Тук са се събрали най-хубавите дами, които през СЕПТЕМВРИ ще са горди мами!

• 26 888
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
О да, и за кошницата за кола. Нужна ви е още при изписването. Кошът за новородено, не е кошница за кола и не върши същата функция. Използва се докато детето стане 9 или 13 кг, зависи от кошницата. Настоящата ни е до 9, но от Нико ще остане стол 9-18, като му купим нов тази година. На Ники кошницата беше до 13кг и я ползва до 1г и нещо.. голяма употреба и удари, защото доста пътуваме.

# 586
Момичета, някой беше писал, че е хубаво кошчето да е съвместимо с количката. Но на мен много не ми стана ясно Embarassed
Бебенцето в първите си месеци се слага в кошче/нали така/ и това същото кошче как се използва при количката, извинете още веднъж за въпроса.. Hug
И още един въпрос-какво е нужно още? Кошчето за кола, не върви ли комплект с количката?Май много объркано го написах ooooh!

# 587
Ева - аз мисля, че разбрах - има зимен кош за новородено - голям и в легнало положение - купува се заедно с количката  Hug

другото е кошница/столче за колата - 0-13кг - май няма легнало положение - малко е като размер - с дръжка - ако го купиш с количката ще са ти съвместими - ще имаш и зимен кош и малко кошче за бутане  Hug

дано да обясних правилно  Heart Eyes

на мен лично ми се видя по-изгодно да си купя кошче 2-ра употреба - но пък няма да ми е съвместимо с количката Grinning всеки преценява...

# 588
  • София
И аз съм със същите познания за количките и кошчетата:)

# 589
Да, кош и кошница http://kasida.bg/chicco-kolichka-trio-enjoy-fun-sapphire-2011-47-9308.html Ето тук ги имаи двете. Кошът не е с предпазни колани и не обезопасява в сучай на удар.
Може кошницата да не е съвместима с рамата на количката, но когато бебето заспи или трябва да го разнасяте на ръка с кошницата или да го будите, за да го преместите в количката. За това най-добре да го вдигнете с кошницата за кола и да го щракнете на рамата. Но винаги има едно Но. В кошницата не е хубаво да стои за по дълго време..И ако го вземете с кошницата после като се събуди няма как да го прехвърлите в количката на изправено гръбче, защото де факто няма какво да правите кошницата. Така че всякак си си има уловки.

# 590
Сега ще ви публикувам моя списък, който съм взела от постнатите на първа страничка, но съм адаптирала според коментарите, които мамите писаха в предишни теми и според моите изисквания. Списъкът изглежда доста по-добре оформен в компютъра ми и с повече редове, но тук не става в таблица. Ако някой иска, мога да му го изпратя по имейл. Дано се разбере все пак нещо. Накрая съм копирала и коментарите на мамите, за да не забравя, а и по-лесно да се ориентирам при пазаруването. Смятам да си принтирам един списък и с него по магазините, като му дойде времето. Предупреждавам, че има цени и затова ще го сложа като скрит текст. Моля, всички, на които им се занимава, да коментират списъка и цените. Нашият татко е доста рационален в пазаруването /за разлика от мен/ и когато залитна към нещо неоправдано скъпо със сигурност ще ме вразуми  Mr. Green

Скрит текст:
Необходими неща за бебчо и мама:    
.   Продукти/аксесоари          Брой                               Стойност  

.   Бельо
.   1    Бодита или блузки с дълъг ръкав с предно закопчаване   3    24 лв. – от Пакостник
.   2    Бодита с дълъг ръкав и крачол или гащеризони (цели костюмчета) с предно закопчаване и копчета на двата крачола   3    36 лв. – от Пакостник
.   3    Бодита с къс ръкав (или камизолки) – първоначално не   5    
.   4    Ританки    5 - б    30 лв.
   5   Пижама   2   30 лв.
.   6    Чорапки    5 - 8    15 лв.
.   7    Шапка за навън    1 - 2    10 лв.
.   8    Шапка за след баня (преценете дали ще ползвате, доста майки не ползват такава) - не   1 - 2    
.    9   Хавлийки за баня    2    30 лв. – от Джъмбо или Вис Виталис
.   10    Лигавници (за начало може да не трябват)    3 - 5    10 лв.
.   11    Одеало лекичко (или тънко спално чувалче)     2    40 лв.
.   12    Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче )    1 - 2    40 лв.
.   13   Спално бельо, комплект чаршафчета – долен, горен и калъф    3    90 лв. - http://nani.bg/index.html
или Вис Виталис
.   14    Тензухени пелени – 2-3 бр. (могат да се ползват и вместо възглавничка, при подсушаване върху хавлията, за да попива мокрото и мазното и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове) /да видим дали има тензух на топ, че е по-евтино/   2 - 3    20 лв.
.      Общо      375 лв.
.   Аксесоари и принадлежности за хранене
.            
.   1    Адаптирано мляко (за всеки случай) на Хип   1    10 лв.
.   2    Биберон залъгалка    1 - 2    10 лв.
.   3    Биберони за шише 0-4 м.    2 – 4    10 лв.
.   4    Шишета – ако ще сте основно на формула 4 бр. иначе най-много 2 бр. - . от Хиполенд - силиконово   1 бр.    20 лв.
10 .   5    Четка за шишета и биберони – 1 комбинирана или 1 за шишета и 1 за биберони – отначало не      10 лв.
.   67    Термобокс за шишета единичен или двоен       10 лв.
.      Общо      70 лв.
.   Хигиена
.            
.   1    Сапун на Бюбхен       3 лв.
.   2    Гъбка за баня       10 лв.
.   3    Бебешко гребенче и четка       10 лв.
.   4    Бебешко олио или зехтин - ако кожата не понася козметика се препоръчва бебето да се маже с преварен на водна баня зехтин в началото вместо с бебешко олио       12 лв.
.   5    Бебешки клечки за уши с ограничител       2 лв.
.   6    Мокри кърпи       2 лв.
.   7    Ножичка / нокторезачка  с ограничител      5 лв.
.   8    Носов аспиратор - не      
.   9    Памперси за новородено Памперс Премиум Кеър (белия пакет)   1 бр.   25 лв.
.   10    Прах за пране за бебешки дрехи       10 лв.
.   11    Сапунерка       5 лв.
.   12    Термометър за вана –комбиниран за вода и възух      20 лв.
.   13    Цинков крем против подсичане       10 лв.
.   14    Бебешки гел за измиване от главата до петите на Бюбхен      12 лв.
   15   Пластмасови ампули с физиологичен разтвор 0,9% - десетки отива мах за 2 дена…, за промиване на очите и нослето      5 лв.
.      Общо      131 лв.
.      
.   1    Капки против колики - Babynos , Sab Simplex       10 лв.
.   2    Бебешки термометър       15 лв.
.   3    Спирт 70% за пъпчето + обикновени клечки за уши (без ограничител) за почистване на пъпчето       2 лв.
.   4    Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето       2 лв.
.      Общо      29 лв.
.         
.            
.   1    Корито/ваничка за къпане със сифон и със стойка– за препоръчване е анатомична       120 лв.
.   2    Бебешка количка + чанта + зимен кош – лека с широки гуми по възможност       800 лв.
.   3    Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата. Матрака да не е само от кокос, защото предизвиква алергии)       200 лв. – легло от http://kasida.bg/arbor-detsko-dyrveno-leglo-verokio-103-3854.html

160 лв. матрак на Магнифлекс - http://magniflex.bg/products/bambino/baby/

40 лв. – повивалник

Обиколник – 35 лв. - http://nani.bg/index.html или Вис Виталис

Протектор за матрак – 2 бр. - 60 лв.

.   4    Стерилизатор – не е задължително, но е удобство – Янчето ще ми го даде      100 лв.
.   5    Столче за кола – по-късно      200 лв.
.   6    Бебефони - не      
.   7   Шезлонг – по-късно      .   
   8   Столче за хранене – по-късно      
      Общо      1320
.   
.      За мама:    
.      Документи:   
.   1    Лична карта   
.   2    Направление за хоспитализация   
.   3    Документи и изследвания, които са Ви правени   
.      Принадлежности:    
.   1    Тоалетна хартия   
.   2    Сапун и сапунерка   5 лв.
.   3    Хавлиена кърпа   
.   4    Мокри кърпички   
.   5    Гримове    
.   6    Джапанки/чехли   
.   7    Чорапи    
.   8    Самобръсначка (освен ако не искате с техни да Ви правят тоалета, или си го направете предварително)   
.   9    Бельо (еднократно и/или памучни бикини) – от магазин Ново бебе   12 лв.
.   10    Нощница или халатче    30 лв.
.   11    Връхна жилетчица или по-дебела блузка (анцунг), ако е по-хладничко    
.   12    Превръзки (за родилки или нощни обикновени превръзки) – имам от Бистра   
.   13    Лигнин стерилен - не   
.   14    Пластмасова чаша, виличка, лъжица (в повечето болници го искат)   
.   15    Четка за зъби и паста   
.   16    Диадемата за коса    
.   18    Сутиен за кърмене    30 лв.
.   19    Крем за зърна    25 лв.
.   20    Подплънки за гърдите от Ново бебе   11 лв.
.   21    Помпа за гърди – Янчето и Бистра ще ми дадат   
.   22    Дрехи - може и за бременни (не очаквайте да сте се стопили и да Ви стават дънките от преди да забременеете )
.   23    Обувки
.   24    Превръзки (ако са Ви свършили)
.   25    Не забравяйте да сложите малко грим
.   26    Сутиен, бикини
.   27    Връхна дреха за Вас - ако е студено.

.      Общо   113 лв.
.      Разни:    
.   1    GSM+зарядно    
.   2    Тефтерче+химикалка    
.   3    Дребни пари    
.      Обща стойност за всичко   2188 лв.

Тате и мама на бебо – 718 лв.
Дядо и баба 1 – 800 лв. за количка
Дядо и баба 2 – 500 лв. за легло и матраче
Леля и вуйчо – 120 лв. за ваничка със стойка

Полезни коментари на мамите
За бебчо:

- Количка - за мен задължителна вещ. Удобна според сезона. В случая със зимен кош. Цял ден сме двамата и до магазина да излезем не мога да го нося на ръце.;Количка – с големи гуми (размер не по-малък от стъпало на стълби!) Възможно най-лека. Другото е въпрос на лична преценка. За количката вече май съм споменавала, че съм против триколки и против тежки колички с огромни гуми - това след като се мъчих с една такава, след което бутах от тези леките летни колички и направо не можех да повярвам колко е хубав животът  Иначе и аз съм фен на X-Lander като марка за количка.
- Чадър, непромокаема мушама за количка, дъждобран – обикновено се продават в комплект с количката - задължитено. Също и удобна чанта с много джобове.;
- Минимум 2-3 комплекта чаршафи – купувайте само от памук или от крепон с ластик - ОК. Бархетни пелени също. Постилах над чершафа и лесно и бързо се сменях ежедневно на всяко плювване на кърма.;
- Трябва да предвидите и пижамка. В началото детето не се отвива, така че тя би могла да е по-лека. Купете 3-4 броя, не повече – бебето расте бързо, а вие ще перете всеки ден, няма нужда от повече.
- В първите месеци (а и по-нататък, въпрос на навик) възглавницата е напълно излишна – бебето не може да вдигне главата си достатъчно високо, за да спи на нея. Много по-добре му е да спи на равна повърхност. А и възглавничката е опасна – би могло да се задуши в нея. Разбира се, на пазара се предлагат и специални възглавнички предпазващи бебето от задушаване.
Когато става дума за възглавничка, нека споменем и възглавничките за спане настрани. Ако желаете – купете, но това не е вещ от първа необходимост, а и последните проучвания оборват твърденията, че е по-безопасно за бебето да спи настрани.
- Одеало – 1 дебело и 1 по-тънко- Олекотена завивка – не се препоръчва до 1 г. ако имаш памучно одеало за какво ти е, но често се купуват цели комплекти, които включват и олекотена завивка.; Одеало лекичко (или тънко спално чувалче ) 2 бр.; Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче ) 1-2 бр.
- Малки хавлиени кърпи – 2-3 бр. -  за под главата – за попиване на пот, лиги, повърнато и т.н.; 1-2 лв/бр.
- Памучни носни кърпи или подобни парцалчета – на килограм, за забърсване на лиги, плюто и т.н. Винаги имам по една-две в чантата на количката, до леглото и до шезлонга и т.н. Моите половината са стари носни кърпи, а другата половина майка ми ги наряза от стар шарен чаршаф.
- 2 малки цилиндрични възглавнички за подпиране на бебето отпред и отзад докато спи – продават се в цилиндрична форма - обикновенна хавлия на руло върши същата работа. Ползвахме едно меко коте.;
-  4,5 бодита за новородено – купувайте само памучно бельо, като трябва да гледате лесно да се съблича и облича, защото бебчетата ги е страх когато се обличат през главата, така че за предпочитане е с копчета отпред - Да! Но има и други модели удобни. Никога копчета отзад или връзки, като едновремешните камизолки. Бодитата са най удобните дрехи за бебета измисляни някога.;  Боди с дълъг ръкав – 4-5 минимум; Задължително да имат копчета на вратлето – другите се раздърпват ужасно бързо. А най-лесно ще ти е в началото да си вземеш такива, които не се прокарват през главата – бебетата много мразят това;)
-  4, 5 комплекта ританки с блузки или жилетка -ританки ползвах почти два пъти, но беше пролетно бебе. Може би ще вязат в употреба при септемврийче. Жилетки и панталони - ДА!; Ританки и горнище (комплект) – 4 бр.; Аз лично предпочитам тези, които са като гащеризони – с крачоли и ръкави, а не отделни, че не се налага да се запасват. Задължително гледай да имат копчета междукрачието и на двата крака!
-  1,2 гащиризона – гледайте да се закопчава отдолу - ДА!
- 1,2 камизолки да се вързват отпред – аз лично не съм ползвала. Мисля че е най-разумно само с бодита, за да не им изтиват кръсчетата на бебетата.- НЕ, категорично излишна вещ!И все се отварят на гърдите;
- 1 шапка за разходка - задължително. Майките на момчета ще се научат да ползват този аксесоар често през годините, защото е единствения начин да внесеш малко творчество в тоалета на малкия мъж.;
- 5 чифта къси чорапки. Незнам 5 дали ще стигнат. И дали да са къси. Но поне 5 къси задължително;
-    2бр хавлия за баня – добре е да купите от тези кърпи с качулка. Да! А не халат. Тук добавям и тензух. Попива страхотно влагата. Слагах го като втори пласт на хавията при подсушаване. Бързо се пере и бързо съхне, лесно попива олиото и пази хавията от мазните петна които то оставя.;
- Пакет памперси от най-малкия размер – 2-5кг. Да! И мокри кърпи. Крем за дупе също. Хубаво е да имате и един билков малотраен за подсичане. Правят такива в аптеките. Памперси – тук много мога да пиша и коментирам. Но за първи памперси препоръчвам Памперс Премиум Кеър (белия пакет) – много са тънички и памучни и попиват добре; около 25 лв. големия пакет.
- 1 комплект тензухени пелени – след баня сложете върху хавлията тензуха.Много добре подсушава кожата и още като е малко бебето не го дразни или драска - Да това вече го споменахме.Аз си взех тензух на топ и си го подгънах. Излиза 1000 пъти по евтино.;
-  Не купувайте възглавничка за баня – развъжда много бактерии, а и трудно съхне. Да!;
- Стол за кола - първоначано кошница. Трябва ви още от изписването. Возенето без стола за кола е забранено със закона за движение по пътищата и подлежите на глоба. По опасното е че никога не знаеш кога ще се сучи произшествие и факт е че "сега ни изписват от болницата", може и да ви спести глобата, но не и живота на детето при един удар с кола, дори и с 30 км в час.;
- Козметика – 1бр детски сапун, крем за дупе, душ гел, който става и за главичката (от главата до петите на бюбхен), олио за тяло през зимата, а тоалетно мляко през лятото.Избягвайте силно ароматизираните козметики за майката и бебето. Добре е майката и бебето да ползват еднаква козметика. Купувайте я само от аптека или бебешки магазин. Аз препоръчвам Бюбхен или Мустела. - Аз позвах Мустела. Много ги харесвах.Едно нещо за миене на цялото тяло и пяната против крусти за гава. По една опаковка стига за 6м. Крем за дупе. Мляко за тяло също бяха Мустела. Сега не съм проучвала, но ще е нещо по био. За омазняване ще ползвам зехтин преварен в шише с пулверизатор.;
-  2 големи и 2 малки шишета, съответно с биберони за вода и за мляко - шише само едно за всеки сучай. Едни от най излишните ми вещи. Вода пропи на 1г и 4м. Но аз старателно преварявах ежедневно и стерилизирах в същия ред. Луда майка с две думи.; - така, че стартирайте с 2 бр. Ако кърмиш, мисля че 2 от по 150 мл. са ти ОК ползвам NUK и съм доволна. Ако гледаш други марки задължително изискване е бибероните на шишетата да са с широка основа и малко, късо „зърно”. Много хубави шишета (биберони) са на марката Tommee Tippee, но не ги продават навсякъде. Адвент са евтини сравнително, но за доста рекламации съм чувала от майките по градинките.
- Биберони – ако кърмиш – задължително вземи каучук, анатомични, с най-малка дупка (S); ако не, като вземаш допълнителни шишета си вземи силиконови биберони, защото се износват по-бавно.
-  Ножичка -ДА! за онези нокти дето уж не се режат. С нокторезачка е трудно да режеш тези косъмчета(това представляват в началото);
- Помпа за нос – за препоръчване е с дебел накрайник. Излишна тъпотия. Клечките за уши с ограничител са най-удачен вариант за почистване на секрети. Въртите само в една посока и нослето е чисто)
-  Комбиниран термометър за вода и стайна температура - на първескините ще им трябва.; Воден термометър – купихме си комбиниран – вода/въздух на Чико за 7-8 лв.; За водата сме го ползвали 2 пъти, като спорихме с Мариян, че е твърде топла водата. Ползваме го за въздух основно. Водата най-добре се проверява, като топнеш ъгълчета на лакътя си във водата – няма да сбъркаш така!
- Термометър за бебето - дигитален задъжитено. Някой майки са довони от този за ухо. Мери бързо и точно. Моя е обикновен дигитален;
- Лигавник- може да ви трябва може и да не ви. Ако се лигави с него предпазвате блузките от честа смяна.Има много красиви и са също чудесен аксесоар.;
- Тампончета за уши - демек клечки с ограничител;
-  Стерилизатор - за шишетата и помпата за кърма. Стерилизатор – Не знам какво да те посъветвам, честно казано. Ние сме с такъв за микровълнова – можеш да си купиш от всеки детски магазин и са на сравнително добра цена (около 25-25 лв.). Но ако знаех, че ще храня от шише, щях да си взема електрически. Освен това електрическия можеш да го носиш навсякъде, а този за микровълнова, само където има такава… Но пък за такива ситуации, ние сме взели разтвор за студена стерилизация на Чико – струва 8 лв. Електрическите почват от 70 лв. и можеш да ги намериш в комбинация с уред за готвене на пюрета.
-  Електрически нагревател; Това е от уредите – глезотии трябва изобщо, ако не кърмиш е въпрос на решение. На нас ни го дадоха, но мисля че може да се мине и без него. В началото топлих млякото в чаша с топла вода – не ме е затруднявало много.
 -Пластмасови ампули с физиологичен разтвор 0,9% - десетки отива мах за 2 дена…, за промиване на очите и нослето
- Кош за пране- 1 бр. (и торба за пране върши работа)
За мама:
Крем за гърди - много важен крема за гърди без отмиване. Аз ползвах Лансинох.;
- Помпа за кърма – препоръчвам ви на avent. Заслужава си паричките, а обикновенно е комплект с шишета - И аз ползвах Авент. Много довона бях. Спаси ми кърменето в първите месеци.; Електрическа помпа НУК или Медела (150) – ако има кой да ти даде за няколко дена, няма да е лошо. Ако кърмиш е безсмислена покупка, но ако се цедиш като мен – си е абсолютно задължително!!! Ръчната е ок, само за в началото и при условие, че не се налага да се цедиш постоянно. Аз заложих на ръчна на Авент - супер доволна, страхотен захват. Обаче знам, че и механичните на Медела са много добри, но те определено си струват ако се цедиш, за да замразяваш.
- Контейнери за кърма - позвах ама не ми бяха нужни.;
-  Коректори за зърна – ако имате нужда само. Използва се ако имате непоносимост към материи и в тях се събира кърма, но тя не е стерилна и трябва да се изхвърля - излишни ми бяха.;

Да не взимам сега
Черешови костилки (лична препоръка); Ако имате колики, това е перфектното решение – нищо друго не помага като това! Никакви капки и лекарства не действат така добре. Продават ги в ДМ и по сайтовете. Ама тях може да си ги набавите при нужда.

Миниблендер - за малко повече пари по-добре си вземи директно бейбикук - няма нищо по-хубаво, лесно и бързо при захранването - виж този на Беаба - аз такъв съм ползвала - уникално е - слагаш всичко, завърташ копчето, вари на пара за максимум 15 мин и после завърташ в другата посока, за да пасираш. Този уред с 8 ръце го препоръчвам - може да дадеш на някого идея да ви подари директно.

Сайт за поръчка на бейбикук-http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003MAJ5OC/ref=s9_simh_gw_p75_d1_g75_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=06GX4D3VCKZFY9RSPW17&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128473&pf_rd_i=468294
dariel, отиди на donesimi.com . Ние поръчваме чрез тях, там всичко е обяснено. Казано накратко ти дават безплатен адрес в Лондон (на склад сигурно), благодарение на който печелиш безплатна доставка от Амазон в рамките на Англия. Този адрес го даваш в Амазон, или всеки друг английски сайт. После си плащаш на Донесими такса за доставянето и ти пращат по Еконт в рамките на БГ. Бави се към три седмици по този начин, но излиза много по-евтино. Прочети условията им за повече инфо. Изпитали сме този начин поне 10-тина пъти и сме много доволни.

Важно за стаята!!!

Каквото и да решите, не оставяйте бебето само нито върху спалнята, нито върху плота. Даже и за 1 секунда. Най-разпространените бебешки травми са тези, причинени от падане.
Килимът
Докато бебето не започне да лази и ходи, в детската не е необходим килим. Без него, ежедневното почистване с мокър моп, е далеч по-лесно. Ако детето има алергия, килимът, набит с прах, съвсем няма място в детската стая.
Мястото на детското легло
Избирайки място за сън на бебето, имайте предвид няколко фактора:
Въздухът около радиатора на парното е прекалено сух. Ако наместите леглото непосредствено до него, на бебето може и да му е топло.
Легло, разположено между вратата и прозореца, при проветряване ще се окаже на течение.
Ако леглото е плътно до перваза на прозореца, слънцето ще заслепява бебето, а и по-късно, когато то започне да се изправя, може да се удари в перваза, което не е безопасно.
Осветлението
Прекалено яркото осветление, например от белите енергоспестяващи крушки, ще „боде” очите на бебето и ще създава резки сенки. По-добре е да решите осветлението с няколко локални лампи. Абажур и няколко аплика ще разсеят светлината и се възприемат по-добре отколкото един ярък източник.
И последно, за да не ви отегчавам  нещо изключително полезно за майките на които им се появят хемороиди от раждането- лекарството се казва Пайлекс и струва не повече от 3лв. ( 2,50 мисля беше) Аз една седмица не можех да си седна на д*-то от болка, пробвах какво ли не, но това чудо ме спаси и за 2 дни забравих проблема...

Сайтове и магазини
http://www.novobebe.com/
http://chipolino.com/eshop/
http://shushulka.com/productv/1075/spalno-chuvalche-shushulka-baby.html
http://organic.dafra.biz/
http://kasida.bg/hauck-bebeshka-kolichka-condor-all-in-one-lolli … ge-130-14167.html
http://www.detskidrehi.com/detska-kolichka-carello-furia-p-2059.html
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/7557
За дрешките да споделя че от българските съм доволна-качествени и на добри цени, купувала съм на фирма Захи-имат магазин в Лозенец на ул.Бигла.
http://www.bebemagazin.eu/product_info.php?manufacturers_id=18&a … 88acf81c6694fbdbe
http://www.slunce-bg.com/product/227/mutsy-4-rider-team-new-red.html
http://nani.bg/index.html

