"Системата минус 60"- тема №33

• 42 256
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен, да се разпиша за днес:
З - 2-3 бисквити с мюсли, филия с тахан и мед, банан и малко кайсии, по - късно 1 мляко с нес
О - салата от домати със сирене и лук
В - задушени тиквички с млечни
Понеже ставам 6,10 и ям почти веднага, огладнявам много до обяда към 14,00 и когато имам време си правя 8 -9 ч.втора закуска или пийвам някое мляко за да няма фрапиращи интервали м/у храненията. Ползотворен ден от мен  Crazy

# 646
Привет момичета (моите менюта сега не са съвсем системни /нищо, че аз си го броя и този ден за 3-ти системен ден  Mr. Green/ просто ви правя компания и малко по-малко се контролирам) Simple Smile

Днес беше странен ден Simple Smile)
Станах официално в 7:00 (иначе будувах цяла нощ) - проблем е, че не хапнах нещо веднага да раздвижа метаболизма.
з (10:00): малко парче остатък от една пица и една купешка мазна баница (не бях яла такава от много отдавна)
з2 (11:30): лъжица мед с половин чаша орехи
о (16:30): сух таратор със сирене
в (18:00): кайсии и праскови (предните дни забравях да задрасквам несистемните плодове за вечеря) с мляко.

Роца соленоледът е... Mr. Green е... твърде голяма лъжица за твоите кулинарни умения, щото си е моя измишльотина  Wink
Една кофичка изцедено по-високомаслено кисело мляко (ползвам 4,5%) се разбърква със сирене (може и само с киселото мляко), поставя се в керамична съдинка и се мушва във фризера (разбърква се периодично), след като замръзне достатъчно за да се оформят топки, се поставя в купичка и при сервиране със зеленчуци се поръсва с копър и чесън, а при сервиране със сладки плодове аз обичам да изцедя един лимон върхи соленоледа и малко да настържа от кората (ако е без сирене ръсвам канела) - ако посмеете, пожелавам ви да ви е вкусно  Crazy

# 647
  • София
Привет и от мен!

Днес закусвах 2 филийки от някакъв странен хляб от Био магазина и един голям фреш от портокали. Но определено не ми се понрави тази закуска, по-точно филийките с вкус на риган, но не вървеше след това да се тъпча с още нещо.

На обяд си взех от магазина тиквички с млечен сос, обаче след като ги изядох установих, че тиквичките явно са пържени, а в млечния сос има освен мляко и процент майонеза, което много ме ядоса, тъй като принципно нямах никакво желание и намерение да нарушавам режима.

Часът за вечеря мина, но мисля да изям поне един домат, за да не ми се карате, че пропускам пак вечерята. Много е трудно да се вечеря до 6 часа в моя случай, защото работното ми време не позволява да съм по това време вкъщи. Та не знам занапред как точно ще се разберем с тая вечеря...

# 648
  • Варна
Sisitons Благодаря за корекцията, всъщност оризът беше с моркови и лук, а маслините за украса и ги махнах..Като купува готова вечеря, трябва да внимава  човек!

Лебед Нали сезонните плодове са разрешени, пък и кайсиите не са много сладък плод?
Между другото в табличката ми стана интересно, че все започваш с килограмите отначало. Нали си свалила поне 15, можеш да си ги пишеш с гордост! Grinning

# 649
  • ВАРНА
Здравейте момичета.
Не съм се отчитала скоро, бях и извън града за 4 дни.
Не съм била съвсем стриктна последната седмица, но с малки грешки. Естествено кантарев е на 60кг., беше стигнал 59, но ... От утре съм на линия и смятам без грешки. Не че искам да свалям повече, но сега е много важно да не се отпускам. Казала съм си, от следващия понеделник започвам здрави тренировки във фитнеса. Трябва да се стягам.

Не съм ви изчела, затова не коментирам нищо.
Хубава вечер и бъдете стриктни   bouquet

# 650
В тези жеги имам обичайните проблеми с ниските кръвно и захар,но продължавам да се храня системно:
Днес :
з- ябълков сладкиш
о - равиоли,салата от краставица и домат,крем карамел,но без захар и карамел Mr. Green
в - рататуй,парче бяло сирене
Вечерите ми са винаги около 19 часа.

# 651
И аз съм на линия.Сега ще си коригирам вчерашното меню, защото беше системно, но различно от написаното  Laughing
З - английска закуска, 1 ред нат. шоколад, 3 ябълки петровки
О - 2 сварени яйца, салата краставици
В- пържола и половина на скара
Днескашното меню ще го пиша утре, че да няма издънки  Mr. Green
Дездемонка ти тези 28 кг. без спорт ли ги смъкна  Rolling Eyes

# 652
да се запиша и днес Simple Smile

първа З : около 6.30 - краставица със сирене
втора З : около 10.00 - качамак със сирене

О : зелен боб яхния с 1 филийка препечен хляб

В : може би салата или кисело мляко  но не знам още Simple Smile

хубав ден на всички   bouquet

# 653
  • ВАРНА
Дездемонка ти тези 28 кг. без спорт ли ги смъкна  Rolling Eyes

Да, без спорт. Имала съм физически натоварвания, но малко.

Кантарев тази сутрин отчете 59,8. Бързо влизам в ритъм  Whistling

# 654
  • Варна
Здравейте, момичета!
Днес попаднах на една статия, която показва, че всички сме на прав път! Ето част от нея:

Яж по-малко, движи се повече
Колкото и банално да звучи, но напълно безопасно могат да се свалят излишните килограми, само ако се промени кардинално начинът на живот: правилно хранене, съчетано с постоянни и умерени физически натоварвания. За целта е нужно:
1.   Приетите калории да съответстват на двигателната активност.
2.   Да се храните на малки порции 5-6 пъти дневно.
3.   Последният прием на храна да бъде 3-4 часа преди сън.
4.   Вечерята да бъде лека – кисело мляко, салата и т. н.
5.   Да пиете достатъчно количество вода.
6.   Да се движите повече. Липсата на физическа активност води не само до проблеми с теглото, но е и основна причина за възникването на сърдечносъдови заболявания и инсулт.
Ако този принцип залегне в основата на живота ви, въпросът с бързото отслабване до морето или до някоя значима за вас дата ще изчезне от само себе си и вие винаги ще бъдете в отлична форма.

Ето и цялата статия Тъмната страна на бързото отслабване  : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5247

Колкото и до ми се иска да съм 60 кг вече, ще трябва да обуздая нетърпението! Crossing Arms
Дездемонка, ти за колко време ги свали тези 28 кг?

# 655
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
скоро не съм се включвала, че не бях много системна, а и много задачки се появиха.
Относно спорта и на мен ми се иска да отделям повече време за спорт, ама нещо не успявам да се организирам сутрин да потренирам малко на крос тренажора. Ходя на зумба, но за съжаление само 1 път седмично, което е крайно недостатъчно.
Менюто за днес:
з. принцеса с кайма и кашкавал + айран
о. лапад с кафяв ориз и кисело мляко
в. може би таратор
Успешен и усмихнат ден от мен  Hug

# 656
  • София
Идвам да се срамувам, че не съм писала от сума ти време   Embarassed .
Съответно, не съм била и Системна  Embarassed Embarassed !
Но пък не съм качила и грамче отгоре на моите 78кг, което ме успокоява. На тренировки, обаче, ходя редовно и в тая жега лея пот яко, та сигурно това е причината да не мърда кантара. А и пия поне 3л само вода, без да броя другите течности. С храната не прекалявам, но ям това, което ми се яде, а то не е съвсем по Системата.
За себе си съм забелязала, че лятото по-трудно отслабвам, за разлика от повечето хора. Но не мога да удържа на изкушението, наречено "сладолед"  Embarassed .
Не съм се отказала да махна от себе си последните 10кг, които искам, но няма да се затормозявам да го постигам на всяка цена точно през този период от годината.
Чета ви и много ви се радвам на всички  Hug !

# 657
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добър ден, момичета,

Ми не мога да не се анхилп като тиквичка - днес се събудих с минус 3 кг  Shocked. Е това вероятно е водица (предвид, че се сдобих и с МЦ), но пък е приятно

днес:
з: 7.30 1/4 банан
з2: 10:30 - сандвич с черен хляб, домати, моцарела и песто
о: планирам диня и сирене
в: варени картофи

Kally May, много ме кефи подписчето ти  Peace

# 658
  • UK
Момичета и аз да се включа, чета много редовно, но не пиша. Сериозно съм на системата от 25.06  Grinning
Татит, аз те помня още от Дюкан, даже те помня и като Снежанка на едно от коледните ни партита  Grinning . За вечеря не може катофи, също така картофените кюфтета, ако са пържени или дори оваляни в панировка не са системни за обяд.
 Аз чета и рускините какви ги вършат Mr. Green отслабват жените, но са стриктни, а тук ми прави впечатление, че има много нарушения  Hug Да не си помислите, че размахвам пръст, просто отбелязвам  Hug
 За тези две седмици и половина съм минус 3кг, спорт има всеки ден

# 659
  • Тракийка в Софийското равно поле....
За вечеря не може катофи
Hug Мерсиии! Ами да - аз просто съм ги обърнала  Mr. Green
И аз те помня!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт