Дано позитивните ми и на момичетата мисли те стигнат и ти помогнат да бъдеш по-спокойна.  Hug

Момичета, какво ще кажете за тази количка?
http://www.novobebe.com/xlander-xq-2011-forest-kombinirana-kolic … -2v1-bg-2821.html
Вече два месеца гледам колички и все на тази се връщам. Мисля да уведомим свекитата, че количката ни е подарък от тях Mr. Green

Hrisik, не съм виждала количката на живо, но зеленото ми е много любимо. Обръщам ти внимание обаче, че предвид кога се очаква да родим, зимата ще се налага да е затворена количката. Затова коша за новородено/изобщо количката трябва да са достатъчно големи (и на дължина и на ширина), за да се чувстват комфортно бебоците в тях поне до края на март следващата година.

Ние този път, май чакаме мома, поне докторката дето ме гледа на ФМ така каза. Та, Фейт,, сложи ми моля розов щъркел. Да видим този път дали щъркела ще си остане розов  Laughing

# 571
По въпроса за количките да знаете, че е много удобно кошчето за кола да е съвместимо с количката. Бебоците много често заспиват докато се возят в колата и после се събуждат при местене в количката. А за мен лично е свещено правило НИКОГА да не будя спящо бебе (в името на спокойствието  Wink).
И при мен е така.. и това ми е важно при избора на количка.. а щастие си имаме кошница Макси Кози, която с адаптори става на доста модели.
Хрисик, за съжаление не мога да ти помогна. Разбирам те какво чувстваш, но хомеопатията е с индивидуален подход и това, което отговаря на моя темперамент, характер и проблеми, не е същото, което ще помогне и на теб. Дори може да ти навредя ако си споделяме взаимно лекарствата. Аз освен че се будех, треперех, студено ми беше, обливаше ме гореща вълна после, изтръпваха ми ръце и крака и всякаквидруги неща. Ходих на кардиолог - физиологично сърцето ми е добре. Оказа се че симптомите ми са в резултат на друг проблем. При мен е това, при теб може да е друго. Заедно с твоя хомеопат ще намерите причината. За това моля те не губи време, а потърси класически хомеопат, който да ти помогне истински.

# 572
Но пак ми се спи много, едвам издържам на работа, а като си спомня и че тази седмица е по-дълга и  Tired
Какво да се прави.... [/color]

Миличка,направи като мен-вземи си отпуск за него ден  Mr. Green

# 573
Ние този път, май чакаме мома, поне докторката дето ме гледа на ФМ така каза. Та, Фейт,, сложи ми моля розов щъркел. Да видим този път дали щъркела ще си остане розов  Laughing

Ееее Мравче ... тъкмо днес за теб се сетих, когато проверявах списъка и си викам къде се загуби  Hug /Направих една лека справка, че има доста мами, които изобщо не са писали  в темата, както и такива, които не са влизали от по месец два - та ще изчакам още малко и ще поразчистя, че много станахме  Crazy/
Честита ви мома тогава ... за сега де  Wink пък на есен ще се разбере  Hug

# 574
Здравейте мили мами...
Не бях влизала от вчера във форума, мислех да не пиша известно време, но смятам, че Ви дължа този пост, след всички позитивни мисли и пожелания, които прочетох...Нямам думи да изкажа благодарността си...А сега подробно какво стана на прегледа при Мазнейкова...
Имахме час за 10:30, влзяохме в 11:20 с мъжа ми, освен тя, бяха и още 4 студенти или стажанти...Първо погледнахме физиологията, всичко с бебенцата е добре, активни са, имат си тупкащи сърчица със съответните камери, бъбречета, мозъчета, всичко...След което погледна плацентата, заключи че е обща (нали са еднояйчни) и видя, че между двете имало някакъв свързан кръвоносен съд, или така нареченото трето кръвообръщение, което се срещало при 1/5 от бременностите с еднояйчни близнаци...т.е. кръвта от едното бебенце преминава и в другото. Едното е по-добре кръвоснабдено съответно и се храни по-добре за сметка на другото, както се и видя на измерванията, едното отговаря точно на седмичката а другото е една седмичка назад и малко по-лекичко...Цялата ми ФМ продължи точно 10 минути, платих повече от обявената сума, може би защото са близнаци...?! яд ме е, че не разпитах повече, но досега дори не бях чувала за такъв възможен проблем...Каза ми, че можело да не се развие проблема нататък(т.е. и двете мъничета да си се развиват, едното ще се роди по-мъничко), а можело и да се задълбочи проблема...Гаранции и лечение няма. Излязохме от кабинета и просто не можех да повярвам, че ми се случва на мен...Не се обосновава нито на здравословни проблеми, нито на генетични...просто можело да се случи...Започвам да търся вината в себе си и да се обвинявам, дали не съм се хранела правилно, дали нещо е зависело от мен , за да се отключи....След това отидох при лекарката, която ми води ЖК, която също е доста опитен специалист и тя ми каза, че не било толкова страшно, ако не се задълбочи...ЯВно видя, че съм много разстроена и ми каза да потърся второ мнение - при доц, Димитрова от МД, при която ще ходя тези дни...От тогава не мога да спра да се притеснявам и все пак се мъча и да се успокоя, защото знам, че малките ми принцеси усещат всичко и се старая да съм силна заради тях...В момента се чувствам толкова виновна, че съм искала момчета...сега единственото, което ме интересува е да сме добре тричките и да сме здрави...
Не исках да Ви натоварвам, но смятам, че Ви дължа написаното, след цялата получена подкрепа...Ако някой иска да ме контактне на лични, за да не натоварвам темата...Бъдете здрави и никакви проблеми!

# 575
смайлиииии,спокойно мила Hug Hug Hug не знам ,защо си избрала точно Мазнейкова ooooh! според мен е ужасна!!!! иди да те видят на друго място,и дори да е така както е казала тя,аз съм сигурна,че всичко ще бъде наред и няма да има усложнения,просто едната малка пиличка ще ти бъде по-глезенка заради малките си размери в началото Hug Hug Hug

# 576
Смайли, всичко трябва да бъде наред. Струва ми се, че когато проблемът се е появил в по-късни месеци, като при теб, има много голям шанс за успешен финал. Доц. Димитрова е много добър специалист и дано тя да те успокои с позитивно мнение. И не бива да се обвиняваш в нищо, защото, доколкото съм чела постовете ти, ти полагаш максимално старание всичко да се развива правилно. Няма начин да не успееш до края. Много силно те прегръщам и се моля  за теб и бебките Praynig
Sky, благодаря ти за съвета. Предполагах, че нама да мога да се лекувам със същите лекарства и ще си запиша час другата седмица за хомеопат.  Hug
Момичета, исках да си публикувам списъка, но понеже е в таблица, не се получава добре като го постна и ще трябва да го адаптирам някак.
Да попитам за кошницата за кола - може ли в началните месеци да не се купува кошница, а да се ползва коша за новородено на количката? Питам, защото мои приятелки, които родиха и казаха, че на са го ползвали изобщо. Освен това, знам че кошницата трябва да си отговаря точно на възрастта на бебето и много скоро ще трябва да се вземе по-голям размер. Та, мога ли първите няколко месеца да ползвам коша от количката и после взема такъв за кола?

# 577
  • София
Smiley_girl тази Мазнейкова само по ТВ съм я виждала и ме плаши. Иди при друг специалист, да чуеш той какво ще каже. Бъди сигурна, че не е вината в тебе, никоя от нас не прави нещо, с което да си навредим на бебетата.  Спокойно, стискам палци всичко да е ОК.

# 578
смайли  Hug
дано всичко е наред с бебенцата при второто мнение, бъди силна и спокойна  Hug
стискам палци

# 579
...Ако някой иска да ме контактне на лични, за да не натоварвам темата...Бъдете здрави и никакви проблеми!

Няма какво да натоварваме темата - та нали тя е за споделяне ... било то хубаво или лошо. В крайна сметка всеки има проблеми и ако не може да ги сподели с нас, то с кого. Ако вече на теб не ти се говори или пише ще те разберем  Hug
Не искам да се чувстваш виновна и да смяташ, че вината е в теб - това както ти каза се случва доста често при еднояйчните близнаци и от нас нищо не зависи. Радвам, че при теб нещата са се видяли още в самото начало и има време да се отреагира и да се потърси някакво лечение. Както ти самата си прочела, такова има в не малко случаи - просто трябва да си под често наблюдение.
Мисли положително и те чакаме с хубави новини от доц. Димитрова  Praynig Hug

# 580
Смайли, мила и моя съвет е да потърсиш второ или дори трето мнение.
Не се обвинявай за нищо!
Много силно те прегръщам и от все сърце се надявам всичко да е наред.  Praynig

Данайче, пуснала съм си отпуска за другата седмица/нали е по-кратичка/ и сигурно заради това съм се поотпуснала.

# 581
Смайли - с теб сме  Hug аз вчера четох доста инфо и съм сигурна, че ще сте справите 3-чките и всичко ще е наред  Hug

hrisik - моето кошче е 2-ра употреба - несъвместимо с количката - но пише че става до 1год и 1 мес - според мен си трябва - даже от родилното ще го сложиш в кошчето  Hug

списъка - и моя е Ексел - дай copy, paste на инфото в word - и после от worda ще го пейстнеш в Бг мама - така успях с моя списък

на мен ми е интересно да чета други списъци, който има желание да публикува  Heart Eyes

# 582
smiley_girl,мила силно се моля тревогите да са напразни.Знай,че не си сама.Винаги ще получиш подкрепа тук.Силно те прегръщам , не се обвинявай и мисли позитивно .Бебчетата имат нужда от твоята сила.Бъди силна за тях  Hug

# 583
ето като скрит текст 1 покупка от Прод за 10лв общо  Hug

Скрит текст:
хавлиен шезлонг за баня (моята вана ще е обикновена - голяма 100см и все ще влезе вътре), терм за вода и гумирана отдолу постелка за повиване - отгоре е памук - аз държах на мека, а не твърда  Mr. Green и всичко е ново

# 584
Смайли, две от най-добрите приятелки на сина ми бяха с такъв синдром. Лично мога да те уверя, че са прекрасни и здрави 5г девойки. Дори да се потвърди диагнозата не е край на нищо. Знам че няма лечение, само по често наблюдение и с Божията помощ всичко ще завърши благополучно. Всички ще се молим за теб. Вярвай!

Общи условия

Активация на акаунт