Да обсъдим следните колички:
Колички над 10 кг. са тежки, трябва да са с 4 колела и цяла дръжка
Тази ми е фаворит http://www.novobebe.com/xlander-xq-2011-forest-kombinirana-kolic … 2v1-bg-2821.htmll
Но може да обсъдим и тези:
  http://www.novobebe.com/page-1/productList-bg-243.html
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=95&pro … 87c7fe54d9b5c379d
http://колички.com/2011/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-2%D0%B21-sprint-plus-baby-design/

Тази количка ми хареса много. Да я видим - http://www.biberon-bg.com/productv/1099/bebeshka-kolichka-young.html - нещо е съмнителна работата за тази цена

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 13:37 от hrisik

# 591
Здравейте момичета  Hug
Станала съм много рано, но докато изчета цялата тема ... стана обяд  Grinning явно дъждовното време се отразява много и всички си стоим вкъщи. Дано скоро  Nature Sunny за да разходим гордо порасналите коремчета навън. При нас ремонта на спалнята свърши, направихме място за бебка, но ще ви кача снимки като изчистя ... или някой друг го направи  Mr. Green
francheskasweet на мен ми хареса най-много леглото 'Аделина', ние сме се спряли на същото, но е бяло (за да е в тон с нашата спалня Simple Smile ) и е без шкафчетата. Реших да вземем по-малко като дължина + гардеробчето от същата серия, защото само шкафчетата ще са ни много недостатъчни, но все пак ти си прецени колко място имаш  Wink
Смайли, потърси още едно мнение и ще видиш че ще те успокои, зареди се с положителни мисли, кокото и да ти е трудно точно сега, за бебките твоите напрежение и притеснения са по-лоши  Hug Чакаме по-добри новини скоро
Да се включа и аз към оплакващите се от болки в кръста, особенно нощем и ненадминатата лакомия  Mr. Green За щастие след толкова тъпкане с храна до сега съм качила само 3 кг. само дано не наваксам накрая  Laughing  
Видях, че има недоволни от прегледа при др Малинова (извинявам се че не помня кой беше точно, но след толкова четене днес ме разберете Simple Smile ) Аз първоначално при нея исках да ходим,но след като няколко дни подред не си вдигна нито един от 2-та телефона, отидохме при др. Мерджанов. Ако на някоя мама й предстои ФМ и се чуди къде го препоръчвам. Отдели ни към 40 мин., изкара ни снимки като за цял албум и ги надписа, за да знаем кое какво е и ни показа и обясни всичко много подробно и внимателно .

# 592
  • Stara Zagora, Bulgaria
Смайли, не се притеснявай всички те подкрепяме!!! Hug Доц. Димитрова е малко студена и също бързо, бързо приключи прегледа за 10 мин., като много не обяснява, моето мнение е, че претупва прегледите... като специалист съм чувала хубави работи, по-доволна съм от Марков лично аз от ФМ.
Ще чакаме пак да споделиш и то хубави новини!

# 593
Melly.G за снимките и ръста. Идея нямам къде пише. Аз и тегло не виждам.
Хрисик, много дълъг твоя списък, но само забелязах нещо на първо четене - пижами не са ти нужни. То си спи с дрехите, най добре връхни гащеризончета цели. Нямаш кога да го преобличаш специално за сън, а и то спи непрестанно. Лигавници ще ти трябват ако се лигави, ако ли не след 6м като захранваш. Гъбка за баня 10 лв!! Скъпа ми се вижда, но незнам може нещо особено да е. Аз не ползвах защото реших че развива бактерии. Достатъчно е че го измивах само с течния гел за баня. Няма какво да му търкаш то си е бебе. Очите могат да се промиват с обикновена преварена вода. Никой не го споменава, но нощна лампа на мен ми беше много необходима.

# 594
hrisik - аз лично бих купила не термобокс, а термочанта - термобокса събира само шишета - а в чантата после може да слагаш и друг вид храна за разходка  Hug
аз нямам термочанта - но още я мисля - може би по-нататък  Mr. Green

скай - аз имам 2 лампи - с цветни крушки - и тази от хималайска сол - ще станат 3 броя - затова нямах в списъка Grinning

# 595
hrisik,и моето списъче е нещо подобно.Плюс минус някои нещица.Бабите и дядото няма да ги закачаме да ни взимат нещо.Всичко с тати ще пазарим.Хахах,като споменах за покупките миналата седмица като ходихме в Джъмбо-то видяхме един(явно  татко) и някоя от бабите да пазарят.Бащата май не беше много очарован милия.Викам на моичкия,ако не иска да бъде като този тати да ме слуша  Laughing.Иначе или с неговата мама или с моята ще е така с подвита опашка. Grinning

# 596
Смайли прегръщам те силно и стискам палци! Всичко ще е наред! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Hrisik при мен идват доста майки и съм чувала какви ли не мнения за кошниците за кола. Ако не пътувате често извън града, наистина можеш да я избегнеш тази кошница. Повечто кошници са от 0-13 кг, нашите бебета ще са зимни и съответо ще са навлечени с по-дебели якета и дрехи, а и ако бебока е по-едър кошницата става тясна преди да е достигнало 13 кг. Можеш спокойно направо от да купиш кош за кола, коита става и за по-големи бебета и има седнало положение. Кошниците, които обикновено вървят с количките, нямат различни позиции за гръбчето и бебето стои свито, затова и не е препоръчително да стоят в тях повече от 2 часа. Това са моите лични наблюдения, а и доста голяма част от мненията на майките, които идват при мен са такива.
В крайна сметка, ако решиш че не можеш без такава кошница може да вземеш втора употреба или някоя намалена, нищо че няма да е комплект с количката ти и няма да пасва върху рамката.
Сега ще ти разгледам и списъка.

# 597
Смайли, кураж мила  Hug, всички сме с теб. Не бързай със заключенията, мисли позитивно и в никакъв случай не обвинявай себе си. Като съвет бих дала, след Димитрова (лично аз нея харесах, студена и претупва) потърси или Марков или доц.Томова. Всяко едно мнение ще ти е от полза.

Лъки, ха честита госпожица, голяма изненада  Hug. Как е баткото, ангина ли карате последно?

И аз бях тази сутрин на обстойния си преглед в Щерев - младежа е супер, тежи вече 880 гр, не спря да рита и даже си примляскваше сладко сладко. Имам много сладка снимка на муцунката му и на едно малко краче  Heart Eyes Шийката ми е 5,5 см., да чукна на дърво всичко е супер. Единствено, че пак се е завъртял седалищно, но д-р Юнакова каза, че има време да се намести. От юни ми зачестяват прегледите, на всяка втора седмица ща правим запис на тонове и обстоен преглед.

Хрисик, сега ще ти разгледам списъка, и ако мога да да дам съвет от опит ми,ще ти пиша на лични  Hug

# 598
Мели, то и аз се чудех какви са тези пижами и някой ми беше казал, че това са всъщност целите гащеризончета. Гъбката не си спомням вече от къде я видях, но може и аз да мина без нея. Права си, че няма какво да му се търка на бебчето. Аз нощна лампа си имам и затова не съм я предвидила. Нали не трябва да е някаква специална?

Анхела и аз си мислех за термочанта, но пък дали ще имам място в количката за нея. Ще помисля пак. Ти така ме зариби с цените в твоя списък, че сег се ровя и аз в продавалника. Толкова много неща има, че изобщо не знам как да си избера. Как си намираш новите неща? Във филтъра избираш да са нови ли или гледаш всяко едно дали не е отваряно?

# 599
Видях, че има недоволни от прегледа при др Малинова (извинявам се че не помня кой беше точно, но след толкова четене днес ме разберете Simple Smile ) Аз първоначално при нея исках да ходим,но след като няколко дни подред не си вдигна нито един от 2-та телефона, отидохме при др. Мерджанов. Ако на някоя мама й предстои ФМ и се чуди къде го препоръчвам. Отдели ни към 40 мин., изкара ни снимки като за цял албум и ги надписа, за да знаем кое какво е и ни показа и обясни всичко много подробно и внимателно .

Аз от кога си го Фаля моя доктор  Blush Mr. Green Hug Наистина винаги е бил много внимателен, ФМ струва само 40лв, а прегледа е много обстоен и най-вече обяснава с голямо внимание  Hug

Връщам се да прочета списъка на hrisik пслИ пак ша пиша значи  Mr. Green

Мартичка ... много сте порастнали, браво  Hug Чуда се и моя тропчо колко ли вече тежи  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт